NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
12 april
2021

maandag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Zoeken
Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

Echtgenote Omtzigt over aanblijven Rutte: 'Stuitende arrogantie van de macht'


Bron: www.rtlnieuws.nl

Echtgenote Omtzigt over aanblijven Rutte: 'Stuitende arrogantie van de macht' De echtgenote van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, Ayfer Koç, heeft gereageerd op het aanblijven van Rutte en dat hij geen moment aan opstappen heeft gedacht. 'Het wordt steeds erger en stuitender die arrogantie van de macht. Deze premier kan toch nooit meer het vertrouwen in de rechtsstaat herstellen?', twittert Koç.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
46 Reacties  |  232 Clicks
0005
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 week en 2 dagen geleden

REACTIES (46)

1
1 week en 2 dagen geleden door Skapoe
3
-14
Zei de Erdogan onderdaan.
2
1 week en 2 dagen geleden door Ratgevallen
11
-2
Juist er is een dictator opgestaan en het heet Rutte.
3
1 week en 2 dagen geleden door Zoom In
10
-1
@1 :  De vrouw van Pieter Omtzigt is geen Turkse maar een Syrisch-orthodoxe vrouw.
4
1 week en 2 dagen geleden door Ratgevallen
9
0
@3 wat maakt het uit wat haar afkomst is, Nederlanse burger nu toch!
5
1 week en 2 dagen geleden door Sarcoff
8
-1
Die vrouw heeft gewoon gelijk, Nederland is onder Rutte ver afgegleden, liegen en bedriegen en valse beloftes zijn standaard geworden.
6
1 week en 2 dagen geleden door Milak9
9
0
Ik heb tot 02:15 uur naar de vergadering gekeken en hoopte toch echt met ander nieuws wakker te worden. Ondanks dat veel Nederlanders de mening van Ayfer delen, is dat helaas niet het geval in de TK.
7
1 week en 2 dagen geleden door Ratgevallen
8
-1
@6 Dat komt omdat velen in de kamer nog nooit met hun reet in de maatschappij hebben geleefd en zich er ver boven voelen gestaan, ze weten niet eens wat er onder de bevolking speelt, zit in hun eigen kleine wereldje van list en bedrog.

Ik was flabbergasted toen ik hoorde dat Rutte gewoon door kon gaan, het is echt zeer respectloos naar burgers toe die zich wel aan alle maatregelen moet houden met als ze dat niet doen boete op boete krijgen.
8
1 week en 2 dagen geleden door Welofniet
11
0
De arrogantie van de macht overheerst Rutte in zijn hele persoon een vreselijke misselijke  onbetrouwbare man die premier onwaardig is, hij moet nu echt opstappen.

Hij is al ver over zijn houdbaarheidsdatum heen.😝😡
9
1 week en 2 dagen geleden door Grasnaaier
12
0
Het lijdend voorwerp (Pieter Omtzigt), waar deze schijnvertoning uiteindelijk om ging,  wordt met deze uitkomst nog meer in zijn hemd gezet. De (demissionaire) regeringspartijen tonen wederom aan schijt aan eerlijkheid en transparantie te hebben. Voor de zoveelste keer een dikke middelvinger naar onze democratische rechtsstaat en specifiek naar de persoon Omtzigt. 

Zelfs Omtzigts eigen partij, het CDA, gaf hem nog een trap na. Mijn vertrouwen in de politiek was al nul, dat wordt hiermee nog maar weer eens bevestigd.
10
1 week en 2 dagen geleden door Welofniet
10
0
Alleen het volk kan nu zijn afreden eisen [Link] demonstraties de macht ligt bij het volk hij heeft die macht misbruikt en dient daar nu op aangesproken en afgerekend te worden..
11
1 week en 2 dagen geleden door Ratgevallen
9
0
@9 Juist pieter Omtzigt is in zijn rug gestoken door het CDA, en politiek heeft al zijn geloofwaardigheid verloren.
12
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
0
-6
Wat heeft Omtzigt vrouw er nou mee te maken?

Jammer, dat de redactie deze tsunami over het Geval Omtzigt niet bundelt,  nu is het een onoverzichtelijke zooi aan het worden.
13
1 week en 2 dagen geleden door Milak9
8
0
@12

Naast dat het om haar wederhelft gaat is zij ook nog eens fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Enschede. In die positie kan en mag zij zich kritisch uiten over het landelijk bestuur van die partij/Wopke Hoekstra.
14
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
-7
Wat nou, stuitende macht? Als haar Peter in de Kamer komt, heeft hij toch ook macht maar die is dan niet stuitend ...

Een politicus zonder macht is als een kip zonder eieren ... 🐓
15
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
7
-1
Twee partijen die gisteren véél stampij hebben gemaakt, maar toen het er op aan kwam kozen ze níet voor hun eigen volksvertegenwoordiger, maar voor de arrogantie van de macht.

Al hun eerdere statements en mooie praatjes over Omtzigt, konden vannacht direct de prullenbak in. 

Kaag is maar met een ding bezig en dat is proberen Rutte op een zijspoor te zetten. Of dát gelukt is, zullen we de komende tijd merken. Zoals altijd, heeft D66 wéér, zijn bekende draaimethodes laten zien . 

Wat Hoekstra betreft, die is óók bezig met zijn volgende functie en heeft op het laatst nog Rutte gepaaid, door niet voor de motie van wantrouwen te stemmen. Op dat moment kreeg Omtzigt, de definitieve wel bekende dolk in zijn rug.. 

Walgelijk, hoe vooral deze leiders, óók in feite akkoord met de uitvluchten van Rutte, zijn gegaan. Het zijn deze hypocriete politici geweest, die de deur voor Rutte weer op een grote kier hebben gezet in plaats van dat ze de deur definitief hebben dichtgegooid.. 
16
1 week en 2 dagen geleden door Bonzai
6
0
En toch heeft rutte de verkiezing  weer zijn zak terwijl niemand het ziet zitten met hem.

Maar er word niet gesjoemeld of fraude gepleegd bij de verkiezing natuurlijk .

Ik denk dat omtzicht er verstandig aan doet om een eigen partij te starten .

In de eerste plaats om het cda op hun punt te zetten en de wind uit de zeilen te nemen.

Als hij vertrekt bij het cda dan gaan er heel veel mensen met hem mee en komt het cda in een positie te zitten waar ze niets meer te vertellen hebben.

En met de kennis van nu weet omtzicht wie er wat over hem denkt en kan hij daar zijn pijlen op richten.
17
1 week en 2 dagen geleden door Bonzai
7
-1
@14

Er word misbruik van macht gemaakt en dan word het een ander verhaal.

Daar is rutte goed in dat blijkt maar weer.

Die macht is niet bedoelt om mensen op andere functies te plaatsen zodat ze geen roet in het eten kunnen gooien om de plannen ,die gemaakt zijn en de weg die ingeslagen is,te kunnen dwarsbomen. 
18
1 week en 2 dagen geleden door Neuske
6
-1
[Link]

Houdt vol Pieter
19
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
4
-1
@15

Hoekstra en Kaag hebben Rutte op een zijspoor gezet door een motie in te dienen van afkeuring. Deze motie werd kamerbreed gedragen. Rutte zit de tijd uit als demissionaire MP en daarna komt hij niet terug als MP. 

Rutte via motie, hoe graag ik dat ook gewenst had, Wilders nù als premier de laan uitsturen is denk ik niet verstandig. Er is geen Rutte opvolger bij de VVD. Omtzigt is politicus genoeg om te begrijpen dat dit het maximaal haalbare is. Rutte had uit zichzelf moeten stoppen, dat was de boodschap van Hoekstra en Kaag. Hork Rutte doet dat vooralsnog niet.
20
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
1
-3
@3 Ze is wel van Turkse herkomst , die kunnen ook christelijk, joods, atheïstisch of wat dan ook zijn.
21
1 week en 2 dagen geleden door Milak9
5
0
@18

Ondanks dat ik niet op hem heb gestemd hoop ik het zo. Nederland snakt naar dit soort politici. In Den Haag schijnbaar minder.

Als hij, met zijn scherpe en kritische vragen, op rechts zat (PVV, FvD o.a.) [Link]. het CDA, dan was hij nu geen probleem meer. Dat probleem hadden ze dan al vroegtijdig geëlimineerd. De media had hem afgeslacht.
22
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
3
-2
@20

"Omtzigt is getrouwd met de Syrisch-orthodoxe Ayfer Koç en heeft vier dochters. Koç is fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Enschede." [Link]
23
1 week en 2 dagen geleden door 21st Century Guy
1
-4
@22 Een Nederlandse rooms katholiek is geen Romein.
24
1 week en 2 dagen geleden door Querido
5
-1
Maar dit is toch helemaal niet waar het om gaat.

Wat kan mij die Rutte schelen - of die Kaag of die Hoekstra. Allemaal één pot nat. Zijn totaal niet geïnteresseerd in de gewone burger, weten niet eens hoe het echte leven gaat, waar je echt mee te maken hebt.

De neo-liberalen van VVD en D66 en CDA zijn al 20 jaar bezig om onze zorgvuldig opgebouwde samenleving af te bouwen - kapot te maken. Daar hebben we 1000 (duizend) jaar over gedaan om op te bouwen. En wordt door dit soort partijen zo maar verkwanseld - teniet gedaan.

Dat is waar het hier om gaat. De rest is een hoop flauwekul.
25
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
1
-2
@23

Je hebt gelijk, stom dat ik daar intuinde, [Link] Turkse achtergrond dus. Niet dat het er verder toe doet overigens.
26
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
0
0
@24

Ok, wat nu? 
27
1 week en 2 dagen geleden door Querido
5
0
@26

Wat nu?

Het gaat er om dat we staan voor het systeem wat we met z'n allen in vele eeuwen hebben opgebouwd. Dat is de kern van onze samenleving.

We willen geen huilende weduwen aan de fabriekspoort. We willen geen geen daklozen onder de brug. We willen geen bedelaars en geen gehandicapten en weet ik veel - wel willen dat dat soort zaken fatsoenlijk geregeld is. Dat iedereen een recht op een fatsoenlijk leven heeft.

En dat wordt keer op keer afgebroken. Telkens met een klein stapje - steeds weer een klein dingetje wat verdwijnt.

Okay, dan maar het grotere plaatje voor jou, Hendrianus, omdat jij opvalt door je mening, door je meedenken, door je kritische blik.

Waar zijn de bedrijfsverenigingen gebleven?  Die oog hadden voor de belangen in een bepaalde bedrijfstak. Waar zijn de ziekenfondsen, waar zijn de woningbouwverenigingen, waar is de STAR?

En, nog belangrijker: waarom is de huizenmarkt helemaal kapot gemaakt, waarom is de arbeidsmarkt veranderd in een circus van flut-contractjes.

Waarom krijgt mijn zoon niet een fatsoenlijke stage-plaats. Hij wil toch ook gewoon beginnen?
28
1 week en 2 dagen geleden door Milak9
0
-1
@26

Misschien is het een keer verstandig om naar partijen of organisaties/sites te luisteren die dit geluid al jaren de lucht inblazen. 

Omdat het niet vertrouwd overkomt en een andere insteek qua denken vereist, zegt het niks of het waar of niet-waar is.

Onderzoek zelf.

Kijk naar wat door kan gaan als waarheid of leugen.

Vertrouw niet blindelings op de SM of MSM maar alleen op je gezonde verstand.

Iets kan namelijk erg onwaarschijnlijk zijn maar tevens de realiteit/waarheid.
29
1 week en 2 dagen geleden door Dieke
5
-1
Ik heb mij vreselijk geërgerd, aan het commentaar van Rutte om níet op te willen stapoen: "Er hebben ruim 2 miljoen mensen op mij gestemd, dan ga ik tóch nu niet opstappen?" Over arrogantie gesproken, het druipt er vanaf. 

Rutte vergeet een paar dingen, hij was demissionair en had zich, mede door al het gedoe rond de toeslagenaffaire, níet verkiesbaar moeten stellen. Dan had er ook niemand op hem gestemd en had de uitslag er waarschijnlijk héél anders uit gezien. 

Verder speelde deze "Ollongren-papers" ná de verkiezingen. Het is niet gezegd, dat er bij eventuele nieuwe verkiezingen, wéér 2 miljoen mensen op hem zouden stemmen. 

Hij maakt dus een grote fout door te denken, dat hij onverslaanbaar is. We hebben vannacht gezien, dat hij alleen maar overeind kan blijven, met de hem zo welgewillige draaikontenpartijen. Voor de rest kotst iedereen hem uit. Zelfs nieuwe partijen laten hem nu al vallen als een baksteen. 

Het tijdperk Rutte is voorbij. Alleen ziet hij het zelf nog niet. Eén misstap nog en hij kan definitief zijn jas aantrekken. 

Deze arrogante houding van Rutte, bevestigt nogmaals het grote gelijk van Omtzigt.. 
30
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
-3
@22 . Dus Pieter voor het CDA in de Kamer, zijn vrouw voorzitter van het CDA in een dorp, hoezo geen verstrengeling van macht.

Dat is pas een kliek ...😎
31
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
0
-3
@3 Is ze dan orthodox-moslim? En was er voor Pieter niet een leuk blond Nederland meisje?😎
32
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
-1
@29 Ik ben bang dat jij in je ronkende tekst, vol krachtwoorden, die nogal afleiden, dat jij in die tekst nogal voor de muziek vooruit loopt.

Rutte blijft gewoon, die gaat niet weg na deze blamage. Die gaat pas weg als hij zijn loopbaan met glans kan afsluiten.
33
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
0
-2
@24 Wat kan mij die Rutte schelen - of die Kaag of die Hoekstra. Allemaal één pot nat. Zijn totaal niet geïnteresseerd in de gewone burger, weten niet eens hoe het echte leven gaat, waar je echt mee te maken hebt.

Wat wil jij dan, dat politici de hele dag op straat met de bevolking gaan lopen verbinden? En dan, Rutte komt op de fiets naar zijn werk en geeft les op een school, hoezo, niks weten van de gewone burger?

Politici horen te werken en niet de wijk in te gaan. Daar zijn wijkagenten voor.
34
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
4
-1
@27 Waarom krijgt mijn zoon niet een fatsoenlijke stage-plaats. Hij wil toch ook gewoon beginnen?

Misschien omdat een Kariem of Yoesoef werd voorgeprofileerd?  
35
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
2
-2
@27

Het 'wat nu' was meer gericht op over hoe je denkt dat de zaken die je beschrijft in positieve zin veranderd kunnen worden. Zeker voor jongeren is het moeilijk om een vaste baan te krijgen en een starterswoning. De vraag is hoe verander je dat in een land dat al een eeuwigheid CDA stemt omdat opoe dat ook altijd deed en mensen die als afgod economie en poen hebben VVD stemmen?

Niemand wil een cent inleveren voor welzijn en dat is wat er onjuist juist moet gebeuren. De huizenmarkt, wat waren de tweeverdieners blij dat beide inkomens meegeteld werden voor de hoogte van de hypotheek. Dat dat de prijs opdrijft kwam niet in hun op? Te weinig bouwen in de sociale sector is al jaaren een probleem. Maar wat doen veel kiezers, juist die stemmen VVD en CDA. Heeft je zoon op de SP gestemd, of u?
36
1 week en 2 dagen geleden door Milak9
0
0
@30

[Link] wegzetten als een dorp...
37
1 week en 2 dagen geleden door Grasnaaier
0
0
@24 Dat is waar het momenteel juist wel over gaat. Je loopt leeg over de uitwassen van het neoliberalisme, wat niet zo fraai is, dat ben ik met je eens, maar dat is niet waar het over gaat.
38
1 week en 2 dagen geleden door Querido
0
0
@33 en @34

Je kunt het wel allemaal wegfluisteren, je kunt het wel allemaal wegpoetsen. Maar voor veel mensen is het de realiteit. Voor veel mensen is het nu ontzettend moeilijk om een fatsoenlijke baan te krijgen - om een fatsoenlijk huisje te krijgen - om een start in het leven te maken.

Kijk, ik schop mijn zoon wel de goede kant op - kost me een ton of meer - maar geen probleem - dat heb ik er wel voor over.

Maar dit kan toch niet. Dit hoort toch niet zo te gaan. We zijn toch samen met elkaar. En we willen toch het beste voor de volgende generatie. Dat zijn toch - onvermijdelijk - onze opvolgers, en daar moeten we toch een goede toekomst voor verzorgen.
39
1 week en 2 dagen geleden door Querido
2
-1
@35

Yep ik heb op de SP gestemd.

Wat mijn zoon gestemd heeft - daar ga ik niet over.

En over jouw mening: iedereen heeft zorgen over welzijn. Zowel welzijn als z'n ouders als welzijn over z'n kroost. Come on! Dat is toch waar we het hier over hebben.
40
1 week en 2 dagen geleden door Hendrianus
1
-1
@39

Dan heb je goed gekozen gezien je uitingen. Mijn stem is naar de PvdD gegaan. Ouwehand is een goed kamerlid en de 'natuur'l ees park Nederland gaat verder naar de gallemiezen als het CDA en de VVD geen oppositie krijgen. Die Bleker van het CDA ligt nog vers in mijn geheugen, Rutte zal er wel geen herinnering aan hebben.😃
41
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
@38 er is al ruim 50 jaar gebrek aan woningen, het is al jaren zo dat het vinden van een goede baan moeilijk is, er zijn hele generaties zogenaamd verloren verklaard en mijn grootouders hebben me nooit gevraagd of ze de wereld goed aan mijn hadden doorgegeven.

Vooral dat laatste, de wereld goed doorgeven aan de volgende generaties vind ik bijna chantage. Wie weet wat volgende generaties met de wereld gaan doen. En ik denk dat volgende generaties hun problemen niet zo goed weten op te lossen als vorige en huidige generaties dat probeerden.
42
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
@41 Herstel, typefout, moet zijn --En ik denk dat volgende generaties hun problemen net zo goed weten op te lossen als vorige en huidige generaties dat probeerden. --
43
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
Als haar Pieter nou eens MP werd, zou zijn macht dan niet stuitender zijn? Wat is dat toch, dat schelden op politici de macht zouden hebben. Macht tot wat? En dan, wat is een politicus zonder invloed of beslissingsbevoegdheid? Dat is een paashaas zonder eieren ... 
44
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
@38 ik vergat te schrijven dat ik het natuurlijk wel treurig vind. Als jongeren bij hun ouders moeten blijven wonen omdat er geen betaalbare koopwoning is of omdat ze nog geen recht hebben op een sociale huurwoning en de vrije sector te duur is.

Dat het treurig is dat sommigen geen fatsoenlijke baan kunnen vinden. 

Die mensen moeten dus een andere start maken, met andere middelen, doelen bijstellen, geduld hebben.
45
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
@36 stil maar, ik vergiste me Enschede en je koppeling werkt niet. Des te erger, mevrouw Omtzigt in de gemeenteraad voor het CDA (hoezo krijgen buitenlanders geen prachkansen?) en meneer Omtzigt CDA-lid voor de Tweede Kamer.

Dat is toch ook verstrengeling van macht?
46
1 week en 2 dagen geleden door Slavink
1
0
Hemel, ben ik de enige hier?

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.