NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
04 december
2021

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Immigratie Is Nog Steeds De Olifant In De Kamer. Politiek Blijft Wegkijken Van Massale Instroom


Bron: opiniez.com

Immigratie is nog steeds de olifant in de kamer. Politiek blijft wegkijken van massale instroom Het doodgezwegen rapport van de demograaf Jan van de Beek c.s. over de kosten van migratie laat zien dat migratie de Nederlandse schatkist alleen maar geld kost. Bij ongewijzigd beleid lopen deze kosten verder op, terwijl velen de omvang van de migratie en de matige integratie al jaren de grootste problemen van ons land vinden.

Lees verder op opiniez.com >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
50 Reacties  |  831 Clicks
0005
  Geplaatst door Inter02 6 maanden en 6 dagen geleden
6 maanden en 4 dagen geleden door Equalizer (Mod.)
Gelieve ontopic te blijven en niet op de m/v spelen of gebruik de negeer optie. bvd.

REACTIES (50)

1
6 maanden en 6 dagen geleden door Grasnaaier
11
-4
Massa-immigratie gaat ons nekken, dat snapt een kleuter nog. Maar er mag inderdaad niet over gesproken worden. Deugerts zijn hardnekkig en geven hun fouten nooit toe. Dan maar liever met z'n allen naar de kloten.
2
6 maanden en 6 dagen geleden door Hendrianus
7
-4
Een tijdje pas op de plaats maken om eens tot bezinning te komen lijkt mij niet verkeerd. 
3
6 maanden en 6 dagen geleden door Grasnaaier
4
-8
@2 Fascist, racist, islamofoob, tokkie, laagopgeleide, nazi, bruinhemd, feldwebel. 😉
4
6 maanden en 6 dagen geleden door Smurf
1
-2
@1 Precies. Ik heb al een doosje aanmaakblokjes en een doosje lucifers. 😂👍
5
6 maanden en 6 dagen geleden door 21st Century Guy
4
-4
Gerichte immigratie en het liefst met een tijdelijke verblijfsvergunning , mocht een arbeidssector op zijn gat vallen dan kunnen de mensen terug naar het land van herkomst.
6
6 maanden en 6 dagen geleden door Hendrianus
0
-1
@3  😂 
7
6 maanden en 6 dagen geleden door Grasnaaier
4
-2
@5 Daar is inderdaad weinig mis mee.
8
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
4
-1
Er werd/wordt nauwelijks onderzoek gedaan naar de economische impact van migratie.

Niet alleen omdat de moeilijkheid zit in de rekensommen zelf die gemaakt worden, maar ook (vooral) in de politieke en normatieve belemmeringen:

1) Men mag de waarde van een mens niet berekenen;

2) Men mag zich niet schuldig maken aan 'het slachtoffer de schuld geven';

3) Men mag 'extreemrechts (lees: PVV en FvD) niet in de kaart spelen'.
9
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
3
-2
Aanvulling op @8

Het eerste argument wordt weerlegd door de praktijk van alledag. Gezondheidseconomen rekenen aan de waarde van een mensenleven om gezondheidszorgbudgetten zó te verdelen dat de gezonde levensverwachting zo hoog mogelijk is. Verkeersveiligheidsdeskundigen doen iets dergelijks.

Het tweede argument steunt op de aanname dat migranten 'slachtoffers' zijn, bv. van arbeidsmarktdiscriminatie. Echter, juist dóór kennis van o.a. de fiscale verschillen, krijgt men inzicht in oorzaken als discriminatie, opleidingsniveau e.d. en kan men gerichter aan verbetering werken.

Ook het derde argument snijdt geen hout. Juist het ontstaan van een 'etnische onderklasse' is brandstof voor etnische tegenstellingen. Sturen op gunstige arbeidsmarktprestaties van immigranten is daarom nodig (zie bv Australië, Canada) en daarvoor is economische kennis nodig.
10
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
-5
@8 en @9

Dit is al de zoveelste keer dat je deze reacties geeft. Maar het hele verhaal van Jan van Beek en z'n berekeningen is al lang onderuit gehaald. Er klopt gewoon niet veel van.
11
6 maanden en 5 dagen geleden door Duurendaalsdochter
5
-3
Volgens wat ik heb opgevangen , zijn er 3 redenen waarom  de politiek mordicus doorgaat met migratie. 

1  Afrikaanse migranten sturen geld naar huis. De hoop is dat de families die dat geld ontvangen Europese producten gaan kopen  wanneer Afrika zich  voldoende economisch ontwikkeld heeft.

2. NGO's hebben zulke machtige internationale netwerken dat ze nationale politici eenvoudig kunnen nekken. Ze kunnen hen ook steunen en maken. Zie Sigrid Kaag.

3. Financiële instellingen, -die ook aanwezig zijn in de NGO's -, eisen een bepaalde demografische samenstelling van de bevolking. Er moeten voldoende jongeren zijn. Anders willen ze de leningen aan regeringen, de staatsschulden van landen niet telkens weer doorrollen. Jonge mensen zien zij zij de vervangende belastingbetalers. Omgekeerd is het schrikbeeld van politici dat zij de staatsschuld niet geherfinancierd krijgen.

@10 Querido.   Op welke wetenschappelijke tegenstudie(s) baseert U zich?

DvD
12
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
0
@11

Hoi DvD, eerst maar een reactie op je 3 punten.

1. Het geld dat migranten naar huis sturen is zeker welkom bij de thuisfamilie en helpt hen zeker. Maar zoals je je kunt voorstellen is dat geen motor voor de ontwikkeling van een land. Daar zijn de bedragen gewoon te laag voor. Het is hoogstens zo dat door die betalingen deze families daar hun hoofd boven water kunnen houden - en in sommige situaties een hoger welvaartspeil kunnen aan houden.

2. Deze herken ik niet. NGO's zijn zeker machtig maar ik zie de relatie met het onder druk zetten van politici niet zo maar gebeuren.

3. Dit lijkt me een samenzweringscomplot. Doet me denken aan de jaren dertig van de vorige eeuw. Moet je ver van je afwerpen (mijn advies).

Tenslotte -> over Jan van Beek -> daar wil ik graag met je over in discussie. Maar geef jij eerst maar eens aan wat je van die studie precies hebt overgehouden.
13
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
2
0
@10 , Het is ook al de zoveelste keer dat het rapport van Jan van de Beek onderwerp van een draadje op NuJouwNieuws, vandaar mijn reacties. Door wie of wat is het verhaal/rapport van Jan van de Beek allang onderuit gehaald? Over welke deskundigen/wetenschappers/studies hebt u het?
14
6 maanden en 5 dagen geleden door Sweik
6
0
Nederland, een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, gaat gewoon door met het importeren van mensen. Volstrekt bezopen. 
15
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
-2
@13

Waar het om gaat, Graaier, is dat het volslagen idiote berekeningen zijn.

Kijk: je kunt een enkele migrant nemen. Okay. Die krijgt waarschijnlijk een uitkering -> dat kost ons geld. Dan krijgt hij wellicht een baan - dat zal wel een laagbetaald baantje zijn. Al met al zal deze persoon weinig belasting betalen.

Dat kunnen we allemaal begrijpen.

Maar wat Van Beek doet is -> hij rekent voor diezelfde persoon ook even door wat de kinderen en de kleinkinderen ons zullen kosten.

Die ene migrant kost ons dus zijn eigen kosten én die van z'n nageslacht. Te zot voor woorden.

En zo kan ik nog wel even door gaan over dit "onderzoek" van Jan van Beek.
16
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
2
0
"Maar wat Van Beek doet is -> hij rekent voor diezelfde persoon ook even door wat de kinderen en de kleinkinderen ons zullen kosten.

Die ene migrant kost ons dus zijn eigen kosten én die van z'n nageslacht. Te zot voor woorden.

En zo kan ik nog wel even door gaan over dit "onderzoek" van Jan van Beek."

@15 , Jan van de Beek rekent de (eventuele) kosten van de kleinkinderen niet mee. Hij extrapoleert niet naar kleinkinderen omdat dit 3e generatie is die als zodanig niet teruggevonden kan worden in de micro-data. Er wordt uitgesplitst wat betreft netto bijdrage in autochtonen, 1e generatie westerse migranten, 2e generatie westerse migranten, 1e generatie niet-westerse migranten en 2e generatie niet-westerse migranten. Tot zover de onderbouwing dat niet geëxtrapoleerd wordt naar de kleinkinderen van migranten.

Welke zijn uw andere punten waarover u door kunt gaan inzake het rapport van Jan van de Beek en de andere drie wetenschappers?
17
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
2
0
@11 , Punt 1 en punt 2 van uw posting lijken mij van (aanzienlijk) minder belang dan punt 3 in de motivatie om in te zetten op meer migranten. Uw punt 3 legt het piramidespel bloot dat in feite gespeeld wordt. In iets andere bewoordingen dan de uwe heb ik dat al eerder aangekaart op dit forum:  Het aantal 65 plussers, zowel autochtonen alsook allochtonen, neemt sterk toe door migratie en daarmee ook de kosten. Dit moet door de werkende bevolking worden opgebracht. De autochtone bevolking (inclusief de 3e generatie immigranten die nu ook autochtoon is) groeit niet sterk genoeg om dit te bekostigen. Vandaar dat er immigranten gehaald of toegelaten worden die nodig zijn ter bekostiging. Er zijn met name hoog opgeleide migranten nodig maar die zijn er steeds minder aangezien in andere landen soortgelijke problematiek speelt of gaat spelen. Er komen zodoende hoofdzakelijk laag opgeleide immigranten waarbij het scenario van negatieve netto bijdrage zich gaat herhalen. Een piramidespel gaat zich ontvouwen waarbij steeds grotere aantallen immigranten nodig zijn om de boel in Nederland draaiende te houden. Dit piramidespel is niet vol te houden, de ingestroomde immigranten worden ook in groten getale 65 plussers die voor verder oplopende kosten voor de staatskas zorgen. Kortom, dit is geen oplossing.
18
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
-2
@8 Zie het maar als een noodzakelijke herstelbetaling.
19
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
3
-1
@16

Okay - dan besef je nu dat het onterecht is om in de berekening van één migrant ook de kosten van zijn kinderen mee te nemen (en deels de kleinkinderen).

Andere kritiekpunten zijn:

1. Als je zo'n berekening maakt met een soortgelijke autochtone bevolkingsgroep krijg je dezelfde uitkomsten - die profiteren ook het meest van huurtoeslag en zorgtoeslag en betalen ook relatief weinig belasting. Zo zit het systeem nou eenmaal in elkaar.

2. In de berekeningen worden alleen de lasten meegenomen - waar staan de baten? Moeilijk te berekenen dus maar weggelaten? Ik denk dat zonder migranten een aantal bedrijfstakken en bedrijven toch niet zouden hebben kunnen groeien, of erger. In elke normale berekening worden de plussen en minnen vastgesteld. Maar dit is geen normale berekening er worden alleen minnen berekend. Een eenzijdig verhaal dus.

3. We geven ze de laagstbetaalde baantjes - het laagste loon. En dan roept Jan van Beek dat ze zo weinig belasting betalen. Wat een verrassing! Een kind kan dat begrijpen.

Het is echt een hoop onzin - in opdracht van het FvD.
20
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
0
@19 Jij hebt die onzin ook nog echt gelezen ook. Nou zeg... daar neem ik niet eens de moeite voor. Iedereen weet toch waar de FvD op uit is. Makkelijk stemmen scoren om mee te graaien.
21
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
0
@19 Hier deze heb ik gevonden. Misschien iets voor jou:

Layne's Law of Debate:

1    Every debate is over the definition of a word. Or

2    Every debate eventually degenerates into debating the definition of a word. Or

3    Once a debate degenerates into debating the definition of a word, the debate is debatably over.
22
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
1
0
@21

Dat is een manier om naar debatteren te kijken - en zo gaat het vaak. Maar dan vervalt het in de sfeer van:

"Een debat is een veelal verhit gesprek waarbij twee mensen tegen elkaar praten en naar zichzelf luisteren" (c) C. Buddingh.

En dan kom je bij - zenden en ontvangen. Zenden is prima maar zet ook je ontvangertje aan.

Enfin - soms verdiep ik mij in de materie - zoals dat onderzoek van Jan van Beek. Gewoon om dat onderzoek met argumenten te kunnen pareren. Doe ik ook niet altijd.

Overigens heb ik Baudet wel eens op iets waars kunnen betrappen. Namelijk zijn stelling dat die klimaat "onzin" ons minstens 1000 miljard gaat kosten. Daar heeft hij volledig gelijk in.
23
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
-1
@22 Nou ja... Baudet heeft het erover dat hij taboes wil doorbreken. Maar eh... ik ga niet al mijn energie verkwisten met taboes doorbreken. Sowieso kan hij dan beter met Sylvana een partij vormen. Zij wil ook taboes doorbreken. Maar goed... Baudet gaat nogal voor de makkelijke winst. En ik denk dat hij uiteindelijk de Jaguar belangrijker vindt dan het beleid.
24
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
-1
@23

Baudet wil helemaal niets. Die ligt regelmatig onder tafel van het lachen om het stomme kiesvee wat op hem gestemd heeft. En de aandacht die dat oplevert. En verder niets.

Veel geschreeuw en weinig wol
25
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
-1
@24 Nou Baudet kickt echt op die Jaguar. Plus vette loon betalingen, vette onkosten vergoedingen, duurste hotels en restaurants van de wereld worden betaald door de Nederlandse staat, riant pensioen. Nou ja... noem het maar niks.

Overigens die Hiddema. Whahaha... is lid van extreem rechts en gaat dan een pedo verdedigen. Vervolgens is ie verontwaardigd als extreem rechts hem opbelt dat dat niet de bedoeling is. 😂 Denk je van dat het niet gekker kan... Maar dan... 😂
26
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
-3
Hiddema is helemaal een grof schandaal. Hij is afkomstig uit een NSB-nest. Vandaar dat hij plotseling opstapte toen de eigenaardige affiliaties van Freek Jansen breed werden uitgemeten. En is na - twijfel - twijfel - lekker de rustige 1e kamer ingevlucht. Heb je nix aan. Gewoon een babbelzieke zakkenvuller.
27
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
1
-2
@26 Okay... wist niet dat hij een nsb'er was. Nou ja... dan heeft ie z'n cluppie wel gevonden.
28
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
2
0
@27

Ik zeg niet dat hij een NSB'er was. Volgens mij was hij daar nog te jong voor. Maar hij kwam uit een NSB-nest. Z'n vader en z'n oudere broer waren NSB'ers. En dat zal wellicht deels z'n blik op de wereld bepaald hebben. Want toen het fascisme binnen FvD werd blootgelegd wassie weg.
29
6 maanden en 5 dagen geleden door Smurf
0
0
@28 Toen werd ie bang, dat ie ontmaskerd werd. Mja... dan is ie wel dom geweest, om te denken dat het altijd geheim zou blijven.
30
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
0
-2
"Okay - dan besef je nu dat het onterecht is om in de berekening van één migrant ook de kosten van zijn kinderen mee te nemen (en deels de kleinkinderen)."

@19 , In @16 heb ik niet geschreven, direct of indirect, dat het onterecht is om in de berekening van één migrant ook de kosten van zijn kinderen mee te nemen (en deels de kleinkinderen). In het rapport "Grenzeloze Verzorgingsstaat" worden de lasten en baten, oftewel de nettobijdrage, onderzocht van 1e generatie migranten en 2e generatie migranten, niet die van de 3e generatie migranten, niet geheel en ook niet ten dele. Er zijn geen cijfers (microdata) van de 3e generatie migranten beschikbaar, die zijn bij de groep autochtone Nederlanders gevoegd. In het rapport "Grenzeloze verzorgingsstaat" worden de kosten en baten van immigratie berekend. Dit gebeurt op basis van CBS-microdata, zeer gedetailleerde geanonimiseerde data van alle ruim 17 miljoen inwoners van Nederland. Qua methode is aangesloten bij de CPB-vergrijzingsstudies. In het rapport worden de kosten en baten berekend uitgesplitst naar herkomstregio en naar immigratiemotief (arbeid-, studie-, asiel- en gezinsmigratie). Ook wordt gekeken naar de rol van citoscores en opleidingsniveau.

Wat betreft punt 1, wat bedoelt u met soortgelijke? Gelijk in opleiding, ervaring, geschiktheid voor functie, loon of iets anders? Het systeem werkt inderdaad zo dat hoe meer loon hoe meer belasting wordt betaald. Ook is het zo dat aan degenen met lage lonen de meeste huur- en zorgtoeslag wordt betaald. Daar staat tegenover dat hoge(re) lonen hun aftrekposten voor de belasting echt wel weten te vinden. Aftrekposten die voor de lage(re) lonen niet zijn weggelegd.

Wat betreft punt 2, Er worden lasten én baten meegenomen, dit resulteert in de netto bijdrage. De netto bijdrage kan (per saldo) positief of negatief zijn.

Geen eenzijdig verhaal want de plussen en minnen worden vastgesteld en met elkaar verrekend.

Wat betreft punt 3, "We" GEVEN "ze" (de migranten) niet de laagstbetaalde baantjes, over het algemeen VERKRIJGEN migranten en ook anderen de beschikbare banen al naar gelang opleiding, ervaring en geschiktheid voor een functie beroep. Nu zal daar allicht en helaas ook discriminatie plaatsvinden bij de verdeling van banen maar over het algemeen is de verdeling overeenkomstig de al eerder genoemde opleiding, ervaring en geschiktheid.

Tenslotte over de opdracht van de FvD. De bijdrage van de FvD is 30.000 Euro. Hiermee is slechts een gedeelte van de (arbeids-)kosten van het rapport van Jan van de Beek met assistentie van drie andere wetenschappers gedekt. De rest is voor eigen rekening van Jan van de Beek en de drie wetenschappers. Het feit dat FvD de Nederlandse versie deels gefinancierd heeft en opdrachtgever was heeft de ontvangst van het rapport niet geholpen. Men hoefde het daardoor (in de media) niet over de inhoud te hebben.
31
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
0
-1
Voor wie geïnteresseerd is in interviews over het rapport "Grenzeloze Verzorgingsstaat":

NEDERLANDS:

*Interview door Peter Vlemminx bij ON:

[Link]

*Interview door Jelle van Baardewijk bij De Nieuwe Wereld:

[Link]

ENGELS:

*Interview door Eva Vlaardingerbroek bij Riks:

[Link]
32
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
0
-1
@20 , Schieten op de boodschapper is het uithalen naar de brenger van slecht nieuws. Uw kwinkslag in het laatste woord van uw posting vind ik wel leuk bedacht.
33
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
0
-1
@21 , In eigen woorden heb ik al vaker op dit forum iets geschreven dat vergelijkbaar is met hetgeen u citeert:

"Het is volgens mij allemaal teveel een kwestie van lange tenen, beledigd voelen en bepalen welke woorden toegestaan zijn evenals bepalen wat de definitie van bepaalde woorden is. Degene die bepaalt welke woorden zijn toegestaan en wat ze betekenen in een discussie staat meteen al 5-0 voor en zet de ander in het verdachtenbankje. Of erger nog, niet alleen in het verdachtenbankje maar de veroordeling is ook al uitgesproken en het vonnis is onherroepelijk."
34
6 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
3
-2
@26 zoals wij niet horen te worden afgerekend op dat slavernijmoment, zo hoor jij iemand niet de maat te nemen en te schofferen vanwege een mogelijk lidmaatschap van de NSB.

Je zou op het net kunnen zoeken aar boeken en programma's over wat kinderen van NSB-ouders hebben meegemaakt alleen omdat hun ouders lid waren van een club waar je toen lid van mocht worden.

Daarnaast is Hiddema een succesvol advocaat.
35
6 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
1
-1
@20 graaien, waaruit dan en wat graaien ze dan?
36
6 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
1
-2
@24   -- het stomme kiesvee -- als ik zo over moslims zou schrijven kreeg ik een ban. Je moet eens op je woorden letten in plaats van andere mensen uit te schelden en weg te zetten als stom en vee.
37
6 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
1
-2
HERSTEL in @34 moet het zijn: -- zoals wij niet horen te worden afgerekend op dat slavernijmoment, zo hoor jij iemand niet de maat te nemen en te schofferen vanwege een mogelijk lidmaatschap van de NSB van Hiddema's ouders. --
38
6 maanden en 5 dagen geleden door Graaier1000 [ BAN ]
1
0
@23 , @24 , @25 , @26 , @27 , @28 , @29 , Het gaat in dit topic om immigratie en het rapport daarover: "Grenzeloze Verzorgingsstaat". De discussie in de voornoemde zeven postings geeft aan dat het gevaar op de loer ligt dat de discussie niet om het rapport gaat maar om de boodschapper, de brenger van het rapport. Vanaf het rapport kom je via FvD bij Baudet, via Baudet kom je bij Hiddema en via Hiddema kom je tenslotte bij de NSB. Dan gaat het op die manier allang niet meer over het rapport zelf maar over de NSB, hoe fout die was. En ja, als je uit een NSB nest komt dan zul je daar iets aan overhouden, toch?! En Hiddema moet daar iets aan overgehouden hebben en gaat later dingen doen bij de FvD. Alweer een bevestiging voor degenen die dat zo ervaren dat FvD fascistisch is. Zie je wel, Hiddema die iets met de NSB had gaat naar FvD. Waarbij in feite iets soortgelijks als bij @21 is ingetreden.

Wat ik met name wil zeggen is dat ik het fout vind dat kinderen verweten wordt dat ze foute ouders/familie hebben. We gaan Maxima toch ook niet beoordelen/veroordelen vanwege de omstandigheid dat haar vader lid is geweest van een zeer misdadige regering die zo'n 40 tot 50 jaar geleden dood en verderf zaaide in Argentinië?
39
6 maanden en 5 dagen geleden door Querido
0
0
@37

Zie @28   De tekst daarin is:

"Ik zeg niet dat hij een NSB'er was. Volgens mij was hij daar nog te jong voor. Maar hij kwam uit een NSB-nest. Z'n vader en z'n oudere broer waren NSB'ers. En dat zal wellicht deels z'n blik op de wereld bepaald hebben. Want toen het fascisme binnen FvD werd blootgelegd wassie weg. "

Begrijp jij de nuance? Want dat is waar het om gaat - zeker in dit soort kwesties.
40
6 maanden en 4 dagen geleden door Hendrianus
0
-1
@37 Laat dat, 'mogelijk', maar weg. [Link]
41
6 maanden en 4 dagen geleden door Duurendaalsdochter
1
-1
@11 m post

@12    Querido

Bij mijn opmerkingen.

Bij 1. Gelden die worden overgemaakt naar het land van herkomst, kunnen misschien overdrachten tussen staten niet vervangen, ze worden wel ingezet om een volgend gezinslid de reis naar Europa te laten maken. Zo werkt migratie: bijv. de Ierse migratie naar de VS in de 19e eeuw.

Bij 2. Een bekend voorbeeld is de Postcodeloterij. Die bekostigt meerdere NGO's, maar heeft ook geld ingelegd bij de Clinton Foundation. Zo ontstaan clusters, die tevens mediamacht hebben en hard lobbyen bij de politiek. Zie nu de formatie. Ze vormen netwerken, die verknoopt zijn met (ex-)politici en democratisch niet controleerbaar zijn.

Bij 3. Demografie is gewoon een item van de risicomanager, waarmee hij schuift in de matrix. Dat doen bedrijven en banken doen het zeker. Een ander voorbeeld: na de Shell- uitspraak afgelopen week van de rechter gaat risicobeheer bij ons in de matrix hoger risico toekennen aan leveringszekerheid van energie.

Wat me vooral bijstaat van het rapport van Jan van de Beek en anderen ;

a) het onderzoek was een voortzetting van eerder CPB-onderzoek, ze gebruikten dezelfde methode en de nieuwste data

b) De netto bijdrage van immigratie aan de schatkist over 2015-2019 was 17 mrd negatief. De nettokosten stijgen. Er is geen keerpunt in zicht. Het proces is inherent verlies latend.

c) vanwege de onhoudbaarheid voor de overheidsfinanciën is de overgang van een stelsel van niet-selectieve migratie naar selectieve migratie onvermijdelijk, maar de politici durven dat niet , omdat het voor hun eigen posten hoge risico's met zich meebrengt. Men is meegegaan in een reeks internationale verdragen en overeenkomsten. Die verplichten tot niet-selectieve migratie . Wie daar uit stapt komt in conflict met EU-partners, VN , etc. Iedereen beloert elkaar. Niemand durft.

d) de inhoud van het rapport sloot aan, besef ik nu, bij wat ik gezien heb in het onderwijs. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. Het onderwijs is niet opgewassen tegen de krachten van migratie. Hulppakketten bieden geen soelaas. Het verwachtingspatroon bij kinderen van niet-westerse immigranten is niet hoog. Vooral jongens , 1e of 2e generatie, saboteren hun eigen opleiding door zich overal tegen te keren. Zij bezwijken onder groepsdruk en het ophouden van 'eer'. Wat weer slecht uitpakt voor andere leerlingen. Meiden hangt het huwelijk boven het hoofd. Het onderwijs heeft te berusten.

Ik zie dat U al een hele discussie met 'Graaier 1000' over het rapport heeft gevoerd. Blijf ik benieuwd naar academische studies die het werk van van de Beek en het eerdere CPB rapport bekritiseren/ onderuit halen.  Want die discussie ging over de eigen bevindingen van U beiden.

DvD
42
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
1
0
@38 van jouw reactie word ik stil, Graaier. == Wat ik met name wil zeggen is dat ik het fout vind dat kinderen verweten wordt dat ze foute ouders/familie hebben. We gaan Maxima toch ook niet beoordelen/veroordelen vanwege de omstandigheid dat haar vader lid is geweest van een zeer misdadige regering die zo'n 40 tot 50 jaar geleden dood en verderf zaaide in Argentinië? ==

Slavink.
43
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
2
0
@39 jij bent ziek in je  hoofd. Misschien hebben kinderen met ouders die toentertijd lid van de NSB waren een heel ander wereldbeeld ontwikkeld.

Voor jou is het blijkbaar dat kinderen van een die later ook dieven worden. Nergens toon je ook maar iets aan van jouw "aanname" dat Hiddema NSB-gedachtengoed zou koesteren. 

Je kunt je semi-psychologische rimram beter voor jezelf houden en daar niet een forum mee vervuilen. En ben je te lui om jouw wereldbeeld eens te herzien door iets te lezen over kinderen van Foute Ouders. Daarnaast hoor je je oordeel over de NSB tegen de achtergrond van die tijd te plaatsen. Nederland, arm, honger, werkeloosheid, woningnood waar het bij de buren een heel stuk beter was. Wat is er fout aan het streven naar een betere en zorgzamer samenleving?

== Het laatste taboe in Nederland: NSB-kinderen

'Opgesloten in een gevangenis, terwijl je nooit iets hebt gedaan'

Door: Bas Kromhout

Na de Tweede Wereldoorlog wilde de Nederlandse overheid haar 'foute', maar bestrafte, onderdanen zo snel mogelijk heropnemen in de maatschappij. Zo trachtte zij te voorkomen dat deze veranderde in een verbitterde groep achtergestelden. Maar de integratiepolitiek mislukte, en daarvan zijn vooral de kinderen van 'foute ouders' slachtoffer geworden. Een grootschalige enquête uit 2002 werpt licht op hun schrijnende geschiedenis.

Veel kinderen van ouders die 'fout' waren tijdens de Tweede Wereldoorlog voelen zich buitenstaanders in de Nederlandse maatschappij. Zelfs in de omvangrijke geschiedschrijving over de bezettingsjaren en hun nasleep komen zij nog altijd op de laatste plaats. ==

Foute ouders?: [Link]
44
6 maanden en 4 dagen geleden door Hendrianus
0
-2
@38 'We gaan Maxima toch ook niet beoordelen/veroordelen vanwege . .  ."  Nee dan doen we niet. Wel beoordelen/veroordelen we mevrouw Kaag omdat ze met een Palestijn getrouwd is.
45
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
0
0
@43 dat lettertype is onbruikbaar, te klein en niet zwart genoeg en laat er woorden uit vallen. 
46
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
1
0
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Moderator) --
47
6 maanden en 4 dagen geleden door Querido
0
-3
@43

Je kunt hoog of laag springen maar je hebt gewoon geen gelijk. Er is een verschil in opvoeding en ik geef daar een mogelijke oorzaak van aan. Meer niet.

Iedereen mag zijn mening hebben - dat is prima - maar haal er niet de hele wereld bij. Dan wordt het volgens mij een beetje een onzinverhaal.
48
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
1
0
@47 je doet helemaal niets, wat je doet is mensen wegzetten omdat hun ouders wellicht lid waren van de NSB en dat mocht toen.

Dat jij mij geen gelijk geeft zegt niets, ik ben niet afhankelijk van jou gelijk of ongelijk. Ik heb jouw erkenning dat ik gelijk heb of je gedoe dat jij mij dat geen gelijk geeft niet nodig. Ik onderbouw mijn meningen heel wat beter dan jij met je loze beschuldigingen. Je hoort je eens te verdiepen in de materie voordat je het podium opgaat.

En dat de redactie mijn reacties verwijderd maakt niet dat jij het goed ziet.  En wat jij vindt over het recht op eigen meningen lap ik aan mijn laars. Je liegt, verzint, maakt zwart en eikelt een end weg zonder ook maar één spoor van bewijs dat Hiddema een neo_NSB'er is.
49
6 maanden en 4 dagen geleden door Slavink
1
0
@44 en dat 'we' moet je weglagen, spreek jij nou maar gewoon voor jezelf en laat anderen erbuiten.
50
6 maanden en 4 dagen geleden door [ Account Verwijderd ] (Hoofd Mod.)
0
0
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Moderator) --

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.