NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
05 maart
2021

vrijdag

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
TV

Strikter zoeken
Publiceer ook jouw nieuws, artikelen of lokaal nieuws. Reageer op alle nieuwsberichten. Registreer je nu gratis en ga meteen aan de slag.

POLITIEK (NL)

Ophef over Neurenberg-voorbeeld Forum-leider Baudet


Bron: feeds.nos.nl

Ophef over Neurenberg-voorbeeld Forum-leider Baudet Op sociale media is ophef ontstaan over een uitspraak van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Bij het beantwoorden van een vraag uit het publiek betwistte de politicus de legitimiteit van het historische proces tegen nazi-kopstukken, na de Tweede Wereldoorlog in Neurenberg.

Lees verder op feeds.nos.nl >>
33 Reacties  |  66 Clicks
0003
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 week en 3 dagen geleden

REACTIES (33)

1
1 week en 3 dagen geleden door Elsemieke
2
0
Helemaal gestoord , hij wordt steeds gekker.
2
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
2
0
@1 Hij is wel van het padje af.
3
1 week en 3 dagen geleden door Het Zal Wel
2
0
Het is gewoon een fascist, blijven ontkennen is zinloos.
4
1 week en 3 dagen geleden door Het Zal Wel
2
0
Het is gewoon een fascist, blijven ontkennen is zinloos.
5
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
1
-1
Wat ik niet begrijp is dat op elke slak die Thierry Baudet uitzet 100 kilo zout wordt gelegd en breed en zo negatief als mogelijk of compleet uit context in het nieuws wordt geplaatst en iedereen die gechoqueerd reageert en alles wat de NOS zegt voor zoete koek aanneemt zonder 1 letter aan feitencheck... Ondertussen staat Rutte in de peilingen op 40 zetels??! Niemand die daar vraagtekens bij zet...
6
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
1
0
@5 De meeste mensen zijn schapen. In onderstaande yt zegt de directeur van het AD, dat hij bepaalt wie de volgende premier wordt van Nederland, niet de burger.

Link
7
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
1
0
@3 Volgens mij is het een overbetaald kneusje.
8
1 week en 3 dagen geleden door Weerman
1
-1
Bidet radicaliseert nog immer verder. Deze man doet alles om maar aandacht te genereren. Dit soort uitspraken staan haaks op wat hij zelf geleerd zou moeten hebben tijdens zijn studie geschiedenis. En waarom uitspraken doen over die processen? Wat is het doel? Waarom heeft deze fascist het niet over de actuele problemen: klimaat, milieu, woningbouw, werkloosheid, enzovoort? Nou, omdat-ie daar helemaal geen zinnige visie over heeft. Hij profileert zichzelf nu op Trumpiaanse wijze: 'vlot' nylon jack en geen colbert, petje op net als Trump deed... (een petje en nog net geen vechtpet, of helm...) en een hoop gebakken lucht op een podium. Serveer deze mafketel af, deze instabiele, ijdele narcist kan echt niet met politieke macht omgaan, dat wordt een puinhoop.
9
1 week en 3 dagen geleden door Het Zal Wel
2
-1
@5

Ja hoor, daar is alweer een goedprater.

Als je het na alle incidenten nog niet ziet ben je geen haar beter.

Baudet is een fascist.
10
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
1
0
FvD verwijst in een verklaring onder andere naar het proefschrift van Baudet: „Wat hij bedoelde is dat je mensen niet kunt veroordelen met wetten die pas zijn aangenomen nadat de feiten hebben plaatsgevonden. Dat heet het legaliteitsbeginsel en dat vormt de kern van een rechtsstaat. Moord was en is altijd illegaal en altijd onaanvaardbaar. De genocidale misdaden van de Duitsers hadden onder regulier nationaal recht bestraft moeten en kunnen worden.”

Link
11
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
1
0
@8 @9 Ja... Pechtold had wel gelijk met zijn opmerking dat Baudet een clown is. Mensen hebben tevergeefs hun stem weggegooid aan hem. Tijd ze Bidet gaan negeren. Kost de bevolking heel veel energie en levert niks op.
12
1 week en 3 dagen geleden door Weerman
0
0
@10

Dat Bidet zich hier NU druk om maakt en niet om de actualiteit, laat zien dat hij zijn prioriteiten niet op orde heeft. Of dat-ie héél andere prioriteiten blijkt te hebben, namelijk het goedpraten van nazi-misdaden. Deze man deugt voor geen meter.
13
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@10 Ehm... Kan wel zo zijn. Maar de opmerkingen van Baudet hebben dus helemaal niks met de actuele politiek te maken en zijn helemaal uit de context. Het lijkt er wel op dat hij verward is.
14
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
0
0
@12 Volgens mij begrijp je het niet helemaal. Ten eerste beantwoorde Thierry gewoon een vraag uit het publiek, Ten tweede praat hij de nazimisdaden helemaal niet goed maar kaart hij het verkeerd gebruik van het rechtssysteem aan. Hij is per slot van rekening jurist. Als jij hier zo hard moord en brand schreeuwt over wat Baudett zegt, dit voor jouw dus betekent dat wanneer het kabinet in 2021 de doodstraf zou invoeren, jij het er dus roerend mee eens bent dat alle soortgelijke misdrijven van voor 2021 met diezelfde doodstraf wordt gestraft...??

Nogmaals... het woordje Neurenberg valt en meteen wordt Thierry in de hoek van racisten gezet terwijl de context compleet anders is.
15
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@14 De context bij Baudet is vrijwel duidelijk. Appjes, zijn vriendjes, de boeken die hij leest, de bekenden figuren die hij bezoekt, etc... dit zijn geen toevallige missers. Sherry is een uiterst gevaarlijk persoon. Zeker gezien de grote overwinning in de 1ste kamer. Dit geeft aan dat de meeste kiezers geen flauw benul hebben waarop ze stemmen.
16
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
0
0
@15 :

De jonge zonder mondkapje --> MEDIA: "...onhandig..."

Grapperhaus bruiloft --> MEDIA: "...diep door het stof..."

Hoekstra schaatsen --> MEDIA: "...uitglijder..."

Ook media:

Thierry Baudet Neurenberg --> MEDIA: "...racist..."

Thierry Baudet Appjes --> MEDIA: "...meest openlijk racistische politicus..."

Thierry Baudet jongerenpartij --> MEDIA: "...extremistisch en racistisch gedachtegoed..."

Het taalgebruik is fundamenteel anders over andere partijen in de media dan voor FvD. Bij Pim Fortuijn werd dat ook gedaan. Demoniseren wordt dat genoemd.
17
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@16 Rutte is ook een racist. Klopt. Alleen de media durft dat niet te zeggen. Daarom wordt het ook hoogtijd dat Rutte vertrekt.
18
1 week en 3 dagen geleden door Het Zal Wel
1
0
@15

Blijf toch niet zo weg kijken, ook het proefschrift lag onder vuur.

Zo veel verwijzingen, zoveel verheerlijking, zoveel opmerkingen de laatste jaren.

Baudet is een fascist. PUNT
19
1 week en 3 dagen geleden door Elsemieke
1
0
@14 Fcku , de vraag is wel waarom hij de Neurenberg processen aanhaalt ,dat hij het verkeerd gebruik van het rechtssysteem aankaart mag hij zijn mening verder over hebben die was al wat jaren bekend , waarom haalt hij niet het internationaal gerechtshof aan ?

In samenhang met zijn antisemitische uitlatingen en t ontkennen dat de jongeren afdeling dat ook deed in groepsapp, dan wordt t wel de vraag waarom hij de Neurenberg processen aanhaalt , ik vind m een engerd

hij heeft wel antisemitische uitspraken in app , dat hij nazi-misdaden goedpraat gaat mij ook wat ver.
20
1 week en 3 dagen geleden door Elsemieke
0
0
@17 Heb je ook een voorbeeld dat Rutte een racist is ? Wat is dat nou voor uitlating?
21
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
1
0
@18 Ik kijk niet weg, ik kijk juist dieper. En dat proefschrift, door wie lag dat onder vuur?

Jij vind dat hij een fascist is? Prima, ik denk het niet...
22
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@20 Nou... in de toeslagen affaire werden juist mensen van kleur gepakt. Rutte heeft alles proberen af te dekken. Verder is Rutte ook pro Zwarte Piet. Dat zegt wat mij betreft al genoeg.
23
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@20 Linkje: Link

Uitglijders??? Rutte is er ook eentje. Ook Rutte is een enge man.
24
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
1
-2
@19 Ik denk nog steeds dat veel dingen in de media uit zijn verband worden getrokken puur omdat het Thierry Baudet is. Hij neemt zelf ook afstand van al die beweringen. Bovendien is er niets van terug te zien in het partijprogramma behalve een streng immigratiebeleid, maar dat had de VVD ook totdat ze een linkse partij werd en daarmee voor mij totaal ongeloofwaardig zijn geworden.

Het punt is dat momenteel ALLE rechtse partijen worden gedemoniseerd. Vandaar dat Wilders nu ook zo stil als een muis is. Een verkeerd woord en je wordt meteen afgeslacht in de linkse media. Het hele linkse blok (incl. VVD) gaat per definitie niet samenwerken met rechts. Wat is dat voor democratie??? Alsof er alleen links georiënteerde mensen in Nederland wonen... Een deel krijgt alles, het ander deel kan een dikke middelvinger krijgen. Hoezo polarisatie??? Willen we de USA worden??? Het is de bedoeling dat IEDEREEN MET ELKAAR moet samenwerken, niet elkaar tegenwerken.

Daarnaast vind ik die hele demonisatie van Baudet (en Wilders) erg gevaarlijk. Er is blijkbaar niets geleerd van Pim Fortuijn en de media tovert gewoon weer dezelfde truuc tevoorschijn als toen. Wat als een of andere gek hetzelfde idee krijgt bij Baudet. Dan denk ik niet dat de rest van NL nog rustig blijft. Ik ga er niet vanuit maar je moet altijd op je hoede zijn.
25
1 week en 3 dagen geleden door Fcku
0
0
@19 : "...de vraag is wel waarom hij de Neurenberg processen aanhaalt ,dat hij het verkeerd gebruik van het rechtssysteem aankaart mag hij zijn mening verder over hebben die was al wat jaren bekend , waarom haalt hij niet het internationaal gerechtshof aan..?"

Laten we het erop houden dat wanneer je omstreden onderwerpen aanhaalt, dit het meeste aandacht genereert... Ik zou het anders ook niet weten.
26
1 week en 3 dagen geleden door 21st Century Guy...
1
0
Die Baudet weet wel goed hoe hij zich in nesten werkt , laat hij zich bij de huidige tijd houden hoewel zijn advies om te leven zoals voor covid 19 mij ook niet zo verstandig lijkt.
27
1 week en 3 dagen geleden door Elsemieke
0
0
@22 Dan zit je toch al even te slapen Rutte is over zwarte Piet anders gaan denken , wat hij wel heeft gezegd is dat als je pro zwarte piet bent je niet gelijk een racist bent , je lijkt Akwasi wel , met pro zwarte piet zegt me genoeg.

Toeslagen affaire daar heb je Rutte ook niet zo gehoord als wat je nu suggereert

Joop is een gekleurde bron , die balen dat de PvdA zetels verloor , dat overkomt zo ongeveer iedere partij die in een coalitie met de VVD , mijn stem hebben ze ook niet , wat jij nu allemaal uitkraamt klopt ook niet.Zeg dan gewoon dat je m niet moet.
28
1 week en 3 dagen geleden door Elsemieke
1
0
@25 Als Baudet geen aandacht krijgt zorgt hij er inderdaad wel voor dat hij het krijgt , negatieve aandacht is ook aandacht.
29
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@27 Ja, Rutte waait met alle winden mee. Dan pro piet en dan anti piet. Etc... Wat mij betreft is ie dan toch gewoon een racist hoor.
30
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
0
0
@28 Daarom sowieso niet stemmen op Baudet. Hopelijk is hij na 17 maart weg uit de politiek.
31
1 week en 3 dagen geleden door Wcommander
1
0
Politieke zelfverheerlijking verblind hun geestelijk vermogen waardoor zij zich kunnen verheugen op vele verdwaasde volgelingen, want bij verkiezingen gaat het immers om de aantallen, toch?
32
1 week en 3 dagen geleden door Smurf
1
0
@31 Mja... Baudet is is wel vies bezig als hij vindt dat de oudjes maar moeten sterven, zodat hij een paar zetels heeft. Gruwelijke man.
33
1 week en 2 dagen geleden door Smurf
0
0
Ach ja, onze bruine lavendelprins.

Login om te reageren
Login om te stemmen >>

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)

Global
Buitenland
Conspiracy
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.