NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
14 mei
2021

vrijdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Vaccinaties In Nederland Onvolledig Geregistreerd, Outbreak Management Team Bezorgd


Bron: feeds.nos.nl

Vaccinaties in Nederland onvolledig geregistreerd, Outbreak Management Team bezorgd Het zicht op wie er in Nederland is gevaccineerd, is vertroebeld. Het vaccinatieregistratiesysteem CIMS heeft niet alle cijfers en is dus onvolledig. Het Outbreak Management Team is daar bezorgd over, staat in een nieuw advies.

Lees verder op feeds.nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
40 Reacties  |  457 Clicks
0003
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 2 weken en 2 dagen geleden
2 weken en 13 uur geleden door Jouwnieuws (Mod.)
Hallo Allemaal , dit topic wordt gemonitord. 

REACTIES (40)

1
2 weken en 2 dagen geleden door Dieke
5
-3
Wéér zo'n ongelooflijk bericht. Zelfs een goede vaccinatieregistratie ontbreekt bij deze overheid. Het is allemaal niet te bevatten wat voor een zooitje het is momenteel.

De verantwoordelijke voor al deze chaos, arrogante De Jonge, loopt maar steeds op te scheppen dat "we op schema liggen", terwijl hij niet eens weet wat er in de praktijk allemaal gebeurt.

Eerst waren het de registratie en oproepproblemen bij het RIVM en de GGD's en nu dit wéér.

Je vraagt je af in wat voor derde wereldland we leven  innovatief Nederland, kan nog niet eens een systeem voor goede vaccinatieregistraties opzetten en zorgt ervoor dat mensen zich straks zullen afkeren van vaccinaties. En dan willen ze ook nog paspoorten gaan invoeren, terwijl de gewone registratie niet op orde is.. Nu maar afwachten of mensen tóch niet per ongeluk de verkeerde vaccinaties voor hun groep hebben gehad.. 

Dát dashboard van de overheid, begint nu al het lachertje van deze crisis, te worden.. Met dank aan dombo De Jonge. 
2
2 weken en 2 dagen geleden door Graaier1000
3
0
Het wordt tijd dat we Hugo de Jonge gaan sensibiliseren. 
3
2 weken en 2 dagen geleden door Dieke
3
-2
@2

Ja, daar ben ik al langer voor. Zeker nu ook uit de notulen blijkt, dat óók hij, Omtzigt wilde indammen.. 
4
2 weken en 2 dagen geleden door Querido
4
0
Ongelofelijk. Dit is toch het systeem waar we eind december / begin januari op moesten wachten. Er kon nog niet gevaccineerd worden omdat het allemaal zorgvuldig moest worden geregistreerd.

En dan dat gemekker over privacy - die APG heeft echt niets zinnigs te doen terwijl er continue persoonsgegevens op straat liggen - geef de gegevens dan door zonder de naam - wat is daar nou zo moeilijk aan.

Stelletje incompetente idioten.
5
2 weken en 2 dagen geleden door Dieke
3
-1
@4

Dat Is ècht nog véél te zacht uitgedrukt... 😏
6
2 weken en 2 dagen geleden door Hendrianus
1
-3
Uit het artikel,

"Ook bij de GGD is er een percentage gevaccineerden dat niet wil dat hun gegevens wordt gedeeld, zo'n 7 procent. Er wordt aan een systeem gewerkt waarin deze geanonimiseerde gegevens wel beschikbaar komen voor het RIVM. Daarin is dan alleen te zien wanneer een prik gezet is, niet om wie of om welk vaccin het gaat."

Ach ja, de privacy wetgeving. Het moét gevraagd worden of je je gegevens met het RIVM wil delen en dus is er een percentage mensen die dat niet wil. Waarom niet vraag ik mij  zo af. Maar goed deze gegevens komen dan geanonimiseerd in het systeem en verder  is er wat achterstand bij de aanlevering. Goed dat er wat betreft de achterstand dan gebeld wordt met diegenen die de gegevens moeten aanleveren. Komt goed.  
7
2 weken en 2 dagen geleden door Dieke
2
-3
@6

Aangezien de systeem-problemen bij het RIVM en de GGD's, bijna dagelijkse kost zijn, is het niet zo vreemd, dat mensen hun medische gegevens, niet overal willen delen. 
8
2 weken en 2 dagen geleden door Hendrianus
1
-3
@7

Het zal mij een biet zijn wie er weet of en wanneer ik met welk vaccin gevaccineerd ben. 
9
2 weken en 1 dag geleden door Wcommander
2
0
Ook weer uiterst onbetrouwbaar, plus een veiligheidsprobleem voor de totstandkoming van het Europese corona paspoort, niet? Je gegevens in Europese handen lijkt mij echt niet veilig meer, vooral door al die landen waar ik aan twijfel, zacht gezegd.
10
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
1
-2
@9

Wat voor kwaad kan iemand doen als deze weet waar, wanneer en met welk vaccin je gevaccineerd bent?
11
2 weken en 1 dag geleden door Sarcoff
1
-1
-- Reactie verwijderd door Jouwnieuws (Hoofd Moderator) --
12
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
0
-2
@11 Oh, en waaruit blijkt dat?
13
2 weken en 1 dag geleden door Querido
2
0
@10

De gegevens van je vaccinatie plus je persoonsgegevens kunnen door kwaadwillenden gebruikt worden om daar misbruik van te maken.

Het vaccinatiepaspoort opent deuren en er zijn nou eenmaal altijd mensen die daar voor zichzelf gewin uit willen halen.
14
2 weken en 1 dag geleden door Graaier1000
1
0
Speelt hier misschien het probleem van belangenafweging: hoe een goede registratie te hebben met inachtneming van privacy en oog hebben voor gevaren van mogelijk misbruik? 
15
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
2
-1
@10

Volgens mij bent u niet zo naïef om te denken, dat er niets met uw gegevens kan gebeuren. 

Als dát zó zou zijn, bent u bijna de enige die er zo over denkt. Iedereen weet, dat bij een hack of slordige opslag, iemand misbruik kan maken van uw persoonlijke gegevens. Wel eens gehoord van identiciteitsfraude? Hoe meer je gegevens opgeslagen worden, hoe meer kans er ook is van misbruik. Dus ja, ik begrijp dat mensen daar wantrouwend tegenover staan, zeker als gebleken is , dat de systemen van zo'n bedrijf vaak niet op orde zijn. 
16
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
1
-3
@13 Het registreren van je vaccinatie en een vaccinatie paspoort zijn twee verschillende zaken. 
17
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
0
-2
@15 Bij identiteitsfraude zijn andere zaken nodig dan dat Hendrianus op 4 mei zijn eerste Pfizer dosis krijgt. P

Een beetje para is ok maar als het doorslaat krijg je dat cooky gedoe. Hele volksstammen rammen zich suf om iedere keer te bevestigen cooky's te accepteren. Wie leest die pagina lange voorwaarden?
18
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
1
-1
@16

U bent tóch naïef als u denkt dat uw vaccinatie nergens aan gekoppeld wordt. Hoe weet men bijvoorbeeld of u al één of twee keer bent ingeënt. Uw naam is sowieso gekoppeld aan uw vaccinatie. Anders zou de verkeerde persoon een vaccinatie krijgen. 
19
2 weken en 1 dag geleden door Querido
1
0
@16

In deze ben je idd naïef. Je zegt:

"Het registreren van je vaccinatie en een vaccinatie paspoort zijn twee verschillende zaken."

Maar als je er goed naar kijkt, dan zijn die twee exact dezelfde datasets. Een crimineel knutselt er wel wat van -> met jouw gegevens. Dan ligt misbruik op de loer.

Vergeet niet dat dat soort dingen een eigen leven gaan leiden. Denk aan de verkiezingen in de VS - daar mag je je legitimeren met je wapenvergunning. En straks kun je een auto huren in Italië met je vaccinatiepaspoort.
20
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
0
-2
@18 Ja, vreselijk als mijn naam gekoppeld wordt aan mijn vaccinatie, ik lig er wakker van 😄

Kom doe eens niet zo paranoïde.  Je vaccinatie aanvraag staat sowieso al geregistreerd, het gaat er alleen om of die gegevens gedeeld mogen worden met het RIVM.
21
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
1
-2
@20

Ja en laat het nu net bij de GGD s en het RIVM elke keer een puinhoop zijn met de systemen. Het bericht van gisteren gemist, waarin werd vermeld datd3 GGD's niet eens de registraties op orde hebben en zelfs niet kunnen nagaan wie er allemaal een vaccinatie hebben gehad? 

Ja, sorry, maar u bent zeker naïef. 
22
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
0
-1
@21 Als mensen weigeren zich te laten registreren dan is het niet zo vreemd toch dat er niet kan worden nagegaan wie er allemaal een vaccin heeft gehad?
23
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
1
-2
@22  

Dan moet u tóch dit item nog maar eens goed teruglezen. Het ligt namelijk niet alleen aan diegenen, die géén toestemming voor hun registratie willen geven. Dat is maar een klein aantal van de gevaccineerden. En deze personen kunnen natuurlijk niet verantwoordelijk gesteld worden, voor het niet op orde zijn van de systemen, want dat laatste is juist het grootste probleem. 
24
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
1
-1
@23 Nergens lees ik in het artikel dat de systemen niet op orde zijn. De invoer is niet in orde.
25
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
1
-2
@24

Als bepaalde zaken input of output, niet goed verwerkt kunnen worden, dan heb je je systeem niet op orde.

Citaat uit het stuk:

"Er wordt aan een systeem gewerkt waarin deze geanonimiseerde gegevens wel beschikbaar komen voor het RIVM. Daarin is dan alleen te zien wanneer een prik gezet is, niet om wie of om welk vaccin het gaat."

Dit had dus al op orde moeten zijn, vóór men met vaccinaties begon. Daar heeft men tijd genoeg voor gehad. Verder liepen afspraken verkeerd, konden echtgenoten niet samen geprikt worden terwijl dat wèl was afgesproken, of waren mensen naar verkeerde priklocaties gestuurd, waar ze een hele omweg voor moesten maken. 

Dát soort problemen krijg je allemaal, als systemen níet goed op elkaar afgestemd zijn, of dat personeel niet goed opgeleid is, die met die systemen moet werken.. 
26
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
1
-1
@25

("Er wordt aan een systeem gewerkt waarin deze geanonimiseerde gegevens wel beschikbaar komen voor het RIVM. Daarin is dan alleen te zien wanneer een prik gezet is, niet om wie of om welk vaccin het gaat."

Dit had dus al op orde moeten zijn, vóór men met vaccinaties begon.)

Mee eens, op voorhand wist men dat er een categorie 'niet geregistreerd' zou ontstaan. De meerwaarde is dat er een beter beeld ontstaat over de vaccinatiegraad. Het betreft echter een onvolkomenheid wat betreft de invoer en niet zozeer een slechte werking van het registratiesysteem. 

De verdere strubbelingen die je opsomt hebben niet van doen met het registreren van de vaccinaties waar het in dit artikel over gaat. Overigens werd ik, als inwoner van de regio Rotterdam, in eerste instantie verwezen naar een testlocatie in Amsterdam. Dat werd na protest omgezet naar een locatie in Rotterdam. Dat regelen van een corona test, telefonisch, duurde 15 minuten. Dat had inderdaad te maken met slecht opgeleid personeel. En ja, een pandemie is geen regulier verschijnsel dus dat er bij de bestrijding weleens wat mis gaat vind ik niet zo vreemd. 
27
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
2
-3
@26

Er gaat in Nederland wel erg veel mis, bij de bestrijding van deze pandemie. Nóg erger is, dat deze "misstappen", al vele onnodige levens heeft gekost. Dat u dat blijkbaar allemaal "niet zo vreemd vind", moet u vertellen tegen al die families, die door deze fouten, hun dierbaren onnodig zijn kwijtgeraakt... 😔
28
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
2
-3
@27   "Nóg erger is, dat deze "misstappen", al vele onnodige levens heeft gekost. " Dat is een harde beschuldiging waarin verborgen ligt dat de NL regering ernstig tekort is geschoten of te kwader trouw heeft gehandeld. 

Met de kennis van nu is het achteraf vaak gemakkelijk oordelen. Een pandemie is niet niks en ja er vallen dan doden. Achteraf bezien werd corona in eerste instantie onderschat en ging men vorig jaar carnaval vieren in met name Brabant en Limburg. Had de regering toen al maatregelen genomen dan had dat waarschijnlijk mensenlevens bespaard. Valt de regering dit te verwijten?
29
2 weken en 1 dag geleden door Dieke
3
-4
@28

Waarom zit u alles recht te praten wat krom is? 

"De kennis van nu" is helemaal niet aan de orde. Met de "kennis van toen" werden er al eigenwijze, verkeerde beslissingen genomen en ja, die hebben in het begin, véél onnodige levens gekost en dat valt deze regering en óók het RIVM, zeker te verwijten. En daarbij gaat het niet alleen, om de carnavalsfeesten in Brabant, maar dat begrijpt u hopelijk, óók wel. 

En we praten niet "achteraf", want deze crisis is nóg steeds niet voorbij en een officiële evaluatie moet er daarna nóg komen. De kamer heeft destijds al aangedrongen, op een parlementair onderzoek over deze kwestie, dát er zeker gaat komen... 

Jammer en vooral triest is, dát ze niets van hun fouten hebben geleerd en nog op de oude voet verder gaan. Dát kun je ze nu wèl al verwijten. 
30
2 weken en 18 uur geleden door Hendrianus
3
-1
@29

Dat is uw conclusie als èèn van de zeventien miljoen bondscoaches die dit land telt, ik deel hem niet.
31
2 weken en 17 uur geleden door Dieke
2
-4
@30

Flauwe, kinderachtige reactie, alleen maar, omdat ik onderbouwde kritiek op de aanpak heb, die door u niet wordt gerespecteerd. En dan word je op een persoonlijke mening, wéér in een bepaald kamp gestopt. U deed dit op NK óók altijd. Dan kap je discussies af. 

Ik weet wéér genoeg. Fijne dag nog verder. 
32
2 weken en 16 uur geleden door Hendrianus
3
-2
@31 Je gebruikt grote woorden, puinhoop, zooitje, derde wereldland,  maar nergens lees ik een onderbouwing die deze grote woorden rechtvaardigen. Ik kap niets af dat doe jij met je, 'Fijne dag nog verder. '
33
2 weken en 16 uur geleden door Dieke
2
-4
@32

Ik heb genoegzaam mijn punten duidelijk gemaakt. Dat u het níet wil zien en maar blijft zuigen, is gewoon trolgedrag. Erg irritant. 
34
2 weken en 15 uur geleden door Hendrianus
3
-3
@33 Lees je @29 @27 nog maar eens na. Zolang het niet om het registratie systeem gaat, overigens het topic,komt u met geen enkele onderbouwing.
35
2 weken en 14 uur geleden door Querido
1
-1
@34

Volgens mij zijn er veel fouten gemaakt rond dit registratiesysteem.

Eerste is: had in september al moeten worden opgestart -> niets mee gedaan;

Tweede is: in december/januari moesten we wachten met vaccineren want het registratiesysteem was nog niet klaar;

Derde is: het registratiesysteem heeft geen optie tussen persoonlijke gegevens en anonieme gegevens;

Vierde is: het systeem werd overruled door De Jonge met gegevens die geschatte injecties toevoegde;

Vijfde is: huisartsen kunnen hun gegevens moeilijk invoeren (moet handmatig);

Zesde is: telkens worden er "correcties: op de cijfers gemaakt - zonder al te veel uitleg.

Als je meer onderbouwing wil (really?) dan roep je maar.
36
2 weken en 14 uur geleden door Hendrianus
2
-3
@35

Je mist in @34 'Zolang het niet om het registratie systeem gaat, overigens het topic,komt u met geen enkele onderbouwing.'

Zeker is dat er nu pas een mogelijkheid wordt gemaakt om anonieme vaccinaties te registreren. Daar schreef ik in @26 over, 'Mee eens, op voorhand wist men dat er een categorie 'niet geregistreerd' zou ontstaan." Mee eens in de zin dat reageerder Dieke schreef in @24   'Dit had dus al op orde moeten zijn, vóór men met vaccinaties begon."

Als u de reacties verder leest dan gaat de kritiek van Dieke verder dan het registratie systeem. Dat mag natuurlijk maar als je grote woorden gebruikt moet je die onderbouwen. Dat doet Dieke niet en begint naar mij te blazen over troledrag als ik hem daar op wijs.
37
2 weken en 13 uur geleden door Querido
2
0
@36

Hoewel een artikel - een Nieuwsitem - vaak wel heel concreet is, zullen de meeste mensen datzelfde item toch in een groter verband beschouwen. Daar ontkom je meestal niet aan - er is veel samenhang met andere issues en er is ook vaak een vergelijkbaar mechanisme dat er omheen speelt.

Ik had van jou verwacht dat je dat wel zou snappen.
38
2 weken en 13 uur geleden door Dieke
1
-3
@34

Ik heb mijn punten duidelijk gemaakt, maar daar wilt u niets van aannemen. 

Iedereen weet, dat er door de overheid en het RIVM, grote en Grove fouten zijn gemaakt bij ondermeer de verpleeghuizen en de thuiszorg, omdat men zich teveel richtte, op wat er in de ziekenhuizen gebeurde. Gemist dat er hulpmiddelen niet verstrekt werden, waardoor het virus om zich heen kon grijpen. Ja, en dat beleid heeft vele onnodige slachtoffers gekost, dat is gewoon een feit, dat algemeen bekend is. Dat verzin ik niet. Dat hoef ik ook niet te onderbouwen, want iedereen weet dat. Blijkbaar is die trieste periode aan u voorbijgegaan, toen uitvaart-ondernemers, af en aan moesten rijden bij de verpleeghuizen. Met dank aan Van Dissel, die het vertikte, om de benodigde beschermingsmiddelen te verstrekken, aan het personeel en patienten. Óók gemist waarschijnlijk, dat De Jonge, de voorraden en bestellingen niet op orde had. Tot en met de tweede golf, heeft deze ellende in de verpleeghuizen geduurd. 

Het was destijds om te huilen, hoe ouderen in de sterk werden gelaten. Maar goed, u heeft dat blijkbaar allemaal niet mee gekregen... 
39
2 weken en 11 uur geleden door Hendrianus
1
-2
@37

Het gaat er mij niet om dat het in een groter verband getrokken wordt maar dat in dat grotere verband grote woorden gebruikt worden die, in tegenstelling tot wat Dieke schrijft, geen onderbouwing krijgen.  
40
2 weken en 11 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@38

Hèhè, eindelijk maak je je punt duidelijk. En in deze ben ik het volledig met je eens dat er is gefaald.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.