NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
14 mei
2021

vrijdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Ind Geeft Bijna 50.000 Vreemdelingen De Nederlandse Nationaliteit


Bron: www.telegraaf.nl

IND geeft bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse nationaliteit De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft afgelopen jaar bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse nationaliteit gegeven. Het gaat veelal om asielzoekers die tijdens de migratiecrisis van 2015 naar dit land zijn gekomen.

Lees verder op www.telegraaf.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
46 Reacties  |  247 Clicks
0005
  Geplaatst door Rowy 1 week en 2 dagen geleden
1 week en 2 dagen geleden door Jouwnieuws (Mod.)
Goedemiddag Allemaal , dit draadje wordt gemonitord/meegelezen.

REACTIES (46)

1
1 week en 2 dagen geleden door Rowy
13
-3
Wij et zijn allen zullen de kosten moeten dragen van deze beslissing, daarbij nog heel lang de naweeën economisch merkbaar, tot onze kleinkinderen toe. Nederland wardt een duur land
2
1 week en 2 dagen geleden door Nokidding
11
-2
50.000 maar ? toe maar, het kan niet op.
3
1 week en 2 dagen geleden door Thwil
13
-3
Mooie wervende reclame om nog meer vluchtelingen een reis naar te gaan boeken. Ben benieuwd of ze hun kwijtgeraakte paspoort na te zijn genaturaliseerd dan wel plotseling weer terugvinden. 
4
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
8
-4
Zolang ze zich dan oók maar, als Nederlanders gaan gedragen, of althans de Nederlandse cultuur en gebruiken, kunnen accepteren en vooral respecteren. 

Maar dat laatste, is waarschijnlijk ijdele hoop en moet men ervan uitgaan, dat dit zogenaamde Nederlandsschap, alleen maar wordt gebruikt, om zich een status en financiële middelen te verwerven.. 
5
1 week en 2 dagen geleden door 991car
8
-3
50.000 Ik vind dit echt onbegrijpelijk en ben benieuwd hoe Nederland er over 20 jr uit zal zien en of er dan al een burgeroorlog is geweest.
6
1 week en 2 dagen geleden door Wcommander
7
-2
@2 . Dan ben je er nog niet, uit de IND lijst zie ik ook nog andere groepen, 21000, 26000, 34000, maar dat is geloof ik van de laatste 6 jaren. Er zitten op vele plekken in ons land alweer velen te wachten en te procederen, om eindelijk ook permanent toegelaten te worden. Het is al vaak mooi weer op die route naar hier, dus worden er steeds meer smokkelschepen op weg naar hier gesignaleerd. Als ik eens een keertje door Amsterdam loop denk ik soms dat ik ergens in het buitenland rondloop. Hoe het er over 20 jaar uit ziet, als mijn ramingen juist zijn vergeet ik ze het liefst direct weer.
7
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
8
-1
@4

Van mijn Syrische buurman,  die vorige week samen met zijn 3 kinderen de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen,  kan ik zeggen dat hij de Nederlandse gebruiken en de Nederlandse cultuur wel respecteert. 

Zo hangt bij mijn Syrische buren op de Nederlandse feest- en herdenkingsdagen de Nederlandse vlag te wapperen. 

Alleen helaas niet bij de dodenherdenking, want de winkel waar hij zijn Nederlandse vlag en stok heeft gekocht, die heeft de stok en vlag zo ontworpen dat de vlag niet eens halfstok gehangen kan worden. 

Maar morgen,  op bevrijdingsdag,  hangt er bij de Syrische mensen naast mij, die 6 jaar geleden nog uit een volkomen ander land met een andere cultuur en andere gebruiken moesten vluchten voor de oorlog daar,  de Nederlandse vlag te wapperen. 
8
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
4
0
@7 Er zijn heel erg veel autochtone en witte Nederlanders waar de vlag niet hangt dus om dat nou als een algemeen gebruik te beschouwen gaat wat ver.
9
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
6
-5
@7

Dan ben ik benieuwd, of uw Syrische buurvrouw óók zonder hoofddoekje loopt.. 
10
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
5
-3
@8

Misschien is dat afhankelijk van waar je woont. In de regio waar ik woon, daar stikt het altijd van de Nederlandse  vlaggen met feest-en herdenkingsdagen. Ik weet niet beter als dat het een algemeen Nederlands gebruik is. Om de vlag uit te hangen. 

@9

Ja mijn knappe buurvrouw met prachtige haren die loopt gewoon zonder hoofddoek. 

Zij hoeft die hoofdoek niet te dragen vanuit hun religie,  want het zijn christenen. Christenen die doen niet aan hoofdbedekking zodat andere mannen het haar van de vrouwen niet mogen zien.  
11
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
3
-4
@10

Nou, dan boft u met zulke buren, je hoort wel een andere verhalen en natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, van mensen die wèl willen integreren en daar alles aan doen. Helaas, is het bij de meerderheid nog niet zo. 
12
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
2
-5
@11 Waar haal je die wijsheid vandaan?
13
1 week en 2 dagen geleden door Grasnaaier
6
-2
Ik heb nooit begrepen waarom al die mensen uit verre oorden überhaupt in aanmerking komen voor het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.
14
1 week en 2 dagen geleden door Grasnaaier
6
-1
@11 Christen of moslim maakt een wereld van verschil natuurlijk.
15
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
3
-1
@13 Je hebt het bijvoorbeeld nodig om te mogen stemmen. Niet onbelangrijk als je hier een nieuw leven gaat opbouwen.
16
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
2
-2
@12

Wat bedoelt u? 
17
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
1
-1
@10 Christelijke vrouwen in Europa hebben heel lang hoofdbedekking gedragen vanuit de schrift en vanuit de cultuur, als ze dat niet deden werden ze beschouwd als vrouwen van lichte [Link] orthodoxe stromingen van jodendom, christendom en islam propageren allen het dragen van hoofdbedekking voor vrouwen.
18
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
4
-3
@16 Ik doel op die meerderheid. 
19
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
3
-1
@11

Ja ik bof met mijn buren. Gelukkig maar dat ze christenen zijn. Zij integreren ook uitstekend. Niks mis mee. Heb een goed contact met ze.

Maar ik zie ook in mijn buurt de volledig in donkere lappen gehulde vrouwen voorbij schuifelen. Met die mensen, Joost mag weten waar ze vandaan komen, daar valt geen contact te maken. Niet met de vrouwen, en niet met de mannen. En aan hun klederdracht valt af te leiden dat zij hoogst waarschijnlijk moslims zijn. Tenminste als de vrouwen in donkere of zwarte lappen gehuld zijn, en de mannen in zo'n lange soepjurk.

Want mijn overbuurvrouw die gaat gehuld in witte lappen, en zij zijn ook christenen. 

Daar heb ik me in het begin mooi in vergist. Dacht ik dat ze moslim waren, doordat de vrouw een witte doek over dr haar droeg,  bleken het christenen uit Eritrea te zijn.

En daar draagt iedereen, bij feestelijke gelegenheden of om je kleding beter uit te laten komen, man en vrouw,  ongeacht religie,  een witte doek. 
20
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
0
0
@19 Dan heb je nog bepaalde kleding die een zekere gelijkenis toont met die dracht maar er zijn ook mensen die puur vanwege hun fenotype voor moslim worden aangezien ook al zijn ze christelijk, joods , hindoeïstisch, sikhistisch, boeddhistisch, jezidi, bahai, agnost, atheïstisch etc.
21
1 week en 2 dagen geleden door Bonzai
3
-3
@7

Dat is het verschil met moslims,die zich niet aanpassen.
22
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
4
0
Ik vind dat de Nederlandse nationaliteit te makkelijk gegeven wordt, mensen zouden een tijdelijke verblijfsvergunning moeten krijgen , voor vluchtelingen zou dat permanent het geval moeten zijn , moeten zijn en mischien na 20 jaar of zo eens kijken voor overigen.
23
1 week en 2 dagen geleden door Bonzai
5
-1
Maak van dat aantal maar het vier dubbele want nu komt gezinshereniging op gang en laten ze rustig halve dorpen over komen die ook weer allemaal een huis en uitkering krijgen.

Dat er in nederland als een gek huizen worden gebouwd is om de stroom goudzoekers van een woning te voorzien want die krijgen binnen enkele maanden een woning .

En aangezien de stroom gewoon aan blijft houden moet er dus nog meer gebouwd worden .

Degene die al jaren op een wachtlijst staan blijven daar voorlopig nog wel op staan.
24
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
2
0
@11 Integreren staat of valt niet met het optuigen van de Nederlandse vlag op bepaalde dagen of het wel of niet dragen van een hoofddoek, integreren betekent dat je je helemaal op je gemak voelt in Nederland en je beste beentje voorzet voor jezelf en je omgeving.

Dat iemand een lange jurk draagt, couscous eet , ( wel eens) naar Arabische zenders kijkt , jaarlijks op vakantie gaat naar een islamitisch land etc. doet verder niet ter zake.
25
1 week en 2 dagen geleden door Querido
2
0
Jaren geleden - m'n zoon zat op de basisschool en had regelmatig last van Ali - ik ben er een keer naar toe gegaan en heb hem de waarheid verteld -> kern was: laat mijn zoon met rust.

Dat ging vervolgens goed - geen last meer. Althans niet zo veel.

Onlangs kwam ik de moeder van Ali weer tegen - ik herkende haar meteen en zij mij ook. Geheel gekleed in de traditionele kleding. We spraken met elkaar en vroegen hoe het met de zonen was. Ik vond het zo'n mooi moment.

En ze was zo trots dat we met elkaar spraken. Het straalde helemaal van haar af.

Dát moeten we vaker doen. Gewoon onszelf zijn. Dan is alles mogelijk.
26
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
3
-2
@20

Klopt, mijn neef, die is wel eens uitgemaakt voor een moslim door een hindoestaanse. Puur op zijn uiterlijk. 

En mijn buurman wordt ook continu aangezien voor moslim. Zeker als hij een baard van een paar dagen heeft. En ikzelf, hoef maar een doek op mijn hoofd te doen en ik val niet meer op tussen de moslima's. Puur door mijn uiterlijk. 

Daar ben ik het ook mee eens. Geef ze niet meer zo snel een permanente verblijfsvergunning of paspoort. 

Want hoe lief mijn Syrische buren ook zijn, nu de buurman zijn Nederlandse paspoort heeft mag hij ineens terug reizen naar Syrië.  Om zijn zieke vader te bezoeken. 

En naar wat ik begrepen heb zijn de levensomstandigheden waar hij vandaan komt na de oorlog zeer slecht, maar ik denk dan, ga dan terug om je land weer op te bouwen. 

Maar dat zeg ik maar niet,  want hij heeft al gezegd dat ze hier nooit meer weggaan. 

Ook niet zo gek als je ziet wat ze allemaal hebben. In vergelijking met daar in Syrië een klein appartement. 

Huis met grote tuin, trampoline en zwembad in de tuin, auto voor de deur, al het eten en drinken op zijn Syrisch, kinderen knap in de kleding, kinderen op school, allemaal een prima fiets en nieuwe en 2e hands meubels. 

En dat allemaal betaald vanuit het staatsinfuus dat gevoed moet worden met de belastingcenten van werkenden. 
27
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
2
0
@26 Wat fijn dat ze het zo goed voor elkaar hebben nu, na alle ellende die zij ongetwijfeld hebben doorgemaakt. Je zult, als goede buur, vast blij voor ze zijn. En toch ook voor [Link] hebt liever dat je buren alles netjes hebben dan dat je op een puinhoop kijkt. Goed dat je buurman zijn zieke vader nog bezoeken kan. Je bent allemaal mensen van de dag. Je moet er toch niet aan denken dat je je eigen ouders, zeker als ze ziek worden, nooit meer zult zien.
28
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@25 Zo zou het moeten, van weerskanten begrip en respect voor elkaar. Dan is het leven een stuk leuker.
29
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
3
-1
@27

Ik gun het ze allemaal van harte hoor. Ze zijn hier nou eenmaal. 

Maar mijn grootouders hadden in de oorlog enkel nog tulpenbollen te eten in de hongerwinter. Die zijn ondanks de bezetting en de bombardementen niet gevlucht naar een ander land dan Nederland. En zij bleven om na de oorlog ook in zware levensomstandigheden achter om het land waar ze geboren zijn weer te helpen opbouwen. 

Dat gun ik mijn buren ook. Dan hoeven ze,  zoals nu het geval is, hun familie niet meer zo erg te missen, én dan kan de buurman elke dag zijn zieke vader bezoeken en bovendien ook nog voor hem zorgen. 

Heb ik ook gedaan toen mijn eigen  vader ziek werd. 
30
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
0
@29 Fijn, dat jij het ze zo gunt! Beter een goede buur dan een verre vriend.
31
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
3
-1
@30

Wij zijn goede buren inderdaad. 

Maar ik weet wat er allemaal achter de voordeur van dat vluchtelingen gezin plaats vindt. 

Ik heb ze, toen ze hier in de straat kwamen wonen, overal mee [Link] zelfs hun uitkering bij de gemeente aangevraagd, omdat ze nog niet goed genoeg Nederlands konden spreken. Zo zijn wij bevriend geraakt.  Maar wat ik ook doe, ik zal nooit hun familie kunnen vervangen. 

En juist de familieleden, die missen zij zo erg, dat de buurman én buurvrouw er volgens mij ziek van heimwee door worden. In hun cultuur is familie heel erg belangrijk. En hun familie kunnen ze nu alleen maar via een scherm zien en horen. Dat moet je kunnen. Ik merk aan mijn buren dat zij zich daarop verkeken hebben. 

Dus in hun geval,  in ik vermoed in nog veel meer gevallen,  is een verre vriend beter dan een goede buur.
32
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@31 Verschrikkelijk, om te moeten vluchten. Dan kun je nog zo goed terechtkomen, je bent toch alles wat je lief is kwijtgeraakt. En dan te bedenken dat er mensen zijn die zó lelijk over hen spreken. Dat vind ik echt niet kunnen. Ik ken mensen uit Irak. Hij ging onlangs naar zijn broer die daar nog is. Die is psychisch ziek. Heeft zijn eigen zoon voor zijn ogen doodgeschoten zien worden. En een vrouw hier om de hoek, uit Soedan. Heeft haar man vermoord zien worden. Is hier met haar kinderen. Doet zó haar best om er hier iets van te maken. Heb ik enorme bewondering voor.
33
1 week en 2 dagen geleden door Rowy
1
0
@1 # Bij @1 moet als tweede zijn, economische naweeën van corona 
34
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
2
-1
@32

Dat is het ook. Verschrikkelijk om te moeten vluchten. Mijn buurman is, naast het hebben van heimwee,  door de bootreis psychisch in de knel komen te zitten. 

Kan sindsdien slecht slapen, zit alleen maar in zijn hoofd vol met zorgen en angsten. 

Ik vermoed een post traumatische stress stoornis in combinatie met een angststoornis. 

En ondanks dat werkt hij sinds kort 4 dagen in de week vrijwillig in de IT. Met vallen en opstaan. 

Hij heeft, uitgezonderd de vele 1 op 1 gesprekken die wij gehad hebben, verder geen psychische bijstand ontvangen. 

Zo zal er voor elke voor de oorlog gevluchte vluchteling wel iets zijn wat ervoor zorgt dat ze psychisch doorknakken. Zeker voor diegenen die met de grote migratiecrisis van 2015 naar Nederland zijn gekomen. 

Ik heb met meerdere Syrische mannen uit die crisis,  vrienden van de buurman,  gesprekken gehad. Allemaal roken ze als een stoommachine.  

En kan je vertellen dat ik alleen maar een luisterend oor kon bieden. Want voor mijzelf echt een voorstelling maken van de gruwelijke toestanden waarin zij verkeerden tijdens hun vlucht, waaronder het achterlaten van vrouw en kinderen in oorlogsgebieden, dat kon ik niet. 
35
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@34 Tjonge, wat een verhaal ook.  Nee, daar kun je je geen voorstelling van maken. Best moeilijk om het aan te horen, want ja, wat kun je zeggen? 

Vandaag 4 mei. Er zullen veel mensen zijn met zo hun eigen gedachten. 
36
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
1
0
@35

Je kan niets zeggen. Alleen luisteren en vragen stellen zodat ze erover kunnen praten. 

Erover praten helpt. Laat ze hun zorgen en angsten uitspreken. 

In het Nederlands. Zo oefenen ze de taal én hoeven ze hun zorgen en nare ervaringen niet met hun eigen vrouw te bespreken. 

Want het is begrijpelijk dat ze hun vrouwen alle ellende die ze gezien en meegemaakt hebben willen besparen. Want de vrouwen en kinderen die mochten met het vliegtuig overkomen. Die kunnen zich ook geen voorstelling maken. 

Kennelijk hebben ze er geen moeite mee om dat wat ze meegemaakt hebben allemaal wel met een bijna vreemde vrouw te bespreken. Als ze hun verhaal  maar kwijt zijn helpt dat ook.

Maar nogmaals,  ik heb die gesprekken gehad met christenen die voor IS gevlucht zijn. 

Ik ben nog geen moslim in de buurt tegen gekomen,  die spontaan over zijn zorgen en angsten hier in Nederland,  of over zijn traumatische ervaringen van de bootreis,  begon te vertellen. 
37
1 week en 2 dagen geleden door Graaier1000
1
0
Iedereen, met heel weinig uitzonderingen volgens mij, wil vluchtelingen uit oorlogsgebieden en andere verschrikkelijke gebieden helpen. Daarbij wordt de vraag tot hoever Nederland daarin kan/wil gaan vaak ontweken. Er zijn waarschijnlijk honderden miljoenen of wellicht zelf miljarden mensen die als (potentiële) vluchtelingen kunnen worden aangemerkt. Het opnemen van migranten zoals vluchtelingen geeft een druk op de verzorgingsstaat in Nederland zoals wij die kennen/kenden. Dus concreet: hoeveel migranten kan/wil Nederland (maximaal) aan? De vraag is niet: "Wil je vluchtelingen in verschrikkelijke omstandigheden laten creperen" want dat wil toch niemand, ongeacht zijn politieke voorkeur. Om het simpel te houden: 1 vluchteling opvangen zal geen probleem zijn, 1 miljard vluchtelingen in Nederland opvangen gaat gewoonweg niet/nooit lukken. Omdat er ook sprake is van arbeidsmigranten die in Nederland binnenstromen stel ik hierbij heel concreet de vraag voor zowel arbeids(-migranten) alsook de (klassieke) vluchtelingen.

Hoeveel (arbeids-)migranten en (klassieke) vluchtelingen kan Nederland aan, per jaar en voor een periode tot zeg maar aan het jaar 2100?
38
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@36 De man uit Irak, die ik noemde, is moslim,  hoewel niet praktiserend, heb ik begrepen.

Ik denk dat het goed zou zijn dat deze mensen adequete psychische hulp zouden krijgen want bij het verwelkomen van deze vluchtelingen haal je ook hun leed binnen.  Voor hen goed maar ook voor de maatschappij. 
39
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
1
0
@38

[Link] is een mooi streven. Heel humaan ook psychische hulp voor alle vluchtelingen.

Maar niet realistisch. 

Want zie dat maar eens voor elkaar te krijgen in een land waar de GGZ zowat is wegbezuinigd. 

Nederland, de verzorgingsstaat,  en met name de GGZ kan de stroom van die door traumatische  oorlog ervaringen  én door traumatische bootreizen beschadigde mensen niet opvangen. 

Ondanks dat ze verwelkomt zijn in Nederland  is er in de GGZ bijna geen plaats meer.

En er zijn de afgelopen jaren te veel medewerkers in de GGZ zorg wegbezuinigd. Zodat zelfs niet vluchtelingen het zelf maar moeten uitzoeken als ze geestelijk in de knoop komen te zitten. 

Volgens mijn buurman is de gezondheidszorg in zijn land een stuk beter geregeld. In Syrië komt de huisarts nog op huisbezoek als je ziek bent. 

En de ziekenhuizen en specialisten zijn daar ook een stuk beter dan hier.

Toch jammer dat ze die goed geregelde gezondheidszorg niet uit hun geboorteland hebben kunnen meenemen naar Nederland. 

Want zoals ik het begrepen heb, is dát de gezondheidszorg zoals ik die nog ken uit de tijd dat er geen sprake van een migratie crisis in Nederland was.
40
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@39 Ik weet het. Maar dan moet men ook niet gek opkijken als er eens iemand doordraait. Dan zou men hun boosheid en verontwaardiging moeten richten op de overheid omdat er wel ruimte is voor de opvang van vluchtelingen maar zonder de broodnodige psychische zorg die daarbij hoort.
41
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
1
0
@40

Ik kijk daar niet gek van op na de gesprekken die ik met die getraumatiseerde mannen heb gehad. Die mensen hebben vreselijke dingen gezien en meegemaakt. 

Dan daarbij stoppen ze die beschadigde mensen eerst nog maandenlang, en de jonge mannen nu al meer dan een jaar,  op een te klein kluitje. 

Ook verschillende religies die zitten daar te dicht op één kluitje. Getraumatiseerd, gestresst en ongemakkelijk met elkaar te zijn.

Dat is vragen om problemen. 

Denk dat de overheid zich daar op verkeken heeft wat de opvang van die mensen in kan houden. 

Mijn buuf die werd in het AZC bijna aangevallen door een paar mannen omdat ze zichtbaar een kruisje om haar nek draagt. En omdat ze geen hoofddoek draagt. Dat hoeven ze in hun geboorteland niet te flikken,  want daar konden de buren gewoon aangifte doen bij de politie,  en dan kreeg zo iemand een gevangenisstraf.

Gelukkig maar dat de buurman erbij was.

Hij mag dan wel een nerd zijn, maar angstig,  bang en in zijn hoofd vol zorgen is hij alleen maar als zijn vrouw er niet bij is.
42
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
1
0
@41 Ik ga me eens richten op de herdenking. Fijn dat ik even met je van gedachten kon wisselen. Dat is niet met iedereen mogelijk. Dank daarvoor. Prettige avond gewenst. 
43
1 week en 2 dagen geleden door Vboh
1
0
@42

Graag gedaan hoor. Dat je (soms) van mening verschilt,  wil niet zeggen dat je niet gedachten kan wisselen. 

Jij ook nog een fijne avond !
44
1 week en 1 dag geleden door Slavink
1
0
Daar gaan ze dan, de sociale huurwoningen waar onze overgrootouders via de hun lidmaatschap aan mee betaalden. 

Als dit een voorbeeld is van een goede manier om 'de wereld' door te geven, dan stopt hier mijn woordenschat.
45
1 week en 1 dag geleden door Slavink
2
0
@1 duur en onbetaalbaar.
46
1 week en 1 dag geleden door Slavink
1
0
@7 onzin, een beetje kerel draait een oogje 20 centimeter onder de oranje knop en lager ook een oogje. Knoop je daar de oogjes van de vlag aan op dan hangt hij halfstok.

Wat je in Syrië kunt, kun je hier ook.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.