NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
24 juli
2021

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ECONOMIE (NL)

Samsom Over 'Zijn' Klimaatplan: 'Linksom Of Rechtsom Moeten We Afspraken Nakomen'


Bron: www.nu.nl

Samsom over 'zijn' klimaatplan: 'Linksom of rechtsom moeten we afspraken nakomen' Voormalig PvdA-leider Diederik Samsom is een van de architecten van het ambitieuze klimaatplan dat de Europese Unie deze week naar buiten bracht. Als kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans werkte hij de afgelopen twee jaar achter de schermen aan het rijp maken van de geesten voor plannen die diep zullen ingrijpen in het leven van alle EU-burgers. 'We moeten een complete samenleving op een ander spoor zetten', benadrukt Samsom in gesprek met NU.nl.

Lees verder op www.nu.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
45 Reacties  |  292 Clicks
0002
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 6 dagen en 20 uur geleden
6 dagen en 14 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
Goedemorgen , blijf ontopic , het klimaatplan dus

REACTIES (45)

1
6 dagen en 19 uur geleden door Seconda
6
-5
Hier zijn ze zowat met pek en veren. De straten uitgejaagd en buiten het zicht van de reguliere media steken ze vervolgens het land (en de EU). Een dolk in de rug door geldverslindende zaken er door te jassen.
2
6 dagen en 19 uur geleden door Smurf
7
-4
@1 Zo werkt dat. Volgens mij heeft de PvdA nog steeds 8 zetels. Dan kan je nog steeds heel veel schade berokkenen. Voorlopig kunnen we de nodige terreur verwachten van die twee.
3
6 dagen en 17 uur geleden door Dieke
4
-4
Citaat:

"Het is een heel eenvoudig principe: je verhoogt de energierekening van iedereen een heel klein beetje, dat geld gaat naar de overheid via de opbrengst van de emissiehandel, waarbij grote bedrijven moeten betalen voor de uitstoot van CO2. Met de opbrengsten daarvan ondersteun je de huishoudens die de verhoging niet kunnen opbrengen. Die tegen de grenzen aanlopen van hun koopkracht." ... 

Lees ik het nu goed? Correct me if Iam wrong. Dus de burger betaalt in principe de "ondersteuning voor huishoudens, die de verhoging niet kunnen opbrengen"?  En zo ja, waar bestaat die "ondersteuning dan uit? 

En

Citaat.. 

" Om te voorkomen dat grote groepen mensen erop achteruitgaan, komt er een Sociaal Klimaatfonds met jaarlijks twintig miljard euro om huishoudens te compenseren. Dit zijn maar een aantal van de plannen uit het omvangrijke voorstel dat bestaat uit een pakket van dertien wetten en een 'bossenstrategie'... 

Benieuwd wie dit Sociaal Klimaatfonds gaan vullen. Heb al een flauw idee en ben daarom benieuwd, wat de insteek van andere landen op dit "plan is. Óók zou iedereen graag Willem horen, welke huishoudens dan gaan worden "gecompenseerd" en met wat? Krijgt iedereen in die groep dan bijvoorbeeld gratis zonnepanelen of een warmtepomp? Dat zegt deze ambitieuze Samson er niet bij. 
4
6 dagen en 16 uur geleden door Seconda
5
-3
@3 : inderdaad, het word je opgelegd zonder dat je ūberhaupt weet waar je mee akkoord gaat, maar je bent wel verplicht mee te doen.
5
6 dagen en 15 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-7
@1 Je kunt ook de rekening en de problemen doorschuiven naar je  kinderen.
6
6 dagen en 15 uur geleden door Seconda
5
-3
@5 : ah want zoals ze het nu willen is de enige en juiste weg?!?!?

Waarom zo'n dooddoener als antwoord op kritiek???
7
6 dagen en 15 uur geleden door Bennie Van Gisteren
3
-8
@6 Je zegt zelf dat je niet weet waarmee je akkoord gaat, op @4 , dus je kritiek betreft de rekening. Ik betaal graag mee en zadel onze kinderen liever niet op met problemen. 
8
6 dagen en 15 uur geleden door Seconda
5
-4
@7 : vele van de nu voorgestelde maatregelen zullen nauwelijks iets opleveren of juist voor ellende zorgen

 (Voorbeeld: goh, wat gebeurt er als 50% van de energie in EU uit zon/wind moet komen en het is een week grijs en windstil?)

Klakkeloos achter plannen van een stel megalomane pvda' aanloppen die we er hier nota bene hebben uitgeschopt belooft in mijn boek weinig goeds.

Maar ga lekker betalen en Krom liggen voor je goede gevoel als je dat genoeg bewijs vind.

Oh ja, je weet ook nog niet hoeveel je gaat betalen, kon nog wel eens een flinke domper worden.

Ik zou zeggen discussieer eens over de kritiek ipv mensen. Direct weg te zetten op aannames.
9
6 dagen en 15 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-5
@8 Ik dacht dat we dat al deden. Jij betaalt liever niet voor het oplossen van problemen en ik wel. 
10
6 dagen en 15 uur geleden door Dieke
5
-4
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
11
6 dagen en 14 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-6
@10 Niet alleen de particulier draait op voor de kosten. Ook bedrijven betalen mee. 

Verder heb ik van Seconda niet begrepen dat hij/zij niet kan betalen maar dat hij niet wil betalen.

Als je met je eigen financiële wegen bewandelen bedoelt dat je zelf wel bepaalt waar je je geld aan uitgeeft moet ik je toch teleurstellen. We betalen immers allemaal belasting.

Oók de handophouders die er weer aan de haren bijgesleept worden. Zij dragen dus ook gewoon bij.
12
6 dagen en 14 uur geleden door Grasnaaier
7
-2
Een paar moderne kerncentrales wil ik wel aan meebetalen. Niet aan die vreselijk vervuilende biomassacentrales waar hele oerbossen voor worden gekapt.
13
6 dagen en 14 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
8
-1
@10   Het gaat hier niet over vluchtelingen of mensen uit andere culturen dat kun je in reactie's achterwege laten
14
6 dagen en 14 uur geleden door Thwil
6
-2
@12 En dan te bedenken dat men name in Diemen uitgerekend de GL kiezers de bouw van een van de grootste biomassacentrales in Nederland wilden tegenhouden. Ontluisterend te horen hoe gemeente, provincie, de EU alsmede natuurlijk de veel subsidiegelden ontvangende Vattenfall dit allemaal goed praten mede dankzij het vele geld wat de EU hen verstrekt.
15
6 dagen en 13 uur geleden door Billib
5
-2
Je maakt alleen kans met kinderen zoals het er nu voor staat,dus beeindig zoveel mogelijk invloeden waardoor ze later zo worden als huidige volwassen probleemgroep,en je hebt binnen enkele decennia een groep die vergeleken met nu met niets tevreden is,hoeven ze niet eens meer onze geluksprojecties en andere poep-idealen,kan zelfs samsom met timmerplans met hun elektriekoto zo op de composthoop.
16
6 dagen en 13 uur geleden door Dieke
2
-6
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
17
6 dagen en 13 uur geleden door Seconda
5
-4
@11 : mijn uitspraken zijn wel vaker ietwat stellig.

Ik heb echter bedoeld, zoals in mijn verdere antwoorden duidelijk te lezen dat ik vind dat wat nu voorgesteld niet de oplossing is.

Los van of ik het al dan niet kan betalen is mij geen enkele mogelijkheid geboden tot wat voor inspraak dan ook.

Dat dan een stelletje mislukte PvdA'ers die hier ten lande al uitgekotst werden hun idealistische plannetjes die eenvoudigweg niet gaan opleveren wat ze lopen. Te orakelen vind ik derhalve ietwat onverteerbaar.

Kortom; dat ik niets zou willen of niet vind dat er bepaalde zaken anders moet is eenvoudigweg niet waar, dankuwel.
18
6 dagen en 13 uur geleden door Loydmorris
6
-2
De enige manier om de wereld, het klimaat voor de toekomst te redden is wereldwijde geboortebeperking...   Zolang er dagelijks nog zo'n 200.000 nieuwe wereldburgers bijkomen, die allemaal, overigens terecht, wat te eten willen, woonruimte, een baan, autorijden een koelkast, TV, airco, op vakantie willen etc. etc. blijft het dweilen met de kranen wagenwijd open.

Sterker nog.   westerse landen subsidiëren het krijgen van kinderen nog volop.   terwijl niemand weet hoe we woningnood, milieuproblematiek, voedselschaarste, dilemma's energietransitie  etc. kunnen voorkomen.
19
6 dagen en 13 uur geleden door Yiroesh
6
-3
Er wordt dus letterlijk gezegd dat Nederland voor Bulgarije moet gaan betalen. 

Die Britten zijn zo gek nog niet geweest om eruit te stappen.
20
6 dagen en 13 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
6
0
@16

Zoals zij dat ook willen, met het binnenhalen van al die "handophouders", die nooit wat zullen betekenen in de westerse maatschappij, kunt u een ideale toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen, wel vergeten. Ga er maar vanuit, dat deze culturen totaal níet zullen bijdragen, om het klimaat beter te krijgen. Dat is een utopie. >>>  Achterwege laten , idem commentaar , de discussie gaan we niet aan over modereren 
21
6 dagen en 13 uur geleden door Bennie Van Gisteren
3
-1
@17 Dat heb ik dan ook niet beweerd.
22
6 dagen en 12 uur geleden door Yiroesh
5
-3
Maar ja, het is ook wel de schuld van Nederlanders zelf. Die stemden massaal op dictator Timmermans.

Laten we hopen dat die stemmers financieel helemaal leeggetrokken worden om Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Polen etc te ondersteunen. Dat hebben ze wel verdiend.
23
6 dagen en 12 uur geleden door Dieke
0
-4
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
24
6 dagen en 12 uur geleden door Thwil
3
-2
@22 Maar dan had je wel een andere 'dictator' op die plek gehad. Want de EU bestaat uit een hele rij kleine dictatortjes.
25
6 dagen en 12 uur geleden door Black65
4
-3
Hoewel het klimaat terecht een acute bron van zorg is, is de primaire bron van zorg van Samsoms klimaatplan de bekostiging en dan vooral de verdeling hiervan onder de burgers. Let maar op, de praktijk zal uitwijzen dat de lagere en middeninkomens de bulk van deze klimaatkosten mogen ophoesten, terwijl de grootvervuilers hiervan grotendeels gevrijwaard zullen blijven onder het mom van handhaving van de concurrentiepositie van het bedrijfsleven.
26
6 dagen en 11 uur geleden door Ness
4
-2
Ja, U moet vooral niet denken dat Uw pensioen van U is. Dankzij de niet-bestaande klimaatcrisis kan die pot leeggeschept en *herverdeeld* worden: [Link]
27
2 dagen en 15 uur geleden door Duurendaalsdochter
0
0
Kritiekloos de Energietransitie omarmen is niet verstandig.

1. De Energietransitie wordt voor de Nederlandse burgers extra duur. Nederland gebruikte namelijk al veel gas dat schoner is dan bruinkool , steenkool of stookolie. Andere landen gaan om 55% reductie in CO2 uitstoot te halen ten opzichte 1990 over op aardgas. Nederland moet zich om dezelfde 55% reductie te behalen tot 2030 dus overgeven aan veel extremere technieken. Heel interessant, maar wel duur en hoogstwaarschijnlijk niet meteen op grote schaal toepasbaar en betrouwbaar.

2. Het Nederlandse stroomnet kraakt nu al. Spoedig kan het de Energietransitie in de grote steden niet meer aan. Kunnen je zonnepanelen niet eens aangesloten worden.

3. Ik heb de afgelopen dagen geholpen in Limburg. Alles zat eronder. Een oude generator kregen we weer schoon en aan de praat. Die liep op oude voorraad op zolder. Hartstikke vervuilend, maar het werkte wel.

Een veel verfijnder, modern apparaat, veel minder vervuilend, was na de overstroming meteen kapot. Minieme naadjes, water en blub. Flut. Niet de bedoeling van een noodvoorziening.  Dat gaat me wat worden in de toekomst, wanneer bij rampen het ingewikkelde stroomnet uitvalt.

4. Waarom leggen de groene-rode politici, activisten en ambtenaren niet eerst zelf de eed van armoede af, waartoe ze de rest van de bevolking dwingen? Waarom gaan Timmermans en Samson niet het goede voorbeeld geven door modaal te verdienen? Waarom geven Greenpeace, Milieudefensie en Urgenda niet al hun miljoenen aan subsidies niet aan burgers om te vergroenen? Activisme moet weer onbetaald vrijwilligerswerk zijn.

5. Voor de installatiebedrijven, de branche die ex-vakbondsleider Doekle Terpstra tot hoofdlobbyist heeft gemaakt, is de deadline van 2030 ideaal. Wat kun je heerlijk prijzen verhogen als iedereen op bars bevel van de overheid gedwongen wordt te vergroenen.

6. Over de gevolgen voor het milieu van de Energietransitie hoor je niemand.

(Michael Moore, Planet of Humans ?)

DvD
28
2 dagen en 14 uur geleden door Graaier1000
0
0
@11 , Ik kan het nergens vinden in dit topic. Waar en door wie worden de handophouders er met de haren bijgesleept?
29
2 dagen en 14 uur geleden door Thwil
0
0
Er dient een dwingende regel in vergaande overeenkomsten te komen die zegt dat als de kosten van een project een land geheel ontwricht een stap terug kan worden gedaan. Het dwangmatig afdwingen van resultaten waardoor de samenleving zeer onder druk komt te staan mag nooit een weg van de oplossing zijn. Zie maar hoe achterlijk het wordt als de rechter bepaalt dat Nederland voor vele miljarden moet investeren in molens en dergelijke en dat centrales direct moeten worden afgeschaald. De schulden mogen de burgers dan wel weer betalen terwijl grote bedrijven in de handen wrijven om de geweldige winsten die zij kunnen realiseren dankzij die gigantische gedwongen investeringen.
30
2 dagen en 14 uur geleden door Graaier1000
0
0
"Er wordt dus letterlijk gezegd dat Nederland voor Bulgarije moet gaan betalen.

Die Britten zijn zo gek nog niet geweest om eruit te stappen."

@19 , Vanaf het moment dat Bulgarije bij de EU is gaat Nederland ervoor betalen. Als rijke en arme landen in een pot gooit en dan gezamenlijk beleid voert en gezamenlijk rekening betaalt met één en dezelfde munt dan is onontkoombaar dat rijke landen aan/voor arme landen gaan betalen.
31
2 dagen en 14 uur geleden door Thwil
1
0
@30 Dat is ook het perverse van die euro. Was al in den beginne voor gewaarschuwd. Maarja die hotemetoten tekenen allemaal bij het kruisje om maar in de geschiedenisboeken te kunnen komen. Voor hen gaat het om gezien te worden; voor de rest is niet interessant. En je ziet als je je daar aan wilt onttrekken kom in de hoek waar Engeland zich in bevindt. Zo gemeen heeft de EU dat wel geregeld.
32
2 dagen en 14 uur geleden door Rebo
1
0
@30

Dat gebeurde toch al in het verleden. Dat landen als Duitsland en Nederland de grootste bijdragen leveren, en in verhouding het minste terug krijgen uit die EU pot. En dat die knoflooklanden daarentegen juist zoveel mogelijk uit die EU pot graaien, en het liefst zo weinig mogelijk bijdragen.

En je hele gevoel zegt ook al dat er iets niet klopt met die gezamenlijke Euro voor landen die zo ontzettend verschillen van elkaar. Ik herinner me uit mijn jeugd dat bijvoorbeeld Spanje een spotgoedkoop vakantieland was, want die hele peseta die was in die tijd helemaal geen ene kloot waard. En dat ik hier toen in die tijd begin als 20 jarige al meer verdiende, dan een getrouwde vent met kinderen in Spanje die daar hetzelfde werk deed als ik hier. En dat is nu allemaal gelijk getrokken, dus dan begrijp je wel waar het dan vandaan is gehaald, en waar het dan vervolgens naartoe is gegaan.
33
2 dagen en 14 uur geleden door Thwil
0
0
@32 Zo banaal werkt dat als je met een munt werkt in totaal verschillende economieën en samenlevingen.
34
2 dagen en 14 uur geleden door Graaier1000
0
0
Samsom werkte als adviseur van een afvalbedrijf en had hier en daar nog andere adviesklussen.

Aan de telefoon was partijgenoot en Eurocommissaris Frans Timmermans, die de klimaatportefeuille had gekregen. Of Samsom zin had om naar Brussel te komen en zijn kabinetschef te worden. "Daarover hoefde ik nog geen halve seconde na te denken", zegt Samsom terugkijkend. "Mijn hele volwassen leven ben ik met klimaat en energietransitie bezig geweest. En nu kon ik het grootste project dat ooit op klimaatgebied is ontwikkeld gaan vormgeven. Dan zal je wel gek zijn als je dat laat liggen."

Samsom is zeker niet gek. Bij de EU kan hij veel meer verdienen dan met zijn adviesklussen. Logisch dat hij nog geen halve seconde hoefde na te denken. Een functie als die van kabinetschef leverde in 2012 al zo'n 18000 Euro op met daarnaast lage belastingtarieven plus allerlei riante onkostenvergoedingen. Dat zal in 2021 niet minder zijn geworden. Geen wonder dat Samsom zo'n baantje wil hebben, hij zou wel gek zijn om zoiets te laten schieten!
35
2 dagen en 14 uur geleden door Graaier1000
0
0
Aanvulling op @34 : [Link]
36
2 dagen en 13 uur geleden door Graaier1000
0
0
""Het is een heel eenvoudig principe: je verhoogt de energierekening van iedereen een heel klein beetje, dat geld gaat naar de overheid via de opbrengst van de emissiehandel, waarbij grote bedrijven moeten betalen voor de uitstoot van CO2. Met de opbrengsten daarvan ondersteun je de huishoudens die de verhoging niet kunnen opbrengen. Die tegen de grenzen aanlopen van hun koopkracht."

De energie wordt niet een heel klein beetje verhoogd zou je in eerste instantie geneigd zijn te concluderen. Nee, de energierekening wordt heel fors verhoogd. Daarna wordt die nog een heel klein beetje extra verhoogd voor een aantal mensen waardoor de energierekening van heel arme mensen iets minder hoog wordt.
37
2 dagen en 13 uur geleden door Smurf
0
-1
We ontslaan heel eenvoudig Samson.
38
2 dagen en 13 uur geleden door Daisydaisy
0
0
@12 Goed plan. Als dat in heel Europa zou gebeuren zijn we klimaatneutraal. Weg met die vervuilende biomassacentrales. 
39
2 dagen en 13 uur geleden door Graaier1000
0
0
@27 , U hebt gelijk. Het is te vergelijken met laag- en hooghangend fruit.

Laaghangend fruit is makkelijk te plukken terwijl voor hooghangend fruit veel meer moeite gedaan moet worden en met meer kosten gepaard gaat. Van steenkool naar aardgas is relatief eenvoudig, van aardgas naar windmolens en/of zonnepanelen is veel lastiger. Waarom niet een economische doelstelling nemen die veel eerlijker is voor alle EU lqnden? Bijvoorbeeld dat 10% van het BNP van iedere lidstaat gestoken moet worden in milieuvriendelijkere energiewinning? Voor de duidelijkheid/volledigheid: de 10% van het BNP is maar een voorbeeld, dat kan door andere getallen of wellicht een andere eenheid dan het BNP worden gerealiseerd. Het gaat mij om het idee, de bedoeling. Met andere woorden, de uitkomst van de inspanning dient niet leidend te zijn maar de grootte van de inspanning. Uiteraard levert een grotere inspanning een "grotere" uitkomst op maar het gaat om het principe zoals ik dat uiteengezet heb. 
40
2 dagen en 13 uur geleden door Graaier1000
0
-1
En even advocaat van de duivel spelend. Stel dat Nederland op de een of andere wonderbaarlijke wijze lukt om in 2050 of zo volledig CO2 neutraal, klimaatneutraal of hoe het ook moge heten te zijn, wat dan? Dan is het in Nederland helemaal toppie voor elkaar en in de rest van de EU nog niet. Dan komen er weer nieuwe plannen van de EU om ook de rest van de EU brandschoon te krijgen. Hiervoor worden dan weer fondsen in het leven geroepen. De grootste donateur zal dan Nederland zijn want die hoeft immers voor de toekomst na 2050 geen verdere kosten voor klimaatneutraliteit te maken. 
41
2 dagen en 12 uur geleden door Graaier1000
0
0
Frans Timmermans is van de diversiteit en inclusiviteit. Hij benoemt een landgenoot als kabinetschef hetgeen verboden is volgens de EU diversiteitsregels. Daartoe wordt een vrouw eruit gegooid die plaats moet maken voor een man, ook niet erg divers/inclusief. Als goedmakertje voor die vrouw wordt dan wel haar partner Samsom haar oude baan toebedeeld. Zo blijft het toch nog een beetje in de familie. Ja die Frans Timmermans is echt wel een gezellige familieman hoor. Gaat ten koste van het door hem gepreekte diversiteits- en inclusiebeleid maar ja dat gaat het klootjesvolk geen snars aan. Het klootjesvolk is met gewone zaken bezig, Frans is hard aan het werk om zijn missie te voltooien: de heilstaat EU die geluk, welvaart en voorspoed zal brengen. Nou ja, dat is niet zeker maar als het niet lukt zal het volgens onze Frans oorlog worden in Europa (en misschien ook daarbuiten). Dat wil Frans koste wat kost voorkomen en daar zet hij zich met zijn hele lijf volledig voor in. En dat mag wat kosten, toch?!

En voor degenen die zich zorgen maken om Saar van Bueren, of die na het ontslag nog werk heeft. Ze is woordvoerder van de PvdA Tweede Kamerfractie in Den Haag volgens Linkedin: [Link]
42
2 dagen en 6 uur geleden door Drsnuggles
0
-1
@3 De energierekening wordt extra belast, deze belasting gaat eerst naar Brussel, zij verdelen deze opbrengsten onder de staten dmv subsidies op de energietransitie.

Oa C02 emissies worden zijn verhandelbaar bij bedrijven die dit weer verrekenen naar de burger.

Op deze manier geld rondsluizen naar "vriendjes" totdat er niets meer overblijft, de laatste paar centen gaan in de vorm van subsidie naar de burger als zij een warmtepomp van €25.000 willen laten installeren.
43
2 dagen en 6 uur geleden door Drsnuggles
1
-2
@14 Uiteindelijk zijn Groen-Linksers allemaal NIMBY's 
44
2 dagen en 6 uur geleden door Sarcoff
0
-3
Welke afspraken, ik heb geen referendum gezien.

Opdonderen met dat abject figuur.
45
1 dag en 15 uur geleden door Graaier1000
0
-1
@44 , Referendum is afgeschaft. Er is een klimaatakkoord van Parijs dat door Nederland getekend is. De EU heeft nu een klimaatplan waarvan het de bedoeling is dat Nederland meedoet. Uiteindelijk gaat de Tweede Kamer hierover beslissen.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ECONOMIE (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.