NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

Tweede Kamer kiest vandaag nieuwe voorzitter: Dit zijn de kandidaten


Bron: www.nu.nl

Tweede Kamer kiest vandaag nieuwe voorzitter: Dit zijn de kandidaten De Tweede Kamer kiest woensdag zijn nieuwe voorzitter voor de komende vier jaar. Het zal gaan tussen de huidige voorzitter Khadija Arib (PvdA), Martin Bosma (PVV) en Vera Bergkamp (D66).

Lees verder op www.nu.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
34 Reacties  |  81 Clicks
0003
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 5 dagen en 3 uur geleden

REACTIES (34)

1
5 dagen en 3 uur geleden door Dieke
4
-2
Ik ga voor Bosma 😊
2
5 dagen en 2 uur geleden door Hendrianus
3
-2
Ben benieuwd of de uitsluiting van de PVV zover gaat dat om die reden Bosma het niet wordt. 

Overigens vrees ik voor de kamerleden dat de debatten onder leiding van Bosma ellenlang worden. 

Hijzelf is als kamerlid langdradig in zijn uiteenzettingen en zal dus ook anderen daar niet snel in beknotten.

Ik zie graag Arib in de nieuwe termijn maar aan de andere kant is het goed als er afwisseling plaatsvindt en dat Bosma het wordt. De D66 kandidate is een onbekende voor mij dus daar heb ik geen mening over. 
3
5 dagen en 1 uur geleden door Dieke
3
-1
@2

Arib heeft haar beste tijd gehad. Ze is de laatste tijd behoorlijk geïrriteerd, snauwt kamerleden af en wordt zenuwachtig, als het allemaal een beetje teveel wordt, zoals afgelopen donderdag. 

Bosma is altijd een goede vervanger geweest en kan zonodig ook bewindslieden op hun plaats zetten. Arib zou dat nóóit doen.. 

Bergkamp  komt altijd erg bitsig over in debatten en wordt ook nerveus en geïrriteerd, als het allemaal te pittig wordt. 

Denk zeker, dat Bosma óók het voorzitterschap, een nieuw gezicht zal geven. Dat is zeker iets, dát ook behoort te veranderen.. 
4
5 dagen en 6 minuten geleden door Patriot
4
-1
Bosma is mijn favoriet, maar dan zullen wij zijn andere waardevolle bijdragen moeten missen vrees ik. 

Kan iemand die de NPO wil hervormen wel gekozen worden tot kamervoorzitter?

Doet me denken aan de mogelijkheid van het wegpromoveren van Omtzigt.

Zie de link "Martin Bosma Sloopt De NPO" : [Link]
5
4 dagen en 23 uur geleden door Patriot
2
-2
Martin heeft naar ik vrees zijn eigen glazen ingegooid:

De confronterende serie "Martin Sloopt" wordt gestadig langer.

[Link]  [Link]
6
4 dagen en 23 uur geleden door Sweik
2
-1
Is al lang bekonkeld. Kaag heeft in een ‘persoonlijk’ gesprek met Rutte aangegeven dat D66 mw. Bergkamp naar voren wil schuiven. D66 zal het Rutte niet bijzonder lastig maken zodat hij weer premier kan worden in ruil voor het Kamervoorzitterschap. Alles is kennelijk geoorloofd om er maar voor te zorgen dat Bosma (PVV), de man die wel ervaring heeft met het voorzitterschap, afgeserveerd wordt. Dat is voortzetting van het cordon sanitaire en heeft weinig met democratie te maken. Kaag spreekt met twee tongen. Voor de bühne pleit ze voor openheid en transparantie. In werkelijkheid bedrijft ze achterkamertjespolitiek. Een gevaarlijke intrigante.
7
4 dagen en 22 uur geleden door Hendrianus
2
-1
@6

Ik denk niet dat Kaag haar mogelijke premierschap opgeeft voor het kamervoorzittersschap voor D66. Sowieso zijn de kansen dat Rutte MP wordt zeer klein. Dat er bij de verkiezing van de D66 kandidaaat wisselgeld op tafel ligt zal zeker het geval zijn. Dat zit ingebakken in het vergeven van een dergelijke functie.

Daarom was Wilders ook goed aan zet met, 'het stinkt'. Hij verzwakte de kandidatuur van D66 en versterkte die van de PVV. Laat Bosma het maar worden. Dan zijn we op dat punt af van kartelvorming en het is vernieuwend ten opzicht van ( afkorten kan hier niet want dan herkent nujouwnieuws een link) mevr. Arib en als D66 het wordt dan is het weer achterkamertjes overleg geweest. Bosma dus. 
8
4 dagen en 22 uur geleden door Smurf
3
-2
Belachelijk dat Bosma geen kamervoorzitter mag worden. Hij lijkt me best fideel. Waarschijnlijk gaan mensen met Bosma de politiek leuker en interessanter vinden. Dat zou een opsteker zijn.
9
4 dagen en 16 uur geleden door Elsemieke
2
0
@8 Dat snap ik ook niet , ondervoorzitter mag wel , nu het om de functie kamervoorzitter gaat is het een probleem dat hij van de PVV is. Hij heeft toch wel bewezen dat hij heel goed is als hij Arib vervangt.
10
4 dagen en 16 uur geleden door Vboh
2
-1
Ik ga ook voor Bosma. En niet omdat hij nou toevallig van de PVV is, maar omdat ik na het beluisteren van zijn sollicitatie toespraak tot de conclusie ben gekomen dat deze persoon precies is wat de 2e kamer op dit moment nodig heeft. Arib heeft er niet meer zo'n grip op. En Bergkamp kwam nogal nerveus over.

Maar gisteren in zo'n talkshow had men het er al over dat Bergkamp het gaat worden. Er werd niet eens gesproken over Bosman. Wel spraken ze over Arib en Bergkamp. En Bergkamp kwam eruit alsof ze al gewonnen [Link] er zal wel íets gelekt zijn naar de pers waarvan ik niets weet. Maar als ik had mogen stemmen dat had mijn stem naar Bosman gegaan. 
11
4 dagen en 16 uur geleden door Vboh
2
0
@10

Correctie: Bosma.
12
4 dagen en 16 uur geleden door Elsemieke
3
-1
@10 Ik zal nooit op de PVV stemmen , maar zou zeker nu ook voor Bosma gaan. Die komt heel sterk over iid 
13
4 dagen en 15 uur geleden door Vboh
2
0
@12

Ik heb ook niet naar de man geluisterd als kiezer, maar als een soort personeelsadviseur.

In tegenstelling tot veel (nieuwe) kamerleden, luisterde ik vandaag naar deze drie mensen als persoon. Ik luisterde naar hun competenties. En ik luisterde hoe zij als persoon hun eigen zaak achter de microfoon stonden te bepleiten. Je merkt dat hij ervaring heeft. Die Bosma is daarnaast een kei met klare taal, en hij weet bovendien  een en ander ook nog te verpakken met humor. Zal niet schromen om in een debat in te grijpen voordat het langdradig [Link] de politiek  mogelijk in de toekomst minder saai en afstandelijk naar en voor de burgers zal worden.

Maar ja, vrij veel kamerleden kunnen hem niet los zien van partij. Wat ik overigens zeer onprofessioneel gedrag vind. 
14
4 dagen en 15 uur geleden door Vboh
0
0
@13

Correctie: voordat het langdradig wordt. Waardoor [Link].

Ik krijg weer steeds een link te zien die ik niet plaats. .
15
4 dagen en 15 uur geleden door Elsemieke
1
0
@13 Heb je hem gehoord toen iemand t had over lid zijn van de PVV ? antwoord ik ben geen lid , met knipoog

Ja eens dat dat onproffesioneel is , daarom vind ik het zo vreemd wel ondervoorzitter dan is het geen probleem.

Ik hoop dat hij t wordt.
16
4 dagen en 15 uur geleden door Querido
0
0
@13

Juist om de argumenten die je geeft, zou Bosma beter z'n werk in de 2e kamer moeten voortzetten. Daar komttie tot z'n recht.

Als hij voorzitter zou worden kan hij zijn kwaliteiten - als kritisch kamerlid - niet meer kwijt. Dan wordt hij een veredelde secretaresse. En dat zou zonde zijn. Laat lekker Arib dat baantje maar houden.
17
4 dagen en 15 uur geleden door Vboh
0
0
@15

Dat bedoel ik nou met zijn humor. 
18
4 dagen en 15 uur geleden door Vboh
1
0
@16

Tja, hij heeft zichzelf opgegeven om kamervoorzitter te mogen worden. Denk dat de debatten daar ook veel baat mee zullen hebben. Het is toch beter dat er iemand achter de microfoon zit die stevig in het voorzitterschapszadel zit dan iemand die de laatste tijd de grip op het voorzitterschap is kwijt geraakt. 
19
4 dagen en 15 uur geleden door Slavink
2
0
Luister hoe  Bergkamp geen antwoord geeft op de vraag van de heer Markuszower/PVV. ZIjn vraag: "Wilt u zo voorzitter worden?"

Hij doelt dan op een nachtelijk telefoongesprek tussen Rutte en Kaag waarna dan pas Bergkamp zich meldt als kandidaat.

[Link]

WIlders krijgt steeds meer gelijk: "Het stinkt!"
20
4 dagen en 15 uur geleden door Slavink
1
0
@10 Klopt, Wouter nog wat, journalist van de Telegraaf noemde alleen Arib en Bergkamp, Bosma werd niet eens  genoemd in de discussie.  Vergeet welke praatpogramma, was laat, tegen elven.
21
4 dagen en 15 uur geleden door Elsemieke
0
0
@20 Wouter de Winther 😉 Heb t niet gezien kijk eigenlijk nooit naar Jinek of Beau is op RTL4
22
4 dagen en 15 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@19

Zielige PVV methode om de D66 kandidaat in diskrediet te brengen. De vraag is eerder, heeft Bosma dit nodig om kamervoorzitter te worden? Volgens mij niet. Waarom doet de PVV dit dan?
23
4 dagen en 14 uur geleden door Vboh
2
0
@20

Tis mij om het even welk praatprogramma. 

Maar stel, je bent een (nieuw)kamerlid, en je zit na je werk nog even voor de buis te hangen. Je zal ze de kost moeten geven die voor het slapen nog even zitten te zappen voor de buis.  Dan wordt je door dergelijke meningen, van een telegraaf journalist nota bene, wel heel erg beïnvloed in een bepaalde richting.

In dit geval dus in de richting van Bergkamp.

Een totaal onervaren iemand in het 2e kamervoorzitterschap.

En Arib werd door hem volledig afgekraakt. Ze zou kribbig zijn enzovoort.

Terwijl ze jarenlang haar best heeft gedaan. En een prima kamervoorzitter is. 

Zodat je als (nieuw) kamerlid de volgende dag niet meer objectief genoeg bent om iemand op zijn of haar voorzitterschap kwaliteiten te kunnen beoordelen. Het gaat hier niet om de partij maar om de persoon. En als je dan al als journalist zo nodig je mening wilt uiten in een praatprogramma, benoem dan alle kandidaten. En zeg wat je daarvan weet op te noemen. Dat praatje in dat praatprogramma, riekt een uur in de wind naar beïnvloeding. 
24
4 dagen en 14 uur geleden door Het Zal Wel
0
-2
Iemand die niet in een anti democratische partij zit, kan je niet de demogratie laten leiden.
25
4 dagen en 14 uur geleden door Grasnaaier
2
-1
@24 Zoiets moet je overlaten aan een extremiste van D66. Toch?
26
4 dagen en 14 uur geleden door Vboh
1
0
De beïnvloeding vanuit de media heeft gewerkt. Bergkamp heeft het kamervoorzitterschap.  
27
4 dagen en 14 uur geleden door Hendrianus
0
-2
Nou, grote meerderheid voor de D66 kandidaatvVera Bergkamp. Bosma werd derde keus. We moeten ermee leven en zien wat Bergkamp in huis heeft.
28
4 dagen en 14 uur geleden door Het Zal Wel
1
-2
@25

Dat is een mening, mijn commentaar een feit.
29
4 dagen en 14 uur geleden door Grasnaaier
0
0
@28 Welnee, het is net andersom.
30
4 dagen en 14 uur geleden door Smurf
0
0
@29 😂 Dat vind ik nu zo leuk aan Het zal wel... Heeft een heel andere kijk op zaken en nodigt uit voor discussie. 😍
31
4 dagen en 13 uur geleden door Het Zal Wel
0
0
@29

Wil je zeggen dat de PVV een democratische partij is?

Mop van de dag 😂😂😂
32
4 dagen en 13 uur geleden door Het Zal Wel
0
0
@30 zie @31
33
4 dagen en 13 uur geleden door Grasnaaier
0
0
@31 Jazeker. En Geert is een echte verbinder. Build back better met Geert.
34
4 dagen en 12 uur geleden door Het Zal Wel
0
0
@33

Droom maar lekker verder.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.