NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
03 december
2022

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Dilan YesilgöZ (Vvd) Clasht Met Sylvana Simons (Bij1) Om Zwartepietenprotest Staphorst


Bron: wnl.tv

Dilan Yesilgöz (VVD) clasht met Sylvana Simons (BIJ1) om zwartepietenprotest Staphorst Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1) is in de Tweede Kamer hard gebotst met justitieminister Dilan Yeşilgöz. Simons bevroeg de minister tijdens het vragenuur over het geweld dat is gebruikt tegen mensen die in Staphorst wilden protesteren tegen Zwarte Piet. Ze vindt dat de minister daar te lichtzinnig mee omgaat.

Minister Yeşilgöz vindt dat het vooral aan de politie en de burgemeester is om te bepalen hoe omgegaan wordt met demonstraties. Ze wil zich er vanuit Den Haag niet mee bemoeien. D


Lees verder op wnl.tv >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
111 Reacties  |  694 Clicks
0007
  Geplaatst door Crezee 1 week en 4 dagen geleden

REACTIES (111)

Reactie 101  t/m  111
  Vorige Pagina - Volgende Pagina  

Nieuwste berichten eerst
101
1 week en 3 dagen geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
9
-3
@50

Er zijn ook mensen die moeten werken blijkbaar doe jij dat ook niet .

Maar goed heb je antwoord gegeven en jij mij niet dus heeft discussies dan ook geen in .

Maar  goed nogmaals het gaat allang niet meer om de kleur maar op de manier hoe het door de strot word duwt zonder enige.

 discussie

Maar veel succes verder 
102
1 week en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
9
-3
@100 Bennie van Gisteren

"Niet dat relschoppers dat bepalen, zoals dat in Staphorst is gebeurd. "

In de tactische uitwerking van deze laatste zin van U moet U beseffen dat er onderscheid is tussen

1. de reguliere demonstratie die aan het adres van de overheid is gericht door een groep die zich in het beleid niet gehoord vindt.

2. de demonstratie/actie van activisten die de steun hebben van politiek en overheidsbeleidsmakers, maar eisen stellen aan hun medeburgers.

Dat geeft een geheel andere dynamiek.

In het eerste geval is de politie de tegenstander op straat, in zover deze de overheid herkenbaar vertegenwoordigt.  In het tweede geval zijn het de burgers in het andere kamp, die niet aan de eisen voldoen. Politiebeambten zijn professionals en kennen de wet. De medeburgers zijn geen professionals.

Ergo: daar kom je als erudiete activist in de auto naar Staphorst. Je kent de geschreven verdragen, wetten, je rechten en de jurisprudentie.  De dorpsjeugd kent die niet, maar werkt met de ongeschreven regels van de naoberplicht en opkomen voor je maten, je dorp en de streek.  Abstracties versus staan voor elkaar.

De 2e situatie is heel lastig inschatten, omdat het verloop van de gebeurtenissen afhangt van incidenten. zoals 2 auto's die uit de colonne vallen.

DvD
103
1 week en 2 dagen geleden door Graaier1000
9
-3
@98 , Een vergelijking maken is niet hetzelfde als gelijkstellen aan. Een demonstratie houden is overigens meer dan een kwestie van aanmelding. De gemeente maakt na de aanmelding een afweging. Aan de hand van die afweging heeft de gemeente de mogelijkheid om vanwege een aantal redenen een demonstratie niet toe te staan. Zoals bij dreigende verstoring van de openbare orde.
104
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
4
-9
@101 Je reageert met reactie @46 wel op @42 maar niet op @44 . Hoe kan ik dan weten dat je net op dat moment ging werken? Die  rotopmerking mag je dus voor je houden.

En nog steeds geen antwoorden op mijn vragen. Die heb je dus blijkbaar niet. Geeft niet, dat wist ik al wel. Werk ze.
105
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
4
-10
@102 Nou, het lijkt mij in plaatsen als Staphorst en Urk en zo helemaal niet zo lastig in te schatten, eerlijk gezegd. We weten inmiddels wel wat voor volk daar over het algemeen woont.
106
1 week en 2 dagen geleden door Querido
11
-3
@105

Wat een laaghartige , minderwaardige opmerking over "het volk dat in Staphorst woont".

In deze hele discussie ben jij niet verder gekomen dan <demonstreren is een mensenrecht> en < de tegendemonstranten zijn geweldplegers>.

Geen enkel begrip voor standpunten, helemaal verkrampt -> een kokervisie van de ergste soort.

De burgemeester had de demonstratie moeten verbieden op grond van de mogelijke verstoring van de openbare orde.  Een grondrecht brengt rechten maar ook verplichtingen.

Als ik demonstranten zie bij een abortuskliniek - die vrouwen lastig vallen in een zo moeilijk moment van hun leven - dan bloedt mijn hart.

We zijn een fatsoenlijke maatschappij - we hebben respect voor elkaar - voor elkaars meningen en gevoelens.

Bij jou is dat ver te zoeken. Ga je schamen.
107
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
3
-8
@106 Ik me schamen? Geen haar op mijn hoofd! Laten die relschoppers dat maar doen! 

Ik zeg niet voor niks dat het daar best in te schatten was. Daarmee bedoel ik uiteraard dat ze de demonstratie daar sowieso niet naartoe hadden moeten halen. Niet vanwege de mensen van KOZP maar vanwege de te voorspellen reacties van het plaatselijke tuig. Mag ik vast ook niet zeggen maar het is natuurlijk gewoon tuig van de richel dat mensen bedreigt en eigendommen vernielt.

Jij wilt dat ik nog respect opbreng voor hun mening en gevoelens? Sorry, maar dat verdienen ze niet. En daar schaam ik mij echt niet voor.
108
1 week en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
7
-2
@102 m post

@106 Bennie van Gisteren

Ter aanvulling op 106 Querido, bij wie ik me aansluit:

U denkt in collectieven.

Ëén bevolkingsgroep is collectief slachtoffer en 'goed'.   De andere is collectief schuldig,  dader en 'fout'.   Dat schurkt tegen de woke-ideologie aan. Met de aanhangers van die vorm van vrij associëren die 'theorieën' zou opleveren, is het lastig een gesprek aangaan, omdat hun denken gebaseerd is op zelfdwang en de foute daders dwingen.

KOZP  en Amnesty wilden in Staphorst weerstand oproepen, zodat ze voorstanders van Zwarte Piet als racisten konden stigmatiseren voor hun campagnes. Jonge Staphorsters en jongeren uit de omgeving wilden laten zien dat de campagnes van KOZP en Den Haag/Randstad ook ergens stoppen. Op hun erf.

KOZP en Amnesty wilden het demonstratierecht niet gebruiken om bij hun medeburgers aandacht te vragen voor een grief, maar om die medeburger te stigmatiseren voor hun eigen doeleinden. Dat is oneigenlijk gebruik van het demonstratierecht en overschrijdt andermans grenzen. Staphorsters gingen over de grens, toen zich de buitenkans voordeed van 2 auto's die de colonne kwijtraakten. Beide partijen kregen wat ze wilden. De politie kan niet het onmogelijke doen. De jongeren hadden hun 'eenheden' georganiseerd. Er moet een commandocentrumpje geweest zijn. De politiecommunicatie werd afgeluisterd. Er waren landbouwvoertuigen en men had overzicht wie waar moest opschuiven. Er was steun van de eigen bevolking (ouders, grootouders). De kwestie van Zwarte Piet is allang vermengd met de andere crises waar de overheid het land en vooral de provincies in heeft gestort. Daar kan de politie niet tegenop, want er waren elders in het land meer intochten en de politie kan de fouten van de regering niet ongedaan maken.

KOZP en Amnesty zetten in op een relletje, met de politie als terugvalpositie. Het werd een grotere rel, toen men het politie-escorte uit het oog verloor. Zal je altijd zien. Maar de rel is niet alleen de 'relschoppers', zoals U ze noemt,  te verwijten.

DvD
109
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
2
-9
@108 Tuurlijk, Amnesty was er op uit en KOZP uiteraard ook. Zelfs de overheid heeft schuld. De plaatselijke bevolking heeft slechts hun grenzen aangegeven. 

Begrijp ik het zo goed? Ach, laat ook maar, met mij is het sowieso lastig praten. 

Maar niet meer doen dan.
110
1 week en 2 dagen geleden door Bennie Van Gisteren
2
-7
Nu maar gauw die 4 minnetjes achter @109 plakken.
111
1 week en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
4
-1
@108 m post

@109 Bennie van Gisteren

Nee, zo begrijpt U het niet goed.

Ik formuleerde terughoudender. KOZP ging een grens over door het demonstratierecht oneigenlijk aan te wenden, namelijk voor het campagnematig stigmatiseren van tegenstanders als racisten.  Staphorsters gingen een grens over door zich met schelden, eieren en het wrikken aan een autodeur tegen activisten te keren. Voeg ik aan toe dat jongeren die andermans bezittingen hebben vernield gewoon blootstaan aan strafvervolging. 

Waar we over van taxatie verschillen, is hoe de situatie die zich heeft voorgedaan, heeft kunnen ontstaan en wat er op dat moment nog aan te doen was.

Het beleid van de regering heeft breuken veroorzaakt in Nederland. Op tal van terreinen, "crises". De kwestie Zwarte Piet is daarvoor ook weer een uitlaatklep. De crises pakken zich samen.

DvD
Reactie 101  t/m  111
  Vorige Pagina - Volgende Pagina  

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.