NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

D66 en ChristenUnie pleitten zelf voor idee om Omtzigt uit Tweede Kamer te houden


Bron: www.dagelijksestandaard.nl

D66 en ChristenUnie pleitten zelf voor idee om Omtzigt uit Tweede Kamer te houden De politiek verslaggever van RTL Nieuws, Frits Wester, gaf felle kritiek op D66 en de ChristenUnie toen hij aan tafel zat bij Humberto Tan. Beide partijen zouden volgens hem namelijk zélf hebben gepleit voor het idee om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uit de Tweede Kamer te halen, door hem staatssecretaris van belastingen te willen maken.

Lees verder op www.dagelijksestandaard.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
66 Reacties  |  259 Clicks
0008
  Geplaatst door Inter02 6 dagen en 9 uur geleden

REACTIES (66)

1
6 dagen en 9 uur geleden door Sarcoff
9
0
Stelletje huichelachtige ratten, dat is dan een gedeelte van de overheid, en dat noemt zich democraat of christen.
2
6 dagen en 8 uur geleden door Buddleja
7
0
Nou ja, Frits Wester is een CDA (fluistercampagne) man. En schermt ook altijd de VVD af.  Eerst maar eens de bewijzen op tafel van zijn beweringen. Dus dit:

"Notulen van de ministerraad zouden in principe zo moeten kunnen uitwijzen of wat Wester hier beweert ook daadwerkelijk klopt." 
3
6 dagen en 8 uur geleden door Hans Brinker
14
0
Daar zullen CU en D66 nu vast geen actieve herinnering aan hebben. 😃
4
6 dagen en 5 uur geleden door Dieke
5
-1
@2

Ik heb het hele gesprek gezien, maar er werd hier tóch wel door Wester en een andere VVD-coryfee aan tafel, een sfeertje opgeworpen, dat niet Omtzigt het slachtoffer was, maar Rutte. 

Wester komt met iets van "intern gehoord" en probeerde hierdoor het gesprek een andere wending te geven. 

Daarna moest Melanie Schultz óók even een duit in het bakje doen, "dat het tóch wel allemaal erg voor Rutte was, wat er donderdag gebeurd was en dát hij helemaal alleen stond, toen hij zó aangevallen werd". 

Waarop Wester weer opmerkte "dat je het als premier altijd erg druk hebt en met zovele mensen spreekt, dat je dan niet meer allemaal precies weet, wat er op een bepaald moment wel of niet gezegd is". Schultz deelde óók nog mede, "dat ze met verbazing naar dit debat had gekeken". 

Héél het programma ademde een sfeer uit, om Rutte zoveel mogelijk te verdedigen. Wester wist óók nog te vertellen "dat de komende besprekingen, misschien eerst zonder Rutte zullen plaatsvinden, zodat de rust weer zou wederkeren en dat daarna, Rutte wel weer een leidende rol in de formatie ging spelen".. 

En Tan óók zo'n huichelaar" vond het allemaal wéér prachtig en heeft de naam van Omtzigt, nauwelijks genoemd. Je kon duidelijk merken, dat dit Rutte-propaganda was van de bovenste plank. 

Om te kotsen. 😝
5
6 dagen en 3 uur geleden door Smurf
7
0
Mja... eerlijke mensen worden altijd kapot gemaakt. Niks nieuws.
6
5 dagen en 22 uur geleden door Marrie
8
0
Er is maar één oplossing om te zien wie de waarheid spreekt, maak de notuleren van de ministerraad openbaar.
7
5 dagen en 21 uur geleden door Wcommander
6
0
Notulen van de ministerraad zouden in principe zo moeten kunnen uitwijzen of wat Wester hier beweert ook daadwerkelijk klopt. Dat zou betekenen dat D66 en de ChristenUnie gewoon net zo doortrapt zijn als de VVD, en die kans zit er dik in. Misschien hebben ze het er samen met zijn drieën wel over gehad, toch? Er komt steeds meer smurrie bovendrijven als je in die politieke poel gaat roeren, en stinken dat het doet?
8
5 dagen en 21 uur geleden door Dieke
4
-1
@7

Notulen van de Ministerraad zijn nóóit openbaar, dus deze arrigante5Wester, mag naar een andere manier zoeken, om z'n zogenaamde "Inside information" te bewijzen. 
9
5 dagen en 21 uur geleden door Dieke
2
-1
@8

Excuus. Moet zijn arrogante.. 
10
5 dagen en 21 uur geleden door Wcommander
6
0
@8 . Oké. Maar als het uitlekt omdat bijna iedereen hier informatie lekt, kom je wel achter heel wat streken die ik hoogst laakbaar vind. Misschien komt er nog meer bovendrijven. Het gaat wel over gedrag van mensen.
11
5 dagen en 21 uur geleden door Hendrianus
3
-1
"maak Pieter Omtzigt staatssecretaris van belastingen. Dan zijn we ook van hem af, kan hij het zelf oplossen want hij wordt te lastig. Dat werd toen intern gezegd." Enig bewijs Frits?

"Notulen van de ministerraad zouden in principe zo moeten kunnen uitwijzen of wat Wester hier beweert ook daadwerkelijk klopt." Die krijgt niemand te zien, dus een bewering en geen feit.

'Dat zou betekenen ..' Ja, dat zou, zucht.
12
5 dagen en 21 uur geleden door Slavink
1
-1
@4 Prima uitzending, ik heb niks met Oemberto maar Wester, zeker nu niet meer drinkt vind ik een scherp journalist.

Het zou natuurlijk wel fijn zijn als hij de waarheid sprak, dan zouden sommige kamerleden hun excuses aan Rutte kunnen aanbieden voor hun voorbarige woorden.
13
5 dagen en 21 uur geleden door Slavink
1
-3
@7 Wat is die smurrien dan, die komt bovendrijven? Ik lees alleen maar nieuwe feiten en nieuwe veronderstellingen.

Mij zou het niet verbazen, geen enkele partij wil een Volksheld en Oproerkraaier in de partij, zeker nu niet.

Misschien is het voor Omtzigt ook maar beter om minister te worden, die man moet het na zijn inzinking toch wat rustiger aan gaan doen.
14
5 dagen en 21 uur geleden door Slavink
3
0
In plaats van Omtzigt te ontlasten willen ze hem belasten met de belasting?

Ik keek naar Beau. Lekker rustig, leuke gasten en geen politieke speculaties, beschuldigingen en geharrewaar. Mooie afsluiting van Pasen 2021.
15
5 dagen en 20 uur geleden door Hendrianus
1
-1
@14 "geen politieke speculaties" Wat Wester beweerde was niets anders dan politieke speculatie. 
16
5 dagen en 20 uur geleden door Hendrianus
1
-1
@14 @15

Excuus, je keek naar Beau, niet goed gelezen.
17
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
1
-1
@15 goed lezen, ik keek gisteravond naar Beau en daar was geen gezeur over dat Binnenhofgedoe.

Maar lezen we dit dan lezen we wat ieder weldenkend mens denkt: "Omtzigt wordt te groot, gaar weer met prullenbakken aan de gang, kan geen deksel dicht laten, lastpak, niet in mijn partij ..."

-- want toen Menno Snel aftrad als staatssecretaris, vanwege de toeslagenaffaire, toen stonden deze partijen vooraan om te zeggen: maak Pieter Omtzigt staatssecretaris van belastingen. Dan zijn we ook van hem af, kan hij het zelf oplossen want hij wordt te lastig. Dat werd toen intern gezegd.  --
18
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
1
0
@16  👍
19
5 dagen en 20 uur geleden door Wcommander
4
0
Ik voel mij door al die politiek betrokkenen zo opgelicht?

Shaken baby, shaken baby, zet alles maar in het volle licht.Schenk uit die beker baby, zodat al die prut op tafel ligt.
20
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
2
-1
Ik heb naar het filmpje gekeken, met Wester en ik vind hem wel overtuigend. Waarom zou Wester voor de camera, bij Oembertu gaan zitten liegen? Die man zit na zijn verslaving te  her-integreren, heeft een persoonlijk begeleider om hem te helpen zijn werk weer te kunnen doen.

Nee, waar rook is vuur ... 💥
21
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
3
-1
@19 pas maar op met je tafels onbeheerd neerzetten, voor je weet staat Kaag er op te dansen ... 😎
22
5 dagen en 20 uur geleden door Wcommander
2
0
@21 Zal ze zeker niet doen op mijn versje denk ik. Zij hoort immers ook bij dat clubje, wie van hen is er eigenlijk niet besmet denk ik dan maar weer.😋
23
5 dagen en 20 uur geleden door Hendrianus
2
-2
@20

Als je zulke beweringen doet moet je met bewijzen komen. En ja, er zal intern in de ministerraad best over Omtzigt en zijn positie gesproken zijn. Rutte heeft echter gelogen, met Jorritsma en Ollongren, dat er bij de verkenning over Omtzigt gesproken is. Dat kwam zwart op wit naar buiten. Wester heeft geen bewijs en kletst maar wat.
24
5 dagen en 20 uur geleden door Hendrianus
2
-1
@21  😂
25
5 dagen en 20 uur geleden door Dieke
2
-1
@20

Wester was vroeger een verlengstuk van Balkenende en daarna van Rutte. 

Totaal níet onafhankelijk dus 

En waarom zijn drankprobleem erbij gesleept moet worden is mij niet duidelijk. Moeten we hem nu ook ineens "zielig" gaan vinden of zo? En hebben zijn woorden nu meer geloof of meerwaarde, omdat hij in therapie is geweest? Wat een onzin. 

Wester werkt bij RTL en zit daar ook maar, met één opdracht aan de RTL-tafels en dat is: sensatie brengen. 

In feite brengt hij eigenlijk niets nieuws omdat al donderdag is gebleken, dat méér partijen Omtzigt uit zicht wilden gebvrb5, waaronder zijn eigen CDA. 

En ja, toen het zo'n puinhoop bij de belastingdienst bleek te zijn, hebben meer mensen geroepen om Omtzigt daar een leidende functie te geven. Die geluiden kwamen níet alleen uit de politiek, maar óók can daarbuiten. Dus niets nieuws. 

Heb Wester trouwens alleen maar, Rutte horen verdedigen. Géén woord over de bewezen leugens over Omtzigt. 
26
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
1
0
@24 Dank je.

@23 Wester kletst niet. Die man heeft een reputatie als journalist. Ook kijkt hij wel uit om onzin of zelfs leugens te verkondigen. Die man is net van de alcohol af en past dus wel om er door gekluns waar verslaafd aan te raken.
27
5 dagen en 20 uur geleden door Slavink
1
0
@25 Ik citeer je even -- En waarom zijn drankprobleem erbij gesleept moet worden is mij niet duidelijk. Moeten we hem nu ook ineens "zielig" gaan vinden of zo? En hebben zijn woorden nu meer geloof of meerwaarde, omdat hij in therapie is geweest? Wat een onzin. --

Het gaat niet om zielig vinden, dát zijn jouw woorden. Ik denk dat Wester wel uitkijkt om onzin te verkopen omdat als hij daarop betrapt wordt misschien zijn baan verliest. Net nu hij die weer aan het opbouwen is.

Verder roep je maar wat. Bijv. -- Wester was vroeger een verlengstuk van Balkenende en daarna van Rutte. --

Kun jij die uitspraak dan waarmaken met feiten?

Kun jij waarmaken dat Wester vooral 'sensatie' moet maken?
28
5 dagen en 20 uur geleden door Dieke
1
0
@26

Nogmaals, wat heeft zijn alcoholprobleem hier nu mee te maken?. Straks is zijn scheiding óók nog van belang, om hem serieus te nemen. 

Wat een onzin, het is hier géén Story... 
29
5 dagen en 19 uur geleden door Smurf
1
0
@27 Wester lekt samen met Rutte altijd de stukken van Prinsjes dag. Dat soort dingen. Mja... dan ben je al niet meer betrouwbaar. Als je onder 1 hoedje speelt met de premier. Nee nee...
30
5 dagen en 19 uur geleden door Dieke
1
-1
@27

Vergeet niet dat Wester puur sang, van binnenuit een rasechte aanhanger is van het CDA. Hij heeft voor diverse CDA-bewindslieden gewerkt Dat Wester een verlengstuk was van Balkenende wéét iedereen. 

Hij was verder campagneleider tijdens verkiezingen en pas daarna, is hij de journalistieke wereld ingerold. 

Dát zijn de feiten... 

[Link]
31
5 dagen en 19 uur geleden door Dieke
2
-1
@29

Klopt. Iedereen weet dat. RTL is altijd de eerste, die met de stukken naar buiten komt. Dat is al jaren zo. 
32
5 dagen en 19 uur geleden door Slavink
1
-1
@25 citaat -- Heb Wester trouwens alleen maar, Rutte horen verdedigen. Géén woord over de bewezen leugens over Omtzigt. --

Wester had het duidelijk wél over wat er door  de CU en D66 over de positie van Omtzigt zou zijn gezegd. Verder geef je zelf toe dat er politici waren die Omtzigt uit het zicht (andere functie?) wilden hebben. Waarom jij dan tegen Wester in gaat waar je zelf hetzelfde zegt, overigens ook zonder bewijs of koppeling begrijp ik dan niet.
33
5 dagen en 19 uur geleden door Slavink
1
-1
@28   ik ben niet duidelijk geweest, ik haal Westers alcoholverleden erbij om mijn bewering te staven dat Wester een groot belang heeft bij het in standhouden van zijn reputatie en journalistenwerk. Hij werkt aan een come-back en zal niet willen terugvallen. Hij wil dus dat zijn uitspraken serieus worden genomen zodat hij verder kan met zijn loopbaan.

Toen hij weer aan het werk ging werd hij door collega's en anderen:

-- “Ook hebben alle lieve, aardige en opbeurende reacties van zoveel verschillende mensen mij heel erg goed gedaan en geholpen”, zo vervolgt de politiek commentator. 

Frits zal vanaf morgen weer zijn werkzaamheden gaan oppakken, te beginnen als verslaggever. --

[Link](57)%20is%20vanaf,gezondheidsproblemen%2C%20gerelateerd%20aan%20alcohol.%22
34
5 dagen en 19 uur geleden door Slavink
1
-1
@30 ja, het is duidelijk, Wester moet kapot. Maar dan Twan Huys (drie grachtenpanden in A'dam) die is helemaal links, helemaal van de PvdA. DIe deugt wel en Wester, omdat hij het CDA fijn vindt niet?

Maar goed, terug naar Omtzigt. Ik ben benieuwd wanneer hij uit zijn rustpauze komt.
35
5 dagen en 18 uur geleden door Hendrianus
1
-1
@33

'Hij wil dus dat zijn uitspraken serieus worden genomen zodat hij verder kan met zijn loopbaan.'

Dan moet Wester niet iets beweren wat hij niet kan bewijzen. 'Het zal wel in de notulen van de ministerraad staan' Ja zo kan ik ook journalistiek bedrijven.
36
5 dagen en 18 uur geleden door Smurf
1
0
@35 Wester is gewoon een onbetrouwbaar sujet... Als je meewerkt aan het illegaal lekken van stukken. Tja... wat ben je dan voor een figuur?
37
5 dagen en 18 uur geleden door Dieke
1
-1
@30

Beetje flauw om alles zó te verdraaien. 

Na Rutte, is nu ineens Wester wéér het slachtoffer, terwijl het èchte slachtoffer van deze affaire, overspannen thuis zit. 

En Wester heeft alleen maar de leugens van Rutte schoon zitten te praten, door te stellen, dat Rutte met zoveel mensen praat, dat hij jawel, makkelijk iets kan vergeten.. 

En dat hij nu probeert stennis te maken is overduidelijk. 

Hier een artikel van ruim een jaar geleden, waarin al een eventuele functie van Omtzigt bij de belastingdienst, wordt opgeworpen.. 

[Link]
38
5 dagen en 18 uur geleden door Slavink
1
-1
@35 Wester zegt dit niet, dat zet jij neer. Beweringen zijn altijd uitspraken zonder bewijs.

--  'Het zal wel in de notulen van de ministerraad staan' --
39
5 dagen en 18 uur geleden door Slavink
1
-1
@37 Koppeling werkt niet. Maar was is het punt? Omtzigt moest dus een jaar geleden al naar de Belastingdienst. Wat is er dan zo erg aan dat Rutte of wie dan ook dat nog een keer suggereren?

Als er iemand stennis maakt bij jij dat wel.

Hier zijn trouwens twee slachoffers, Omtzigt en Rutte. De een zit overspannen thuis, de ander dreigt zijn baan te verliezen.
40
5 dagen en 18 uur geleden door Smurf
1
0
Ach ja... zo hebben ze ook geprobeerd om Rita Verdonk burgemeester te maken van Rotterdam. Als ze Rutte maar premier liet worden. Ze mocht alles vragen wat haar hartje begeerde. Ze moest alleen afstand doen van het premierschap. En dat deed ze niet. Dus toen hebben ze haar maar kapot gemaakt.
41
5 dagen en 17 uur geleden door Dieke
2
-1
@39

Omdat het destijds een andere insteek had. 

Bij de belastingdienst was het één grote puinhoop en men dacht, dat Omtzigt van binnenuit véél kon veranderen, gesteund verder door andere staatssrcretarissen. 

Probleem was dat het D66 de positie in handen had, vandaar dat men dacht om Omtzigt erbij te halen, maar uiteindelijk ging Hoekstra daar niet mee akkoord. 

Nu speelde er heel wat anders en was er een persoonlijke hetze tegen Omtzigt aan de gang, die nog verergerd werd na zijn speech in de Kamer, waarin hij Rutte de les las over zijn Rutte-doctrine. 

Dát was teveel voor Rutte en daarom moest Omtzigt geloosd worden. 

Snap niet waarom link niet werkt. 

Hier nog een andere. 

[Link]
42
5 dagen en 17 uur geleden door Dieke
1
-1
@41

Snap niet dat die links niet doorkomen. 

Wat doe ik fout? 

Nou ja, vin elk geval zijn er genoeg artikelen hierover op internet te vinden. 

Waar het om gaat is, dat Wester zogenaamd met iets bijzonders is, maar dat het eigenlijk al lang bekend was. 

Het gedoe van Rutte ging om heel wat anders. Niet om de belastingdienst op orde te brengen, maar om Omtzigt te lozen... 

En Rutte is beslist géén slachtoffer in dit drama, omdat hij misschien z'n baan kwijt kan raken? Sorry hoor, maar in het bedrijfsleven was hij al lang de laan uitgestuurd. 

En medelijden met Rutte hebben? Zijn vriendjes zorgen er wel voor, dat hij zich over zijn toekomst nóóit géén zorgen hoeft te maken. Nee, dáár hoef je zeker géén medelijden mee te hebben.. 

Maar goed we komen er niet uit, u kiest de zijde van een leugenaar en een bedrieger, die óók nog leider van het land is. Ik ga liever voor integriteit en een èchte volksvertegenwoordiger, die de belangen van de burgers dient, zonder daar Iets voor terug te vragen... 
43
5 dagen en 16 uur geleden door Slavink
1
-2
@36 Lekken van ambtsgeheimen is altijd illegaal/onwettelijk.

Voor de informatie van sommigen zouden zij er goed aan doen het filmpje nog even door te nemen:

[Link]

 
44
5 dagen en 16 uur geleden door Smurf
0
0
@43 Mja... voor normale mensen is zoiets wel strafbaar. Ik kreeg geen notificatie van je reactie. Vreemd.
45
5 dagen en 15 uur geleden door Sjaak Trekhaak
2
0
Sinds 15.55 staat Rutte het gewoon weer kloppend te lullen.., ik word zo moedeloos van die man met die black hole`s van h`m..
46
5 dagen en 15 uur geleden door Dieke
1
0
Inmiddels staat Rutte zichzelf weer schoon te praten in het debat van vandaag, om alsnog door te gaan. De oppositie wil hem niet meer als leider van een nieuw kabinet... Wordt vervolgd. 
47
5 dagen en 15 uur geleden door Jouwnieuws (Mod.)
1
0
@42  

Komen meer links niet door? Als dat zo is wil je deze vraag dan even bij wat kan er beter plaatsen? 

Alvast bedankt!
48
5 dagen en 15 uur geleden door Sjaak Trekhaak
3
0
Die Kaag heeft niet alleen een R van hier tot Tokio, maar tevens ook veel plek achter haar ellebogen.. Br
49
5 dagen en 14 uur geleden door Sjaak Trekhaak
1
0
Die Baudet..., al dagen groepstherapie hier! ^^

Ik ga maar koken..
50
5 dagen en 14 uur geleden door Slavink
2
0
@42 . Over een link. Ik doe het zo. 

Zoek op het net het artikel wat je als koppeling/link wilt meesturen. 

Selecteer die hele koppeling. 

Kopieer hem

Plak hem in je bericht. 

Het programma 'vertaalt' hem dan naar 'link'. Onder die link zit dan wat jij geplakt hebt. Bij aanklikken wordt de gewenste pagina zichtbaar. Als ik het kan, dan kun jij het ook ... 👍
51
5 dagen en 14 uur geleden door Skapoe
2
0
Van kagistan en ollongren had ik het wel verwacht, maar die segers is ook een ENORME huichelaar.

Walgelijke mensen allemaal, en dit moet ons land besturen 😡
52
5 dagen en 14 uur geleden door Slavink
2
0
@44 mijn bericht over Verdonk en Gerrit Zalm kwam ook niet binnen.
53
5 dagen en 13 uur geleden door Dieke
0
0
@50

Bedankt! 

Volgens mij doe ik het al zo. Het werkt toch hetzelfde als YouTube (muziek) links? 

Het werkte altijd, alleen vandaag niet.. 🤔
54
5 dagen en 13 uur geleden door Dieke
0
0
@47

Heb ik nu gedaan. 👍 Dank. 
55
5 dagen en 13 uur geleden door Hendrianus
1
0
@50

Precies en zorg ervoor dat er een spatie zit tussen je tekst en het begin en einde van je copy/paste link. Gaat bij mij altijd goed.
56
5 dagen en 13 uur geleden door Hendrianus
1
0
@38

Wester zegt, 'daar is intern over gesproken'. Daf gaat mijns inziens verder dan een bewering. Een bewering is, 'daar is volgens mij intern over gesproken'. Er zijn maar al te veel niet kritische luisteraars die voetstoots aannemen wat iemand zegt terwijl deze geen flinter bewijs in handen heeft. In dit geval om D66 en de CU af te branden. 
57
5 dagen en 13 uur geleden door Dieke
1
0
@55

Ik zet de link of gekopieerde tekst, altijd standaard op een nieuwe regel. Alleen vandaag werkte het niet.. Helaas. 
58
5 dagen en 12 uur geleden door Jouwnieuws (Mod.)
2
0
@44 @52

Willen jullie dat ook bij wat kan er beter plaatsen over de notificatie's? Ik lees vanavond vaker de reactie's door, zal ook even opletten of meer mensen hier last van hebben.

@55 Ik zag het. Bedankt.
59
5 dagen en 12 uur geleden door Jouwnieuws (Mod.)
1
0
In @58    is de reactie voor @57 natuurlijk.🙈
60
5 dagen en 10 uur geleden door Slavink
1
0
@57 nou, ja, kan gebeuren dat iets niet lukt. Maar ook zonder link ben je goed leesbaar, hoor ... 😎

Van mij kwam een prachtige reactie, compleet met foto van Rita Verdonk niet aan.

De moderatie reageert, dat vind ik na jaren van 'radiostilte' al heel wat.
61
5 dagen en 9 uur geleden door Dieke
1
0
@60

Excuses na veel geharrewar met kopiëren is het dan volgens mij eindelijk gelukt. 

Deze had u nog tegoed van mij... 

[Link]
62
5 dagen en 9 uur geleden door Dieke
1
0
@60

En deze ook nog... 

[Link]
63
5 dagen en 8 uur geleden door Duurendaalsdochter
2
-1
De grote vraag is: waarom werden er meteen 2 verkenners, 1 van de VVD, Jorritsma, en 1 van D66, Ollongren, door de 2e Kamer benoemd? En daarna, na het falen van het eerste paar, nog eens 2, Van Ark, VVD, en Koolmees, D66? 

Allemaal politici die direct onder hun leiders, Rutte en Kaag, dienen?   Drie van hen belanghebbende ministers?  Bepaald geen wegbereiders die op afstand en boven de partijen staan, zoals na het echec de staatsrechtelijke lezing luidt.

Het antwoord is: omdat alle politici in de 2e Kamer, vooral die van de partijen die hopen in het kabinet te komen, wisten dat Rutte en Kaag het al voorafgaand aan de verkenning over heel veel dingen overeenkwamen.

Dat heeft Kaag ook gezegd: op economisch gebied waren VVD en D66 het al helemaal eens.

Dat was wel heel snel, na 17 maart. Er is dus al vóór de verkiezingen uitgebreid onderhandeld en geformeerd.

De kiezer was bijzaak.

Omdat Pieter Omtzigt het nieuwe kabinet Rutte-Kaag ten val kon brengen, is er ook onderhandeld over zijn positie. 

Zo kwam de aantekening  'Pieter Omtzigt:  functie elders'  op Ollongrens to-do-list terecht.

Vergeet niet: Ollongren stond als verkenner/wegbereider  niet onder Rutte's verantwoordelijkheid, maar onder die van Kaag.

Veelbetekenend is dat geen enkele politicus, ook niet van PvdA, GL, SP, CU  of CDA, het gehad heeft over de onderhandelingen en afspraken vóór de verkiezingen, de voor-formatie.  Toen hebben ze het allemaal gehad over het gevaar dat Omtzigt het kabinet ten val zou brengen, nog voordat iemand echt plezier had gehad van zijn ministerschap.

En vooral politici die onder Rutte II en III al gediend hadden, hadden ontslag te vrezen. Zij hebben actief in de regering besloten de waarheid omtrent misdrijven van de Belastingdienst, Financiën en Sociale Zaken jegens burgers zolang mogelijk achter te houden. Ondertussen gingen de misdrijven door.

Rutte, Kaag, Ploumen, Hoekstra, Koolmees , Van Ark en Ollongren hadden allen direct belang bij het verdwijnen uit de 2e Kamer van Pieter Omtzigt.

DvD
64
5 dagen en 8 uur geleden door Buddleja
1
-1
@63

Heel scherp. Mooie uiteenzetting.
65
5 dagen en 7 uur geleden door Elsemieke
1
-1
@63 Die grote vraag is niet zo moeilijk hoor alle partijen die verloren hebben, hebben gezegd het is niet aan ons om over verkenners te gaan , dat er 2 waren was omdat D66 de 2de grootste partij was en ook een verkenner wilde waar de VVD het mee eens was.

Hoe kom je erbij dat verkennners onder verantwoording van partijleiders staan??
66
4 dagen en 21 uur geleden door Duurendaalsdochter
0
0
@63 mijn bijdrage

@65 Elsemieke

U moet in het denken een stap teruggaan, naar de situatie voordat Ollongren en Jorritsma werden benoemd.

Ze zijn door hun partijleiders voorgedragen bij de voorzitter van de 2e Kamer en die heeft de voordracht doorgegeven aan de andere fracties.

De keuze voor 2 verkenners en voor precies deze 2 komt van hun partijleiders.

De gewoonte was 1 verkenner te benoemen. Het werden er 2 omdat Rutte en Kaag naar de andere partijen wilden uitstralen het over veel zaken inhoudelijk al eens te zijn.

Daarom waren ze in gedachten al bij de poppetjes, of stoorzenders, zoals Omtzigt.

Natuurlijk hebben zij Ollongren en Jorritsma opdrachten en instructies meegegeven. De formatie is ook brute machtspolitiek, zoals we hebben gezien.  De verkenners stonden wel degelijk onder hen.

DvD

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.