NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

Nieuwe verkiezingen na patstelling rond Rutte steeds reëler scenario


Bron: www.limburger.nl

Nieuwe verkiezingen na patstelling rond Rutte steeds reëler scenario Het wordt na de afmelding van CU-leider Segers steeds moeilijker voor VVD-leider Rutte om voor de vierde keer premier van Nederland te worden. De animo voor Rutte IV is minimaal. Maar als de VVD-leider van geen wijken wil weten dreigt een patstelling, waarbij zelfs nieuwe verkiezingen niet vallen uit te sluiten.

Lees verder op www.limburger.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
45 Reacties  |  191 Clicks
0007
  Geplaatst door Birdeyes 1 week en 1 dag geleden

REACTIES (45)

1
1 week en 1 dag geleden door Birdeyes
14
-1
Rutte zal er zélf alles aan doen om te voorkomen dat er nieuwe verkiezingen komen, maar Kaag eveneens volgens mij. Want D66 zal vast en zeker zetels verliezen, wanneer het tot nieuwe verkiezingen komt. 
2
1 week en 1 dag geleden door Grasnaaier
13
0
Mocht Rutte vertrekken dan zouden nieuwe verkiezingen wel het eerlijkst zijn.
3
1 week en 1 dag geleden door Benbenieuwd
11
0
@2 Veel mensen hebben op de vvd gestemd vanwege rutte. Omdat ze vonden dat hij het zo goed deed. Als rutte opstapt is er niks van de vvd over. 
4
1 week en 1 dag geleden door Nokidding
14
-1
Rutte moet oprotte en ja, nieuwe verkiezingen is de beste optie.
5
1 week en 1 dag geleden door Sweik
17
0
Als Kaag maar geen premier wordt want dan zijn we in de aap gelogeerd...
6
1 week en 1 dag geleden door Birdeyes
8
0
Alleen nieuwe verkiezingen zouden het herstel van de burgers in de politiek nog enigszins kunnen herstellen. Want iedereen heeft gestemd... vóór deze ontwrichtende ontwikkelingen zich in het politieke steekspel voordeden! 

Vrijwel iedere burger in Nederland heeft nu dus een gehéél ander beeld van de politieke figuren, dan zij nog maar ± 3 weken geleden hadden. Het is daarmee eigenlijk volstrekt idioot (om het voorzichtig uit te drukken), dat er dan een kabinet gevormd kan worden op basis van de verkiezingsuitslagen, die tot stand zijn gekomen... vlák voor de enorme politieke chaos uitbrak!  
7
1 week en 1 dag geleden door Grasnaaier
8
0
@3 Ja, dat bedoel ik eigenlijk ook te zeggen. Het zou niet eerlijk zijn als de VVD zonder Rutte nu een coalitie gaat vormen op basis van alle zetels die Rutte heeft binnengehaald.
8
1 week en 1 dag geleden door Grimlachje
8
0
Ik ben voor.
9
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
-11
@8 Het is te proberen. En dan massaal op Sigrid Kaag en voor premier Kaag gaan? 👌 🙏
10
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
-13
@9 Het is te proberen. En dan massaal op Sigrid Kaag _stemmen_ en voor premier Kaag gaan? 👌 🙏
11
1 week en 1 dag geleden door Sjaak Trekhaak
2
0
[Link]
12
1 week en 1 dag geleden door Grasnaaier
0
0
@11 Ik kan niks met die link, Sjakie.
13
1 week en 1 dag geleden door Sjaak Trekhaak
0
0
@12

Jammer, ik weet helaas niet hoe ik een filmpje van fb eruit kan halen. Kan het tot heden ook nog niet op het web vinden, sorry :-(
14
1 week en 1 dag geleden door Benbenieuwd
8
-1
@10 Als we weer moeten stemmen word het voor mij Wilders. En niet die geniepige kaag.
15
1 week en 1 dag geleden door Dieke
9
-1
@10

Óók Kaag heeft Omtzigt laten vallen door, ondanks haar mooie praatjes, niet tot het einde achter hem blijven staan. Hetzelfde geldt voor Hoekstra. 

Maar wat wil je ook van twee bewindsoersonen verwachten, die totaal géén feeling met het Kamerlidmaatschap hebben en hoog op het pluche, altijd met Kamerleden strijd hebben over hun beleidsterreinen? 

Wat Kaag betreft had ze donderdagnacht voor "nieuw leiderschap" kunnen kiezen. Dit was de kans daarvoor. Dát heeft zij bewust niet gedaan m, om haar eigen positie voor nu en in de toekomst, veilig te stellen. 

Daarom nieuwe verkiezingen, al is het alleen maar, om te kunnen afrekenen, met deze huichelachtige en hypocriete figuren... 
16
1 week en 1 dag geleden door Grasnaaier
7
-1
@14 Goed dat te lezen. Ik ben al sinds de oprichting van de PVV een zwevende kiezer. Ik zweef heen en weer tussen Geert Wilders en Martin Bosma.
17
1 week en 1 dag geleden door Patriot
5
0
@10 : Als je wil dat Nederland een deelstaat wordt van de pan-Europese Federatie, de "Vereinigte Staten von Europa", en zaken als vaccinatie volledig uit handen wordt gegeven, moet je Kaag stemmen.

Zij geeft, wat onder Rutte nog niet reeds zonder onze toestemming is weggegeven is aan Brussel, met plezier aan Brussel weg!
18
1 week en 1 dag geleden door Jouwnieuws (Mod.)
5
0
Hallo allemaal 

@12 @13   [Link]
19
1 week en 1 dag geleden door Sjaak Trekhaak
1
0
@18

Goed gevonden :-) toppie!
20
1 week en 1 dag geleden door Grasnaaier
1
0
@18 Hahaha, lol. 😄 Dankjewel, en ook Sjaak bedankt natuurlijk.
21
1 week en 1 dag geleden door Patriot
6
0
Bij nieuwe verkiezingen komen de kaarten volgens mij totaal anders op tafel te liggen. De houdingen van de nieuwe partijen, zelfs BIJ1, vond ik zeer positief. Niet alleen de VVD zal zwaar lijden maar ook D66 zal hevig bloeden en dat wilde Kaag voorkomen met haar alternatieve motie. Ook Ollongren en Koolmees zijn even schuldig als Rutte met hun slechte geheugen. Zij moeten ook afgevoerd worden van de D66 kieslijst. Dan is er nog de PVV die dan zomaar de grootste partij kan worden. 
22
1 week en 1 dag geleden door Smurf
1
-3
@21 Nou ja... ik kan alleen instemmen met nieuwe verkiezingen als Kaag wordt afgevoerd. Ik heb liever Rutte dan Kaag als premier... 😑
23
1 week en 1 dag geleden door Marrie
4
-1
De stemmers van het broederschap van Groen Links zijn ook een oor aangenaaid, want Klaver is bereid al zijn speerpunten te laten vallen, om maar mee te kunnen regeren.
24
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
0
@23 Omg... Waar heb je dat gelezen??? Klaver kiest eindelijk voor het grote geld? 🙏 Klaver heeft het kapitalisme aanvaard? 😍
25
1 week en 1 dag geleden door Marrie
1
0
@24

Enige dagen geleden in een artikel in de Telegraaf dacht ik, waarin de punten van de aantekeningen stonden.

Voor Klaver waren zijn partij speerpunten niet heilig meer, zo graag wil hij mee regeren.
26
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
0
@25 Okay, duidelijk.
27
1 week en 1 dag geleden door Het Zal Wel
0
-4
@24

1 punt en niet al zijn punten, en zo als je wel weet moeten er altijd punten vallen om coalities te kunnen maken, niets bijzonders dus. en lieg niet zo.
28
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
0
@27 Okay... dat wist ik niet...
29
1 week en 1 dag geleden door Grimlachje
2
0
@9 Ik heb geen idee wat anderen zullen doen maar ik zeker niet.
30
1 week en 1 dag geleden door Smurf
1
0
@29 Ik weet het ook niet. Tja... nieuwe verkiezingen... Het is te proberen. Mja... dan ga je er dus vanuit dat de kiezer helemaal verkeerd geïnformeerd was. Zou zo kunnen zijn. Maar ik heb, wat dat betreft, weinig hoop. Dat ze in Den Haag Omtzigt kwijt willen, is geen nieuws. Dat Rutte tegen de klippen van de hel op liegt, is ook geen nieuws. Geen idee waar het nu eigenlijk over gaat.
31
1 week en 1 dag geleden door Grimlachje
1
0
@30 Ik denk dat voor veel mensen de situatie wel is verandert sinds de verkiezingen. Of er nieuwe verkiezingen komen hangt denk ik af van de vraag welke partijen denken winst te halen uit nieuwe verkiezingen en of zij momenteel de meerderheid hebben om dit af te dwingen.  De calculators draaien overuren dit weekend.
32
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
3
0
Ik denk niet dat ze nieuwe verkiezingen willen. Het is niet te voorspellen hoe die uit gaan pakken. En wat gaat de VVD dan doen, gewoon Rutte weer voor de kar? Rutte moet aftreden. De man is nota bene demissionair. Dat hele kabinet dat er nu zit is afgetreden. Rutte heeft een motie van afkeuring aan zijn broek. Een motie van wantrouwen met net geen meerderheid. Gewoon weigeren om met de VVD in zee te gaan en de poot stijf houden. 
33
1 week en 1 dag geleden door Elsemieke
2
0
@23  

De D66 stemmers zijn ook genaaid , de veestapel halveren was ook geen harde eis meer.

Er ligt wat dat betreft veel op straat , waarschijnlijk meer dan ze lief is.
34
1 week en 21 uur geleden door Marrie
1
0
@33

Precies, kiezers van D66 en GL moeten zich eens heel goed achter de oren krabben.

Uit een artikel van de Trouw.

“GroenLinks

Ondanks de tegenvallende uitslag is GroenLinks er weer helemaal klaar voor, zegt lijsttrekker Jesse Klaver. “Iedereen wil regeringsdeelname”, zegt hij ook over zijn fractie. Het halveren van de veestapel, waar GroenLinks tijdens de campagne voor pleitte, is “geen principekwestie”, aldus Klaver. Het onderwerp migratie kan wat hem betreft ook klein blijven. Over de samenwerking met linkse partijen zegt Klaver dat de PvdA dichter bij GroenLinks staat dan de SP. Over een andere linkse partij: “wat betreft stikstof is het voor de Partij voor de Dieren nooit goed genoeg”.
35
1 week en 20 uur geleden door 991car
3
0
@22 dat geldt voor ieder weldenkend mens denk ik. Ze is de arrogantie ten top en wil alle soevereiniteit die er nog over is, aan Brussel doneren. Kwamen er nieuwe verkiezingen dan zou dat D66 behoorlijk inleveren.
36
1 week en 20 uur geleden door Skapoe
5
0
AUB niet, kagistan als premier mogen we als Nederland niet riskeren!!!
37
1 week en 19 uur geleden door Slavink
1
0
Maar lees dit nou eens, wie, ik vraag; wie wil er van een MP af die deze uitspraken doet?

Asscher onthulde ook de andere debattrucs uit Ruttes gereedschapskist. Hij noemde bijvoorbeeld het geheide ‘Dit is geen stuk, het is een memo’, of de persoonlijke aanval ‘het ridiculiseren van de tegenstander’, meestal Jesse Klaver; ‘ik moet aan uw eikeltjespyjama denken’.

Voor de Rutte-haters is de koppeling misschien een goede voortzetting van deze eerste dag van Pasen:

[Link]
38
1 week en 19 uur geleden door Meneer Van Het Nieuws
2
0
Ik ben voor nieuwe verkiezingen.

Al zie ik het niet zo snel gebeuren.
39
1 week en 19 uur geleden door Fcku
1
0
@38 Als de nieuwe formateur het niet lukt (de belangrijkste) partijen bij elkaar te brengen omdat veel al op straat ligt, dan zijn nieuwe verkiezingen onvermijdelijk.
40
1 week en 18 uur geleden door Thwil
0
0
@17   Je vergeet nog dat D66 direct na dat referendum over dat Ukraine verdrag het referendum het referendum heeft afgeschaft En, in het voorstel voor een nieuw referendum heeft geregeld dat de internationale zaken daar niet in worden betrokken. Voorts wil D66 dat je je lichaam aan de staat weggeeft. Voorts zijn zij betrokken geweest bij de invoering van het leenstelsel; echter nu wel komen met een zogenaamd nieuw voorstel om dat leenstelsel af te schaffen.  Dat is dan blijkbaar de nieuwe stijl van leiding geven.
41
1 week en 18 uur geleden door Slavink
2
0
Wat het aanbod aan Omtzigt betreft, heus, hij blijkt de eerste niet die moest worden weggepromoveerd. En is Rutte niet de enige die zich zaken niet kan herinneren:

Rita Verdonk kreeg burgemeesterschap Rotterdam als ‘functie elders’ aangeboden: ‘Ik hou niet van deze spelletjes’

Net als Pieter Omtzigt kreeg ook voormalig VVD-politica Rita Verdonk in 2007 een ‘functie elders’ aangeboden: in ruil voor haar zetel kon ze aan de slag als burgemeester van Rotterdam. Ze blikt terug op dat moment. ,,Ik heb gezegd dat ik niet van dat soort spelletjes hou.”

Het is 2006 als VVD-kamerlid Rita Verdonk meer voorkeursstemmen haalt dan lijsttrekker Mark Rutte tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Ondanks haar populariteit, ook als minister van Vreemdelingenzaken, moest de VVD-top niets van haar hebben. Ze kreeg een opmerkelijk verzoek: of ze burgemeester van Rotterdam wilde worden. ,,Eigenlijk was dat een ‘functie elders’, hè? Daar kwam het op neer”, vertelt Verdonk. Ze ziet overeenkomsten tussen het voorstel van toen en de blunder van nu rondom CDA’er Pieter Omtzigt.

[Link]
42
1 week en 17 uur geleden door Slavink
2
0
Vergeet Rutte wel eens wat? Gerrit Zalm vergat dat hij Rita Verdonk belde en zei dat ze moest promoveren naar burgemeester van Rotterdom: "Staat me niets meer van bij".

-- Gerrit Zalm wil niet ingaan op de kwestie van toen. ,,Staat me niets meer van bij”, appt hij terug op de vraag of hij wil uitleggen hoe het telefoongesprek destijds verliep. --

[Link]
43
1 week en 16 uur geleden door Slavink
0
0
Die vier minuten boodschappen vind ik nogal hinderlijk. Kan dat niet weg?
44
1 week en 16 uur geleden door Wcommander
1
0
En toen keek en deed Rutte heel boos naar Segers, want die kreeg van Rutte natuurlijk de schuld van dit debacle. Korter kon niet?
45
1 week en 12 uur geleden door Slavink
0
0
Complimenten voor de redactie en medewerkers, het openen van een link gaaf feilloos en razendsnel. Ook het verbergen van een koppeling met -link- houdt het reactieveld rustig. Blij mee ... 😄

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.