NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 juni
2021

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Cda-Top: 'Nota Is Door Pieter Omtzigt Op Persoonlijke Titel Gemaakt'


Bron: www.rtlnieuws.nl

CDA-top: 'Nota is door Pieter Omtzigt op persoonlijke titel gemaakt' Het bestuur van het CDA heeft gereageerd op de interne notitie van Pieter Omtzigt waarin het Kamerlid zijn gal spuwt over zijn eigen partij. 'Het stuk is door Omtzigt op persoonlijke titel gemaakt. Niemand van de CDA-top heeft dit stuk eerder ontvangen', laat partijvoorzitter Marnix van Rij weten.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
8 Reacties  |  87 Clicks
0001
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 dag en 19 uur geleden

REACTIES (8)

1
1 dag en 19 uur geleden door Dieke
5
-2
Duidelijk. De schuld van alles bij Omtzigt neerleggen. Wie had anders verwacht?
2
1 dag en 19 uur geleden door Buddleja
5
-1
"Deze mengeling van politieke en persoonlijke frustraties van Pieter Omtzigt is uitermate slecht voor het CDA"

Tja, maar dan leg je de schuldvraag verkeerd en verwissel je dader en slachtoffer. En natuurlijk zijn het op een gegeven moment ook persoonlijke frustraties die meespelen, het is ook nogal op de persoon gespeeld. Of is het politiek tegenwoordig om mensen teringhond, psychopaat en dergelijke te noemen?
3
1 dag en 18 uur geleden door Querido
3
0
@2

Dit gaat heel onaangenaam worden. Is er nou niemand bij het CDA die even verstandig kan ingrijpen?
4
1 dag en 18 uur geleden door Buddleja
4
-1
@3 Het is al heel onaangenaam, het is ook ronduit schokkend. Ik heb bij GS gelezen wat er dan op dit moment van dat document naar buiten is gebracht, maar het zit gewoon heel goed in elkaar. Hij zegt ook dit:

"De incidenten die hebben plaatsgevonden zijn geen incidenten maar symptomen van veel grotere structurele problemen bij het CDA. Daarom besteed ik in dit stuk ook een fors onderdeel aan de beschrijving van die problemen, die overigens al eerder en meerdere keren in rapporten gesignaleerd zijn."

Hij dekt zich prima in en ik vermoed dat hij niet alleen staat. Maar daarnaast betwijfel ik of iemand met een burnout dit voor elkaar krijgt. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken, maar ik geloof hem wel. Het CDA kan de oppositie in. Dit gaat nog wel even na ijlen. 
5
1 dag en 18 uur geleden door Querido
3
0
@4

Eens. Maar dit legt het allemaal wel erg bloot. Er zitten bij het CDA teveel mensen die hun ziel aan de duivel verkocht hebben.

En het CDA is zeker niet de enige partij die vol zit met dit soort mensen. Ik vind het allemaal wel erg triest worden.
6
1 dag en 18 uur geleden door Buddleja
4
-1
@5 Het is ook heel triest, hier krijgt linksom of rechtsom het vertrouwen in de politiek, wat al laag was, weer een flinke knauw van. Als dit verhaal klopt dan moest er nog maar eens een tijdje geen kabinet meer komen, laat ze eerst hun eigen puinhopen opruimen voordat ze met een herstelplan voor dit land komen. Zet er maar een zakenkabinet neer, haal de bezem er nu goed door, bij meerdere partijen, en begin maar bij nul. Dat betekent op termijn nieuwe verkiezingen. Maar ze zullen wel weer doorgaan met lijmen, prutsen, liegen en bedriegen.  
7
1 dag en 16 uur geleden door Dieke
3
-2
@6

Tsja, het CDA heeft dit toch zelf allemaal over zich afgeroepen. Er was al langer sprake van onenigheid in de partij en "haantjesfedrag". Daar werd altijd heel schimmig over gedaan. Men kon her óók niet verkroppen, dat Omtzigt door de buitenwacht, als de belangrijkste man binnen het CDA werd gezien. Door zijn niet aflatende gevecht, om de waarheid boven tafel te krijgen in dossiers, had hij in feite zijn vonnis getekend. Hij dacht nog zekf5, als toekomstig leider van de partij, het CDA een andere koers te kunnen laten varen, maar óók hier werd op een misselijke wijze, een stokje voor gestoken. 

Daarna werd op hoog niveau (de ministerraad) nog even geprobeerd, om hem elders te parkeren. Zijn "vriendjes" Hoekstra en De Jonge dachten dat hij daar wel voor te porren zou zijn. Zelfs bij de eerste "verkenners", werd dit feit nog even op tafel gegooid. Men was zo dom om dit naar buiten te brengen, waarna de beerput pas ècht open ging. 

Met de onthullingen van vandaag wordt een aardig inkijkje gegeven, wat er zoal in achterkamertjes heeft plaatsgevonden en welke walgelijke spelletjes, er binnen het CDA worden gespeeld. 

Het CDA zit nu in zak en as, of ze nog geloofwaardig zijn, om in een formatie, aan te schuiven. Het antwoord daarop, zal toch voor de meesten wel duidelijk zijn. Dit soort partijen, hoort niet in een democratie thuis en al helemaal niet in een regeringscoalitie. 

Het is te hopen, dat er nu binnen die partij wat "koppen gaan rollen". Ook interessant om te zien, welke hypocriete figuren, nu ineens achter Omtzigt gaan staan. 

Wordt vervolgd... 
8
1 dag en 2 uur geleden door Hendrianus
0
0
Volgens mij is Omtzigt zijn vrouw de logische persoon die dit document kan hebben laten lekken. Uiteraard met medeweten van haar man. Wie anders heeft er profijt bij? Nu ja profijt, misschien gewoon wraak. 

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.