NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

Kaag woest op Wilders: ‘U bent kampioen framing!’ (video)


Bron: www.telegraaf.nl

Kaag woest op Wilders: ‘U bent kampioen framing!’ (video) Woensdag wordt de nieuwe Kamervoorzitter gekozen en PVV-leider Geert Wilders vraagt zich af of Sigrid Kaag en Mark Rutte daar achter de schermen al over hebben gesproken.

Lees verder op www.telegraaf.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
46 Reacties  |  249 Clicks
0006
  Geplaatst door Inter02 5 dagen en 11 uur geleden

REACTIES (46)

1
5 dagen en 9 uur geleden door Grasnaaier
10
0
Ik verwacht dat het de komende jaren nog heel gezellig gaat worden in Den Haag met Geert en Sigrid.
2
5 dagen en 8 uur geleden door Elsemieke
15
0
En zij wil premier worden ? 

Vorige week dat arrogante toontje tegen Marijnesen, kan dus niet tegen Wilders op en ook nog even een arrogant toontje tegen Ploumen.

Vreselijk wat een vertoning van Kaag, als dat nieuw leiderschap betekent??
3
5 dagen en 7 uur geleden door Buddleja
12
0
@2

Ik let altijd op gedrag. Ze begint al vrij snel met aan haar nek te krabben (na een minuut ongeveer), vervolgens zit ze uitgebreid aan haar neus, dan komen de handgebaren: op de lessenaar (weet niet hoe dat heet) tikken, vastpakken, de bril afdoen en met twee handen vasthouden enz. Ze liegt van A tot Z.
4
5 dagen en 7 uur geleden door Elsemieke
10
0
@3 Het is een wanvertoning dat hele optreden van Kaag, je ziet iid veel lichaamstaal.

Mevr Kaag heeft altijd gelijk , denkt ze zelf. 

Ze was zeker een goede diplomaat, met haar gedrag zoals nu was ze dat nooit geweest.
5
5 dagen en 7 uur geleden door Buddleja
10
0
@4

Ik had haar hoger zitten. Ik had gedacht dat ze Rutte aan zou kunnen, maar dat is duidelijk niet het geval. Maar Rutte is ook niet meer erg overtuigend. Ik weet niet waar dit heen gaat. Ik moet ze beiden niet. Maar dat terzijde.
6
5 dagen en 6 uur geleden door Elsemieke
10
0
@5 Veel geblaat weinig wol, bij Kaag.

Ze spreekt wel, maar zegt weinig , ook een gave 😄
7
5 dagen en 6 uur geleden door Buddleja
11
0
@6

Zo is het, eigenlijk zegt ze niets. En al helemaal niet in begrijpelijke taal. Ik snap Baudet nog eerder.
8
5 dagen en 6 uur geleden door Elsemieke
7
0
@7 Haha en dat wil wat zeggen 😄Ik ga mn ogen aan de binnenkant bekijken 😔

Welterusten en morgen fris en fruitig weer op.
9
5 dagen en 6 uur geleden door Buddleja
6
0
@8

Strak plan, ik ook. Welterusten.
10
5 dagen en 5 uur geleden door Smurf
9
0
Nou ja... als Geert Sigrid sloopt. Dan hoef ik geen spijt te hebben van mijn stem. 👍:
11
5 dagen en 2 uur geleden door Hendrianus
2
-12
Framen? Dat kun je inderdaad het beste aan Wilders overlaten. Helaas voor Wilders kwam er, door eerlijk antwoorden van Kaag over wat zij tegen Rutte gezegd heeft over de D66 kandidaatstelling voor het kamervoorzitterschap, niets terecht van zijn opzetje. 'Het stinkt, 'het stinkt' pruttelde Widers nog wat na en het was weer einde PVV showtime. De PVV motie om direct nieuwe verkiezingen uit te schrijven was ook al zo'n succes.
12
5 dagen en 2 uur geleden door Dieke
10
0
@11

In een "persoonlijk gesprek" kan van álles besproken worden, blijkbaar óók dit. De precieze inhoud zullen we nóóit te weten komen, maar Kaag heeft wéér laten zien, hoe goed ze nog met Rutte is... Dáár ging het om en ja, dan mag je twijfels over een verkiezing hebben. 

En verder, als Kaag niet kan omgaan met kritiek uit de Kamer, dan mag ze ophoepelen.. 
13
5 dagen en 1 uur geleden door Hendrianus
2
-11
@12

Het was geen kritiek van Wilders maar een, mislukt, opzetje om de D66 kandidatuur voor het kamervoorzitterschap in een kwade reuk te zetten. De PVV heeft een eigen kandidaat.

Het is het soort politiek bedrijven waar Kaag een hekel aan heeft en dus reageert ze wat feller. 

Dat Rutte en Kaag met elkaar spreken is logisch gezien het feit dat zij samen de twee grootste partijen leiden.

Uiteraard weten wij niet wat de exacte inhoud noch de toon van dat gesprek was en dus kun je niet concluderen, 'maar Kaag heeft wéér laten zien, hoe goed ze nog met Rutte is'.
14
5 dagen en 5 minuten geleden door Pardonlulustaatopmijnhondje
2
-11
Kaag heeft Wilders toch mooi haar hielen laten zien. D66 is tegen de verwachting in een stuk groters geworden dan PVV. Daar kan Wilders nog wat van leren. Al 22 jaar een grote waffel in de 2e kamer, nooit wat gepresteerd. Ineffectief populisme, de grootste bijdrage van Wilders. Joehooe en nou die handjes de lucht in.

Kaag,. moordwijf. Meer kloten dat Wilders en Baudet samen.
15
5 dagen en 3 minuten geleden door Dieke
9
0
@13

Als je de ene dag je twijfels hebt over het aanblijven van Rutte en je vervolgens weer doodleuk toenadering tot elkaar zoekt, dan kan dat maar één ding betekenen : ze gaan zeker wéér samenwerken.. 
16
4 dagen en 23 uur geleden door Patriot
10
0
@2 : Zoals Rutte altijd zijn grote duimen recht omhoog heeft als hij staat te liegen?  

Kaag is te gretig naar macht. Ze probeert verdraagzaamheid uit te stralen, maar ze is volgens mij een keiharde, over-ambitieuze, autoritaire kenau. Dolblij net softe discipelen als Jette. Wanneer neemt ze afstand van liegende Ollongren? En wat doet ze aan de #metoo seksschandalen binnen D66? Zij gaat Nederland verraden aan de EU.  Zij mag NOOIT MP van Nederland worden!  
17
4 dagen en 22 uur geleden door Sarcoff
10
0
@14 Ustaatblijkbaarzelfopuwhondje.😋
18
4 dagen en 22 uur geleden door Welofniet
9
0
Kaag is en blijft een Ayatollah en PLO sympathisant die graag terroristen steunt.
19
4 dagen en 22 uur geleden door Sweik
7
0
Kaag beweert dat ze tijdens het ‘persoonlijk’ gesprek met Rutte geen koehandel bedreven zou hebben [Link]. de nieuwe Kamervoorzitter. Die kwestie zou in alle openheid afgehandeld moeten worden waarbij ook de andere partijen hun stem kunnen laten horen. Ik geloof daar niets van. Ik vermoed dat ze gehengeld heeft naar steun van de VVD voor D66-kandidate Vera Bergkamp (?). In ruil voor die steun zal ze het Rutte niet al te lastig maken opdat hij weer als premier kan aantreden. Dat is ook de reden waarom ze niet inging op de vraag van Wilders waar Rutte, volgens Kaag, aan zou moeten voldoen om weer geaccepteerd te worden. Kaag pleit voor openheid, transparantie, maar dat zijn slechts loze woorden. Alles is kennelijk geoorloofd om er voor te zorgen dat niet Martin Bosma (PVV), de man die wel ervaring heeft als Kamervoorzitter, maar Bergkamp de nieuwe Kamervoorzitter wordt. D.i. gewoon voortzetting van het cordon sanitaire tegen de PVV en heeft weinig met democratie te maken.
20
4 dagen en 21 uur geleden door Dieke
8
0
Het blijkt wel uit alle reacties de laatste dagen, dat het vertrouwen in bewindslieden nog verder is gedaald en wel tot het nulpunt. Bewindslieden kunnen allemaal zeggen wat ze willen, al hun statements worden nu in twijfel getrokken en niet meer serieus genomen. Alleen de vaste aanhangers en fans van deze personen, geloven er nog in. De rest heeft al lang terecht, afgehaakt. 

Met dank aan de algehele Rutte-kliek. 

Dat Kaag nog steeds deel wil uitmaken van deze kliek, moge ook duidelijk zijn. Hoe noemde zij haar partij gisteren? "Progressief". 

En dat zegt een partijleider van een partij die het referendum, in de ijskast heeft gezet. Schei tóch uit, met dat zogenaamde progressieve gewauwel. Misschien in de tijd van Van Mierlo, was er nog enige progressiviteit te bespeuren, maar door de jaren heen is het gezicht van deze partij duidelijk veranderd. Wie dat niet wil zien, heeft duidelijk oogkleppen op. 
21
4 dagen en 20 uur geleden door Thwil
8
0
Wat een ongeloofwaardig verhaal van die Kaag. Eerst aangeven dat Rutte heel wat zou moeten doen om het vertrouwen weer te kunnen terugwinnen. Doch als ze daar over wordt bevraagd (in een ander debat) geeft ze aan dat ze nu weer wil doorgaan vanuit een nieuw startpunt (nulpunt) en de zaak geheel neutraal te beschouwen. Echter daarna gaat ze een persoonlijk gesprek met Rutte aan om daar en passant de naam van hun kandidaat kamer vz. te laten vallen. In wezen impliceert dit dat Rutte i.c. de VVD niets anders zou kunnen doen om die kandidatuur te steunen om zo het vertrouwen te herstellen. Maar zo ziet ze dat niet want zij beschouwt nu alles weer neutraal. Dus ziet ze de opmerking van Wilders als iets willen framen doch geen argumentatie waarom  zij die naam specifiek bij Rutte op dat moment moest noemen.
22
4 dagen en 20 uur geleden door Hendrianus
1
-5
@18

Ah, dat is natuurlijk de reden dat ze minister is en lijsttrekker van D66.  Zodat ze als een dictator zonder zich te hoeven houden aan een regeerakkoord en zonder overleg met overlappende ministeries als BZK naar geheel eigen inzicht, ook zonder de controle van de TK, milioenen kan overmaken naar terreurorganisaties. 😂

Las ik niet recent dat ze, in afwachting van onderzoek, de gelden naar de UNRWA en Palestijnse organisaties heeft opgeschort? Vast niet 😂
23
4 dagen en 19 uur geleden door Hendrianus
0
-6
@19

De wedstrijd is nog niet gelopen er wordt in de loop van de dag een nieuwe voorzitter gekozen. U doet net alsof het een uitgemaakte zaak is.
24
4 dagen en 18 uur geleden door Bonzai
2
-1
Ze durft zo te reageren omdat ze weet dat alles al in kannen en kruiken zit voor haar.

Om haar als MP te hebben is niet goed voor ons land en de Nederlanders maar daar komen de voorstanders van kaag ook nog wel achter maar wederom te laat.

@22

Ze geven het beestje een andere naam en de geldstroom blijft doorgaan dus denk maar niet dat er niets die richting op gestort word.

@14

Dat komt omdat wilders en baudet stelselmatig worden ontweken en weggewuifd .

Terwijl hun ideeën ondertussen wel over worden genomen door andere partijen die het een ander jasje geven .

Zoveel balken heeft kaag ook niet als ze nu al oververmoeid is door het niets doen.

Verdiep je maar eens in kast dan kan je zien hoe ze over de bevolking hier denkt .

Kaag als MP is de doodsteek voor nederland.
25
4 dagen en 18 uur geleden door Thwil
2
-1
@22 " Las ik niet recent dat ze, in afwachting van onderzoek, de gelden naar de UNRWA en Palestijnse organisaties heeft opgeschort? Vast niet 😂 "

Als ik google op de nederlandse bijdrage aan UNRWA kan ik niet vinden dat deze is gestopt. Wel even opgeschort nadat integriteitsschandaal binnen de UNRWA openbaar werd, doch daarna heeft Kaag gewoon weer die 19 miljoen overgemaakt. Maar wellicht heb jij andere info voor mij.
26
4 dagen en 17 uur geleden door Elsemieke
3
0
@11 Hendrianus 

Het gaat mij om de manier waarop ze mensen bentwoordt die kritisch zijn maakt niet uit wie , dat heeft ze nou al vaker gedaan met zo'n arrogant belerend toontje, als dat verbinding en nieuw leiderschap betekent , wil ik weleens weten welk woordenboek zij gebruikt. 😳
27
4 dagen en 17 uur geleden door Smurf
4
-1
@26 Kaag heeft Gymnasium gedaan. Op het Gymnasium leer je dat de bevolking debiel is en dat er groep van super mensen is, de gymnasiasten, die de leiding van Nederland vormen. De rest van Nederland moeten doen wat zij zeggen.
28
4 dagen en 15 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@25

Dat schreef ik toch, 'in afwachting van onderzoek'. Dat onderzoek is geweest en er hebben aanpassingen plaatsgevonden die in Nederlandse ogen voldoende waarborgen geven waarna de hulp is hervat. Zo hoort dat.

Hetzelfde geldt voor gelden richting de PA,  [Link]
29
4 dagen en 15 uur geleden door Hendrianus
1
-2
@26

'arrogant belerend toontje' dat is hoe een luisteraar het opvat. Iemand anders interpreteert dat weer anders. 
30
4 dagen en 14 uur geleden door Slavink
0
0
@27 , oh, en jouw gymnasium stond in Kazachstan ... ?

😄
31
4 dagen en 14 uur geleden door Elsemieke
1
0
@29 <<'arrogant belerend toontje' dat is hoe een luisteraar het opvat. Iemand anders interpreteert dat weer anders.>>

Ja dat merk ik 😜 
32
4 dagen en 14 uur geleden door Rebo
1
0
@29

Ja maar ik vind dat jij het altijd wel heel erg te vuur en te zwaard voor Sigrid Kaag opneemt. Ik zal deze keer om je niet te ontrieven bij grote uitzondering haar naam hier gewoon correct neerzetten maar dit even terzijde. 😃😜

Dat was al op NK het geval en ik vermoed dan ook dat het bij jou niet zo zeer met D66 te maken heeft maar meer met haar persoonlijke achtergrond.
33
4 dagen en 13 uur geleden door Grasnaaier
3
-1
Kaag duldt geen tegenspraak. Wat overigens niet zo vreemd is want dat is kenmerkend voor extremisten.
34
4 dagen en 10 uur geleden door Hendrianus
1
-2
@32

Het heeft uitsluitend te maken met de populistische riedeltjes die over Kaag gepapagaaid worden terwijl simpel googelen laat zien hoe het werkelijk zit. Kan daar slecht tegen, die hetze tegen Kaag, Het is te lang aan de gang.

[Link]
35
4 dagen en 10 uur geleden door Vboh
0
0
@34

Heb je dat debat van vorige week soms gemist?

Ik had tot een aantal weken geleden nog nooit van Kaag gehoord. Heb haar trouwens wel gegoogeld. 

Maar de Kaag die ik in een lang nachtelijk debat, na een hoop vaag gewauwel, tegen de liegende demissionaire president al wauwelend een nog vagere motie van afkeuring zag uitspreken, die kwam op mij behoorlijk over alsof ze moeder overste zelf was.

Zo'n belerende toon sloeg ze aan. 

Maar goed, het voor de bühne zich verontschuldigende, excuserende vlegeltje waar ze zo belerend tegen sprak, ook namens het CDA, hij vouwde nog net niet zn handen samen, alsof was ze moeder overste, kwam uiteindelijk vlak daarna overal weer mee weg. 

Ik was stomverbaasd. 

Want ja, een leugen meer of minder, dat kan moeder overste kennelijk helemaal niets schelen. Paar dagen later hingen ze alweer in een privé gesprek aan de telefoon. 
36
4 dagen en 10 uur geleden door Rebo
1
0
@34

ja dat kan dan allemaal wel zo zijn Hendrianus maar toch krijg ik een unheimlich gevoel bij die Sigrid Pallie Kaag en dat is na vandaag enkel nog maar versterkt. Door de manier waarop volgens mij die Bergkamp nu de nieuwe Kamervoorzitter is geworden. Waarschijnlijk door Kaag bekokstoofd met Rutte en in ruil daarvoor dat zij straks haar vertrouwen in Rutte weer hersteld.
37
4 dagen en 8 uur geleden door Hendrianus
0
-1
@36

Ik was voor Bosma als kamervoorzitter omdat we nu tot in alle eeuwigheid gaan lezen dat D66 en de VVD  bekonkeld hebben dat Bergkamp de nieuwe kamervoorzitter wordt. Terwijl als je logisch nadenkt Bosma niet de gedroomde VVD kandidaat voor die rol is en Arib aan vervanging toe is. Blijft over Vera Bergkamp. Denk je nu echt dat Kaag de VVD onder druk moet zetten om niet op Bosma te stemmen?

Waar was de SP, GL en/of CDA kandidaat voor die functie? Niemand had er verder zin in, nou Vera Bergkamp wel. Kat in het bakkie voor D66. Maar goed, de voorzitter staat boven de partijen dus uiteindelijk is het om het even. Jammer voor Bosma, ik had het hem gegund. 
38
4 dagen en 8 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@35

Ja, de toon van Kaag is bekakt en wat belerend maar wát ze zegt, daar gaat het toch om? Samen met Hoekstra die kamerbreed gedragen motie van wantrouwen ingediend. Dat is een harde veroordeling in de politiek. En een paar dagen later is er telefonisch contact tussen o.a. Rutte en Kaag. Niemand weet waarover behalve wat Kaag vertelde over Vera Bergkamp. Tsonge, Wilders betrapt Kaag, pfff.
39
4 dagen en 58 minuten geleden door Rebo
0
0
@37

Kijk dat Bosma ook al zou hij de meest geschikte hiervoor zijn geweest  het als  PVV'er niet is geworden dat begrijp ik ook nog wel. Maar met Arib ligt dat toch heel anders want die heeft dat de afgelopen jaren helemaal niet slecht gedaan. En dat dan zo een Bergkamp die heel Nederland nog nooit eerder is opgevallen (mij niet in ieder geval) gelijk zo massaal wint zodat er ook maar een stemming nodig is dat riekt naar achterkamertjes handjeklap tussen de VVD en D66 en waarschijnlijk ook het CDA.

Want ze doen bij D66 en het CDA wel zogenaamd of ze zo verontwaardigd zijn over wat Rutte heeft uitgevreten maar ze willen natuurlijk gewoon op de oude voet doorgaan en dan het liefst in dezelfde coalitie samenstelling zoals ze die hadden.
40
4 dagen en 44 minuten geleden door Rebo
0
0
@37

Waarschijnlijk dat Kaag Rutte heeft gebeld en gezegd "zeg Mark wij hebben met mevrouw Bergkamp nu ook een kandidaat voor die functie en we willen dat de VVD'ers ook  allemaal op haar gaan stemmen." En toen zei Rutte "natuurlijk Sigrid dat kan geregeld worden maar je weet het, voor wat hoort wat, en we beginnen daarna gewoon weer op nul en met een schone lei in verband met het opnieuw weer vertrouwen hebben in mij.
41
3 dagen en 23 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@39

De kamer schreeuwde om verandering, dat zette Arib buitenspel om herkozen te worden. Bosma, van de, 'nep parlement' PVV, ligt niet lekker.  Dan is er nog maar eentje, bekend of niet bekend, over. 

@40

Dat zou wel een spotprijsje zijn voor de VVD. Rutte aan de kant als premier, dat is de prijs voor een coalitie VVD, CDA, D66 en? Een coalitie waar de kiezer, jammer genoeg, voor gekozen heeft. 
42
3 dagen en 23 uur geleden door Vboh
0
0
@38

Excuse me? Motie van wantrouwen? Motie van afkeuring zal je bedoelen. 

En wat daar nou precies zo hard aan is? Is niets van te merken in ieder geval. Zeker niet als je een paar dagen later alweer privé telefoontjes met elkaar pleegt. Nee die motie van afkeuring sloeg helemaal nergens op. Als Kaag echt een vrouw met nieuw leiderschap was geweest, in plaats van met haar gewichtig taalgebruik  politici uit de jaren 50-60 van de vorige eeuw te imiteren, dan had ze de motie van wantrouwen gesteund. En dat die nou net ingediend was door Wilders, waar ze een schijthekel aan heeft, daar had ze lak aan moeten hebben. Had ze de motie van wantrouwen gesteund dan was ze pas een vrouw met ballen geweest. Die haar eigen koers uitzet en vaart.

Maar nee, Kaag doet net alsof ze het allemaal zo vreselijk erg vind, een liegende demissionaire minister president, en dat wàt er uit haar mond komt dat zijn lege, holle frasen. Nageaapt van politici uit de vorige eeuw. Kaag is niets meer dan een wijnverkoper die oude wijn in nieuwe zakken probeert te verkopen. 
43
3 dagen en 21 uur geleden door Hendrianus
0
-3
@42

Dank voor de correctie, had inderdaad motie van afkeuring moeten zijn. Een vergissing mijnerzijds. 

Stel D66, CDA ligt meer voor de hand (Omtzigt is van het CDA),  de kooltjes uit het vuur had gehaald en Rutte naar huis had gestuurd, wat dan? Rutte was al demissionair en louter dankzij de VVD stemmers die ondanks de toeslagenaffaire, woningnood en de bezuinigingen op de zorg, toch weer de VVD de grootste partij maken is Rutte nog vaag in beeld als minister president. Ik denk dat D66 had verwacht dat de VVD zou besluiten om Rutte niet als kandidaat MP te handhaven.

Maar goed, stel Rutte was weg. Welke janjurk van de VVD had hem voor de resterende missionaire tijd tijdens een corona crisis op kunnen en willen volgen? Eer die een beetje ingewerkt is is zijn tijd voorbij. Kortom chaos. Nee, Rutte deze periode uit laten zitten en bij een nieuw kabinet niet Rutte als premier. Dat laatste zou totaal ongeloofwaardig zijn en een klap in het gezicht van de nadenkende burger. 

Dat je een pesthekel aan Kaag hebt is overigens je goed recht 😀 maar dat lijkt mij duidelijk. Het is een vrije wereld, ik zie Kaag wel zitten als premier. 
44
3 dagen en 21 uur geleden door Hendrianus
0
-2
@42

[Link]

Rutte gaat hier dwars tegen in. Niet alleen blijft hij zitten maar hij en zijn partij gaan ook nog steeds voor het premierschap in de komende coalitie. Ach, de bekende arrogante VVD manier van doen. Wij zijn de grootste . Volgens mij hebben zij in Rutte nu de grootste ... 
45
3 dagen en 21 uur geleden door Welofniet
0
0
En weer heeft Wilders gelijk gehad.
46
3 dagen en 20 uur geleden door Thwil
0
0
@28 ". geven waarna de hulp is hervat. " Dat schrijf je nadat ik je daar op had gewezen in #25. Zo stond het niet in je eerste reactie in #22. Btw welke reactie je mij ook geeft ik geef nooit een minpuntje. Jij toch ook niet bij mij?

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.