NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
03 december
2022

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Armoede Onder Migranten En Vrouwen Komt Deels Door Discriminatie


Bron: www.nu.nl

Armoede onder migranten en vrouwen komt deels door discriminatie Mensen met een migrantenachtergrond, vrouwen en mensen met een beperking leven relatief vaak in armoede. Dat is voor een deel te wijten aan discriminatie en racisme, stellen experts tegen NU.nl.

Lees verder op www.nu.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
36 Reacties  |  277 Clicks
0002
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 maand en 4 weken geleden

REACTIES (36)

1
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
13
-2
Er wonen gewoon teveel mensen in Nederland. Daar komt de grootste hoop ellende vandaan. Er is maar 1 oplossing. Nooit meer op een kartel partij stemmen.
2
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
15
-3
Nou dát wéér.

Kunnen ze niet bedenken dat dit het ook te maken heeft met de cultuur en de achtergronden? Het volk wat momenteel binnenkomt is niet van plan (enkelen uitgezonderd), om ook msar5iets bij te dragen aan de maatschapij. Daarvoor zijn ze niet gekomen. 

Het volk wat er al is, doet geen moeite om te integreren, ja en als je dan je hand moet ophouden elke maand en je hebt een flink gezin te onderhouden, dan blijft er niet veel over. 

En stop eens, om alle problemen van die "migranten", altijd maar op discriminatie en racisme te gooien. Voor een groot deel, zijn ze zelf schuldig, aan de omstandigheden waarin ze leven. 

En bevalt het hier niet, dan ga je toch lekker terug naar het land van herkomst? 

Wat de andere genoemde groepen betreft, is voor een groot deel het gevolg van de politiek. Dat veel mensen met een beperking in de armoede zijn terecht gekomen, komt hoofdzakelijk door de participatiewet van Klijnsma. Die vond het nodig om de sociale werkplaatsen te sluiten. Toen deze participatie mislukte, kwamen velen van hen, in de bijstand terecht. 

Het is wel zaak, om goed onderscheid te maken, tussen wat er werkelijk speelt, als de discriminatie-en racismekaarten getrokken worden. 
3
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
11
-3
Wat een stigmatiserend en sturend artikel  richting Nederland, om misselijk van te worden.

Moslims zitten vaak goed in de slappe was, en hebben het financieel vaak beter dan gewone Nederlanders. En dat vrouwen minder betaald worden dan mannen  bij dezelfde werkzaamheden is een welbekend iets, dat voor heel Nederland telt 

Ik weet het niet hoor, maar het hele artikel ademt de sfeer uit van opruiing tegen Nederlanders. 
4
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-15
@3 Weer es wat anders dan opruiing tegen moslims. 😌
5
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
7
-1
Flikker toch op met dit oeverloos dom gezever. . . .    Iedereen die hier in Nederland woont en zich heeft aangepast, heeft alle mogelijkheden, net zoals ieder ander.   

Je zult er wel wat voor moeten doen, net als iedereen!!!!
6
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
6
-3
Huiliehuilie, discriminatie.
7
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-9
@5 Ook als je een beperking hebt, heb je dan net zoveel mogelijkheden als ieder ander? 

Kun je dan wel iets doen, "net als iedereen"?

Je focust je weer eens op nieuwkomers, net als de twee oude bekenden op @2 en @3 .

Stop es met mensen over één kam scheren.

Dat slaat nergens op. 
8
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
6
-1
@7   Ja, ook als je een beperking hebt.    Echter. . .    iemand met een dwarslaesie zal geen brandweerman, politieagent, dakdekker of jachtvlieger kunnen worden. . .     Je moet wel fysiek goed in elkaar moeten zitten j en de juiste skills hebben.   

Zo zal het ook voor een journalist heel lastig zijn als deze de Nederlandse taal niet fatsoenlijk beheerst.  En als jij niet tegen bloed kunt of open wonden, kun je ook beter niet solliciteren naar ambulance verpleegkundige.

En ja. . .   Ook als je als Nederlander met een Turkse, Marokkaanse, Syrische achtergrond heb je dezelfde mogelijkheden..  Net zoals iedere andere Nederlander.     Echter. . .    Je zult er wel wat voor moeten doen.  Of moeten we voor "bepaalde" bevolkingsgroepen een uitzondering maken?   
9
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
8
-3
@7

Goed lezen is nu eenmaal niet uw ding. Vandaar óók elke keer die korte one-liners. 

Heeft u zelf ook nog iets inhoudelijks over dit item te melden? Alleen persoonlijk commentaar op reacties, daar heb je geen forum voor. Probeer nu eens op een normale manier met iemand in discussie te gaan, ook al bent u het er niet mee eens. Het is echt niet zó moeilijk. 🙄
10
1 maand en 3 weken geleden door Espede
6
-3
Weg met dat kopvod
11
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
4
-3
@4

Ja, misschien is het artikel wel door een moslim geschreven. 🤪
12
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-7
@8 En als een verstandelijke beperking hebt?
13
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-6
@9 Neem die "oneliners" eens ter harte en steek de hand eens een keer in eigen boezem.
14
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
5
-2
@12   Dan kun je hier in de politiek goed terecht. . . .   
15
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-7
@14 En nu een serieus antwoord alsjeblieft?
16
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
6
-4
@13

Ok duidelijk. Heeft dus geen zin, om normaal inhoudelijk, terug te reageren. 

Ga anders lekker op een ander forum trollen als u dat zo leuk vindt. 
17
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-6
@16 Dus dat ga je niet doen. Liever bekritiseer je mijn manier van reageren. Wat een verrassing.

Misschien moet je het artikel nog eens lezen. Het gaat niet alleen over je stokpaardje. 
18
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
5
-3
@15    Tsja. . .    Wat als je een verstandelijke beperking hebt??     Wat als je niet kunt lopen?   Wat als je blind bent?   Wat als je doofstom bent?    

Kijk. . .    Dat je met beperkingen nauwelijks dezelfde mogelijkheden hebt, als mensen die geestelijk en lichamelijk wel in orde zijn, is helaas niet anders.     Maar wat wil jij dan?    Dat iemand met een verstandelijke beperking cardioloog, verkeersvlieger, buschauffeur wordt?   

Hoe zie jij de oplossing?    
19
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-8
@18 "Je zult er wel wat voor moeten doen" schrijf jij op @8 . Daarmee suggereer je dat mensen te lui zijn om het beter te krijgen. Mijn punt is dat je dat niet zonder meer zo kunt stellen omdat niet iedereen daartoe in staat is, fysiek of verstandelijk. Maar gezien de toonzetting van jouw reacties mag je dan niet zeuren en moet je maar gewoon accepteren dat je met een fooi wordt afgescheept. Gevalletje jammer dan.
20
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
4
-4
@18

Mensen met een beperking waaronder ook verstandelijk gehandicapten, hadden destijds met behoud van meestal een wao of wij-uitkering, een zinvolle dagbesteding in de sociale werkplaatsen, waar óók professionele hulp aanwezig was. 

Ene Klijnsma, jawel PvdA, vond het nodig om deze werkplaats te sluiten in het kader van de participatiewet. De gedachte van haar eas5, dat deze mensen wel in konden stromen in het normale arbeidsproces. Dat hield voor werkgevers in, dat er verplicht werkplaatsen gecreëerd moesten worden, speciale hulpmiddelen moesten worden aangeschaft en continue begeleiding moest plaats vinden. Dat was zeker voor kleine bedrijven niet kogeijk. Toen het een fiasco bleek, werden deze mensen ontslagen en belandden ze plotseling in de bijstand, waardoor ze er financieel flink op achteruit gingen. Eén groot drama dus. Inmiddels zijn in diverse gemeenten weer een soort van sociale werkplaatsen opgestart, waar deze mensen met allerlei beperkingen weer terecht kunnen. Het is te hopen, dat méér gemeenten zich daarvoor weer gaan inzetten, want dat verdienen deze verstandelijk of gedeeltelijk gehandicapten. 
21
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
4
-2
@19 Nee, Bennie. . .    Nu ga je mijn reactie verdraaien. . . 

Er zullen altijd verschillen zijn en blijven.  Zo kan en zal niet iedereen zijn/haar droombaan kunnen krijgen.  Dit ligt niet "overwegend aan discriminatie" zoals de titel van dit item aangeeft.  

Waar het omgaat is dat ook vrouwen en allochtonen dezelfde mogelijkheden hebben als de doorsnee Nederlandse man.    

Kijk, als ik als Nederlandse man afgewezen wordt voor een bepaalde functie of baan, kan ik mij niet beroepen op "discriminatie".
22
1 maand en 3 weken geleden door Robbedoes
1
0
Alles  wat anders is, is het risico moeilijker van in te schatten. MKB zal in het algemeen meer zekerheid willen  hebben en voor standaard gaan ipv deviaties.
23
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-6
@21 Ik citeer je slechts en kan er dan toch echt niks anders van maken. Overigens wordt er niet beweerd dat discriminatie eraan ten grondslag ligt. Er staat dat het deels door discriminatie komt. Het is natuurlijk niet zo dat er geen discriminatie bestaat. Daarvan getuigen de vele reacties op dit forum iedere dag immers.
24
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
5
-2
@23   Zit nu.  te kijken naar NPO2  / Binnenste Buiten. . .     Daar is een leuke vrouw, Anne de Ruiter, met een enorme fysieke beperking aan het woord.  Zij woont in den Haag, zelfstandig en is diplomaat. . . .

En dit is niet voor iedereen weggelegd.    Maar zo zal ook niet iedereen op zijn/haar ideale werkplek terecht komen.

Vraagje. . .    Ben jij geworden wat je altijd had willen zijn?   Ben jij gelukkig met je werk?  Ooit afgewezen voor een bepaalde job?   

Hoe dan ook. . . .   Iedereen maakt vroeg of laat tegenslagen mee.  Zo ook binnen zijn werkomgeving.  Echter. . .    zoals ik eerder al schreef.   Niet iedereen kan "discriminatie"  roepen.
25
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-5
@24 Nee, nooit afgewezen. Kon zelfs kiezen. 

Maar het gaat niet over mij. Het gaat om mensen die soms in armoede moeten leven zonder dat zij de gelegenheid hebben daar uit te komen. Dat vind ik spijtig. En dat mensen niet verder kijken dan de kop van dit artikel om hun gal weer te kunnen spuien over migranten, dat vind ik ronduit schandalig. 

Enfin, ik moet ervandoor. 

Fijne avond!
26
1 maand en 3 weken geleden door Bonzai
6
-2
Armoede onder migranten ?

Ik zie ze niet bij de voedselbanken en hoort ze niet dat alles zo duur is.

Dan heb ik het nog niet eens over de gratis ziekenzorg.

Ze krijgen binnen een jaar een woning met alle toeslagen en uitkering.

De Nederlander komt niet van de wachtlijst af voor een woning , ziekenzorg is voor de Nederlander onbetaalbaar .

Wie word er hier gediscrimineerd dan? Dat zijn wij.
27
1 maand en 3 weken geleden door Rebo
4
-2
Er heerst inderdaad een schrijnende armoede, en dan vooral onder de mensen met een migratie achtergrond. De tranen schieten gewoon uit mijn broek van doffe ellende. Het is zelfs al zo erg dat ze er zelfs al  foto's van versturen naar hun thuislanden. Waarschijnlijk bedoeld als waarschuwing voor de daar aanwezige achterblijvers om vooral ook niet deze kant op te komen.  😂

[Link]
28
1 maand en 3 weken geleden door Joep
4
-1
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
29
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
0
-1
Begrijp ik nu dat moslims andere gehandicapten buitensluiten?
30
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
2
-1
Gelet op het aantal boten, overzwemmers, treinspoorlopers en koelwagenpersonen is die discriminatie hier altijd nog beter dan die van thuis.
31
1 maand en 3 weken geleden door Dunnekever
0
0
Ik zeg : Raciscriminazi! XD
32
1 maand en 3 weken geleden door Dunnekever
0
0
Op een dag kunnen vrouwen en migranten net zo goed zijn als blanken XD
33
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
0
0
@32 aha, Kever, je geeft dus toe dat met name migranten nu nog niks kunnen maar op een dag wel? Zal wel op een maandag zijn, maandag hoofddoekenwasdag ... 😎
34
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
1
0
@25 ach, hou toch op, al die armoedemensen krijgen toeslagen. Bij de huur en bij hun vaak vele kinderen. Als ik op NU de reacties van de deelnemers daar leest kom ik tot de conclusie dat het allemaal eigen schuld is. 

Niet willen integreren, geen Nederlands willen leren terwijl die cursussen gratis worden aangeboden, gebrekkige opleiding en vaak, heel vaak nog te dom om voor kapper te spelen.

Nederland gaf al miljoenen uit (Fase  Vogelaar) aan het opknappen van woningen en wijken, aan voorzieningen die die buitenlanders zouden kunnen helpen uit de armoede te komen.

En als het zou gaan om buitensluiting, waarom zie ik dan in de halalslagerij hier en bij de Turksebroodbakker alleen maar kerels, kerels met baard die amper Nederlands kunnen spreken en van Hollands Grof (een gezonde broodsoort) hebben gehoord.

Nederland geeft 45.000 euro aan een voedselbank, met alleen eten voor moslims: [Link]
35
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
1
0
@3 juist, het artikel van NU is bedoeld om Nederlanders weg te zetten als gieriger aardappelvreters en buitensluiters. Blijkbaar zijn de samenstellers nog niet niet klaar met hun gewetensnood ten tijde van de Holocaust. Toen de gordijnen dichtgingen als er weer een locomotief met veewagons of gewone wagons langs denderde.

== 45 duizend euro. Dat grote bedrag kreeg de Islamitische Voedselbank in Rotterdam van de gemeente, met dank aan een motie van NIDA toen zij nog als partij actief waren in de lokale politiek. Toch heeft de voedselbank ook de steun van de islamitische gemeenschap nodig om alle behoeftige gezinnen te helpen.

De voedselbank is blij met de donatie van de gemeente. Het geld kan goed gebruikt worden, vertelt Rahma Hulsman, oprichter van de Islamitische Voedselbank. Jaarlijks kost de voedselbank 3,5 ton en voor dat geld zijn ze afhankelijk van giften. "Dan kan je je voorstellen dat 45 duizend een fijne aanvulling is, naast alles wat we nog bij elkaar moeten schrapen." ==
36
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
1
0
Kijk naar de foto, om die bruine pols die naar gratis eten graait hangt wel een kostbaar horloge. Nog een wonder dat die niet werd geroofd of naar de lommerd werd gebracht ... 😎

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.