NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Nederland Lijkt Af Te Stevenen Op Immigratierecord


Bron: wnl.tv

Nederland lijkt af te stevenen op immigratierecord  stevent af op een immigratierecord. Dat meldt De Telegraaf op basis van de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de bevolkingsgroei tot en met augustus.

Lees verder op wnl.tv >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
81 Reacties  |  607 Clicks
0009
  Geplaatst door Greenpollo 1 maand en 3 weken geleden

REACTIES (81)

1
1 maand en 3 weken geleden door Greenpollo
16
-2
Op naar de 18 miljoen.., man man man....

"Een te groot aantal nieuwkomers dreigt het land" Aldus Hugo, heeft ie nu get licht gezien of begint hij al met verkiezingsgelul?
2
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
15
-2
@1 Gewoon om de peilingen wat op te krikken en de achterban rustig te houden.
3
1 maand en 3 weken geleden door Greenpollo
14
-1
Volgens oa  deze bron al bijna 200.000 in een halfjaar. [Link]
4
1 maand en 3 weken geleden door Greenpollo
7
-1
@2 ook een mogelijkheid..
5
1 maand en 3 weken geleden door Sweik
13
-2
Waanzinnig. Nederland is overbevolkt, een van de dichtst bevolkte landen ter wereld. En de instroom gaat gewoon door met alle problemen van dien. En dat nog tot in lengte van jaren! Op die manier verwordt Nederland tot een pariastaat. Zeg het Vluchtelingenverdrag maar op en hou op met dansen naar de pijpen van de EU. Chaos en ontwrichting liggen op de loer en uiteindelijk het voortbestaan van Nederland.
6
1 maand en 3 weken geleden door Nicks R Van
10
-3
Nederland moet zonodig weer ergens de beste in zijn. Stop toch met die instroom! Het leidt alleen maar tot dikke ellende.
7
1 maand en 3 weken geleden door Benbenieuwd
12
-4
@6 Zover is het nu al. Al die migranten hangen op straat rond, bij voorkeur in de buurt van winkelcentra, en vallen mensen lastig. 
8
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
13
-3
Een ramp van ongekende omvang. En de verantwoordelijken kloppen zich op de borst, ze deugen immers...
9
1 maand en 3 weken geleden door Benbenieuwd
11
-3
@8 Als je je eigen bevolking laat barsten deug je niet. 
10
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
12
-3
@9 Deugerts vinden zelf van wel.
11
1 maand en 3 weken geleden door Ilse123
10
-3
We stevenen op nog veel meer af.

[Link]
12
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
12
-4
@11 Ik vind daarom ook dat Van Houwelingen gelijk had met zijn tribunalen. 
13
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
9
-1
Wordt aan deze honderdduizenden nieuwe inwoners ook verteld dat er geen woningen beschikbaar zijn en dat de energie- en overige kosten gigantisch oplopen?   
14
1 maand en 3 weken geleden door Wcommander
8
-1
@13 Geen probleem want het kabinet gaat natuurlijk weer schijnconstructies bedenken, met ingebouwde dwang, toch? Als het migratiesaldo de laatste vier maanden van dit jaar gelijk zou zijn aan de laatste vier van vorig jaar, dan komt het dit jaar uit op 215.000 nieuwkomers. Maar waarschijnlijk valt dat aantal nog hoger uit, zegt Latten tegen de krant. Want het niveau ligt in alle voorgaande maanden hoger dan in 2021. Je zou kunnen zeggen dat men aan het eind van het jaar constateert dat de hoeveelheid nieuwkomers van twee jaren in slechts één jaar is bereikt. Het dubbele is dus ook nog mogelijk. Terugkrabbelen zou een blamage voor dit en vorige kabinetten zijn dus, wij zullen er voor moeten opdraaien, niet? Voor de zoveelste keer herhaal ik mijn voorspelling, Nederland in de uitverkoop. En wat blijft er voor ons over???
15
1 maand en 3 weken geleden door Thwil
8
-1
Dankzij die idiote vrijheid van het mogen vestigen in ieder EU land en al diegenen die asiel roepen (en waar Rutte zo trots op is) . Nou dan weet je wel wie waar naar toegaan. Waar blijft de politicus die zegt: tot hier en niet verder. Ik weet er wel een paar maar die zullen het niet halen.
16
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-10
@11 Probeer je mensen bang te maken? Weet je zelf wel waarvoor precies? Want antwoorden geef je niet. [Link]
17
1 maand en 3 weken geleden door Wcommander
7
-1
Inderdaad, vrijheid blijheid en privatiseren en allemaal welkom mensen, het zal ze worst wezen. Kijk met tonnen aan inkomen en wonen op stand zoals dat heet hebben ze toch nergens last van? Wij voelen het aan den lijve als je inkomen soms wel met 13% per jaar minder waard wordt. Kijk toch eens Europa hoe humaan wij in dit kleine landje zijn? Trots elk podium over wandelen en de wereld grijnzend en zwaaiend toespreken. Hoe ver wij ook onder het bestaansminimum weg zinken, er is geen macht die dit kan keren. Onomkeerbaar schreef ik daarom al zo vaak, toch? De waarheid mag je toch wel schrijven, niet?
18
1 maand en 3 weken geleden door Graaier1000
9
-2
"Hij pleit voor een visie op immigratie voor de lange termijn."

Asielstop en herziening van het VN-vluchtelingenverdrag! Als er een overstroming is kun je niet wachten op de bouwvergunning om de dijken te verhogen. Nee, je moet handelen. Zo is het ook met de instroom van asielzoekers. Een onmiddellijke asielstop is aan de orde in afwachting van een herziening van het Vluchtelingenverdrag. Hier geldt nood breekt wet. Niemand is tot het onmogelijke gehouden.

"Een verbintenis tot het uitvoeren van een onmogelijke prestatie is nietig. Niemand is gehouden tot het onmogelijke. (rechts)regels die niet langer te realiseren of te handhaven zijn, verliezen hun bindend karakter." [Link] [Link] [Link]
19
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
3
0
Wat raar, deze site kan ik niet bereiken met de chrome browser wel met internet explorer, ot, je moet echt op de rem gaan staan , dit gaat echt de verkeerde kant op, nog meer drukte, nog meer verdwijnen van openbare ruimte, meer vervreemding, dat moet je niet willen.
20
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
0
0
@18 En bij arbeidsmigranten niet hun gezin laten overkomen, dus allen Oleg of Olga, Carlos of Esmeralda, Sanjay of Geeta etc.
21
1 maand en 3 weken geleden door Wcommander
8
-1
Hij vergeet dat het welzijn van een land en haar bevolking een eerste plicht is. Als deze visie op migratie voor het lange termijn bedoelt is, kunnen we nog heel wat kommer en kwel verwachten tot ver in de toekomst. Sterkte allemaal?
22
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
8
-2
Die mensen met die grote koffer hadden anders wel de tijd om in te pakken voor de vijanden (?) aanbelden ...😎
23
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
7
-3
@16 niemand kan ons nog banger maken dan de aablik van potente, dikke en sterke kerels in Ter Apel. Na het cruiseschip zijn we niet alleen meer bang maar de wanhoop nabij, Bennie. Verdiep je eens in de vraag wat de toestroom van tienduizenden moslims met ons land zal doen. Met de vrijheid of wat er nog van over is, met onze waarden waar we naar streven. Denk daar ook eens over na.
24
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
6
-2
@18 krachtige woorden én onderbouwd. 😎
25
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
7
-2
@18 Graaier 1000

In het kader van Uw laatste alinea:

de Nederlandse bestuurderskaste heeft bewust een 'open einde regeling' opgezet en houdt deze in stand.  Dat doet men via 2 lagen:

Laag 1 Internationale Verdragen, waaronder het Vluchtelingenverdrag en EU-richtlijnen

Laag 2 Nederlandse wetgeving als uitwerking van Laag 1, waarbij men het Asielrecht ook nog eens volledig opgerekt heeft tot eenrichtingverkeer voor mensensmokkelmaffia, pressiegroepen, migranten(/asielfraudeurs) en politiek correcte bestuurders.

Het gevolg van deze modus operandi is dat politiek en overheden voortdurend de handen ten hemel kunnen heffen en roepen dat "zij machteloos zijn en niets kunnen doen, want Nederland is gebonden aan verdragen en/of de eigen rechtsregels" .

Zo wordt de burger/belastingbetaler verplicht tot materiële en financiële lasten waar geen enkele bovengrens aan zit. Met opzet, want het is de opzet.

Open einde regelingen zijn nooit toelaatbaar, omdat het onmogelijk is de schade te beperken. Geen enkele bestuurder die te goeder trouw is en zijn ambt getrouw vervult , zal ooit een open einde regeling instellen of toestaan. Dat zegt alles over de politiek correcte meerderheid in de 2e Kamer. Alles wat de burger/belastingbetaler moet weten.

DvD
26
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
6
-1
213 Nee, maar het is wel tijd voor flyers in alle talen, uitstrooien boven alle COA-onderdakpanden ... 😔
27
1 maand en 3 weken geleden door Bonzai
9
-1
Hoe is het mogelijk dat een regering het land zo naar de knoppen helpt zonder dat in de gaten te hebben, ondanks alle signalen uit de samenleving?

Als burgers de problemen aankaarten dan lopen ze tegen een muur of worden weggezet als racisten.

Het gedrag van die asieleisers naar de burger is voor de regering niet van belang dat word onderstreept door alle privileges die die asieleisers krijgen waaronder voorrang op woningen en gratis medische zorg, waardoor het voor de gewone burger allemaal onbetaalbaar word/is.

Dat kan twee dingen betekenen .

[Link] regering heeft totaal geen idee wat er zich allemaal afspeelt in de samenleving en denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen.

[Link] er zijn afspraken gemaakt met brussel waar de burger niets van weet maar wel de problemen voelt en ziet maar door de regering ontkent terwijl ze wel beter weten .

Bewust de mensen verkeerd inlichten , op een zijspoor zetten , manipuleren , achterhouden van info die de burger eigenlijk wel hoort te weten maar voor opstand zou kunnen zorgen omdat men dan een reëel beeld kan vormen over de werkelijke toestand en het daar niet mee eens zal zijn.

Verdragen die getekend worden zodat asieleisers niet geweerd kunnen worden ,vandaar dat ze niemand uitzetten.

Deze hele toestand is door partijen en politici onderstreept door weg te lopen bij een debat over de asielproblematiek .

Alles wat nu binnenkomt kan je rustig maal 4 doen aangezien er gezinshereniging plaatsvind.

Het is allemaal van te voren bedacht en de politici die nu de scepter zwaaien weten er van en is iets beloofd om dit zo door te laten gaan.

Met gezond verstand had de politiek allang aan de noodrem getrokken en hun burgers in bescherming genomen in plaats van achter te stellen.
28
1 maand en 3 weken geleden door Birdeyes
8
-3
Als ik een burgeronvriendelijke politicus was (zónder ook maar enig actief inlevingvermogen) die tóch goed wil gaan scoren in de peilingen en bij verkiezingen, zou zo'n immigratierecord mij prima uitkomen. 

Dan zou ik ervoor gaan zorgen dat kort vóór die verkiezingen, er plotseling mogelijkheden worden gevonden om (bijvoorbeeld) illegalen uit te zetten, gezinsherenigingen moeilijk en/of onmogelijk te maken, minder asielzoekers toe te laten én landen van herkomst hun eigen burgers terug willen nemen. Dan zien de burgers dat het aantal illegalen en asielzoekers/vluchtelingen snel afneemt, dat er minder woningen en opvangplekken voor hen nodig zijn én dat de wachtlijsten voor woningen van de eigen burgers korter worden! 

Dat Nederland binnenkort hoogstwaarschijnlijk Marokkanen terug kan sturen naar Marokko, is natuurlijk 'puur toeval'. [Link] Net als het waarschijnlijk niet meer dan púúr toeval is, dat het kabinet het recent eens is geworden een over beperking op de instroom asielzoekers én een rem op gezinshereniging. [Link]

Toch wel prettig, dat dergelijk 'toeval' zich nogal eens vrij kort voor verkiezingen afspeelt... 
29
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
8
-4
Zag gisteren die engerd van een Groot Wassink in Nieuwsuur. Die ook maar hoopte, dat die wet van Verburg, er snel zou komen, want dan konden andere gemeenten verplicht gesteld worden, om mee te werken aan de opvang. Zijn gemeente Amsterdam, doet al genoeg.. En ja, we moeten er toch rekening mee houden, dat er asielzoekers blijven binnenkomen.

Niet zo gek natuurijk, als je net als deze gemeente Amsterdam, de poorten wagenwijd openzet voor Ilegalen en ze zelfs onderdak aanbiedt. 

Dit soort onbekwame bestuurders, moeten zo snel mogelijk van hun taken ontheven worden. Zij zijn een ramp voor de maatschappij. Datzelfde geldt voor de meeste, huidige bewindslieden. 
30
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
8
-4
@28

Die "hoogstwaarschijnlijke" plannen zijn nog niet ècht uitvoerbaar. Dat geldt eigenijk voor alle plannen uit het asielakkoord. 

Men wil uitstel van gezinshereniging, dát is nog géén feit. 

Men wil zo snel mogelijk 20.000 huizen bouwen voor statushouders en hun aanhang,. Dát is óók nog géén feit. 

Men wil dus de foute en criminelen en veilig landers terugbrengen. Ook dat is nog géén feit omdat Nederland aan strikte regels moet voldoen

Dus zoals altijd kletst deze Van der burg, wéér eens uit z'n nek, om z'n gedram bij gemeenten er oorheen te jassen onder het mom van: "ik heb m'n best gedaan en mij aan de afspraken gehouden(?), nu zijn de gemeenten aan de beurt om de opvang te regelen".. 

Tsja, deze lolbroek kan het leuk brengen. Je moet er echter wel met een grote naald, doorheen kunnen prikken.. Pfff.. 
31
1 maand en 3 weken geleden door Being There
8
-4
BennieBlij.
32
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
12
-3
Sinds D66 een grote vinger in de pap heeft in Nederland gaat het van kwaad tot erger!

Voortdurend worden we voorgelogen en gemanipuleerd!

Voortdurend word er met allerlei cijfers gesjoemeld!

Voortdurend word het grootste deel van de Nederlandse bevolking genegeerd!

En voortdurend word er doorgegaan met de import van allerlei asielzoekers!
33
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
8
-2
@32 D'66 zit in hetzelfde bootje als VVD, CDA en CU, zit eigenlijk weinig verschil in, men volgt wat meent dat de richtlijnen zijn, D'66, VVD en CDA hebben democratie in hun naam staan maar hebben het bindend referendum afgeschoten , het asielvraagstuk is een thema wat zich hiervoor leent.
34
1 maand en 3 weken geleden door Sarcoff
8
-3
Zullen we proberen de gehele wereldbevolking hier op te vangen, dan ga ik wel op de  rest van de wereld zitten.
35
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
6
-3
@34 Heb jij zo een dikke kont dan?  😜
36
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
11
-3
Ik vraag mij werkelijk af, hoeveel asiel/gelukszoekers er hier binnen moeten komen voordat de politiek inziet dat het fout gaat?      

50.000?    100.000?    200.000?   500.000?    1 miljoen?   5 miljoen?    
37
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
12
-4
@36

Momenteel is elke (zogenaamde) asielzoeker, er al één teveel. 😱

En het verandert pas, als de bevolking het niet meer accepteert en dat er kiezers zijn, die dit beleid onmogelijk maken. 
38
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
11
-4
Staatssecretaris van der Burg is de laatste die immigratie zal indammen. Daarom is hij door Rutte op deze post gezet. De Rutte en de VVD plegen bewust kiezersbedrog bewust wanneer zij het doen voorkomen alsof ze een streng migratie/asielbeleid nastreven:

"In 2017 kwam Van der Burg in het nieuws door zijn opmerking "hoe meer asielzoekers, hoe beter!".[1] Over Amsterdammers die dat niet bevalt, zei Van der Burg: "In een eerste reflex zou je zeggen: als het je niet bevalt, pak een vliegtuig, of rijd met bus 114 de roomblanke provincie in."[1]"

Uit dit citaat blijk van der Burgs minachting voor burgers buiten de Randstad. Zijn afkeer van burgers die zijn verlichte kosmopolitisme niet delen vat hij samen in het benoemen van hun huidskleur.  Het citaat verklaart het beleid om  plattelandsgemeenten te dwingen migranten op te nemen. Hij wil het plaatselijke gemeenschap en cultuur breken.

Bron: [Link]

Van der Burg was van 2001 tot 2018 VVD-raadslid, fractie-voorzitter, wethouder en loco-burgemeester in de Vrijstaat Amsterdam. Tot januari 2022  was hij Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Floriade 2022 die Almere met een enorm financieel fiasco opzadelt van 85 miljoen:

Bron:  [Link]

De strop kan oplopen tot boven de 100 miljoen, inclusief de kosten voor bouwrijp maken van de beoogde wijk 'Hortus' op dezelfde locatie  Bron:  [Link]

Van der Burg vertrok naar Justitie samen met  ex-burgemeester van Almere (2015-2022) Franc Weerwind, D66, eveneens verantwoordelijk is voor het Floriade-fiasco en weggepromoveerd.

Van der Burg is dus chantabel, in ieder geval politiek en bij miljoenentekorten is er vaak veel meer loos, omdat de Voorzitter van de RvC  vrijwel altijd stukken aangereikt zal hebben gekregen waarin de monsterverliezen zich al aftekenden. En toch hebben doorgezet en te weinig gedaan.

Dat geeft meteen een oplossing:

gebruik de locatie van de Floriade voor het opvangen van 10.000 of meer asielzoekers in flexwoningen en vestig daar, en niet in Bant, een nieuw aanmeldcentrum. De wijk Hortus is toch onbetaalbaar en onhaalbaar geworden. En de Vrijstaat Amsterdam betaalt alles, inclusief de toelagen, zorg, toeslagen , enz. voor de instroom.  Dat wil de Amsterdamse elite toch dolgraag?  Almere kan dan deels uit de schulden komen door de grond aan Amsterdam te verhuren. Win - Win. En de rest van Nederland kijkt ademloos toe hoe van der Burg en zijn Amsterdam zelf het goede voorbeeld geven. Win-win-win-win.

DvD
39
1 maand en 3 weken geleden door Sweik
9
-3
"Zonder dwang redden we het niet", aldus staatsecretaris Van der Burg. Wat een zot. 'Zelfs MET dwang redden we het niet' als je de poort tot in lengte van jaren wagenwijd open laat staan...
40
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
11
-3
@38   Je schrijft:    "De Rutte en de VVD plegen bewust kiezersbedrog bewust wanneer zij het doen voorkomen alsof ze een streng migratie/asielbeleid nastreven". . . . 

Inderdaad!!!

Ook ik heb mij laten misleiden door het verkiezingsprogramma van de VVD.   Daarin staat een helder, eerlijk en duidelijk beleid t.a.v. asielopvang beschreven.   

[Link]

Echter, wat van der Burg, de staatssecretaris (VVD-er!!!!) nu overhoop haalt, druist totaal tegen hun eigen, beloofde beleid is.    

Het is gewoon een oplichtersbende geworden. . . .
41
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
8
-4
@38

U geeft als "oplossing" om 10.000 te vestigen in flexwoningen op het terrein Floriade, alsmede een extra aanmeldcentrum. Dat is helaas, géén oplossing van het probleem, maar het verplaatsen van het probleem. 

We moeten géén extra aanmeldcentra bouwen, omdat de instroom dan blijft. En diegenen die zich daar aanmelden,, moeten óók weer opgevangen worden. Met die 10.000 die er dan al zouden zijn, zou dit alleen al qua veiligheid, óók voor de omgeving, op enorme problemen stuiten. 

We moeten af, van dat overal opvangen en kenbaar maken, dat er géén luxe cruiseschepen en hotels meer zijn in Nederland, waar je je buik vol kunt eten. 

We moeten de aandacht focussen op onze eigen bevolking en een ontmoedigingsbeleid in de media presenteren ipv een uitnodigingsbeleid te voeren waarin luxe opvang wordt gepromoot. Óók moet er werk worden gemaakt van het terugsturen van "veilige landers". Wil Marokko en andere landen? Simpel, stop de financiële ondersteuning aan die landen en voer economische sancties in. Dan zal men zien dat, dát werkt. Soft beleid, zoals nu waarin Marokko de regels dicteert, schiet natuurlijk niet op. 

Het belangrijkste is in Nederland, dát er een nieuwe ploeg komt, die wèl deze problemen kan aanpakken, want dit beleid van deze Rutte-kliek, drijft Nederland alleen maar verder de afgrond in. Dáár moeten we tegen in opstand komen. Waar vroeger iedereen voor de straat op ging, zit nu iedereen lam geslagen, achter de geraniums. Kom op, we kunnen er als kiezers sowieso wat aan doen. Laten we dat dan óók doen bij de eerstvolgende verkiezingen en laten we hopen, dat deze Rutte-kliek zo snel mogelijk valt, over hun eigen wanbeleid. 
42
1 maand en 3 weken geleden door Schrootflint
9
-3
Dankzij al die 'nette' mensen die GL, D66 etc stemmen of niet stemmen. In maart maar wel stemmen en niet op de foute partijen. Laat je niet misleiden als men overbevolking en massa-immigratie 'rechtse thema's' noemen. 
43
1 maand en 3 weken geleden door Sarcoff
7
-3
@35 Helaas niet, en daarbij ook geen schijt aan alles.
44
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
5
-2
@43 Was maar een geintje uiteraard, maar dat had je vast wel door.
45
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-5
@42 'Nette' tussen aanhalingstekens? Waar moet je op stemmen om tot de nette mensen zonder aanhalingstekens te behoren dan? 
46
1 maand en 3 weken geleden door Skapoe
5
-3
Bedankt "rechtse" Penocchio.
47
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
9
-3
@45   JA21
48
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
7
-4
@38 m post

@41 Dieke

Ik dacht dat mijn laatste alinea herkenbaar zou zijn als ironische overdrijving van alle onhoudbare gebreken van het beleid van de verlichte Amsterdamse prietpraters, politiek correcte partijen, Rutte4, de VVD en van der Burg. Ik breng het allemaal tezamen.

U weet dat ik het Haagse migratiebeleid afwijs omdat de Vreemdelingenwet door de overheid en politiek zelf ontdoken wordt doordat men  migranten aanzet en helpt asielfraude te plegen. Er wordt op grote schaal  misbruik gemaakt van het Asielrecht en er worden ten onrechte gemeenschapsgelden uitgegeven.

Wat betreft Uw laatste alinea @41 .

Waarom zitten mensen lam geslagen achter de geraniums?

Stel ik als antwoord voor: doordat staat en politiek de politieke correctheid als propagandawapen hanteren.

Over het regime van Putin kon U de afgelopen tijd lezen dat een groot deel van de Russen de staatspropaganda weliswaar niet gelooft, maar dat deze zo alom aanwezig is dat ze voldoende twijfel zaait, zodat Russen apathisch blijven.  Stel dat de vijandschap van het Westen en de NAVO toch waar is, dan moet je Putin laten begaan. 

De beeldvorming en propaganda in de Nederlandse media zet in op schuldgevoel en is alom aanwezig . Zij zaaien voldoende twijfel. Misschien kan de regering er wel niets aan doen door verdragen die heel vroeger zijn getekend. Misschien nemen landen wel geen burgers terug. Misschien ziet de wereld witte mensen wel als schuldig . Dus blijft men apathisch.

De beeldvorming en de politiek correcte propaganda moeten  doorbroken  worden.

DvD
49
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
6
-4
@48

Gelukkig, dat het ironisch bedoeld was. Ik heb uit uw reacties inderdaad al opgemerkt, dat u tegen deze massa immigratie bent. 

Verder ben ik het helemaal met u eens, daar waar de voorlichting overgaat in propaganda, dat het mensen apathisch maakt zeker als het vaak voorkomt. 

Wat wij in andere landen veroordelen, speelt zich in feite, ook onder onze neuzen af. Een omwenteling van de macht of een regime, kan er toe leiden, dat deze apathie verdwijnt en dat het mensen wakker schudt. 

Ik denk dat mensen moeten zien, dat het ook anders kan, door nieuwe andere politici, kansen te bieden. Als dat laatste niet gebeurt, dan zal er de komende jaren, in dit land niets veranderen en wordt het inderdaad de hoogste tijd, om de koffers te pakken en zelf te gaan emigreren. 
50
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
4
-3
@48 m post

@49 Dieke

De Hoogmogende Heren en Dames in Amsterdam gaan echt nooit betalen voor hun 'idealen'. Daarvoor eisen ze miljarden van Den Haag:  die zij uit mogen geven.

Ik ben  al langer bezig om het machientje van de politieke correctheid uit elkaar te halen en de onderdelen te bekijken. En wat ik zie, deel ik ook. Bijvoorbeeld hier.

Een ding is zeker: politieke correctheid wordt ons voorgesteld als een set van Waarden die Vrijheid , Democratie, de Rede en de Moraal beschermen. Maar is een instrument van Onderdrukking  en  een hellend vlak richting totalitarisme. De voornaamste vertegenwoordigers van politieke correctheid bedienen zich openlijk van totalitaire ideologie zoals het 'wokisme'.

DvD
51
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
2
-3
@50 Een variatie op Marx dus.
52
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
3
-3
@49 Dieke

@50 m post

[Link]

Mijn post daar @3 ging over politieke correctheid als machtsmiddel om onze mensenrechten aan te tasten.

DvD
53
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
2
-2
@50

Mee eens. Dank voor de toelichting. 

@52  

Dat heb ik inmiddels al begrepen. 😉
54
1 maand en 3 weken geleden door Leugenaar
4
-2
Verkiezingsprogramma VVD 2012 !!

Niets wil de VVD meer te maken hebben met het Europese migratiebeleid. De liberalen willen er voor zorgen dat Nederland net als de Denen een opt-out status krijgt en zo strengere eisen kan stellen aan migranten die Nederland binnenkomen.

En steeds trapt de Nederlandse kiezer weer in de leugens.
55
1 maand en 3 weken geleden door Leugenaar
4
-2
@54 link : [Link]
56
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
2
-3
@51 Wasamapuzzlehead

Het marxisme ging erover dat de loontrekkende arbeiders  de kapitalist  uitsloten  door als collectief zijn eigendommen  te nationaliseren.

Het marxisme faalde , omdat het kapitalisme vanaf 1850 de arbeiders welvaart bracht, terwijl de fabriekseigenaar de risico's droeg. ÉN omdat mensen nog veel meer sociale banden onderhouden dan werknemer – werkgever.

De totalitaire 'woke'-ideologie valt daarom alle verbanden en sociale banden tussen mensen aan door ze te problematiseren en criminaliseren. Met als doel ze door te snijden en mensen te isoleren en machteloos te maken.

crt = critical race theorie. Het 'witte' ras is de schuld aan alles wat mis is in de wereld. Zo kweek je rassenhaat.

mmt = modern monetary theory. De regering kan alle geld bijdrukken dat mensen begeren. Stort de munt in.

gendertheory =  'Gender' is niet biologisch, maar cultureel bepaald. Het is een sociaal construct.

feminism = Alles wat mis is in de wereld aan de positie van vrouwen is de schuld van het 'witte' imperialistische westerse patriarchaat.

religion = christendom en boeddhisme zijn de godsdiensten van onderdrukkers. De islam is de godsdienst van de onderdrukten. (Absurd In het Midden-Oosten baseren alle vorsten en potentaten hun macht op de islam.) zo kweek je godsdiensthaat.

planet & climate = alles wat de mens verbruikt is diefstal van de aarde. Economie en consumptie moeten sterk verminderen. Zelfstandige energievoorziening moet verboden worden. Ongeplande bedrijfsactiviteiten eveneens. De toekomst van de kinderen en kleinkinderen is die van minder welvaart, van gebruikslicenties in plaats van bezit. 'En zij zullen gelukkig zijn.'   Zo stort je de bevolking in behoeftigheid en noemt het in de propaganda 'brede welvaart'.

Zo ontwricht je de maatschappij en hitst mensen tegen elkaar op.  Op basis van ras, gender, godsdienst, islam, etc. worden zij vervolgens in collectieven van slachtoffers gestopt. Bij vragen welk collectief voorgaat beslist de 'intersectionaliteit' , zoals de leiders die toepassen.

Ik denk dat Marx oprecht iets voor arbeiders wilde bereiken. De 'woke'-totalitaristen zijn de criminele versie van Marx. Zij zijn puur malafide en willen hun medemens het Allergrootste Kwaad aandoen om zelf geld en macht  te vergaren.

DvD.

 
57
1 maand en 3 weken geleden door Querido
0
-2
@56 DvD

"Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm" - dat was het kapitalisme van de 19e eeuw.

Helemaal totaal asociaal - met kinderarbeid - met dagloners die aan de fabriekspoort smeekten om werk voor die dag - zoveel armoede - zoveel ellende.

Het zijn de arbeidersbewegingen die daar tegen streden. Maar met weinig succes - totdat zelfs de kapitalisten doorkregen dat het zo niet kon doorgaan - dat ze de arbeiders teveel aan het uitbuiten waren. En ze waren natuurlijk doodsbang voor het communisme - dan zouden ze alles verliezen.

Vervolgens heeft het nog tientallen jaren gekost om de spelregels aan te passen. Maar de kapitalisten moesten gewoon even een flinke schop onder de kont krijgen. En dat is toen gebeurd.

Helaas zijn ze nu weer terug - met hun ikke-ikke-ikke mentaliteit. Je ruikt ze al van verre.
58
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
0
-2
@56 Ben ik wel met je eens. Allerlei vuige redenen om je zin te bereiken. Dat is zo.
59
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
0
-2
@57 Ja, die heb je wel veel. Ik ben het afgelopen jaar door diverse werkgevers benaderd waar ik in verleden had gesolliciteerd om daar te werken. Dat waren sollicitatie gesprekken waar de honden geen brood van lusten en dan nu denken dat ik wel voor ze zou willen werken. Echt niet.
60
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
0
-2
@57 Dat is hetzelfde met we kunnen geen technisch personeel aankomen. Dan toch misschien eerst eens kijken hoe ze met mensen omgaan in de sector. Mensen bedanken ervoor en dan krijgen ze alleen nog het afvalputje van de maatschappij. Tsja... dat heb je dan toch zelf gedaan als sector.
61
1 maand en 3 weken geleden door Querido
1
-1
@60

Mooiste voorbeeld - actueel - is het personeel op Schiphol, waar ze zoveel vacatures hebben en , nou ja , je kent de huidige situatie.

En dan bedenkt iemand dat de salarissen omlaag moeten (zomerbonus eraf).

Wat een volslagen idioot - dan heb je dus niet echt in de gaten hoe de arbeidsmarkt tegenwoordig werkt.

(Of heeft Schiphol van de regering (D66) de opdracht gekregen om er een zooitje van te maken - zodat de inkrimping vanzelf gaat - net als de gasbesparing door de zogenaamde "energiecrisis"?).
62
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
1
-2
@61 Dat had ik ook gehoord. Dat ze het met opzet doen.
63
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
1
-2
@61 Wat te denken van die commercials uit het bedrijfsleven met techniek is de toekomst. En dan een foto van een automonteur erbij. Een automonteur verdient minimumloon. 😂

Nu hebben die jongens bij mij in regio geluk. Omdat ASML ze heel graag wil hebben. En zijn de autobedrijven zuur.
64
1 maand en 3 weken geleden door Querido
1
0
@63

En ASML wil ook voor huisvesting zorgen - zag ik voorbij komen.  Zitten al die ASML'ers straks in een soort Hevea-dorp.

Maar wel goed dat de industrie actie onderneemt - het Kabinet blijft toch maar op z'n handen zitten.
65
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
1
-1
@64 De meeste arbeidsmigranten waarmee ik samengewerkt heb, daar werkt 1 van de ouders bij ASML. Ze komen van over de hele wereld. Op zich is dat wel leuk.

Video van ASML: [Link]

Ik heb maar een stukje gekeken. Maar mocht het je interesseren, dan staat ie er dus.
66
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
3
-3
@56 m post

@57 Querido

Ik heb de lessen socialisme en sociaaldemocratie binnen de familie gehad. De vader van mijn overgrootvader en diens vader waren 'salonsocialisten'. En kenden 'ús Pîter Jelles'.   DvD
67
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-4
@7

Weet je het verschil tussen een migrant en een vluchteling?

Migranten willen werken. Vluchtelingen willen een tijdelijke veilige haven. Het zijn voornamelijk de veilige landers die amok maken. Gelukkig kan de IND die gasten tot persona non grata benoemen en terugsturen naar hun thuisland.
68
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
3
-4
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
69
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
3
-3
@68 Dan is de telegraaf zeker ook een hoax site aangezien die het zelfde aantal van 195000 meld, flamert.😁
70
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
2
-1
@68 Wybren van Haga wil direct na het reces een Kamerdebat met de minister-president en de staatssecretaris van Asiel over de explosieve groei van het aantal immigranten. Sinds de jaarwisseling hebben zich ruim 195.000 nieuwe buitenlandse immigranten in Nederland gevestigd. Dat is een verviervoudiging van het aantal instromers in dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag publiceert.

[Link]
71
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
4
-6
@68  

Ik bekritiseer DDS als bron en geef een gerenomeerde instelling op met echte cijfers en dat wordt verwijderd? Echt Clippy? @3 heeft het over aantallen van 200.000 immigranten per half jaar. Dit is absoluut onwaar. Er zijn asiel verzoeken, herhaal verzoeken, gezinsherenigingen etc etc. 

Voor de goede orde, ik bekritiseer niet de bron van dit artikel, wat volgens de huisregels niet toegestaan is. Ik bekritiseer de door @3 , een medereageerder, genoemde waanzinnige aantallen. 400.000 immigranten in een jaar (volgens hem/haar dus 200.000 in een half jaar.
72
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
3
-4
@71

DDS is hiet heilig verklaard en mag absoluut niets negatiefs over gezegd worden.

Doe ik dus niet.
73
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
1
-3
@71 En ik geef je de cijfers van het CBS in #70 en die zeggen dus hetzelfde 195000. Of is het CBS ook een hoax? Of kijk je daar liever overheen omdat dat jou '' feit '' onderuit haalt?
74
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-3
@69

Er wordt gesproken over immigranten. Het betreffen vluchtelingen. Daar zijn binnen de EU afspraken over gemaakt. 

Bovendien is Nederland is het enige land waar vluchtelingen worden opgevangen.

Als de gas- en elektriciteitsprijzen blijven stijgen zoals wat nu het geval is, is er binnenkort een tsunami aan Nederlandse vluchtelingen. Dan valt er in Nederland niet meer te leven.
75
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-2
@73

Heb je gemist dat Oekraïne zo'n beetje compleet plat gebomardeerd wordt en er vele Ukraïners het land ontvlucht hebben? Daarbij kan ik de cijfers in het door jou aangehaalde artikel niet bekijken, omdat deze achter een betaalmuur staan.
76
1 maand en 3 weken geleden door Canis Lupus (Mod.)
0
-2
Zulle we maar weer on topi gaan.

@72 Geen enkele bron is hier heilig verklaart, kritiek op welke bron dan ook is niet de bedoeling.

Fijne on topic voortzetting.
77
1 maand en 3 weken geleden door D Kwartel
2
-2
@74

Bedoel uiteraard dat Nederland NIET het enige land is waar vluchtelingen zijn opgevangen. Er zijn al met al meer dan 1,5 miljoen Oekraïners gevlucht. Het aantal had dus veel hoger kunnen zijn als de rest van Europa niet mee op had gevangen [Link]
78
1 maand en 3 weken geleden door Truffelaar
1
-2
@75 Ten eerste gaan deze cijfers niet over mensen uit de oekraine dus of topic.

En hier heb je de link van het CBS zelf en ja ook die halen jouw zogenaamde feit onderuit.

In de eerst helft van het jaar vestigden zich 195,2 duizend immigranten in Nederland en verhuisden 72,3 duizend emigranten naar het buitenland. Daardoor kwamen er 122,9 duizend inwoners bij door buitenlandse migratie. Dit is vier keer zoveel als in de eerste helft van vorig jaar. De totale bevolkingsgroei kwam wat lager uit doordat het aantal sterfgevallen groter was dan het aantal kinderen dat werd geboren. Begin juli telde Nederland ruim 17,7 miljoen inwoners.

De link van het CBS  [Link]

Sucses verder.
79
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
0
-1
@77 Het had ook lager kunnen zijn namelijk nul, in de naburige landen hadden ze deze mensen prima kunnen gebruiken, cultureel gezien staan die ook wat nader en de Slavische talen zijn nauwer verwant. De echt oude mensen zijn in Oekraïne achtergebleven, die hebben niet meer de drive om nog ergens anders te settelen, de Oekraïnse vluchtelingen in Nederland zijn relatief jong, 70% is jonger dan 45 : Van de mensen die zich sinds 24 februari hebben ingeschreven is ruim een derde (37 procent) minderjarig, 33 procent is tussen 25 en 45 jaar.
80
1 maand en 3 weken geleden door Crystal Revenge
0
0
Was een eeuw geleden de Russische communistische revolutie een experiment van de globalistische financiële elite .... nu is Nederland de proeftuin voor de nieuwe ongekozen werelddirectie en haar nieuwe wereldorde.....
81
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
0
0
@80 Cool. Zelfs de voetbalveldjes gaan er nu toch echt aan. En de globalisten zijn aan het winnen. Dit wordt groter dan het British Empire ooit was. We gaan zelfs interstellair. Ik vermoed zelf dat de globalisten die zich nu zelf interstellairen noemen het veld moeten ruimen voor de intergalacten die de interstellairen toch zien als boeren pummels met dezelfde denkbeelden als de voormalige nationalisten. Voorlopig blijft het ff de kat uit de boom kijken.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.