Home Bericht Toevoegen Registreren Login
01 juni
2020

maandag


Strikter zoeken

SCHOKKEND

Waar komt antisemitisme vandaan en wat doet Europa eraan?


Bron: www.nu.nl

Frankrijk had in 2018 te maken met een stijging van 74 procent als het om de registratie van antisemitische gevallen gaat. In Duitsland steeg het cijfer met 10 procent. Negen van de tien Joodse EU-burgers ervaren toename van antisemitisme. Dat bleek in december al uit onderzoek van de EU. Waar komt het huidige antisemitisme precies vandaan en hoe gaan Europese leiders ermee om?  Lees verder >>
3 Reacties  |  381 Clicks
0002
  Geplaatst door Elsemieke 1 jaar en 3 maanden geleden

REACTIES (3)

1
1 jaar en 3 maanden geleden door Wcommander
0
0
Het jodendom is ongeveer 3000-4000 jaar geleden ontstaan, maar het volk heeft niet echt een stichter. Het is voortgekomen uit vele ideeën en gedachten van profeten. De eerste stamvader was Abraham. Er ontstonden 12 Joodse stammen, elke stam werd vernoemd naar een van de 12 zonen van Jakob Alle stammen hebben in Egypte gewoond. Egypte was toen nog een land dat geregeerd werd door farao's. De Joden waren slaven en moesten werken voor de Egyptenaren. Hier kwam Mozes uit, een uitverkorene van God om zijn volk te bevrijden. Hij bevrijdde zijn mensen van de slavernij. Ze gingen door de Rode Zee. Volgens de Bijbel bad Mozes tot God. God liet de zee in tweeën splitsen tot aan de andere kant van het water. Mozes beklom de berg Sinaï om Gods woord te horen. Hij bleef 40 nachten (dus 41 dagen) op de berg en kwam terug met 2 stenen tafelen (een tafel is hier een stenen plaat). Daarop stonden de tien geboden (עֲשֶׂרֶת הַדִבְּרוֹת, letterlijk vertaald: de 10 gesproken). Deze 10 geboden zouden voortaan de leefregels van de Joden vormen. Zo ontstond het echte eerste geloof in een God en pas duizenden jaren later ging men dat overal nadoen. Sindsdien tracht met dit oude geloof en zijn volgelingen de joden met veel geweld gedurende vele eeuwen, tot op de dag van vandaag te vernietigen. Al die extreme ideologische, religieuze en politieke stromingen gedragen zich als Goliath tegen de kleine David. En het is ze gelukkig nog nooit gelukt hoe ze ook lobbyen en samenzweren.
2
1 jaar en 2 maanden geleden door Elsemieke
0
0
@1 Het zal ze nooit lukken ook hoor Wcommander , het komt uit alle hoeken en gaten , het lijkt me absoluut geen pretje om joods te zijn en daarop worden afgerekend.

Macron wil nu ook anti-zionisme strafbaar stellen , goede zaak , antisemieten gieten hun haat in antizionisme

Elk land zou dit strafbaar moeten stellen

Dan zijn er heel heel veel mensen zwaar strafbaar.

Kritiek op het beleid van israel is iets wezenlijk anders dan het bestaan van israel ontkennen

Ik walg van antisemieten en zal me er tegen blijven verzetten
3
1 jaar en 2 maanden geleden door Wcommander
0
0
De enige kritiek die ze op Israël kunnen hebben is dat ze haar vijanden altijd een koekje van eigen deeg geeft. Als je als natie en volk altijd zo gewelddadig benaderd wordt is het gewoon "oog om oog, tand om tand" niet? Israël is natuurlijk een makkelijk doelwit, want overal heb je wel gefrustreerde tirannieke geesten die dat landje als een gezamenlijke vijand willen zien.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS SCHOKKEND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2020.