NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
02 juli
2020

donderdagStrikter zoeken

ECONOMIE

Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatief


Bron: www.nu.nl

Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatief Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.  Lees verder >>
47 Reacties  |  725 Clicks
0002
  Geplaatst door Fcku 1 jaar en 4 maanden geleden

REACTIES (47)

1
1 jaar en 4 maanden geleden door Wcommander
0
0
Ha, Ha, wacht maar eens af als de goegemeente echt gaan begrijpen wat er aan de hand is? Velen lezen de krant niet en of zijn niet geïnteresseerd in die rare nare politiek, want leuke dingen zijn alleen maar leuk, niet?
2
1 jaar en 4 maanden geleden door Elsemieke
0
0
Ja nogal logisch iedereen is er per saldo op achteruit gegaan met alle verhogingen , kunnen ze je leuk wat meer geven , voorlopig ben ik per maand meer kwijt dan dat ik erbij gekregen heb.
3
1 jaar en 4 maanden geleden door Wcommander
0
0
Ik lees net dat Eneco een feestje viert omdat ze minder winstbelasting hoeven te betalen. Nu snap ik waarom wij ineens meer energie belasting moeten gaan betalen. Rutte heeft die dividend belasting voordelen via een omweg aan Eneco terug betaalt en wij kunnen nu dat cadeau gaan betalen. Schandalig, tot ziens in het stemhokje.
4
1 jaar en 3 maanden geleden door Wcommander
0
0
Ik las net dat we meer dan 3 miljoen gepensioneerden hebben, die al vele jaren geen inflatie correctie van verschillende procenten per jaar hebben gekregen. Wat een grove leugen dat bijna honderd procent van de bevolking er op voorruit zouden gaan volgens Rutte. Die Nederlanders gaan er al vele jaren op achteruit tot vaak 20% totaal of meer, niet?
5
1 jaar en 3 maanden geleden door Wcommander
0
0
Ook in de media berichten over de steeds slechtere inkomens van de favoriete zzp'ers groep van de VVD en Rutte. Nou het zullen je vrienden maar wezen, heb je geen vijanden meer nodig denk ik dan. Ik ga iedereen mobiliseren uit onze vriendenkring om op de 50plus partij te gaan stemmen. Tot ziens in het stemhokje, en houd de moed er nog even in.
6
1 jaar en 3 maanden geleden door Wcommander
0
0
Zie daar, vanmorgen een artikel in onze krant met alle aanwijsbare informatie over de oorzaken waarom ouderen met niet alleen AOW maar ook met een aanvullend pensioentje al vele jaren in de min zitten. Ook dit jaar weer een aderlating door dit kaalpluk kabinet met steun van de traditionele conventionele partijen. We gaan die situatie van onderdrukking proberen te wijzigen in het stemhokje, doet u ook mee?
7
1 jaar en 3 maanden geleden door Wcommander
0
0
Dat gedaalde vertrouwen zal nog wel meer zakken, als die Zweedse beleggers hun koopwoede van Nederlandse huurwoningen in gang hebben gezet. Onze krant melde dat ze op grote schaal Nederlandse huurwoningen willen opkopen, om via huurverhogingen grote winst te kunnen maken. Dus het aantrekken van buitenlandse investeerders gaat weer over de hoofden van onze al verarmde huurders, dankzij onze eigen overheid. Bedankt hoor? En dan ook nog in een land wat in Europa bekent staat als belastingontwijkingsparadijs.
8
1 jaar en 2 maanden geleden door Wcommander
0
0
Huishoudens consumeren hierdoor minder dan voor de crisis, terwijl ze wel meer geld uitgeven. In 2017 consumeerden mensen nog zo'n 6 procent minder dan in 2008. Door prijsstijgingen van 9 procent in totaal kregen ze daar minder goederen en diensten voor terug. Ook als de groeiende consumptie van 2018 mee wordt gerekend, komt de consumptie van een gemiddeld huishouden nog steeds beneden het niveau van voor de crisis in 2008 uit. Wat een leugenfestijn niet, zo vlak voor de verkiezingen.
9
1 jaar en 2 maanden geleden door Wcommander
0
0
Bevestiging ,,Dit onderzoek van NN is de zoveelste bevestiging van de enorme betaalbaarheidsproblemen in de huursector", reageert Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, de belangenclub van huurders. Hij wijst op recente cijfers van het CBS, waaruit blijkt dat de huren de afgelopen zes jaar met gemiddeld 18 procent zijn gestegen. Dat is bijna tien procent boven inflatie. Dankzij die Rutte kabinetten dus denk ik!
10
1 jaar en 2 maanden geleden door Wcommander
0
0
Wist u dat als je bij Amvest, AEGON enz een huis hebt gehuurd, dat je eigenlijk alleen maar een casco huurt tegenwoordig? Een versleten keuken, badkamer of toilet die meer dan 40 jaar oud is, wordt alleen nog vervangen als je daar een fikse huurverhoging voor accepteert. Als je dan de huur opgezegd krijgt wegens te laag inkomen door pensioen of zo, zijn ze blij want dan komt er nog een fikse verhoging voor de nieuwe huurder. Een waar beleggersfeest tot je als huurder geen beleg meer kan kopen om je boterham te beleggen.
11
1 jaar en 2 maanden geleden door Wcommander
0
0
Een andere huurder vertelde mij dat door al die vervangen essentiële onderdelen van zijn huurhuis, de huurprijs door al die huurheffingen en verhogingen opgelopen was tot bijna €1400. En dat voor een gewoon huurhuis waarvan wel elke keer ook de puntentelling omhoog geschroefd werd natuurlijk. Geen vrije sector of geliberaliseerde huurwoning hoor? Allemaal rijkdom voor beleggers door krapte op de woningmarkt, en armoede voor de huurders. Een waar marktwerking feest voor de VVD en hun lobbyclubs weet ik zeker. Wordt het hier ook geen tijd voor misschien paarse hesjes want het is dodelijk voor je woonplezier.
12
1 jaar en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
En als je dan werknemer bij de Hema bent en je moet nu ineens 25% inkomen inleveren volgens de onderhandelingen met de CNV vakorganisatie? Helemaal in de geest van de liberalen en de kerkelijken. Dan ben je vogelvrij verklaart en heb je misschien geen dak meer boven je hoofd. Zo worden de bejaarden zich steeds meer bewust van het feit, dat ze de beste tijd hebben meegemaakt. Mij benieuwd wanneer die types aan ons pensioen gaan knabbelen.
13
1 jaar en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
Hoe is het daarnaast economisch te verantwoorden dat naast zoveel bezuinigingen en kaasschaaf wetten, om IS nakomelingen naar hier te halen. Voor onze kinderen of kleinkinderen is er niet genoeg geld voor adequate zorg, niet? Tevens laten ze meer dan 1600 migrantenkinderen uit de opvang ontsnappen en de illegaliteit in duiken. Dat ook criminele psychische patiënten worden losgelaten om hun dodelijke hobby uit te leven is wel de ergste fout die men kan maken. Nu nog iedereen verslaafd maken aan de legale wiet wetgeving die in de maak is, en dan gaat die anti rook campagne tevens letterlijk en figuurlijk in rook op. Ik heb nog nooit zoveel tegendraadse campagnes van een regering meegemaakt, u wel? Hoeveel Euro's gaan dan tevens in rook op?
14
1 jaar en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Met boosheid in mijn ziel heb ik die RTL uitzending gezien! Een grote groep modale Nederlanders met een baan en een redelijk inkomen heeft moeite om rond te komen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Elke week kiezen tussen benzine tanken om op je werk te kunnen komen of een paar extra boodschappen. Koop je eindelijk nieuwe schoenen voor je kind of betaal je de achterstallige telefoonrekening? Een groep huishoudens die boven de niet-veel-maar-toereikendgrens (SCP, zit en een baan heeft, loopt bijna dagelijks tegen problemen aan). Het afgelopen jaar werd dat nog zwaarder: driekwart van de mensen die meededen aan ons onderzoek, zegt nu moeilijker rond te komen dan een jaar eerder. Wat komt er uit het onderzoek van RTL Nieuws? RTL Nieuws onderzoekt sinds maart de groep Nederlanders die moeilijk rond kan komen. Op een oproep waarin we vroegen naar ervaringen met armoede, reageerden binnen een paar dagen meer dan 3000 mensen. 'Ik moet 20 euro aan mijn kind vragen om boodschappen te doen'. Dit is heel wat anders dan Rutte beloofde voor de zoveelste keer, schande.
15
1 jaar en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Het moet mij toch even van het hart om de RTL4 onderzoek journalisten te complimenteren, met hun zeer serieuze en adequate manier van werken om de onderste steen naar boven te halen. Onze NPO (staats) televisie journalisten passeren ze hier mee in durf en onafhankelijkheid denk ik. Maar het is natuurlijk wel hun broodheer "de staat" die over het geld gaat, en dat is ook eng.
16
1 jaar en 1 dag geleden door Wcommander
0
0
De inkomensafhankelijke huurverhoging. Vanaf 1 juli 2019 mag de huur van je sociale huurwoning maximaal 4,1 tot 5,6 procent worden verhoogd, afhankelijk van de hoogte van je inkomen in 2017. De huur mag in Nederland één keer per jaar worden verhoogd. In 2018 was deze maximale verhoging nog 3,9 tot 5,4 procent. Veel verhuurders verhogen het bedrag halverwege het jaar, waarmee dit meteen gevolgen kan hebben voor je maandelijkse kosten. Ondanks hun leugenachtige verhaal over de milieu plannen, halen ze zo toch via met deze fiscale truc hun nog zwaardere heffingen binnen. Daar hebben die groot geld bezitters met hun witwasserette geen last van, niet. Zo gaat het eindeloos door, en door, enz.. Zo raak je op den duur je pensioentje helemaal kwijt.
17
11 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
De gemiddelde huurprijs die huurders moeten betalen bij een woning in de vrije sector ligt al tegen de bovengrens van 1.000 euro voor het middensegment. In de vier grote steden starten huurders bij particuliere verhuurders zelfs met een huur van 1.154 euro per maand. Allemaal opgejaagd door investeerders die net als de overheid de huurder zien als doelgroep, niet? Met zulke vrienden heb je geen andere vijanden meer nodig.
18
11 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
De verdeling van de inkomens wordt steeds schever, concludeert de Internationale Arbeidersorganisatie (ILO) donderdag in eigen onderzoek. Mensen met hogere inkomens krijgen een steeds groter deel van het totale inkomen, terwijl mensen met lagere inkomens verhoudingsgewijs juist achteruitgaan. "De verdeling van de arbeidsinkomsten tussen 2004 en 2017 volgen een hockeystick-patroon", schrijft de ILO in het onderzoek. "We zien een flinke achteruitgang voor mensen met midden- en lagere inkomens, aan de top zijn ze juist verhoudingenwijs meer gaan verdienen." Uit het ILO-onderzoek blijkt dat 10 procent van de bestbetaalde mensen in "gevorderde economieën" bijna de helft van de totale looninkomsten op zich nemen, namelijk 48,9 procent. Ik las net dat weer een Zweedse groep beleggers opnieuw een heleboel ex Vestia Nederlandse woningen gaan beheren om vette winsten te genereren. Hoe lang laten we die praktijken nog toe?
19
11 maanden en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
De Amsterdamse huizenmarkt lijkt meer op de woningmarkten van steden als Parijs en Frankfurt dan op die van de rest van Nederland, schrijven onderzoekers van de Nederlandsche Bank (DNB) in het nieuwe boek Hot Property: The Housing Market in Major Cities. Zo trekken, net zoals in andere grote steden, vooral hoogopgeleide jongeren en immigranten naar de stad en investeren ook relatief veel beleggers in de stedelijke huurmarkt. Dit leidt tot een flink hogere vraag en snellere prijsstijgingen dan in de rest van het land. Beleggers worden nog steeds naar Nederland gelokt om cash huur opbrengsten naar hun land mee te nemen zonder enige belasting te betalen. De hond in de pot voor die arme modale Nederlanders plus gepensioneerden. Bedankt Rutte kabinetten, ook nog voor die idiote heffingen?
20
11 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Zaterdag 13 juli 2019 Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. 'Topinkomens stijgen stuk harder dan cao-lonen'. Bestuursvoorzitters verdienden in 2018 gemiddeld 7,2 procent meer dan in het jaar ervoor. Het gaat om een totaalbedrag van 1,83 miljoen euro. Dat blijkt uit een onderzoek van naar 117 toonaangevende Nederlandse bedrijven en instellingen. De cao-lonen groeiden in diezelfde periode met slechts 2,1 procent. De absolute grootverdiener is Shell-topman Ben van Beurden, die in 2018 20,1 miljoen euro opstreek. Ook Nancy McKinstry van Wolters Kluwer (13,7 miljoen euro), Gillian Tans van Booking.com (12,7 miljoen) en Jean-François van Boxmeer van Heineken (9 miljoen) behoren tot de top vijf wat betreft salaris. De grootste loonkloof was te vinden bij Unilever, waar topman Paul Polman 283 keer zo veel verdiende als de gemiddelde werknemer bij het bedrijf. De grootste stijger was Stephan Borchert van Grandvision, die er in 2018 meer dan 60 procent op vooruitging in vergelijking met het jaar ervoor. De stijging in de beloningen voor bestuurders is vooral te danken aan de goede beurskoersen, gestegen winsten en hogere waardes van aandelen. Geldt niet voor de belegde pensioenen merk ik al tien jaar! Het zijn vooral de topsalarissen van de grootste Nederlandse bedrijven en multinationals die eruit springen.
21
11 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Pensioenfondsen krijgen een nieuwe klap. Vanaf 2021 moeten de fondsen uitgaan van nog lagere rendementen, waardoor pensioenkortingen nog dichterbij komen. Daarnaast neemt de kans af dat pensioenen op korte termijn mee kunnen stijgen met de consumentenprijzen. Dat staat in een rapport dat opgesteld is door een adviescommissie die sinds begin 2019 onder leiding staat van Jeroen Dijsselbloem, oud-minister van Financiën. Waarom worden dan die financiële beleggingsstoppers dan zo afschuwelijk rijkelijk beloont als zou het idioot goed gaan met al die beleggingen? Wij gepensioneerden hebben weer het nakijken, net als bij die sjoemelpolissen en nep spaarhypotheken enz.enz. Die pensioenpotten waren nog nooit zo goed gevuld.
22
11 maanden en 2 weken geleden door Elsemieke
0
0
@21 Helloo Wcommander
23
11 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
@22 Also hello you too.
24
11 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Deze week stond het programma "MAX" in het teken van de huidige situatie op de huizenmarkt. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt wonen onbetaalbaar. Huurprijzen rijzen de pan uit. 1500 euro per maand is geen uitzondering meer, met soms huurverhogingen van 50 procent. En een huis kopen is voor starters niet meer te doen. Tenzij de ouders financieel bijspringen. De prijs van een nieuwbouwhuis steeg in vier jaar tijd met 35 procent. Hoe heeft dit zo uit de hand kunnen lopen? Er is te weinig gebouwd, terwijl de bevolking sneller groeit dan gedacht. Gevolg: door de schaarste aan huizen werd vastgoed buitengewoon winstgevend. Beleggers zoeken en vinden mogelijkheden voor lucratieve constructies. En dat leidt tot almaar stijgende prijzen. De stedelijke bevolking én hun gemeentebesturen hebben het nakijken. Dankzij het woningbeleid van de laatste kabinetten. Honderden Euro's extra door huurheffingen, wisselen van huurder en groot onderhoud.
25
11 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
In deze uitzending onder andere bewoners van Utrechtse huurhuizen die vertellen hoe oliesjeiks uit Qatar met hun huizen miljoenenwinsten maakten. Een Amsterdamse huiseigenaar beschrijft hoe ze weigerde in zee te gaan met snelle vastgoedjongens die haar monumentale pand voor veel geld wilden kopen. "Amsterdam moet voor de Amsterdammers blijven", zegt ze. Bij ons is het zo dat als wij ouderen allemaal uit die huurhuizen in Heemstede zijn weggepest, dat die huur ook misschien wel €1400 is geworden, zodat onze jongere garde voorgoed moet wegvluchten.
26
10 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Dus kortom, al die grote winsten verdwijnen in de zakken van al die topjongens van van al die grote multinationals en witwassers banken. Vandaar dat er bijna geen rentes meer zijn voor ons middengroepen. Pensioenen, indexeringen, spaarrekeningen, lopende rekeningen en inflatiecorrectie worden zo allemaal de nek om gedraaid denk ik. Die boven en onderwereld praktijken zetten ons modale groepering helemaal klem denk ik omdat die verwevenheid steeds sterker is geworden dacht ik. In die house of cards en andere TV series leggen ze het allemaal uit hoe die dealtjes gebeuren. Tot ziens hoor en sterkte.
27
10 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
15 augustus 2019 11:26 Laatste update: een uur geleden. 211 CEO's van de 350 grootste Amerikaanse bedrijven verdienen gemiddeld 278 keer het jaarinkomen van een gewone werknemer. Dat concluderen onderzoekers van het Economic Policy Institute (EPI), een non-profitdenktank uit de VS. De betreffende bestuursvoorzitters verdienen jaarlijks gemiddeld 17,2 miljoen dollar (zo'n 15,4 miljoen euro). In 1965 was het verschil in beloning nog stukken kleiner. Toen verdiende een CEO gemiddeld nog twintig keer zoveel als een werknemer. In 1989 was het CEO-inkomen al opgelopen tot 58 keer dat van een gewone arbeidskracht. Het inkomen van bestuursvoorzitters is tussen 1978 en 2018 met 940 procent gestegen, terwijl dat van werknemers in diezelfde tijd gemiddeld zo'n 12 procent omhoog is gegaan. Maar we kregen toen nog wel een beetje rente, niet?
28
10 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Steeds meer middeninkomens en gepensioneerden in de financiële problemen. Velen van het moeten naar de kringloop winkel en de voedselbank uitwijken. Ja, het gaat steeds beter met de armoe in dit door de rijken bestuurde land.
29
10 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent. Daarom selecteren ze die medewerkers er ook op. Bron van toenemende armoede in dit land.
30
10 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Ook in Nederland bezit de groep rijksten 1,3% zo’n 40% van alle rijkdom. Dit komt mede doordat het in veel landen voordelig is om je geld in een bedrijf te stallen. Veel vermogen is daar bovenop nog eens verborgen. Vaak op plekken waar weinig of helemaal geen belasting wordt geheven. Per land zijn dat er vaak wel minstens honderdduizenden bevoorrechten. Ze hebben een ongelofelijke invloed op de politiek en de overige maatschappij, in hun voordeel natuurlijk. En wij maar inleveren, niet?
31
10 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
"Het Nibud zou het liefst willen dat we maximaal zo'n 50 procent van ons inkomen aan vaste lasten kwijt zijn en bij meer dan 60 procent luidt het Nibud de noodklok en waarschuwt het voor mogelijke financiële problemen. Onze cliënten komen nu uit op 74 procent van hun inkomen dat opgaat aan vaste lasten. Dan is je portemonnee een tikkende tijdbom die ieder moment kan ontploffen", aldus ZELF-voorzitter Erwin Bel.

Door: NU.nl. Dat nieuwe investeringsplan om honderden renteloze goedkope miljarden te besteden is alleen maar uitgedacht door die zelfde top, rijke personen, bedrijven en multinationals. Dit wordt de genadeslag voor ons gewone modale mensen.
32
10 maanden en 3 dagen geleden door Wcommander
0
0
Ik lees net dat ze toch weer de winstbelastingen voor het bedrijfsleven willen verlagen. Als ze de de lonen maar gaan verhogen, weer voor de top alleen zeker, om zogenaamd aan de voorwaarden te voldoen. De rest van de samenleving heeft natuurlijk weer het nakijken. Leuk voor die lobbyclub dat ze dat onderling zo netjes kunnen regelen, niet?
33
10 maanden en 3 dagen geleden door Wcommander
0
0
Waarom ik als burger en consument zeer ontevreden ben, doordat ons land totaal dreigt te criminaliseren. Al vele jaren grote problemen bij de politie: intimidatie en discriminatie op de werkvloer en integriteitsonderzoeken naar agenten. Het overkoepelende probleem: de politie dreigt losgeweekt te raken van de samenleving. „De maatschappij vernieuwt, maar de politie blijft achter”, zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs. Agenten komen minder op straat, bij de opsporing worden verouderde technieken gebruikt door haperende ict en de samenstelling van het korps sluit niet meer aan bij die van de maatschappij. Struijs: „De belofte van de Nationale Politie wordt niet vervuld.” Tekort aan agenten. „Roosters kunnen maar nauwelijks gedraaid worden”, zegt Den Besten. Kloof tussen agenten en leiding. Botsende culturen. Vrouwelijke agenten ervaren seksuele intimidatie, agenten met een multiculturele achtergrond discriminatie, en burgers worden door agenten in een app-groep uitgescholden voor „kankermongolen, kankerlijers, pauper-allochtonen, kankervolk, kutvolk en kutafrikanen”. Integriteitsproblemen. Een Limburgse agent verkoopt geheime politie-informatie aan criminelen. Een politiecommissaris laat zich fêteren door een ondernemer. En een Haagse politieman regelt opslagplaatsen voor de onderwereld. Oók het ict-systeem van de politie van 80 miljoen is niet van de grond gekomen.. Er kwam een oplapbeurt – die bijna 400 miljoen euro mocht gaan kosten – onder de noemer ‘Bijgestelde Aanvalsprogramma Informatievoorziening Politie 2013-2017’? De drugswereld en de verwevenheid tussen onder en bovenwereld is gigantisch vooral in de grote steden. Kortom, de handhaving is bijna een onmogelijke zaak geworden. Overgenomen uit recente nieuwsgaring en NRC.
34
10 maanden en 1 dag geleden door Wcommander
0
0
De ING bank vroeg een groot aantal Nederlandse beleggers op wie zij zouden stemmen als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden plaatsvinden. De partij van premier Mark Rutte kan rekenen op 22 procent van de stemmen van de ondervraagde beleggers. Ja, de bank van de rijken, beleggers en grote bedrijven, niet?
35
9 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Een onbekend aantal Nederlanders dat in het buitenland in de cel zit, heeft ten onrechte een uitkering ontvangen. De gedetineerden ontvingen drie jaar lang een uitkering, omdat er geen goede afspraken waren tussen de verantwoordelijke instanties en het ministerie van Buitenlandse Zaken over de uitwisseling van gegevens. Dat schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Wanneer mensen die een uitkering ontvangen in de cel belanden, zijn zij verplicht bij de uitkeringsinstanties te melden dat zij gedetineerd zijn. Uit eerder onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat het UWV ook aan grote aantallen gevangen in Nederland ten onrechte uitkeringen heeft verstrekt. Ook is gebleken dat de uitkeringsinstantie WW uitkeert aan Poolse arbeidsmigranten zonder dat er sprake is van ontslag. Het geld kan niet op als het onze hoeders in Den Haag en het UWV betreft, wij ouderen worden steeds meer kaal geplukt. Bah, bah, bah!
36
9 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
De kogels vliegen ja af en toe om de oren. Een ouderencomplex in Rozenburg (gemeente Rotterdam) is in de nacht van zondag op maandag beschoten. Een van de kogels is rakelings langs het hoofd van een bewoner gegaan, zo meldt de politie. De kogel liet een gat achter in de stoel waarop de bewoner zat. In totaal zijn in vier woningen aan de Langeplaat kogelinslagen in de ramen te zien. Op straat liggen meerdere hulzen. Zelfs daar ben je als bejaarde niet meer veilig in dit land. Schande, en zo gaat het elke dag maar door, door, ja en voor hoe lang nog?
37
9 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Een agent is vrijdag bij het controleren van een luidruchtige trouwstoet in Rotterdam bewusteloos geslagen. 40 mensen keken de andere kant op. Een dag later zijn drie van zijn collega's gewond geraakt bij een aanhouding in dezelfde stad. "We hebben hier niet te maken met een trend, maar met een structureel probleem", aldus de grootste politievakbond ACP. In 2018 waren 10.593 incidenten tegenover 9.598 incidenten in 2017 (pdf). Korpschef Erik Akerboom zegt dat ook de heftigheid van de incidenten lijkt toe te nemen. Onbegrip onder agenten bij lage straf. Volgens Schoones heerst er dan ook onbegrip bij agenten als er een lage straf wordt opgelegd of als er vrijspraak volgt. Ik denk dat de politiek al die tijd de andere kant op heeft gekeken, niet? En het gaat maar door en door verergert alsmaar. Het is net of dit land niet meer bestuurd wordt denk ik vaak.
38
9 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Ik ben zo kwaad omdat een kwart van de Nederlandse huurders, zo'n 800.000 huishoudens, volgens het Nibud financieel klem zit. Deze huurders betalen zulke hoge huren dat ze niet genoeg geld overhouden voor hun levensonderhoud. Doordat die Rutte clan inkomens huurheffingen van de huurders eisten, werden die huurhuizen voor vele volgende huurders onbetaalbaar. Dus mijn inkomens huurheffingen werden automatisch overgedragen naar de volgende huurder, plus een extra huurverhoging bij een huurders wisseling. The Sky is de limit voor deze onrechtvaardigheid denken ze vast en zeker.
39
9 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Als consument gingen we er de laatste 6 kabinetten steeds financieel op achteruit, of we nu werkten of met pensioen waren. Zelfs die €1000 die Rutte beloofde ging niet door. Op onze kleuterschool al noemde we vroeger zulke types liegbeesten, lieieieieiegebeesten riepen we dan. Zeker weten dat we nooit meer op zulke types zullen stemmen, zeker en vast zeggen ze dan in België. Hier is men Oost-Indisch doof en stekeblind of er helemaal al aan gewend,niet?
40
9 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Aimabel, sympathiek en goed, zo omschrijven advocaten hun geliquideerde collega in een eerste reactie. "Maar bovenal een echtgenoot en vader", aldus collega-advocaat Bart Swier. Wiersum laat twee kinderen en een vrouw achter. Volgens de politie was het een jonge dader, in het zwart gekleed en met een zwarte capuchon. Lijkt sterk op een van die vele goedkope huur moordenaartjes waar we er steeds meer van in dit land krijgen, niet? Het wordt een echt verdienmodel om snel met zo'n macho supercar te kunnen showen denk ik.
41
9 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Het is een dieptepunt lees ik net op het internet, maar naar mijn mening gaan we nog veel dieper. Er schijnen immers internationale afspraken over te zijn, zodat er geen rem op is las ik? Weet iemand dat uit te leggen?
42
9 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
De algehele rechtsorde en het rechtsgevoel is het mes op de keel gezet in dit land. De grootste georganiseerde criminele groepering de Mocro maffia, heeft haar overmacht en de onmacht van onze handhaving aangetoond. Mede een voorbeeld van ons mislukt migratiebeleid denk ik. Dan maar beter alle drugs legaliseren zei men op TV? Nog zo'n voorbeeld van de witte vlag van de overgave maar uithangen, was tevens het bewijs van een verloren oorlog. Ik ben bang dat straks niemand meer durft te handhaven en de teloorgang van onze samenleving een feit is geworden. Dit heeft ook nog een aantrekkende werking ook, gelukkig ben ik bejaard! Na mij de zondvloed, want ik heb genoeg gewaarschuwd.
43
9 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Onder premier Ruud Lubbers verlaagde de overheid als onderdeel van bezuinigingen de bijdrage aan de ambtenarenpensioenen. Deze werden in de jaren tachtig van 21 procent tot onder de 10 procent verlaagd. Daardoor ontstond een betalingsachterstand door het Rijk van bijna 33 miljard gulden. Ambtenaren en leraren hadden daar destijds niets over te zeggen omdat het ambtenaren- en onderwijspensioenfonds ABP een Rijksdienst was. Omgerekend naar euro's en met ruim 25 jaar aan rendement zouden de achterstallige betalingen neerkomen op ongeveer 80 miljard euro, zegt directeur Rob de Brouwer van de Vereniging Pensioenverlies. "Daarmee zou de dekkingsgraad van het ABP weer ruimschoots boven de 100 procent komen." En de pensioenen worden al tien jaar niet meer geïndexeerd. Maar de pensioenpremies altijd al wel, na elke inflatiecorrectie gaat doordat het een percentage is, de prijs omhoog in baar geld, niet? Dit lijkt mij pure diefstal.
44
9 maanden en 6 dagen geleden door Wcommander
0
0
Tweede Kamerlid voor de VVD Wybren van Haga is uit de fractie gezet. Tegen gemaakte afspraken met de partij in heeft Van Haga zich toch bemoeid met zijn vastgoedbedrijf. Drank, integriteit, zich niet aan afspraken houden? Hoeveel koppen moeten daar nog gaan rollen? En die lobbyclub van de zakenpolitiek, blijft ons consumenten maar kaalplukken vinden wij.
45
8 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Er reed een gigantische trekker mee in het protest tegen het kabinet met een prachtige leus voorop. "Retteketetteketet wat een kut kabinet". Dat vinden wij heel terecht. Ook voor ons gepensioneerden, zo is het maar net. Was met foto en al in de ochtendkrant gezet. Wie is er eigenlijk niet op achterstand gezet door dit kabinet. O ja, de vermogende groepen, daar had ik even niet op gelet.
46
8 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Korpschef Akerboom: 'Groei drugsmisdaad door politieke wispelturigheid' 03 oktober 2019 04:33 Laatste update: Doordat de politie eerst mensen moest wegbezuinigen en vervolgens weer mensen moest aannemen, kon de georganiseerde drugsmisdaad zo groot worden, zegt korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie donderdag in een interview met de Volkskrant. Ik wordt steeds ontevredener als consument. Wie kan dit onvermogen eens stoppen?
47
8 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
De gemeente Den Haag is op meerdere punten tekortgeschoten bij het handhaven van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp, zo blijkt donderdag uit het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Tijdens de jaarwisseling ging het mis met het vuur in Scheveningen en ontstonden er op verschillende plekken in het stadsdeel branden. In het kort. O.V.V. zeer kritisch over rol van gemeente bij vreugdevuren. Burgemeester wist van niet nagekomen afspraken, maar greep niet in.

Bouwers wilden geen bemoeienis. Organisatie moet volgens OVV fundamenteel anders. Net als bij de politiek in andere zaken, een hap snap beleid zonder iets van de maatschappelijke ontwikkelingen te snappen denk ik.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS ECONOMIE

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2020.