NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
14 mei
2021

vrijdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Dit Is De Rijkste Nederlander


Bron: www.ad.nl

Dit is de rijkste Nederlander De rijken zijn weer flink rijker geworden de afgelopen twaalf maanden. In totaal telt de wereld 2755 miljardairs, samen goed voor 13.100 miljard dollar. Nederland telt twaalf miljardairs.

Lees verder op www.ad.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
40 Reacties  |  201 Clicks
0001
Geplaatst door Buddleja 1 maand en 1 week geleden

REACTIES (40)

1
1 maand en 1 week geleden door Buddleja
0
-1
Quote:

"De coronapandemie heeft in ieder geval goed uitgepakt voor de rijken. Tussen maart 2020 en maart 2021 kwamen er maar liefst 660 miljardairs bij, oftewel één per zeventien uur, zoals tijdschrift Forbes berekende. Ter vergelijking, in 1987 telde de wereld 140 miljardairs. In totaal groeide het vermogen van de miljardairs afgelopen jaar met 5 biljoen dollar."

Tjonge jonge. Ziek.
2
1 maand en 1 week geleden door Smurf
2
-1
@1 Kabinet komt in ieder geval de verkiezingsbelofte na: rijken rijker en armen armer.
3
1 maand en 1 week geleden door Buddleja
0
-1
@2

Ja, maar 5 biljoen in een jaar tijd, dat heeft de rest minder. Kan geen kant meer op, stelletje criminelen zijn het.
4
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
3
-1
Jeetje 5000 miljard groei. Wat je daar allemaal niet aan noodzakelijke zaken kan doen in plaats van een megalomaan ruimteprogramma. Nu ja de rijken in Parijs dineren voor 500 Euro illegaal. 

Ik was dankbaar voor de spruiten met aardappels uit de oven en een gehaktbal, thuis. Vanavond met een biertje en de hond darten kijken.  De hele avond want vriendin is elders. Tsja, wat is geluk? Dat zijn ook gewoon de 'saaie' dingen 😄
5
1 maand en 1 week geleden door Smurf
2
0
@3 Is ook zo... Ik heb een piep klein kamertje... En dan minimumloon... Een keer iets sparen of extra's gaat echt niet... maar goed... het is niet anders. Volgens de kranten is onze regering 1 groot succes.
6
1 maand en 1 week geleden door 21st Century Guy
2
0
Met ons systeem maken we dit soort zaken mogelijk als je dat niet wil moet je voor een maatschappelijke en politieke omwenteling zorgen.
7
1 maand en 1 week geleden door Buddleja
4
-1
@4

Ik ben ook snel tevreden en blij met de kleine dingen, maar als die lui zo doorgaan dan verarmt de rest en kun jij op een gegeven moment ook die gehaktbal en biertje wel vergeten hoor.  😐
8
1 maand en 1 week geleden door Smurf
3
0
@6 Nah... ik pas gewoon niet in dit systeem. Maakt verder niet uit. Maar eh... ik vind mensen op straat laten slapen niet kunnen. En dat mensen buiten hun schuld in de schuldsanering komen... Vind ik ook niet kunnen... Etc... Maar goed... waarschijnlijk begrijp ik het niet. Maar dit heet 1 groot succes te zijn.
9
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
2
-1
@7

Is per definitie wat zij, de rijken, meer generen 'gestolen' bij anderen? Stel ik ontwerp en produceer iets wat anderen graag kopen en ik wordt daar rijk van dan is dat toch gewoon ondernemerschap. Even voorop dat ik niet doe aan kinderarbeid, uitbuiting, grove belastingontduiking etc. 

De andere kant is het communisme maar zelfs in China begrijpen ze dat dat ondernemers niet tot grote activiteit beweegt. 

Maar ja, velen die honger lijden en in armoede leven tegenover puissant rijke personen dat klopt ook niet echt. 
10
1 maand en 1 week geleden door 21st Century Guy
0
0
@9 Mensen op input beoordelen is het eerlijkste , zuiver kapitalisme en communisme doet veel mensen onrecht aan.
11
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
1
-1
@10

Input in wat?
12
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
0
-1
@10

Euh, Input in wat?
13
1 maand en 1 week geleden door 21st Century Guy
0
0
@11 Hoeveel tijd en moeite je in je  in werk stopt , wat voor investeringen je hebt gedaan, de duur van je opleiding, de kosten hiervan etc. Er kan zeker een redelijke honorering worden opgesteld.
14
1 maand en 1 week geleden door Buddleja
1
0
@9

Ik ben het wel met jou eens, maar we hebben het hier wel over "asociaal" rijk, en die worden enorm uit de wind gehouden door overheden middels belastingen en dergelijke. Dan is het ook nog in een jaar van een coronacrisis, velen verliezen hun baan, hele sectoren staan op omvallen en hun vermogen groeit gigantisch. Volgens mij heb je het dan over kapitaaloverdracht en dat alles met elkaar grenst bij mij aan diefstal. Ze worden slapende rijk, hoeven ze niks voor te doen.  
15
1 maand en 6 dagen geleden door Hendrianus
0
-2
@13

Dat gaat op voor werknemers, die worden jaarlijks beoordeelt op input en opbrengst. 
16
1 maand en 6 dagen geleden door Hendrianus
1
-1
@14

Wat je ook van bijv. Bill Gates vind hij heeft wel voorkomen dat er een chaos aan besturingssystemen op de markt is. Dat hij bij het uitschakelen van de concurrentie rijker en rijker werd is een gevolg. Diefstal? Nee, goed ondernemerschap. Wij, de samenleving wensen een PC en het besturingssysteem levert Bill Gates en dat wordt door de consument betaald. Het is zeker niet zo dat Bill Gates daar niets voor heeft hoeven doen.

En laat Bill Gates nu ook een deel van zijn vermogen gebruiken om maatschappelijke projecten te bekostigen.

Dat hoeft hij niet te doen maar, en dat ben ik met je eens, daar ligt wel een maatschappelijke plicht. Tenslotte kan een puissant rijk iemand ook maar één biefstuk per dag eten. Er moet wel wat met dat extra vermogen gebeuren.

Wat interessanter is is de macht die grote ondernemingen in de wereld hebben en hoe die daar mee omgaan.

Maar goed, dat is een wat ander onderwerp. 
17
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
1
0
@14 Ik dacht dat IBM een PC had gemaakt, maar dat ze daar geen OS voor hadden. En toen had Bill Gates gelogen dat hij wel zo'n OS had en dat hij wel wilde leveren als hij het alleen recht kreeg. En vervolgens heeft hij dat OS van een sukkel voor honderd dollar gekocht.

Verder had hij een verschrikkelijke manier van met mensen omgaan. Eigenlijk is hij net zo'n hufter als Trump. Alleen hij begreep dat hij op een gegeven moment een groot probleem had en dat er bijna niemand meer was die hem mocht. Toen is hij langzaam aan dingen anders gaan doen.

Verder leken zijn zaken praktijken veel op die van Trump.

Verder is de it markt een markt waar makkelijk en snel monopolies ontstaan. Omdat je met standaarden te maken hebt en beperkingen hebt ten aanzien van de productie capaciteit. Een huis bouwen duurt echt wel langer dan een paar uur. Soms zelf een jaar. Software is bijna instantaan.

Doordat iedereen van dezelfde standaard gebruik wil maken is ligt de concurrentie heel snel op zijn gat. Dat geldt voor de office producten, adobe, autocad, etc... Daarom zijn het monopolisten.

De belangrijkste reden dat Bill Gates met zijn OS geld kon maken is dat het OS gekoppeld was aan de hardware. Als je hardware koopt, dan betaal je automatisch voor windows.

Verder had je BeOS. Maar dat was te klein.

Apple had MacOS. Dat is weg. Daar is OS X voor gekomen. Of te wel Next Step. Wat eigenlijk Unix is.

DOS van Windows werkte niet. Daar is Windows NT voor gekomen. New Technology.
18
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
Ik dacht altijd DOS uitgebreid was naar Windows 95 en Windows 95 naar Windows XP, etc... Maar dat is dus niet zo. Ze hadden bij MS echt alles nieuw gemaakt.

Het maffe is dat de EU dus een compleet nieuw OS wil ontwikkelen. Terwijl we al verschillende gratis Unix varianten hebben. Een beter OS is er niet. Verder kan je altijd betalen als je geld teveel hebt. Voor bijvoorbeeld Windows, OS X, Red Had, Suse, Ubuntu, etc... Er zijn genoeg varianten OS.

Daarom totale waanzin van de EU.

Je kan een eigen OS maken om concurrentie uit te schakelen. Maar dat heeft geen enkele zin als je gebruik maakt van Open Source infrastructuur.
19
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
-1
@18

Microsoft heeft dos gejat en noemde het ms-dos.  (L)Unix is ook niet veilig in de handen van een gewone gebruiker, alles moet je goed configureren, daarbij zijn die varianten nooit echt gebruiks vriendelijk geworden .
20
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@19 Hmm... okay...
21
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
-1
@19 OS X is anders redelijk populair.
22
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@21

Klopt, is ook een Unix variant, de enigste die gebruiksvriendelijk is, maar ook appel zijn virussen voor.
23
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@22 Als overheden verplicht van een Unix desktop zouden gebruiken, dan zou Windows binnen de kortste keren verdwenen zijn. Omdat dat dan de standaard wordt. De interface van Linux Mint lijkt bijvoorbeeld heel veel op Windows XP.. De rest volgt dan vanzelf. En met AppImage is op linux alles super makkelijk te installeren.
24
1 maand en 6 dagen geleden door Querido
0
0
@19

MS heeft idd DOS gejat en heeft het MS Dos genoemd. Daar werd een interface voor gezet. Zag er allemaal niet uit. Apple was daar verder in, dus Gates heeft de GUI van Apple gekopieerd maar niet helemaal precies. Apple moest het met lede ogen aanzien.

Daarna ging het razendsnel.
25
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@23

Die overgang is te lastig en te prijzig, de meeste software werkt niet op Linux, appel is geen opensource valt er eigenlijk niet onder. meeste software voor de overheden is op maat geschreven. dus alle programma's moeten opnieuw genaakt worden, er zijn niet genoeg unix beheerders, iedereen van system management tot desktopbeheer mensen moeten opgeleid worden, en je hebt dat snel de zelfde problemen als bij Windows. Het zijn meestal de applicaties die lek zijn. 
26
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@25 Klopt. Windows beheerders zijn over het algemeen niet intelligent genoeg om een Unix machine te bedienen. Daar komt meer bij kijken. 😂👌
27
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@25 Linux = Unix. GNU is Not Unix. Is een grapje, want het is wel Unix. Unix is een trademark wat niet zomaar gebruikt mag worden. En om extra duidelijke te maken dat het geen Unix is, werd het dus GNU is Not Unix. Maar dat is het dus wel. GNU / Linux is Unix. GNU / Linux is dus gewoon een kopie van Unix. Alleen het mag niet zo heten. 😂 Heel veel mensen hebben dat niet door. 😑
28
1 maand en 6 dagen geleden door Truffelaar
0
0
En toch ben ik rijker dan al die miljardairs bij elkaar.

Ik heb echte vrienden , mijn hond en alles wat mijn hartje begeert.

Geld maakt niet gelukkig het is alleen makkelijk.
29
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@24

Klopt helemaal.
30
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@26

Aanname , commando's  zijn anders. B.v "dir" in Windows is in Linux " ls -l"

Heeft weinig met intelligentie te maken, netwerken en protocollen zijn het zelfde. alles babbelt over tcp/ip  tegenwoordig en de nieuwe IPv6

Je zult toch die termen moeten begrijpen.
31
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@30 Mja... daar komt dus toch een stukje intelligentie bij kijken, dat blijkbaar ontbreekt.
32
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@27

Klopt wat je zegt.

@31

mha niet helemaal,  correct, 
33
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@32 Niet iedereen weet dat als je iets niet weet gewoon man ls in kunt tikken. Of dat je howto's kunt raadplegen. Niet iedereen is even handig om ff in de source code te kijken als je een functie niet helemaal begrijpt. Etc... Nee nee... Windows is een beetje klikken. Er is een Shell op geplakt voor mensen die autistisch zijn. Maar die Shell is dus nep.
34
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@32 Ik heb een cadeautje voor je. 💝

The Eternal Mainframe

[Link]

This is a brief history of our migration away from mainframes to personal computers. Now, we are migrating back. The author doesn't think open source software is the answer either. It seems to me that open source software is beginning to have the same problems as paid software. When I look at the processes running on my Linux computer right now, I have no idea what most of them are doing. Linux has become too complicated. And, I guess most Linux users are aware that the kernel has too much in it.

" This is why "free" and open source software (FOSS) will not help us. A software license touches on the software, not on the human relationships which the software mediates. It is those relationships that lock us into positions where Zuckerberg's foot is on our necks. In fact, it's FOSS that has enabled the web companies to bootstrap their start-ups so quickly and cheaply. It's FOSS that gave those web companies the flexibility to insinuate themselves as gatekeepers over our personal data.

The open standards that liberated the personal computer from IBM have enabled the new web companies to cheaply build their own mainframe substitutes — the mainracks. Like their mid-century ancestors, they are large, centralized, and contain personal data at the mercy of organizations that only answer to shareholders and government bureaucrats. Open standards and open source were supposed to liberate us from authority and the need for authority. Instead, they have made it attractive for millions of people to fall over themselves to make the prodigal son's return back to Holy Mother Church [mainframes]."

😑
35
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@33

Wat je wilt hoor , ben niet uit op een Windows/Linux oorlog.

Er is van allebei wat goed en slechts te zeggen. allen je opmerking over intelligentie ie vel te kort door de bocht.
36
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@35 Jaja... Het Zal Wel... 😑
37
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@35 Nog eentje gevonden:

"Google, for example, has pretty full-featured job control layered on top of their server farm."

Google has never cared about errors.

Who gives a damn if what absolutely positively SHOULD have been the very first result is instead the fourth or the fifth result, or if it appears on page two of the results, or if it somehow magically disappears into the ether because commodity server #XJ42 in rack #43HB on aisle #521JJ in column #447F in building #QQZ1 in server farm #H61M happened to have crashed just as the query response was being assembled?
38
1 maand en 6 dagen geleden door Smurf
0
0
@35 Oeps... facebook is aan het dementeren...

[Link]
39
1 maand en 6 dagen geleden door Het Zal Wel
0
0
@38

Inderdaad, facebook is aan het sterven.
40
1 maand en 5 dagen geleden door Scalmer
1
-1
De echte rijken ken je niet. Zij bezitten de wereld en controleren jouw leven in elk detail.  Geld interesseert ze niet eens. Zij controleren het geld.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.