NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 juni
2021

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

BUITENLAND

Automobilist Rijdt Opzettelijk Vier Moslims Dood In Canadese Stad


Bron: www.nu.nl

Automobilist rijdt opzettelijk vier moslims dood in Canadese stad Vier personen zijn in de Canadese stad London, vlak bij Toronto, doodgereden omdat ze moslim waren, meldt de politie maandag. Bij de fatale aanrijding van zondag viel ook een gewonde. Dit vijfde slachtoffer, een negenjarige jongen, ligt nog in het ziekenhuis.

Lees verder op www.nu.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
118 Reacties  |  526 Clicks
0008
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 4 dagen en 14 uur geleden
4 dagen en 5 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
Goedemorgen allemaal reageer inhoudelijk en beheerst , niet op de m/v spelen, reactie's plaatsen met maar 1 doel anderen uit te dagen kunnen ook achterwege blijven. 

REACTIES (118)

Reactie 1  t/m  100
  Vorige Pagina - Volgende Pagina  

Nieuwste berichten eerst
1
4 dagen en 14 uur geleden door Buddleja
5
-5
Die burgemeester zegt dit:

"Laat me duidelijk zijn, dit was een daad van massamoord gepleegd tegen moslims"

De politie dit:

"De politie denkt dat hij zijn slachtoffers aanviel vanwege hun religie."

Doe nu eerst maar eens onderzoek en laat die burgemeester zijn mond houden. Want dat is ook gewoon opruiing.
2
4 dagen en 7 uur geleden door Grimlachje
4
-2
@1 Ik lees het volgende in het artikel (citaat):

"Ik zal duidelijk zijn, dit was een moorddadige actie tegen moslims", zegt burgemeester Ed Holder over de aanrijding in zijn stad.

Nu ben ik ervoor om terughoudend te zijn in de conclusies voordat er onderzoek is gedaan, het blijft hoe dan ook vreselijk.
3
4 dagen en 7 uur geleden door Dfcte Burger
5
-2
 "Het vasthouden aan haat is als het vasthouden van een heet stuk steenkool, met de intentie om het tegen iemand aan te gooien; jij bent degene die zich brandt."

Boeddha
4
4 dagen en 7 uur geleden door Mijnnaamwasalbezet
8
-2
Dat was een verwarde man zoals we dat hier in Nederland benoemen 
5
4 dagen en 6 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-7
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
6
4 dagen en 6 uur geleden door Grasnaaier
7
-3
Nu geen verwarde man? Geen suikerpatiënt? Geen epilepticus?
7
4 dagen en 6 uur geleden door Bonzai
8
-3
Nu mag er wel geroepen worden dat het een aanslag is.

Andersom zal men zeggen dat het een verward persoon is.
8
4 dagen en 6 uur geleden door Grasnaaier
7
-2
@1 ja, het komt allemaal wel heel snel en stellig naar buiten deze keer.
9
4 dagen en 6 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-7
Als een moslim een aanslag pleegt is het direct duidelijk dat hij het gedaan heeft. Als moslims het slachtoffer zijn wordt er flink getwijfeld. Raar.
10
4 dagen en 6 uur geleden door Rebo
7
-2
Het valt inderdaad wel op dat het nu gelijk met man en paard is benoemd. In grote tegenstelling tot die messensteker 2 weken geleden in Amsterdam, dat de politie er zo vaag over deed en alle opties openhield. Terwijl ze natuurlijk tijdens de arrestatie heus wel gelijk moeten hebben gezien dat die dader een Arabisch uiterlijk had. Ik mag ten minste toch hopen dat de politie geen stront in hun ogen hebben. En we hebben het dan ook enkel maar aan de Telegraaf te danken, dat de waarheid omtrent de afkomst van de dader een paar dagen later toch aan het licht kwam.
11
4 dagen en 6 uur geleden door Hendrianus
4
-7
@6 Jazeker, waarschijnlijk iemand die aan islamotobie lijdt. Dat is een zich vrij snel verspreidende geestelijke aandoening  die kan ontaarden in het willen doden van moslims. Een behandelmethode die aanslaat is nog niet beschikbaar.
12
4 dagen en 5 uur geleden door Rebo
7
-3
@9

Het gaat er niet om dat er nu aan wordt getwijfeld dat moslims in dit geval het slachtoffer zijn. Het gaat erom dat het nu wel gelijk met man en paard wordt genoemd wat de motieven van de dader zijn. Een klein maar fijn verschil met als dan een allochtoon (moslim) de dader is. Dan proberen ze het vaak onder de pet te houden en is het enkel maar een verwarde man.
13
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
1
-7
Hebben de christelijke leiders in Canada al een reactie van afschuw en steun naar buiten gebracht?
14
4 dagen en 5 uur geleden door Grasnaaier
6
0
@13 Is de dader een christen?
15
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
2
-6
@12 Dat je dat nieuws uit Canada zo nauwgezet volgt.
16
4 dagen en 5 uur geleden door Rebo
8
-3
@13

Waarom zouden ze dat eigenlijk moeten doen als ik vragen mag? Doen moslims dat dan omgekeerd ook, als een van hun moslim medebroeders dan weer eens een bloederige aanslag heeft gepleegd? Nee natuurlijk doen ze dat dan niet want dan is het altijd van "ja maar je kunt het niet al die moslims aanrekenen dat er dan ene gek tussen zit."
17
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
4
-5
@14 De verdachte die aangehouden is heet, 'Nathaniel Veltman'. Zijn voornaam betekent zoveel als ' geschenk van God'. Zijn achternaam doet vermoeden dat hij Nederlandse ouders heeft.
18
4 dagen en 5 uur geleden door Grasnaaier
6
-2
@17 Dan weet jij meer dan ik. Misschien lees ik eroverheen, maar ik zie nergens een naam staan.
19
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
3
-7
@16 Het wordt ook altijd als vraag gesteld, of als punt van kritiek als het niet gedaan wordt, of de moslimgemeenschap al gereageerd heeft op een aanslag. Laatst zelfs op een draadje over dat spugende jongetje op de Israëlische vlag. Dus om wat tegenwicht te geven dacht ik, ik gooi het in de groep. Maar je hebt natuurlijk gelijk dat dat niet hoeft. Even vasthouden voor op een volgend moslim draadje Rebo.  
20
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
5
-3
@1 Jij kwam er al eerder mee in een prima vergelijking. En ik zeg ook, even wachten tot de verdachte heeft uitgelegd wat zijn doel nou precies was. Of het zo kon komen. Moest hij misschien uitwijken voor een rennende kat, hing er opeens een grote spin aan zijn spiegel, gleed zijn voet van de koppeling af?

==  De politie denkt dat hij zijn slachtoffers aanviel vanwege hun religie. ==
21
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
3
-5
@18 A 20-year-old London man identified by police as Nathaniel Veltman is now in custody in connection with the attack. (Een twintigjarige man geïdentificeerd als Nathaniel Veltman is in hechtenis genomen gerelateerd aan de aanval.)  [Link]
22
4 dagen en 5 uur geleden door Dfcte Burger
2
-4
@18

Globalnews

 [Link]

NRC

[Link]
23
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
5
-3
@9 er is geen twijfel aan het type slachtoffers, dat waren mensen die er als mosiim uitzagen. De twijfel is of de dader het deed omdat ze er als moslim uitzagen of dat hij de controle over zijn wagen verloor. Kortom,  Bennie: "Wat was het motief van de aanrijder?" 😎
24
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
5
-3
@13 oh, en jij weet alweer 'volgens betrouwbare bronnen' dat de dader een non-moslim is? Waar staat dat dan, misschien is de dader wel zwart.
25
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
5
-3
@22 Uit jouw NRC tekst, alleen maar vermoedens, geen enkel feit behalve de naam van de bestuurder: 

Er is bewijs.

We geloven.

een kledingstuk dat leek op een kogelvrij vest.

== „Er is bewijs dat dit een geplande daad was met voorbedachten rade, gemotiveerd door haat", zei Paul Waight van de politie van London. „We geloven dat de slachtoffers als doelwit werden gekozen omdat ze moslims waren."

De verdachte, Nathaniel Veltman, een inwoner van London, werd ongeveer tien minuten na de aanslag zonder incident gearresteerd op een parkeerterrein van een winkelcentrum op zeven kilometer van het kruispunt. Volgens de politie kende hij de slachtoffers niet. Hij wordt beschuldigd van viervoudige moord en een poging tot moord.

Kogelvrij vest

Over de verdachte is weinig bekend. Hij had geen strafblad, maar zou wel elders met de politie in aanraking zijn geweest. Volgens de politie droeg hij bij zijn arrestatie een kledingstuk dat leek op een kogelvrij vest. ==
26
4 dagen en 5 uur geleden door Grasnaaier
4
-1
@21 Okay, andere bronnen... Ik dacht al dat ik dement aan het worden was, dementie zit in de familie. 
27
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
2
-6
@24 De naam van de verdachte, 'Nathaniel Veltman' klinkt aardig christelijk en blank in mijn oren. Heb je over die naam heen gelezen of volg je de reacties niet zo nauwgezet?
28
4 dagen en 5 uur geleden door Rebo
6
0
@26

Ja dat van die naam op zich dat klopte wel alleen vind ikzelf dat geen heel erg overtuigend bewijs dat de dader zelf per definitie dan religieus is. Want er zijn zoveel namen die een Bijbelse oorsprong hebben zonder dat de drager daarvan religieus is. En waarvan veel mensen misschien niet eens weten dat die naam dan een Bijbelse oorsprong heeft.  Zoals de naam Dave wat de verkorte versie van David is, of zoals de naam Hans wat dan weer de verkorte versie van Johannus is.
29
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
2
-6
@26 Zolang je zonder spiekbriefje kan inloggen op NJN is er niets aan de hand Grasnaaier. Laat het dementie spook maar in de hoek staan.
30
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
3
-6
@28 Volkomen correct Rebo. Ook weer even in het achterhoofd houden als het over Fatma of Ahmed gaat.
31
4 dagen en 5 uur geleden door Grasnaaier
6
-1
@28 Klopt. Zowat half Nederland heeft een naam die tot een bijbelse naam is te herleiden. Dat zal in Canada niet veel anders zijn denk ik.
32
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
6
0
@27 Ja, ik zag die naam ook en ik dacht: "Joodse jongen".  Nathaniel, Veltman. Misschien wel een jongen van Nederlandse afkomst, Veltman ...😷
33
4 dagen en 5 uur geleden door Grasnaaier
3
0
@29   😊 Nu heb ik totaal geen bijbelkennis, maar is Hendrianus ook geen christelijke naam?
34
4 dagen en 5 uur geleden door Rebo
6
-1
@29

Zo heb ik zelf last van Alzheimer is me verteld. Ik ben daar laatst voor wezen collecteren, en toen schijn ik een half uur later weer bij al diezelfde adressen opnieuw te hebben aangebeld. Ten minste dat is mij naderhand verteld want zelf kan ik me er niks meer van herinneren.
35
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
6
-4
 Hoorden de omstanders die jongen iets roepen, iets als: "God is Groot en Jezus leeft"?
36
4 dagen en 5 uur geleden door Bennie Van Gisteren
2
-4
@12 Waar komt dat toch vandaan, dat aanslagen door moslims onder de pet gehouden zouden worden? Ik zie iets heel anders. 

Overigens is er zelfs bewijs dat dit een aanslag uit moslimhaat is, zo valt te lezen in NRC. Zie 2e link op @22 .
37
4 dagen en 5 uur geleden door Hendrianus
1
-1
@34 Goede actie, dat leverde vast extra pegels op.
38
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
6
-4
De vrees voor de islam/moslims is geen fobie, het is een op basis van feiten gebaseerde vrees. Misschien heeft de bestuurder iets traumatisch met moslims meegemaakt. Familie dood na aanvallen van Hamas, wie weet ... 😎

Maar vooralsnog is  het gissen, speculeren en komt de inhoud van menige onderbuik naar boven borrelen ... 😷
39
4 dagen en 5 uur geleden door Rebo
7
-1
@30

Ja maar weet je wat het nu helemaal is Hendrianus? Bij de moslims is het helaas zo dat die bijna allemaal die religieuze poppenkast nog geloven, zoals hier mensen dat 100 jaar gelden ook nog deden. Kijk enkel al naar de ramadan waar al die moslims massaal aan meedoen. Hoeveel katholieken zullen na de carnaval nog aan het vasten doen denk je? Of neem nu de kerken die sluiten wegens de ontkerkelijking, terwijl die vermaledijde moskeeën hier als paddenstoelen uit de grond rijzen. 
40
4 dagen en 5 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-6
@23 Moslimhaat, Slavink. Er schijnt bewijs van te zijn, aldus NRC. Zie link nr.2 op @22 .
41
4 dagen en 5 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-6
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
42
4 dagen en 5 uur geleden door Slavink
6
-3
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
43
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
5
-3
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
44
4 dagen en 4 uur geleden door Katootje Huisman
1
0
Dat wordt dan levenslang de bak in . 
45
4 dagen en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
3
-6
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
46
4 dagen en 4 uur geleden door Katootje Huisman
2
-1
Iemand met een kogelwerend vest aan .

[Link]
47
4 dagen en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
2
-5
@43 Ah, zoals jij dat doet in je laatste zin van @42 ? Meld die dan ook gelijk ff, wil je?
48
4 dagen en 4 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
0
-1
Dames en Heren jullie kunnen koffie nemen , ik sluit deze voor een paar minuten. Reageer alsjeblieft normaal en daag niet. 
49
4 dagen en 4 uur geleden door Jouwnieuws (Hoofd Mod.)
2
-1
'Jullie kunnen weer , reageer normaal en fatsoenlijk. Het onderwerp is Automobilist Canada rijdt opzettelijk 4 moslims dood in 'Haataanval' 

Plaats geen reactie's met maar 1 doel anderen uit te dagen, reageer inhoudelijk.

Hier staat geen woord spaans bij.

Succes
50
4 dagen en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
2
-4
@48 Mag de insinuatie op @42 , laatste zin, dan ook verwijderd worden? Eerlijk is eerlijk. 
51
4 dagen en 4 uur geleden door Grasnaaier
4
-1
@48 Ik zou iedereen adviseren om een jointje te roken in plaats van een kop koffie te nemen. Hoe je het ook wendt of keert, caffeïne blijft toch een upper, mensen raken er alleen maar meer opgefokt van. Mijn grootvader Piet Grasnaaier zei het al: een joint in de morgen is een dag zonder zorgen, terwijl hij tevreden geurende rookwolken uitblies. Daarna ging hij de koeien melken.
52
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
4
-1
@50 mijn reactie 42 heb ik zelf gemeld via de Rode Knop ... ☎️
53
4 dagen en 4 uur geleden door Querido
6
-2
Of het nou een "verwarde" man is of een terrorist of een wanhopige - er zit toch wel een steekje bij je los, als je de rest van leven vernietigt met zo'n daad. Voor wat?
54
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
3
-4
Van hem was zijn motief gelijk duidelijk: == De dader is geïdentificeerd als Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een 31-jarige Tunesiër die in Nice woonde en werkte als chauffeur. ==

Slachting in Nice: [Link]
55
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
4
-3
Ik begrijp niet zo goed waarom er staat dat het om moslims ging? Het waren in eerste instantie voetgangers. Pas als we weten dat Veltman die mensen platreed omdat ze er als moslim gekleed bij liepen wordt de omschrijving 'moslims' te zake doende.
56
4 dagen en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
2
-3
@52 Tja, gevalletje pot en ketel. Maar fair van je. We wachten het af. 
57
4 dagen en 4 uur geleden door Duurendaalsdochter
4
-4
Een gruwelijke daad. En deze mensen hebben ook nog weer familieleden. De aanslag werd zondagavond gepleegd. De politie heeft inmiddels tijd gehad om eerste onderzoek te doen .

In Nederland hebben autoriteiten er een handje van in de eerste uren na een aanslag, zolang de toedracht onduidelijk is, de 'verwarde man' (zijn vrouwen rationeler en veel minder vatbaar voor 'verwarring'?) als alternatief in te steken naast de terrorist. Men is bang voor rellen in de migrantenwijken en de reactie onder de oorspronkelijke bevolking. Het gaat om de eerste indruk in de beeldvorming, daar wil de overheid een stempel op drukken. Let wel: in het midden van dit decennium heeft de meerderheid van de inwoners van Nederland beneden de 50 jaar een migratieachtergrond. De politieke partijen sorteren daarop voor, zodat ze tijdig op het andere been kunnen gaan staan.

Ik weet niet of bij de autoriteiten in Canada dezelfde tactiek standaard is. We moeten niet de Nederlandse situatie op Canada projecteren.

Het woord 'islamofobie' blijft een politiek correct propagandawoord en is onzin. Er is ook geen Buddhismofobie, Katholicismofobie. Je hoort evenmin ooit van Sinofobie, Russofobie, Hispanofobie.

Dus waarom zou het alleen de islam en moslims betreffen?

'Islamofobie' als woord is gesponnen om kritiek op immigratie van moslims, op de negatieve effecten van migratie en op islamitische extremisten te smoren.

De daad van de aangehouden man lijkt ingegeven door haat tegen moslims. Dat is iets heel anders dan islamofobie. Het staat op één lijn met Jodenhaat, haat tegen blanken, haat tegen Chinezen, zoals bijvoorbeeld in Maleisië, of haat van protestanten tegen katholieken en omgekeerd in Ierland.

DvD
58
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
3
-3
@40 schijn bedriegt ... 😎 -- @23 Moslimhaat, Slavink. Er schijnt bewijs van te zijn --
59
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
4
-2
Gaat goed, DvD, mooie zin: -- Het woord 'islamofobie' blijft een politiek correct propagandawoord en is onzin. Er is ook geen Buddhismofobie, Katholicismofobie. Je hoort evenmin ooit van Sinofobie, Russofobie, Hispanofobie. --

Leuk lijstje ... 😎
60
4 dagen en 4 uur geleden door Slavink
3
-1
De moslimkoepel weet het motief en ook hoe Trudeau hoort op te treden. We zien hier een voorbeeld van de bedilzucht, de bemoeizucht, de vooringenomenheid van deze koepelmoslims. Gewend als die mensen zijn aan aannames en niet aan feiten. Boeiend dat zij een terroristische aanval zien waar niemand nog weet waarom Nathaniel Veltman de mensen omver reed. 

== Belangenorganisatie spreekt van terroristische aanval

Een belangenorganisatie voor Canadese moslims meldt dat er geen relatie was tussen de slachtoffers en dader. "Hij kende ze niet. Dit is een terroristische aanval op Canadees grondgebied en zou ook zo moeten worden behandeld", aldus de voorzitter. Er wordt nog gekeken of de verdachte kan worden vervolgd voor terrorisme. ==
61
4 dagen en 4 uur geleden door Querido
3
-4
@57

Het woord islamofobie bestaat - om de eenvoudige reden dat er een partij is die daar zijn partijprogramma op heeft gebaseerd. Actie = reactie. Dus vandaar dat het een politiek geladen term is. En de mensen die dat gedachtegoed onderstrepen en verkondigen worden deswege met dezelfde "titel" aangeduid.
62
4 dagen en 4 uur geleden door Hendrianus
1
-3
@35 Het was slecht te verstaan, hij zat in een rijdende pick-up truck.
63
4 dagen en 4 uur geleden door Hendrianus
1
-3
@57 '(zijn vrouwen rationeler en veel minder vatbaar voor 'verwarring'?' Nee, maar die uitten hun verwarring anders. 
64
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
4
-4
Een fobie is bang zijn voor iets terwijl  die angst ongegrond is. Dat zou ik van de islam anders toch niet willen zeggen dat die angst ongegrond is. Vraag dat anders maar eens aan die Franse leraar die is onthoofd, en aan de mensen die bij die aanslagen waren zoals in Brussel, Parijs en die Duitse kerstmarkten. En anders dan vraag je het maar eens aan dat Franse meisje die nu moet worden onthoofd na die islam-video.
65
4 dagen en 3 uur geleden door Bennie Van Gisteren
6
-3
@64 Het ging hier om een gezin, samen met oma aan de wandel. Hoe bang kun je daarvoor zijn?
66
4 dagen en 3 uur geleden door Hendrianus
5
-3
@64 Een redelijke angst voor extremisten lijkt mij zeker op zijn plaats maar als dat ontaardt in een politiek standpunt als 'alle moskeeën dicht, verbod verspreiding Koran, grenzen dicht voor moslims en een ministerie van remigratie dan schiet je toch redelijk de hoek van het extremisme in.
67
4 dagen en 3 uur geleden door Honda Ra302 The Original
5
-3
@64 Of alle bedreigingen, niet alleen aan het adres van de persoon maar ook op de directe omgeving, zoals iets langer geleden: Salman Rushdie, gevlucht en ondergedoken. Of een aantal maanden geleden nog een leraar in Engeland, direct bedreigd en opgejaagd en sindsdien dus ook ondergedoken, alsmede zijn gezin. 

Het lijstje is inmiddels dusdanig gegroeid dat bij publicatie de serverruimte van NuJouwNieuws niet toereikend is.
68
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
3
-1
@65

Ik bedoelde het in zijn algemeen met angst hebben voor bepaalde sinistere facetten van de islam. Dus niet dat wat er nu met die moslimfamilie is gebeurd in Canada daarmee goed te praten is. Want dan ben je zelf natuurlijk ook geen cent beter dan die moslimterroristen. Wat ik bedoel is dat als de islam bepaalde grimmige uitwassen heeft, dan mag dat van mij betreft net zoals  Wilders dat doet gewoon worden benoemd.
69
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
2
0
@66

Zie @68
70
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
3
-2
@67

Ik denk dat alles hier dan vastloopt wegens gebrek aan capaciteit. 😂
71
4 dagen en 3 uur geleden door Hendrianus
1
-3
Misschien heeft de aangehouden Veltman wel een dubbele, Nederlandse, nationaliteit. Dan kan hij ook nog de Canadese verliezen en uitgewezen worden. Kan hij het beste in Hongarije gaan wonen. 
72
4 dagen en 3 uur geleden door Grasnaaier
2
-1
@68 Ik vrees dat dit soort aanslagen veel vaker gaan plaatsvinden. Dat leidt dan weer tot boze moslims, die op hun beurt weer aanslagen gaan plegen. Niet-moslims laten het daar niet bij zitten, die komen op het idee om aanslagen te gaan plegen. De moslims zijn nu heel boos en gaan aanslagen plegen.  Niet-moslims hebben het kookpunt bereikt en gaan aanslagen plegen. Nou ja, een lang verhaal, hoe het gaat aflopen zal ik niet meer meemaken.
73
4 dagen en 3 uur geleden door Herboren
5
-2
@65 "Het ging hier om een gezin, samen met oma aan de wandel. Hoe bang kun je daarvoor zijn?"

Dat het specifiek om dit gezin gaat valt nog te bezien. Wellicht ziet die dader het gezin als een symbool/uiting ergens van.  Net als dat de Israëlische vlag dat is voor dat opgejutte ettertje.
74
4 dagen en 3 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-2
@73 Oh ja, dat zal vast. Maar er wordt gewoon een onschuldig gezin met kinderen vermoord.
75
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
3
0
@72

Ja dat gaat dan over en weer net zo lang tot er niemand meer over is. En misschien dat dan de laatste het licht wil uitdoen. Zeg maar een ideologie waarvan de laatste vertegenwoordiger de pijp aan Maarten geeft.
76
4 dagen en 3 uur geleden door Bennie Van Gisteren
3
-3
De insinuatie aan mijn adres op @42 zou ik graag willen weerspreken. Ik vind GEEN ENKELE aanslag "fijn". 
77
4 dagen en 3 uur geleden door Herboren
2
-4
@71    Misschien is de dader een dader een moslim uit Suriname.  Waarom niet, niemand die het weet.

 

Allen : deze gebeurtenis is vreselijk !  Ongeacht de toedracht, het motief, afkomst, reliigie etc. Al dat gehakketak voegt m.i. niets toe.
78
4 dagen en 3 uur geleden door Grasnaaier
0
0
@75 De ellende zal in ieder geval toenemen, hetgeen logisch is.
79
4 dagen en 3 uur geleden door Rebo
2
-2
@78

Ja dat klopt en zo liep ik er laatst bij toen ik in Amsterdam was en, toen dachten ze daar dat het was omdat ik dacht dat het carnaval was. Maar het was van mij enkel maar om me tegen messteken te beschermen.

[Link]
80
4 dagen en 3 uur geleden door Slavink
2
-1
@61 Wilders ik politicus, geen kenner van Kuiper's Neurosenleer. Fobie is een onberedeneerde angst zonder direct zichtbare of aantoonbare reden, agorafobie is zo'n fobie, angst voor pleinen en grote open ruimtes. Watervrees de rationele vrees voor een element waarin je kunt omkomen/verdrinken.
81
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
1
-3
Nergens iets te vinden over het motief van die jonge bestuurder. En voor @65 , -- @64 Het ging hier om een gezin, samen met oma aan de wandel. Hoe bang kun je daarvoor zijn? -- 

Hhier ging het om 84 + 15 wandelaar op een boulevard == en week na het drama in Nice wordt duidelijk welk verdriet Mohamed Bouhlel heeft veroorzaakt. Bij de aanslag in Nice stierven in totaal 84 mensen. Nog eens 15 mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De lijst met namen is lang en laat zien dat de dodelijke slachtoffers overal vandaan kwamen. Een overzicht.

Karolien Koolhof 15-07-16, 17:00 Laatste update: 27-07-16, 15:05 ==
82
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
0
0
@71 misschien ... 
83
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
3
-1
Nu weten we iets meer over deze jongeman: == Another neighbour, who did not want to be identified, said Veltman had lived at the downtown address for about a year.

"He just looked like a nerdy white kid, I guess, who played video games very loud," she said.

The woman said police had interviewed her about Veltman. ==

Nathaniel Veltman: Another neighbour, who did not want to be identified, said Veltman had lived at the downtown address for about a year. "He just looked like a nerdy white kid, I guess, who played video games very loud," she said. The woman said police had interviewed her about Veltman.
84
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
3
-4
@74 onschuldig? Hoe weet jij dat ze onschuldig zijn en wat doet het ter zake of die mensen onschuldig waren. Praat toch niet zo van die clichés.
85
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
6
-6
Je vraagt je onwillekeurig toch af waarom moslims maar overal willen wonen? 
86
4 dagen en 2 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-3
@81 Ja, verschrikkelijk! Maar daar gaat dit draadje niet over.
87
4 dagen en 2 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-3
@84 Je weet niet van ophouden hè? Zal ik de wijste wel zijn. 🙋
88
4 dagen en 2 uur geleden door Grasnaaier
5
-3
@85 De oemma moet uitgebreid worden.  ---> Dar al islam.
89
4 dagen en 2 uur geleden door Hendrianus
3
-4
@85 Tsja en dan komt ene Veltman, vermoedelijk een afstammeling van Nederlandse immigranten, in Canada je uitleggen dat dat toch echt niet kan. 
90
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
2
-4
@1 Ik gebruik even een zin uit jouw reactie, goed? -- "Laat me duidelijk zijn, dit was een daad van massamoord gepleegd tegen moslims". -- 

Als die aanrijding al een massamoord is wil ik van die burgemeester weten hoe hij deze aanrijding noemt: 

== Aanslag met truck in Nice: 84 doden, onder wie 10 kinderen; 202 gewonden | 52 gewonden in levensgevaar | uit Tunesië afkomstige dader (31) „volslagen onbekende" voor de geheime diensten| aanslag nog niet opgeëist maar lijkt geïnspireerd door jihadisten | noodtoestand verlengd | drie dagen nationale rouw ==

Moslim rijdt 85 mensen dood en kijk even naar de foto van die vrachtwagen: [Link]
91
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
1
-4
@87 , je schrijft tendetieus. Jij bent vast een goed mens maar je woordkeus is tendentieus en framend. Het woord onschuldig in jouw @74 is overbodig. Het voegt niets toe maar is In deze situatie het woord onschuldig onnodig incriminerend voor de bestuurder. Hij kent die mensen niet, hij kan niet weten of ze ergens schuldig of onschuldig aan waren. Je had ook kunnen schrijven: "Maar er wordt gewoon een gezin met kinderen vermoord." Dat zou helder en eenduidig zijn geweest.
92
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
1
-7
@89 ik leef met je mee, Hendrianus, weer een moslimgezin dat niet naar Palestina zal vertrekken ... ☎️
93
4 dagen en 2 uur geleden door Slavink
0
-3
Ik stop er even mee en ga even wat anders doen; de was ophangen. En sluit af met een stukje waarin de persoon die dit zegt Islamvrees en Islamitisch geweld twee aparte zaken zijn maar juist een onderling verband met elkaar hebben. == Nawaz Tahir, a London lawyer and Muslim community leader, said, "We must confront and stamp out Islamophobia and Islamic violence — not tomorrow, today, for the sake of our children, our family, our communities." ==

Oorzaak en gevolg: [Link]
94
4 dagen en 1 uur geleden door Duurendaalsdochter
2
-1
@57 m post

@61 Querido

Ik neem aan dat u het over de PVV heeft.

In de link van Hendrianus @21 spreekt ook de Canadese premier Trudeau van "Islomophobia".

In Canada is de PVV niet van toepassing. "Islamofobie" als propagandawoord is veel breder uitgerold dan alleen in Nederland.

Uw argument is internationaal te smal.

Het argument actie = reactie schiet ook tekort, omdat bijvoorbeeld Koptische christenen uit Egypte worden verdreven. Syrisch Orthodoxe christenen uit Syrië en Turkije en Assyrische katholieken uit Irak. Waarom is dan 'actie =-reactie' niet het begrip 'christianofobie' nergens internationaal uitgerold, omdat christenen vervolgd worden? Zie ook de situatie in Pakistan, waar predikers politieke aanhang proberen te verwerven door hun volgelingen op te hitsen tegen christenen.

De conclusie voor mijzelf is, dat het woord 'islamofobie'  is ontworpen en ingebracht uit onzuivere motieven. daarom stel ik het aan de orde en zie het liever weer verdwijnen.

@63 Hendrianus.

Ik wil u nog bedanken voor Uw link @21 . Die geeft een beter beeld dan het artikel waaraan deze draad hangt.

Hoe uiten vrouwen hun verwarring dan? En waarom uiten ze die anders dan mannen?

(Niet dat ik wil beweren dat je het aanrichten van een bloedbad met voorbedachten rade onder 'verwarring ' mag rangschikken.)

DvD
95
4 dagen en 1 uur geleden door Hendrianus
0
-1
@92 Dankjewel en succes met de was.
96
4 dagen en 1 uur geleden door 21st Century Guy
3
0
Treurig dat zoiets gebeurt, de slachtoffers hadden trouwens net zo goed christen, hindoe of sikh kunnen als ik naar hun kleding kijk , mensen van Pakistaanse afkomst kunnen soms eender gekleed zijn.
97
4 dagen en 1 uur geleden door 21st Century Guy
0
0
@80 Op een plein of een grote open ruimte kun je als een bowlingkegel overhoop gereden worden . . .  .
98
4 dagen en 41 minuten geleden door Slavink
0
-2
@96 waar zie jij dan de kleding van de aangereden familie?
99
4 dagen en 36 minuten geleden door 21st Century Guy
1
0
@98  bd4679b0-c830-11eb-a6c7-99fe5a82ee56_800_[Link]
100
4 dagen en 35 minuten geleden door 21st Century Guy
2
0
@98 [Link]
Reactie 1  t/m  100
  Vorige Pagina - Volgende Pagina  

Login om te reageren


WEEK STIJGERS BUITENLAND

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.