NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Christenunie Wil Belasting Invoeren Op Thuisbezorgde Pakketjes


Bron: www.rtlnieuws.nl

ChristenUnie wil belasting invoeren op thuisbezorgde pakketjes Er moet een speciale belasting komen op pakketjes die bij mensen thuis worden bezorgd. Dat voorstel doet de ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis vandaag bij de Algemene Financiële Beschouwingen. Met de taks moeten lokale winkels en het midden- en kleinbedrijf worden geholpen.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
46 Reacties  |  386 Clicks
0006
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 maand en 3 weken geleden

REACTIES (46)

1
1 maand en 3 weken geleden door Sarcoff
3
-6
Lokale winkels hebben op de manier waarop ze nu werken geen bestaansrecht meer.
2
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
13
-2
Zo langzamerhand begint de CU steeds meer op D66 te lijken, hoe naaien we de burger!
3
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
8
-4
Zo blijkt maar weer dat de christenen heel sterk in sprookjes geloven.
4
1 maand en 3 weken geleden door Belazerd
10
0
Dit zou net zo'n bezopen idee zijn als exra belasting betalen als je boodschappen bij de AH, Jumbo, Aldi, Lidl,  enz doet, om daarmee de lokale bakker, slager en groenfenboer te ondersteunen.

CU is zo naïef dat mensen hun pakketjes wel op de fiets gaan ophalen in de dichtsbijzijnde winkelstraat. Ik denk dat winkeliers niet zitten te wachten op pakketjes van hun concurrent en daar ook nog een deel van hun pand voor in te richten ter grootte van een "distributiedoos". Nog los van het feit dat veel "pakketjes" niet per fiets te vervoeren zijn of mensen helemaal niet in de buurt wonen van een winkelstraat en het dus alsnog per auto gaan ophalen. 
5
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
2
0
Ho ho, wacht eens even, niet de bezorgkosten verhogen maar verlagen!

Voor de mensen die zelf bij een bezorg punt hun pakketjes ophalen, zodat de bestel auto,s minderen in de straten hoeven te komen.
6
1 maand en 3 weken geleden door Nicks R Van
8
-1
Houd toch op! We betalen ons al blauw aan allerlei belastingen. Als dit wordt ingevoerd kan de ondernemer z'n winkel wel sluiten: komt er niemand meer.
7
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
4
-1
@4

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij verdienen die winkeliers er aan om zich als ophaalpunt beschikbaar te stellen.

En verder zijn er ook grote metalen muurkasten, waar je zelf met een ophaal code 24 uur per dag je pakketje uit kunt halen.
8
1 maand en 3 weken geleden door Thwil
6
-1
Op dit moment is in de 2e kamer een discussie gaande over hoe de overheid aan meer geld kan komen omdat ze aan alle kanten geld aan het uitgeven is. Hou er maar rekening mee dat er meer en meer belasting zal worden geheven.
9
1 maand en 3 weken geleden door Belazerd
3
-2
@7 De meeste winkeliers hebben niet zoveel ruimte als die enorme distributiecentra. Dan zouden al die verschillende pakketjes dus weer verdeeld moeten worden over verschillende winkeliers. En als bestellingen van webshops weer eerst gesorteerd en geadministreerd moeten door de winkelier , heeft 'ie daar weer extra personeel voor nodig. Als dat uiteindelijk gelukt is, moet de consument zijn bestellingen weer gaan ophalen bij verschillende winkeliers. Per saldo voorzie ik juist meer verkeersbewegingen en dus ook meer uitstoot van CO2. Kortom. Een ondoordacht plannetje van een kamerlid, die niet weet waar hij over praat.
10
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
4
-2
Volgens mij moet er een speciale belasting komen voor mensen in Den Haag. Daar zou de Nederlandse bevolking erg mee geholpen zijn. 😂
11
1 maand en 3 weken geleden door Birdeyes
6
-2
Wat "grappig" is dat toch hè, voor vrijwel ieder probleem dat zich in Nederland voordoet hebben de coalitiepartijen zo ongeveer één standaardoplossing: 'Meer Belasting Heffen'! 
12
1 maand en 3 weken geleden door Wcommander
5
-2
Kijk, zo probeert onze overheid al heel veel jaren wat ze met de linkerhand geeft, met de rechterhand weer te compenseren dus terug te pakken. We hebben zoveel subsidies, heffingen en belastingen dat het einde zoek is. Een normaal inkomen hier moet ook op die manier beknibbelt of bijgespijkerd worden om een gezin te kunnen onderhouden. Als je een paar euro te veel verdiende moest je ineens een extra huurheffing ophoesten bovenop je normale huur. Die zelfde huurheffing moest dan ook weer door de volgende huurder opgehoest worden. Kreeg je kinderen moest je wel kinderbijslag krijgen want een normaal inkomen was te klein. Eigenlijk zou een normaal inkomen voldoende moeten zijn, om je gezin in al haar noden te kunnen voorzien. Wat een gemier en geëmmer door die bezuinigers, toch?😱
13
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
9
-7
Punt een.

Als mensen naar de winkelstraat komen, komen ze niet op de fiets, maar grotendeels met de auto. Bijv. omdat ze de kinderen toch al van school afhaalden of naar de sport brachten.

Je krijgt veel meer verkeersbewegingen.

Punt twee.

Er zijn partijen in Den Haag, PvdA, VVD, D66, CDA en CU die de afgelopen jaren de regeringen Rutte zaten. Zij hebben de belastingbetaler alleen al in Groningen 10-15 miljard aan schade berokkend door te weigeren de aardbevingsgedupeerden tijdig en goed schadeloos te stellen. Want de meeste schade is niet veroorzaakt door de aardbevingen, maar door het lange wachten op herstel. Dat niet komt.

Als gevolg van die moedwillig berokkende schade houdt de regering het Groningse gasveld nu in tijden van grote energieschaarste gesloten, heft belastingen over de verveelvoudigde energieprijzen EN drijft kleine winkeliers, speciaalzaken als bakkers en slagers, en MKB-bedrijven het faillissement in.

Grinwis moet daarom bij zichzelf en zijn collega's in de Kamer en de regering beginnen als hij wil voorkomen dat mensen hun bedrijf en bestaan verliezen.

De gedachte dat de schademaker betaalt, is wel de juiste. Die 10 tot 15 mrd in Groningen komen  inderdaad ten laste van de politici en hun partijen en horen niet thuis bij de belastingbetaler. Dus wanneer beginnen de schuldigen , zoals Pieter Grinwis, met betalen? Laten we er een belasting van maken.  De Grote Incompetentie Tax?  Of de Ik Heb De Burger Bewust Geschaad Tax?

DvD
14
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
2
-1
@9

De verschillende bestel diensten hebben allemaal verschillende ophaalpunten, je kunt dan als klant het afhaal punt zelf kiezen waar je je pakketje wil laten bezorgen. Er ligt een heel netwerk van ophalen punten door de stad.

En als je dan bij het ophalen je naam, huisnummer en id kaart bij de hand hebt, is het ophalen zo gebeurt. Je mag je pakketje een x aantal dagen laten liggen, en dan gaat het weer terug naar de afzender.
15
1 maand en 3 weken geleden door Olivina
1
-1
Elke keer moet ik toch via internet bestellen omdat de locale winkels het niet hebben
16
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
2
-3
Segrers: de christelijke uitvoering van Kaag. In deze moeilijke tijden, met nóg méér belastingideeën komen, dan geef je al aan, dat je wel erg ver van het (Christelijke) pad bent afgedwaald. 
17
1 maand en 3 weken geleden door Belazerd
2
0
@14 Uw verhaal gaat misschien op in de stad. Daarbuiten is het praktisch onuitvoerbaar. Zeker zonder auto.
18
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
0
-1
Niet slecht als je met dergelijke 'briljant' doordachte plannen toch een heel leuk salaris binnenharkt.
19
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
1
-2
@3  😂 De CU belevingswereld. We gaan op de fiets naar de winkelstraat. Met een beetje mazzel is hij niet gestolen als je met de zojuist aangeschafte koelkast weer naar huis wil. 
20
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-4
@8

Wat dus niet meer dan normaal is. Iedereen verwacht dat het Rijk bijspijkert. Iedereen vergeet wel dat iedereen sponsor van het rijk is. Iedereen moet naar draagkracht bijdragen. Dat gebeurt al sinds mensenheugenis
21
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
3
-5
@19

Ik zie een pakketdienst eigenlijk niet zo 1 2 3 eventjes een koelkast bezorgen. Ook niet bij bestelpunten.
22
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
1
-2
@20 Hij zegt dan ook als je fiets gestolen is en je met je nieuwe koelkast naar huis wilt.
23
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
2
-2
@21

Maakt ook niet uit.

Iemand bezorgt ze.

En een ingepakte koelkast is een pakket.

Maar het idee is natuurlijk wel vreselijk leuk.

Al die winkeliers zien honderden mensen langs lopen met pakketen die ze ergens anders besteld hebben.
24
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
1
-3
Pakketkluizen bij supermarkten. Omdat de rookwaren eruit gaan:

[Link]

[Link]
25
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
1
-1
@24

Ieder busje vervoerd iets tussen de 100 en 150 pakketten per dag.

Dat past niet in de 2 of 3 kastjes waar het rookwaar in lag.

En vanaf volgende maand zal het weer toe nemen tot 180 tot 250 pakketten per dag per busje.
26
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-6
@22 achterop de fiets? Hendrianus schrijft toch echt "Met een beetje mazzel is hij niet gestolen als je met de zojuist aangeschafte koelkast weer naar huis wilt".

Of er zitten wieltjes onder de koelkast en hij kan zijn fiets daarin kwijt of de fiets gaat op de bagagedrager.
27
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
1
-1
Betere optie zou zijn om de kerken om te bouwen naar ophaal drive-thru's.

Komen er toch nog mensen in dat gebouw.
28
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
1
-6
@25

Meer als de pandemie weer in alle hevigheid losbarst.

Zal er ook extra belasting betaald moeten worden bij thuisbezorging. Niet alleen van pakketten, maar ook de boodschappen.
29
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
1
-6
@24

Die andere genotsmiddelen nemen toch veel meer ruimte in beslag?
30
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
1
-2
@25 Als je de tweede link bekijkt kunnen die dingen ook buiten geplaatst worden. 
31
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
3
-1
@26

Voor ieder probleem is wel een oplossing.
32
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
2
-2
@29 De slijterij bedoel je? Tja, als het goed verkoopt, en dat doet het, dan zal het die ruimte wel waard zijn.
33
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-6
@32

Bedoel de goederen van Christine le Duc etc. Zijn toch ook genotsmiddelen? Neemt meer ruimte dan een pakje sigaretten 
34
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
2
-2
@33  😂 Daar zal wel zo'n pakketkluis ergens achteraf voor geregeld worden. Met nog wat andere faciliteiten.
35
1 maand en 3 weken geleden door Querido
0
0
@34

Grappig. Je verzint er gelijk "andere faciliteiten" bij. Of valt dat onder nummer 25 van je bucketlist
36
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
1
-1
@35 Nee, dat was saai schilderen. Dus ik ben nog zoekende tussen de andere 24 doelen. 
37
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
1
-1
@21 Kwartel toch, ik chargeer graag vandaar dat het een koelkast werd. Maar wel hard van deze CU man om al die mensen die niet zo makkelijk naar een winkel kunnen ook extra te willen belasten. Ik denk aan gehandicapten, ouderen, mensen die kleding thuis moeten passen, mensen die ver van winkels met de beoogde goederen wonen e.d.
38
1 maand en 3 weken geleden door Querido
0
0
@37

Naast de nooddruftige groepen die je noemt zijn er ook veel mensen die het gewoon wel makkelijk vinden om online te bestellen. Omdat menig winkelier net wat minder service biedt en daardoor klanten kwijtraakt.

Als ik een bepaalde kleur of maat of model wil - dan begrijp ik dat de winkelier dat niet op dat moment heeft. Maar ik verwacht dan wel dattie dat volgende week wél heeft. Zo niet, dan koop ik het online. En die service kunnen ze meestal niet regelen - waarom niet vraag ik mij dan af?

In een van die lockdowns bestelde ik wat bij mijn sigarenwinkel (sigaren, tijdschriften en kerstkaartjes) omdat ik uit solidariteit de plaatselijke winkel wilde ondersteunen. Hij mailde terug dat hij driekwart niet kon leveren. Dan houdt het op. Als je een beetje "ondernemer" bent dan zorg je er voor. Dat zijn ze een beetje vergeten.
39
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
0
-5
@31

Als er geen oplossing voor een probleem bestaat, dan is het geen probleem maar een gegeven.
40
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
1
-2
Als er in de politiek voor een probleem geen enkele oplossing bestaat, dan benoem je een commissie.
41
1 maand en 3 weken geleden door Graaier1000
1
0
@40 D Kwartel, Welkom terug 👍 Welk account had u voorheen?
42
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
1
-1
@41 Nu gewoon zoals al jaren Truffelaar 😂😜 en #39 is zwartwitje heb ik zo het idee.
43
1 maand en 3 weken geleden door Graaier1000
1
0
@40 Truffelaar, mijn excuses. Mijn bericht @41 is uiteraard voor @39 D Kwartel bedoeld.
44
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
0
-1
@43 Excuus is niet nodig joh ik kon er wel om lachen.
45
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
1
-3
@40

Zelfs de duurste commissie kan geen oplossing voor een gegeven feit bedenken. Men kan het volk wel een rad voor de ogen draaien.

Volgens nfn is er door de VVD een interne werkinstructie opgesteld.

Quote: [Link]

Volgens mij bevat die VVD-werkinstructie zes stappen, aldus het Kamerlid.

Stap 1: indien zich een probleem voordoet op een beleidsterrein, handel niet.

Stap 2: als Kamerleden vragen stellen, geef zoveel mogelijk ontwijkende antwoorden.

Stap 3: indien ze volhouden, stel een commissie aan, bij voorkeur onder leiding van een oud-minister of oud-topambtenaar.

Stap 4: kom met nieuw beleid dat geen raakvlakken heeft met het gesignaleerde probleem om verwarring te zaaien.

Stap 5: omarm altijd de uitkomsten, maar volg ze niet op, en geef desnoods aan dat er een cultuuromslag nodig is.

Stap 6: indien dit allemaal niet werkt, maak gebruik van het incidenteel disfunctioneren van het geheugen van minister-president Rutte.

Tja.
46
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
1
-2
@41

U praat nu tegen Dove

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.