NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

ChristenUnie-leider Segers: 'Wij stappen niet in kabinet Rutte-IV'


Bron: www.rtlnieuws.nl

ChristenUnie-leider Segers: 'Wij stappen niet in kabinet Rutte-IV' Als demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte opnieuw premier wordt, zal de ChristenUnie niet plaatsnemen in een nieuw kabinet. 

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
62 Reacties  |  215 Clicks
0006
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 week en 2 dagen geleden

REACTIES (62)

1
1 week en 2 dagen geleden door Smurf
0
-7
Rutte heeft wel gelijk. Er zijn 2 miljoen mensen die waarderen wat hij doet. Dat is een grote groep. Er hebben 10,5 miljoen mensen hun stem uitgebracht. 3 Miljoen mensen hebben niet gestemd. Dat is ook veel. Daarmee had je een premier kunnen leveren. Mja... 1/5 van de bevolking heeft op Rutte gestemd. En dat is erg veel.
2
1 week en 2 dagen geleden door Benbenieuwd
7
0
@1 Ik vraag me af of de personen die op rutte hebben gestemd dat nu weer zouden doen na alles wat er gebeurd is. Er zullen als er nu weer verkiezingen zijn een hoop afhaken zou ik denken. 
3
1 week en 2 dagen geleden door Smurf
3
0
@2 Hmm... gisteravond waren hier een paar jonge mannen bezoek die geld verdienen als water. Eentje is lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ja, dan snap ik wel dat je Rutte stemt. Volgens mij er daar veel van. Zij hebben een heel ander beeld van de maatschappij dan ik.
4
1 week en 2 dagen geleden door Benbenieuwd
4
0
@3 Zou kunnen. Er zullen best mensen zijn die belang hebben bij het beleid van rutte. Ikzelf heb het ook niet slecht. Maar anderen hebben het wel slecht door dat beleid. Denk maar een toeslagenaffaire, aardbevingen in Groningen, steeds meer mensen naar voedselbanken, de zorg finaal afgebroken. Ik vind dat iedereen recht heeft op een fijn leven, ze hoeven niet rijk te zijn, maar voedselbanken moeten niet nodig zijn. En rutte heeft geen oog voor mensen die het niet goed hebben.
5
1 week en 2 dagen geleden door Smurf
3
-1
@4 Ben ik met je eens. Eerst woonde ik in de stad. Iedere dag zag ik talloze daklozen. Gewone, normale mensen die dakloos geworden waren. Nu woon ik een dorpje. Daar weten ze helemaal niet wat een dakloze is. Dus die denken heel anders. Hier wonen overal polen, omdat ze geen personeel kunnen aankomen. Dat is dus weer een heel andere wereld. Ik snap wel dat deze mensen op Rutte stemmen. Mja... ik ben me er wel bewust van dat de realiteit van een groot deel van Nederland anders is.
6
1 week en 2 dagen geleden door Rebo
5
0
@4

Eigenlijk geef je jezelf hier al antwoord op je vraag die je op @2 stelde. De mensen die barsten van de poen dat zijn natuurlijk ook de notoire VVD stemmers. Ondanks bijvoorbeeld de toeslagaffaire is de VVD groter dan ooit uit de verkiezingen gekomen. Dus ik denk dat die mensen ook na alles wat er nu is gebeurd het geen ene donder uitmaakt en gewoon op de VVD blijven stemmen.
7
1 week en 2 dagen geleden door Elsemieke
8
-1
Stel hypocrieten te laf om een motie van wantrouwen te steunen en nu dit zeggen.
8
1 week en 2 dagen geleden door Benbenieuwd
4
0
@5 Ik woon ook in een dorpje. Hier zijn ook geen daklozen. Er zullen wel mensen zijn die het niet breed hebben. Het is verder een fijn rustig dorpje. Hier wonen praktisch geen buitenlanders. Die willen niet in dorp wonen, gelukkig maar. Maar ik weet dat het niet overal zo veilig en rustig is. Ik gun iedereen zo'n omgeving.
9
1 week en 2 dagen geleden door Benbenieuwd
5
0
@6 Toch denk ik dat rutte op dit moment geen 34 zetels zou halen.
10
1 week en 2 dagen geleden door Rebo
5
0
@7

Van het CDA vind ik het eigenlijk nog smeriger of ligt dat nu aan mij? Want het ging uiteindelijk om Omtzigt ofwel iemand van hun eigen partij nota bene. Ze deden dan zogenaamd wel heel verontwaardigd, maar reken maar dat ze de coalitie veel belangrijker vinden, en dan over de rug van Omtzigt. En reken maar dat het CDA zelf Omtzigt ook liever kwijt dan rijk is ondanks dat ze dit nu zogenaamd zo erg vinden.
11
1 week en 1 dag geleden door Elsemieke
0
-5
@6 Dat ze zoveel zetels hebben gehaald en Rutte het grootste aantal voorkeurstemmen ooit , zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de tijd met Corona waarin we leven.

Ik heb  niets met de VVD , Rutte heeft het tijdens deze Corona tijd het grootste deel van de tijd goed gedaan, ik zou niemand in de kamer weten wie dat beter had gedaan. Als premier heeft hij het niet slecht gedaan,daar hoef je geen Rutte fan voor te zijn om dat te constateren.
12
1 week en 1 dag geleden door Rebo
0
0
@9

Het zal inderdaad iets minder zijn vermoed ik zelf ook wel.  Maar ik heb zelf toch een unheimlich gevoel dat het niet eens veel minder zal zijn bij toekomstige verkiezingen.
13
1 week en 1 dag geleden door Rebo
0
-4
@11

Dat heb ik een week of wat geleden hier  geschreven over Rutte. Dat hij door die corona perikelen en ook het feit dat dat hij een van de langst zittende premier is hierdoor boven zichzelf is uitgegroeid. En dat hij door die corona perikelen (wat hij op zich niet slecht doet) volgens mij dus bezig is om een soort van staatsman te worden die boven de partijen staat.
14
1 week en 1 dag geleden door Benzardi
3
-1
Dit kan Segers makkelijk zeggen, want hij weet toch al dat D66 niet met de CU wil regeren.

D66 wil een linkse partij erbij en dan kom je bij de PVDA.
15
1 week en 1 dag geleden door Elsemieke
3
-2
@10 Het CDA is ook hypocriet , D66 ook , hoog van de toren blazen maar ze laten hem er wel mee wegkomen, in hun zienswijze.

T draait allemaal om macht de politiek is nog smeriger dan ik dacht.

Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hier 3 door de wol geverfde toch geen domme politici, alle 3 hebben zitten liegen. 
16
1 week en 1 dag geleden door Dieke
5
0
@10

D66 is altijd al een draaikontenpartij geweest, dus daar sta ik niet van te kijken dat ze via een achterdeur, Rutte nóg een kans geven. Wat bij Kaag nu speelt is het premierschap, dat is het enige voor haar dat telt. Als ze werkelijk voor nieuw leiderschap had gestaan, dan had ze de motie van wantrouwen gesteund. Dan was het, samen met de anderen, einde verhaal voor Rutte geweest. Dát heeft ze niet gedaan. 

Hoekstra heeft het hele debat mooie praatjes gehouden over de situatie van Omtzigt, maar toen het er ècht op aankwam, liet hij Omtzigt vallen als een baksteen en waren alle leugens van Rutte vergeten. 

Dat Segers nu dit statement maakt, had hij óók tijdens het debat kunnen doen. Óók dan was zijn stem voor de motie van wantrouwen een duidelijke geweest. Dat hij nu alsnog duidelijk kenbaar maakt niet meer met Rutte verder te willen, valt te prijzen, alhoewel hij deelname met de partij níet uitsluit. 

Wil je ècht een andere overheid, dan zul je sowieso nieuwe verkiezingen moeten houden. Dát de kaarten dan heel anders geschud gaan worden, moge duidelijk zijn... 
17
1 week en 1 dag geleden door Rebo
3
0
@15   @16

Opmerkelijk  dat ooit juist Pechtold (D66) heel in het begin van zijn Haagse carrière heeft gezegd dat de Haagse Slangenkuil nog veel viezer, vunziger en smeriger was dan wat de gewone mensen al konden bevroeden. En dat werd hem toen niet bepaald in dank afgenomen door al zijn mede collega politici.

Curieus eigenlijk dat nu  voor het eerst in de geschiedenis een politicus eindelijk eens de waarheid sprak het ook weer niet goed was en iedereen in Den Haag er over viel.
18
1 week en 1 dag geleden door Dieke
9
0
@11

Wát heeft Rutte tijdens de coronatijd goed gedaan en waarom is hij zo'n goede leider geweest? 

Gemist dat er zoveel onnodige doden zijn gevallen, door het slappe coronabeleid? Het waren met name de ouderen en zieke thuiswonenden, die in de eerste fase van de uitbraak, door het beleid van Rutte, In de steek werden gelaten. 

Gemist dat vele zorgmedewerkers lang op hulp en beschermingsmiddeken moesten wachten? 

Óók gemist dat Nederland met álles constant achter de feiten aanloopt? 

En niet te vergeten, al die zorgmedewerkers, die hij in de kou laat staan, omdat hij, ondanks een motie in de Kamer daarover, niets aan hun salarissen wil doen? 

Óók gemist dat multinationals en andere grote bedrijven financieel ruim gesteund werden en kleine zelfstandigen over de kop gaan? Om over de vele ontslagen medewerkers maar niet te praten. 

Jammer, dat u dat allemaal níet ziet. Ik zie die gevallen in mijn omgeving wèl en die vinden beslist níet, "dat Rutte het zó goed gedaan heeft". Integendeel, ze maken elke dag, de andere kant van de medaille mee... Triest, maar waar. 
19
1 week en 1 dag geleden door Dieke
2
0
@17

Welke politicus bedoelt u? 
20
1 week en 1 dag geleden door Rebo
4
-1
@19

Ik had het over Pechtold in de tijd voordat hij zelf als politicus uitgescheten was.
21
1 week en 1 dag geleden door Milak9
5
0
Als ik het goed begrijp is dit het einde van Rutte. Alleen D66 (24) en het CDA (15) kunnen nog met hem mee (dat maakt samen met de VVD 73 zetels). De CU (5) doet niet meer mee en dan hebben we iedereen gehad die de motie van wantrouwen niet hebben gesteund. Een meerderheid zit er voor hem niet meer in want ik kan mij niet voorstellen dat je een motie van wantrouwen steunt om vervolgens toch met hem in zee te gaan.
22
1 week en 1 dag geleden door Milak9
3
0
@20

Denk dat Dieke die andere politicus bedoelt uit jouw reactie van @17 . Lijkt me dat je het daar hebt over Omtzigt.

Als dat zo is ben ik het niet helemaal met jou eens. Er zijn namelijk zat politici in de (recente) geschiedenis geweest die de waarheid spraken over bepaalde situaties of onderwerpen (beter nog; zij probeerden oprecht die waarheid naar boven te halen) wat niet werd gewaardeerd door de zittende macht in Den Haag.
23
1 week en 1 dag geleden door Ratgevallen
3
-1
Natuurlijk doet Segers dat wel, eerst zeggen doe het niet maar dat is spel.
24
1 week en 1 dag geleden door Marrie
3
-1
Ik heb dit jaar als proteststem op Omtzigt gestemd, jammer genoeg dus ook op het CDA.

Als er nu nieuwe verkiezingen zouden komen stem ik op Renske Luiten, ook als proteststem tegen het politieke beleid van de afgelopen jaren.

Die onnozele blunder van Ollongren heeft duidelijk laten zien op welk niveau politiek Den Haag ons land regeert.

Leugens, list en bedrog.
25
1 week en 1 dag geleden door Milak9
2
0
@23

Denk dat Segers dat spel niet meer kan spelen als hij nog geloofwaardig wilt zijn voor zijn achterban. Er is immers teveel gebeurd en al teveel gezegd. 

"Daarom hebben we als fractie ook al meteen besloten: wij kunnen geen deel uitmaken van een vierde kabinet-Rutte. Dat heb ik Rutte intussen ook zelf laten weten."
26
1 week en 1 dag geleden door Graaier1000
8
0
Eigenlijk was ik wel benieuwd wat boezemvriend Jort Kelder van het gedoe rondom Mark Rutte vindt. Inmiddels is dat een gepasseerd station, ik heb ongevraagd via via vernomen dat Jort Kelder geen herinnering aan Mark Rutte heeft... 😜
27
1 week en 1 dag geleden door Rebo
3
-1
@22

Ik had het over Pechtold die dat in het verleden heeft gezegd. in januari 2006 noemde hij de Haagse politiek in maandblad Opzij "veel vuiler en vunziger dan mensen denken". Dit kwam hem in de ministerraad op een schrobbering door zijn collega's te staan, die in het openbaar dunnetjes werd overgedaan door vicepremier Gerrit Zalm..

Dat heeft natuurlijk niks met Omtzigt te maken maar ik bedoelde hier eigenlijk enkel maar mee te zeggen dat het voorheen dus ook al een vunzige zooi was in die Haagse Slangenkuil. En  dat het curieus was dat alhoewel Pechtold voor een keer de waarheid sprak hem dat niet in dank werd afgenomen door al zijn collega's. En ik moet ook zeggen dat het natuurlijk aan het begin van zijn loopbaan was en dat hij naderhand die fout niet meer zou hebben gemaakt. Want dat hij zich daarna ook wonderwel snel had aangepast aan de viezigheid en bedriegen en liegen die daar gangbaar is.
28
1 week en 1 dag geleden door Graaier1000
3
0
@27 ,

Klopt helemaal en er is denk ik ook een goede kans dat Pechtold inmiddels geen herinnering meer zal hebben aan zijn uitspraak ui 2006...
29
1 week en 1 dag geleden door Hendrianus
4
-1
Ik kan mij niet voorstellen dat er nog een partij is die onder MP Rutte wil regeren. Dat kan nooit een stabiel kabinet worden waar juist de VVD zo bezorgd om was. Ik schreef het eerder, Rutte de persoon zit het vormen van een nieuwe regering in de weg. 

Een meerderheidscoalitie? Ik zie hem niet ontstaan onder Rutte en zonder hem kan het alleen de huidige coalitie worden. Als de VVD Rutte als MP passeert dan is het punt van geen twee linkse partijen in de coalitie zeker keihard. De VVD heeft aangegeven dat niet te trekken en de PvdA wil alleen samen met GL meedoen. 

Dan maar over rechts met de PVV? Daarvan heeft Rutte gezegd dat dat uitgesloten is. Kortom, ik wens de formateur veel plezier bij de formatie. Ook benieuwd welke partij mogelijk toch door de hoeven gaat. Interessant is het in ieder geval. 
30
1 week en 1 dag geleden door Slavink
1
-7
Rutte moet blijven, als MP. Er is geen ander die ons door de Corona-pandemie kan leiden. Die pandemie zal alleen maar erger worden. Kijk ook maar eens naar de maatregelen die bijv. Frankrijk neemt:

[Link]   Ook hebben mensen een geldige reden nodig om zich meer dan 10 kilometer van hun huis te begeven. Na het weekend moeten ook scholen zeker drie weken de deuren gesloten houden.

Want wie zou het beter kunnen? Kaag? Maar die laat alle moslims en hier schuilende Palestijen voorgaan bij het vaccineren? Klaver? Wilders? Weet ik niet, misschien blijkt hij daar capaciteiten voor te hebben. Omtzigt? Twijfel,  hij  lijkt beter in het  omkeren van prullenbakken dan in het dichtdoen van de deksels van zo'n bak.

Hoe dan ook, Rutte gaat de geschiedenis in als ons eigen Vergeetmenietje ... 😎
31
1 week en 1 dag geleden door Slavink
0
-2
@10 Rebo, wat een verfrissende analyse; het CDA wil Omtzigt ook liever kwijt. Wat een gedurfde gedachte  🎈
32
1 week en 1 dag geleden door Rebo
5
0
@28

Die kans is wel heel groot.  Ja en waarschijnlijk bij Pechtold ook geen herinnering meer dat hij zat te graaien bij Anne Lok onder haar rok. Sorry voor de rijm, was onbedoeld. 😃😜
33
1 week en 1 dag geleden door Marrie
1
0
@30

😂😂😂

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze Rutte blijft altijd bestaan.
34
1 week en 1 dag geleden door Rebo
8
0
@31

Ja maar ik vind het gewoon hypocriet net als toen met Pim Fortuyn. Dat ze toen ook allemaal zo terneergeslagen waren en het zogenaamd allemaal zo erg vonden. Maar reken maar dat ze d'r eigen stiekem de beroerte hebben gelachen en dachten "ziezo dat is een lastpost minder die ons het leven zuur maakt."
35
1 week en 1 dag geleden door 991car
6
0
@7 En zo is het! Laffe gasten en elkaar de hand boven het hoofd houden. 
36
1 week en 1 dag geleden door 991car
4
0
@11 Wat heeft hij dan goed gedaan? Oeps, ik weet het al. Het is een goede manager, goed in delegeren en als het fout gaat binnen de politiek dan wast hij zijn handen in onschuld. Hij zegt dan nog wel dat hij natuurlijk eindverantwoordelijke is maar daar blijft het bij. Hij is ook goed in gladde praatjes en liegen maar een leider is het geenszins. Hij zit er alleen maar om zijn natte droom waar te maken. Om als geschiedenisleraar de geschiedenis in te gaan als langst zittende PM van Nederland. Was dat al een feit geweest dan had hij na het debat vertrokken. Het is een gladjanus van het zuiverste water die de hele 2e kamer in zijn zak heeft en schijt heeft aan de Nederlandse bevolking behalve in verkiezingstijd.
37
1 week en 1 dag geleden door 991car
6
-1
@15 Zou jij als verkenner met zichtbare vertrouwelijke info zichtbaar voor de pers onder je arm lopen tenzij je het bewust doet? D66 is links hè en ook die deinzen nergens voor terug...
38
1 week en 1 dag geleden door Wcommander
2
0
ChristenUnie-leider Segers: 'Wij stappen niet in kabinet Rutte-IV'. Hij kan moeilijk anders toch? Want ze hebben die tien geboden hoog in het vaandel staan en liegen is dus vloeken in de kerk, niet? CDA en die andere kerkelijke partij kunnen nu dus ook niet meedoen met Rutte. Ik hoop dus dat Rutte gedwongen wordt om een minderheidskabinet te vormen. Kunnen we al die rotstreken wegstemmen, toch?
39
1 week en 1 dag geleden door Hendrianus
2
-1
Rutte, 'It's All Over Now' [Link]

He used to love you but it's all over now. 
40
1 week en 1 dag geleden door Hendrianus
3
-1
Rutte reageert, 'Don't Bring Me Down', [Link]
41
1 week en 1 dag geleden door Dieke
6
0
@27

Duidelijk, dacht in eerste instantie óók, dat het over Omtzigt ging, of zelfs Rutte. 

Anyway, u heeft gelijk. Zodra je deel uitmaakt van de slangenkuil, kun je daar niet meer uitkomen. 

Het is wel zo, dat óók in de tijd van Pechtold, D66 met alle winden meewaait, álles om het pluche veilig te stellen. 

Je ziet het nu ook bij Kaag. Ik hoor haar nóóit praten over de sociale problemen die er momenteel zijn. De woorden "nieuw leiderschap", worden door haar te pas en onpas gebruikt. Als zij werkelijk vóór dat nieuwe leiderschap had willen gaan, had ze Rutte met een motie van afkeuring kunnen wegsturen. Maar dat heeft ze níet gedaan, bang dat haar eigen positie dan in de knel zou komen. Óók zij vergeet, dat zij demissionair is en eigenlijk niet eens op wat voor kieslijst dan ook, had mogen voorkomen. Dat geldt in feite voor al die demissionaire bewindslieden. 

Jammer dat er géén wet is, die voor terugkeer een stokje kan steken 

Zolang dit soort bewindslieden blijven terugkeren, zal de zo gevreesde arrogantie van de macht blijven bestaan. 

En nogmaals, iedereen is vervangbaar, óók Rutte. Waarom is iedereen zo bang, als Rutte vertrekt? Hij is tóch géén God of zo? Wat kan er gebeuren? Waarom willen mensen door leugenaars en boeven geregeerd worden en worden integere personen en klokkenluiders weggepest? Waarom accepteren mensen dat? Voor mij onbegrijpelijk... 😔
42
1 week en 1 dag geleden door Dieke
2
0
@41

Excuus, moet natuurlijk zijn motie van wantrouwen.. 
43
1 week en 1 dag geleden door Milak9
2
0
@41

[Link]. echt onbegrijpelijk. 

Het Stockholm Syndroom blijkt nog besmettelijker te zijn dan corona.(lees influenza).
44
1 week en 1 dag geleden door 21st Century Guy
3
0
@6 Als alleen mensen die barsten van de poen VVD zouden stemmen zouden ze iets van 9 zetels behalen, de stemmen van de rijkaards en hun ( meerderjarige ) familieleden, dus ze krijgen ook stemmen uit andere geledingen.
45
1 week en 1 dag geleden door Slavink
1
0
Hier een aardige voor de mensen die zelf noit wat vergeten. De vergeet-me-nietjes van Rutte op een Rij:

[Link]
46
1 week en 1 dag geleden door Benbenieuwd
2
-1
@44 Ik heb begrepen dat vooral veel jongeren op rutte gestemd hebben. Het schijnt dat ie langs is geweest op scholen . Geen wonder dat de scholen open mochten. En de jongeren verdiepen zich nergens in. Dus die trappen in zijn mooie praatjes. Bij kaag gebeurde hetzelfde, die doet zich ook beter voor dan ze is. 
47
1 week en 1 dag geleden door Milak9
3
0
@44

Ja, bezorgde burgers die alleen maar bezig zijn met corona en hoe we die zogenaamde pandemie kunnen verslaan.

Bezorgde burgers die verrekken verder te kijken dan hun neus lang is en niet in de gaten hebben dat hun geweldige leider juist degene is die de angst voedt waar zij zo graag vanaf willen.

Als Van Haga op zijn wenken bedient zou worden en antwoord krijgt op zijn vragen, dan heb je [Link]. alleen nog maar die 9 zetels voor de VVD. 
48
1 week en 1 dag geleden door Slavink
0
-2
@41 wat bedoel je toch steeds met dat 'arrogantie van de mach'.  Het lijkt wel alsof je macht (invloed, beslissingsbevoegdheid, overtuigingskracht) slecht vindt. Is dat zo?
49
1 week en 1 dag geleden door 21st Century Guy
2
0
@46 Het beeld onder jongeren wijkt niet af van het landelijke beeld als je kijkt naar de percentages.
50
1 week en 1 dag geleden door Dieke
4
0
Nou dat is nogal duidelijk dacht ik zo.

Wanneer iedereen tegen je is en dat draaien en liegen zat zijn, dát óók duidelijk kenbaar maken middels moties en je dán nog blijft zitten, dan ben je arrogant. De arrogantie bestaat uit het feit, dat je op dát moment je macht (je invloed, je beslissings-bevoegdheid, je overtuigingskracht) misbruikt,om je eigen zin door te drijven. 

Verder bestaat macht uit méér dan de 3 punten die u noemt. Macht kun je óók verkrijgen, door het mandaat dat kiezers en andere partijen je geven. Als dát wegvalt, dan ben je eigenlijk een lozer,wanneer je dat niet kunt accepteren. Tóch doorgaan, is in dit geval, met arrogantie je macht, die je hebt verkregen, te misbruiken... 
51
1 week en 1 dag geleden door Slavink
0
-3
@50 Rutte drijft zijn zin door? Het is geen klein kind, hoor dat zijn zin: "Ik wil een lollie ...!" staat door te drijven. 

Je reactie vind ik wel helder maar ach, in de Tweede Kamer zijn er altijd wel collega's die tegen je zijn, of je zat zijn of willen dat je je ziekmeldt. Wat dat betreft is het net een bedrijf. Dat ze nu Rutte even zat zijn, dat is na de Pasen weer over. Maar dan moet Rutte het niet nog een keer doen.

Hier Elsevier met een stukje over de zwaar gehavende Rutte en over het lastpak Omtzigt, dat inmiddels al thuis, zwaar aangeslagen in de Ziektewet zit:

Wegpromoveren

Rutte verklaarde eerst dat hij in de gesprekken met Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66), de inmiddels afgetreden ‘verkenners’ in de voorfase van de kabinetsformatie, niet had gesproken over het wegpromoveren van Omtzigt. Uit de stukken die om 11 uur ’s ochtends naar buiten kwamen, bleek dat Rutte wel degelijk over Omtzigt had gesproken als een probleem. Het lastige tweede Kamerlid kon wat hem betreft aantreden als minister in een nieuw kabinet.

[Link]
52
1 week en 1 dag geleden door Slavink
0
-1
Ik moet aan de boodschappen, anders raak ik hier zwaar gehavend. Goede voortzetting.😎
53
1 week en 1 dag geleden door Grimlachje
3
0
De leugens van Rutte zijn erg genoeg om hem weg te sturen, toch vind ik de poging om Omtzigt "kalt te stellen" (verbasterd duits) vele malen ernstiger.  Voor mij is dat gecorrumpeerde macht uitoefening en liegen wordt zoals smurf stelt maar al te vaak gedaan. Het CDA kan gezien jet Omtzigt punt echt NIET regeren met Rutte, of ze schofferen Omtzigt in ernstige mate.

Volgens mij hebben ze met de motie van afkeuring Rutte de koninklijke weg gegeven om er zelf een punt achter te zetten, maar zelfs dan blijft hij zich verschuilen achter zijn kiezers. Het is duidelijk dat hij zelf het nog niet kan geloven, ik hoop dat dit besef van het weekend wel komt, anders wordt de afgang nog pijnlijker.
54
1 week en 1 dag geleden door Dieke
2
0
@51

Uw citaat:

"Dat ze nu Rutte even zat zijn, dat is na de Pasen weer over. Maar dan moet Rutte het niet nog een keer doen." 

Vooral uw laatste zin, daar moest ik erg om lachen.. 

Hoe vaak heeft Rutte het nu al gedaan in andere zaken en óók dáár géén herinneringen aan gehad en steeds excuses aangeboden? Ik ben de tel inmiddels kwijt. Genoeg is een keer genoeg, hij is nu ècht te ver gegaan, als premier totaal ongeloofwaardig en mág daarom, nu per direct opstappen. 
55
1 week en 1 dag geleden door Benbenieuwd
2
0
@54 Nee hij mag niet, maar moet opstappen. Het is te gek voor woorden dat de beslissing bij hem ligt.
56
1 week en 1 dag geleden door Dieke
3
0
@55

Ja klopt. In het bedrijfsleven, was je na zoveel leugens en bedrog, al lang weggestuurd. 
57
1 week en 1 dag geleden door Hendrianus
2
-1
Het probleem is, denk ik, ook dat kennelijk geen andere VVD'er de kunst van het fietsen beheerst. Maar zo'n idioot mutsje dragen zou ik ook weigeren, er zijn grenzen.  [Link]
58
1 week en 13 uur geleden door Slavink
0
0
Ik vind dat mutsje van Rutte normaal, een eikeltjespyama niet ...
59
1 week en 13 uur geleden door Hendrianus
0
-1
@58

Ja, leuk van mevr. Klaver om die foto met Nederland te delen 😄
60
1 week en 13 uur geleden door Slavink
0
0
Is het een idee om een Nederlandse vorm van impeachment uit te werken en het proefmodel op Rutte los te laten?
61
1 week en 13 uur geleden door Slavink
0
0
@59 , vreemd dat de vrouw van een moslimman weet wat voor een pyama haar echtgenoot 's nachts aantrekt ...😎

Wat zou Rutte voor een pyama dragen? 
62
1 week en 9 uur geleden door Hendrianus
0
0
@61

Een super eikel pyjama. 😄

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.