NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
14 mei
2021

vrijdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Ook Drie Gevallen Van Trombose En Verlaagde Bloedplaatjes Bij Johnson & Johnson-Vaccin


Bron: www.hln.be

Ook drie gevallen van trombose en verlaagde bloedplaatjes bij Johnson & Johnson-vaccin Ook het Johnson & Johnson-vaccin zou bij sommige mensen kunnen leiden tot bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie). Tot nu toe zijn er wereldwijd drie meldingen van die bijwerking bekend. Die worden onderzocht. "Het zijn extreem weinig gevallen op 4,5 miljoen mensen over de hele wereld die dat vaccin tot nu toe hebben gekregen.

Lees verder op www.hln.be >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
33 Reacties  |  165 Clicks
0002
  Geplaatst door Inter02 1 maand en 6 dagen geleden

REACTIES (33)

1
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
5
0
En dat wordt pas ontdekt als ze daarmee gaan vaccineren. Dat betekent dat er eerst meer mensen deze bijwerking moeten krijgen, voordat ze gaan beslissen of het veilig genoeg is om verder te gaan. Geen prettig idee.

AstraZeneca en Janssen hebben ook overeenkomsten vwb de inhoud van het vaccin. Beiden gebruiken een virus en de andere vaccins MRNA. Ik vraag me af of bij Janssen ook verder nog heftige andere reacties geeft zoals bij AZ. Een paar dagen zo ziek zijn, vind ik ook niet normaal.
2
1 maand en 5 dagen geleden door Marrie
2
0
@1

Ik zou graag willen dat rekendeskundigen gaan kijken naar de aantallen ( gezonde) proefpersonen en bijwerkingen in trials.

Hoevaak komen die voor, hoe ernstig zijn de bijwerkingen, hoe groot zijn de groepen en waneer valt het besluit om te stoppen met een trial vanwege de bijwerkingen

En al die gegevens toepassen op het hele vaccinatie gebeuren van elk coronavaccin wat nu wordt gebruikt.
3
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
2
0
@2 Ja, maar ik dacht dat ze dat al deden? Of niet voldoende misschien. Dan zijn wij dus nu de belangrijkste onderzoeksgroep geworden. Ik hoop ook dat ze eerlijk alles blijven vermelden, want het probleem is dat de mensen minder bereid zijn zich te laten vaccineren en dat is niet de bedoeling. De politiek streeft naar zoveel mogelijk vaccineren. Er wordt nu al zoveel mogelijk ingezet op de voordelen van vaccineren en worden de nadelen wat op de achtergrond gehouden. "Ja, er zijn bijwerkingen, maar . "
4
1 maand en 5 dagen geleden door Joostmaghetweten
2
0
@1

Ga eens andere vaccinaties halen als je bijv. naar het buitenland gaat. Zelfde klachten, daar kun je ook heel ziek van worden. Van een malariaprik ben ik zelf ruim een week echt doodziek geweest. Heel normaal bij vaccinatie. 
5
1 maand en 5 dagen geleden door Ilse123
2
0
Janssen is hetzelfde type vaccin als Astra Zeneca, een vector vaccin.
6
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
2
0
@4 Dat is ook best heftig dan. Ja, kan dus ook gebeuren inderdaad. Maar die prik bestaat al een tijdje en zullen ze wel het e. e. a. onderzocht hebben en de bijwerkingen kennen. Dat is bij deze vaccins nog niet het geval.
7
1 maand en 5 dagen geleden door Katootje Huisman
2
0
Sommige immuunsystemen reageren heftiger op vaccins dan de reacties zijn na vaccinatie bij het grote gros . Opvallend hierbij is dat deze heftige reacties zich hoofdzakelijk bij vrouwen voordoen , en dan ook nog hoofdzakelijk bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd . Heb er geen verstand van maar vraag me af of dit hormoongerelateerd kan zijn . Ik weet niet wat het immuunsysteem aanzet tot het maken van Antistoffen , schijnbaar gaat het daar fout , en maakt het immuunsysteem bij sommige mensen verkeerde agressieve antistoffen , net zoals dit ook bij covid-19 kan gebeuren .

[Link]
8
1 maand en 5 dagen geleden door Katootje Huisman
2
0
@7

[Link]
9
1 maand en 5 dagen geleden door Marrie
4
0
@3

In feite is de hele wereldbevolking nu deelnemer aan een (verplichte) trial zonder dat dit fabrikant iets kost.

Bij een gewone trial nodigen ze gezonde vrijwilligers uit via advertenties, die dan een vergoeding krijgen.

De informatie die de fabrikanten nu overal op doen is voor hun goud waard denk ik.
10
1 maand en 5 dagen geleden door Marrie
4
0
@5

Goed om te weten, en het vaccin van AstraZeneca krijgt nu ook een andere naam en verpakking, nl Vaxzevria.
11
1 maand en 5 dagen geleden door Rebo
5
-2
Het is gewoon een vieze verlakkerij van A tot Z. Ze hebben vooral op dat AstraAzeneca gegokt omdat het veel goedkoper is dan bijvoorbeeld Pfizer of Moderna. En nu willen ze je die AstraArsenicum rotzooi ondanks de bijwerkingen en het feit dat het ook nog eens minders effectief is als Pfizer toch hoe dan ook bijna verplicht inspuiten. En dat doen ze vooral door je bang te maken voor de corona gevolgen en door te zeggen dat AstraArsencum het beste alternatief is want je krijgt toch geen ander vaccin van ze.

Maar reken maar dat de elite zelf wel enkel maar voor het betere Pfizer vaccin gaat en het dan ook krijgt in grote tegenstelling tot het klootjesvolk. Vanwege de onvoorstelbare rotzooi in de politiek waren deze week natuurlijk ook weer de nodige mastodonten aan het woord zoals een Henk Kamp en Uri [Link] ja hoor de heren waren al gevaccineerd en ze bevolen het ieder van harte aan. Maar wat denk je? Toeval of niet,maar het was bij navraag allemaal met Pfizer. En ze behoren qua leeftijd toch overduidelijk niet meer tot de min 60 jaar risico groep maar de elite kreeg ondanks dat toch maar mooi het veel duurdere Pfizer vaccin
12
1 maand en 5 dagen geleden door Rebo
2
-1
@11

Moet zijn: zoals een  Henk Kamp en  Uri Rosental
13
1 maand en 5 dagen geleden door Thwil
4
0
Wat ik me afvraag of is het feit of de doodsoorzaak van alle overledenen na vaccinatie via autopsie wordt onderzocht. Wat ik veel heb gehoord is dat mensen voor vaccinatie aan Corona overlijden. maar na vaccinatie is het geen Corona meer maar noemen ze de onderliggende ziekte als doodsoorzaak.
14
1 maand en 5 dagen geleden door Marrie
4
-1
@13

Ik ben bang dat ze met woorden manipuleren om zoveel mogelijk AstraZeneca weg te kunnen spuiten.

Als ze het in eerlijke woorden zouden moeten zeggen,   zal het allemaal heel anders klinken.
15
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
3
0
@11 En hoe betrouwbaar is Pfizer, want daar gaat het soms ook wel goed mis wat bijwerkingen betreft. 

En dan dit: 

" Hoe lang blijf ik beschermd?

Pfizer en Moderna bieden minstens drie maanden bescherming, en waarschijnlijk veel langer. Van AstraZeneca en Janssen zijn nog te weinig praktijkgegevens bekend. "

[Link]

Misschien maar 5 maanden beschermd? 😳

Ik was best wel een voorstander voor een vaccin, maar AZ en Janssen vallen nu af, omdat ze op elkaar lijken.

Maar ja, begin nu te twijfelen over alle vaccins tegen corona. Ik heb nog niet zoveel haast.
16
1 maand en 5 dagen geleden door Rebo
3
-2
@14

Ze spuiten met een grote klisteerspuit dan maar d'r eigen hol tot de rand toe vol met die Astrazeneca zooi maar ik hoef het in ieder geval niet Marrie.
17
1 maand en 5 dagen geleden door Rebo
3
-1
@16

Ja met Pfizer zullen er misschien ook wel dingen aan de hand zijn maar met die Astazeneca gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat ze negatief in het nieuw zijn. En dat nu al 3 a 4 maanden lang. En dat geeft toch te denken.
18
1 maand en 5 dagen geleden door Rebo
0
-1
Sorry @17 was bedoeld voor @15
19
1 maand en 5 dagen geleden door 21st Century Guy
1
0
@15 Ik ben al 13 maanden beschermd tegen covid 19, sociale isolatie doet wonderen.
20
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
0
-1
@17 Mee eens!
21
1 maand en 5 dagen geleden door Katootje Huisman
0
0
@15

Veel mensen twijfelen , maar  op dit moment hebben we het niet voor het uitzoeken welk vaccin we krijgen . Ja wat doe je dan wel of niet ? Ligt er dan aan in te schatten hoeveel risico je loopt , bij veel risico besmet te raken en ziek te worden wel vaccineren  , bij weinig risico goed ziek te worden of als je al besmet bent geweest zonder al teveel klachten kun je je keuze wel of geen vaccin daarvan laten afhangen .
22
1 maand en 5 dagen geleden door Katootje Huisman
0
0
@19

Ooit raakt iedereen  besmet met SARS-2 , dan kun je maar beter al wat antistoffen hebben . Ik heb me ook behoorlijk geïsoleerd van de buitenwereld en evengoed  besmet geraakt en ga 4 maanden later nog altijd niet naar de super of op bezoek of waar dan ook naar toe ., buiten een tuincenter in Duitsland daar ben ik een paar keer geweest omdat het daar niet druk is of was , plus daar lopen ze allemaal met ffp2 kapjes , maar voor de rest mijd ik mensen .
23
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
1
0
@21 Ik zou het liefst een jaar wachten en dan kijken naar het beoordelen van de vaccins. Nu hebben ze pas sinds kort ontdekt dat het voor jongere vrouwen een risico kan zijn bij AZ voor ergere bijwerkingen. Wat zal er nog meer boven water komen na langere tijd vaccineren. Ze weten zoveel nog niet. Dus zal er na verloop van tijd wel wat aangepast gaan worden, neem ik aan.

Het is een keuze inderdaad.
24
1 maand en 5 dagen geleden door Katootje Huisman
0
0
Ja , ik wil ook liever wachten . Ben al besmet geweest en omdat ik niet ziek werd van het virus had ik vermoedelijk al antistoffen door een eerdere corona "griepinfectie" , Daar bovenop komen dan nog eens de antistoffen die zijn aangemaakt na de SARS-2 infectie ( heb ik een serologische test op SARS-2 antistoffen laten doen en die was IgG positief ) , dus ik vind dat ik genoeg antistoffen heb tot aan de eerstvolgende winter . 

De deskundigen weten niet hoeveel antistoffen er nodig zijn , dan weten ze ook niet of ik een spuit nodig heb , en vertrouw dan op mijn immuunsysteem .

Het probleem is ,  ook als je zelf weinig risico loopt ziek te worden na een besmetting de overheid voor de economie en ook voor de volksgezondheid vanuit de samenleving de druk je te vaccineren groot is .
25
1 maand en 5 dagen geleden door Liz
0
0
@24 In jouw geval zou ik dat al helemaal niet doen. Zeker nu je die test hebt laten doen en die was dus positief. Hoelang die antistoffen blijven is ook nog maar de vraag bij een vaccin.

Hopelijk wordt de overheid soepeler voor mensen die het virus al gehad hebben.

Die Braziliaanse variant is wel eng als het tenminste klopt dat mensen daar herbesmet worden door een andere( ? ) variant. Maar ook een vaccin kan ons daar misschien voorlopig niet tegen beschermen.
26
1 maand en 4 dagen geleden door Katootje Huisman
0
0
@25

Zolang een andere (Braziliaanse ) variant inhoudt dat enkel het spike eiwit ( buitenkant van het virus ) verandert is er buiten meer besmettelijkheid niet zoveel aan de hand, vaccins kunnen dan snel aangepast worden . Echter als het erfelijk materiaal van dit SARS-2 virus verandert kunnen ze weer van voren af aan beginnen een vaccin te maken . Bijvoorbeeld bij het AIDS virus verandert het erfelijk materiaal van het AIDS virus zo snel dat het niet mogelijk is een vaccin te maken . Tot nu toe is dit bij het SARS-2 virus niet het geval . Nee herbesmetting  komt tot nu toe weinig voor , zou kunnen gebeuren als er weinig tot geen antistoffen of dat er geen goede antistoffen zijn aangemaakt .

Brazilië is een groot land , die kunnen zich geen lockdown permitteren vandaar ook zoveel doden .

  [Link]
27
1 maand en 4 dagen geleden door Liz
0
0
@26 Oke, zou kunnen hoor. Ik zag Braziliaanse artsen op tv die zich zorgen maakten over ( mogelijke ) herbesmettingen. Dat waren ze verder aan het onderzoeken.

Van dat AIDSvirus wist ik niet dat ze daar geen vaccin voor kunnen maken omdat het steeds verandert. Dat is een tegenvaller.
28
1 maand en 4 dagen geleden door Liz
0
0
@26 Zou voor Brazilie wel beter zijn om die Bolsonaro te vervangen. Die vent spoort niet. Zoveel doden in een groot land is ook niet te voorkomen, maar die ontkenning van hem maakt het er niet beter op.
29
1 maand en 4 dagen geleden door Katootje Huisman
1
0
@26     @27

AIDS virus is niet correct ,

HIV virus wat AIDS veroorzaakt .
30
1 maand en 4 dagen geleden door Katootje Huisman
0
0
@27

[Link]

De link is van januari , je hoort er weinig over . Zouden er echt zoveel herbesmettingen zijn dan zou dit belangrijk wereld nieuws zijn . 

De Zweden dachten ook groepsimmmuniteit te hebben bereikt en daar klopte ook niks van .

Brazilië heeft niet veel keus  , ze hebben geen buffer zoals wij de die hebben de economie op te vangen  daardoor een belabberd coronabeleid  
31
1 maand en 4 dagen geleden door Liz
0
0
@30 Ja, je hoort weinig nu van die herbesmettingen.

Zal een groot probleem zijn, die economie in Brazilie. En Zweden heeft nu net zoveel besmettingen als wij volgens mij. Gaat ook niet echt goed daar.

@29 Ja, HIV virus inderdaad.
32
1 maand en 3 dagen geleden door Ilse123
0
0
Janssen heeft zelfs in Nederland de astra zeneca vaccins geproduceerd, zij gebruiken hetzelfde type vaccin, nml. het vector vaccin.
33
1 maand en 2 dagen geleden door Liz
0
0
@32 Die wil ik dus ook niet. 

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.