NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Van Kaag Mag Het Mkb Kapot


Bron: indepen.nl

Van Kaag mag het MKB kapot Als het aan de minister van Financiën Sigrid Kaag ligt mag het mkb (midden- en kleinbedrijf) kapotgaan aan de energiecrisis. Dit opmerkelijke standpunt neemt zij in na advies van topambtenaren op haar departement.

Lees verder op indepen.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
43 Reacties  |  392 Clicks
0010
  Geplaatst door Jc 1 maand en 4 weken geleden
1 maand en 4 weken geleden door Canis Lupus (Mod.)
Graag on topic, niet op de m/v. Bvd.

REACTIES (43)

1
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
16
-4
Dit zijn echt enge mensen. Niet om wat zij doen (velen zien dat al jaren) maar hoe zij zich gedragen (t.o.v. de rest). Zij weten dat een deel van de bevolking hen doorheeft. Toch houden zij de schijn op dat zij hun uiterste best doen voor Nederland. Helaas zien velen het spel niet.

Ik had voor deze foto gekozen.  [Link]
2
1 maand en 4 weken geleden door Skapoe
18
-4
Kaag geeft geen ene FUCK om Nederland, die is stelselmatig bezig om de middenstand de nek om te draaien.
3
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
11
-3
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
4
1 maand en 4 weken geleden door Robbedoes
3
-14
Wat een bullshit. Staat nergens.
5
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
4
-7
@3

"Klopt niks van wat Kaag doet."

Ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt. 
6
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
11
-5
@5 Als er een ondernemer failliet gaat dan hangen ze bij D666 de slingers op.
7
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
10
-5
@4

Je moet eerst de cursus 'Tussen de regels lezen' volgen en daarna 'Zie het totaalplaatje'. Pas dan zie je de stierenstront.
8
1 maand en 4 weken geleden door Snorrie
5
-12
@7

De cursus dingen lezen die er niet staan bedoel je zeker.
9
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
2
-10
Ach ja, Kaag, WEF . . . Het doet het altijd goed in roddelland. 'Zo zit het met de compensatie energie voor bedrijven' [Link] en 'MKB-voorzitter: vertrouw erop dat er steunpakket komt' [Link]
10
1 maand en 4 weken geleden door Robbedoes
3
-8
@7 De cursussen heb ik al lang met goed gevolg afgerond. Een vervolgcursus, 'Hoe herken je bullshit' idem dito met vlag en wimpel afgesloten.

De basis was echter de cursus 'Begrijpend lezen' en het probleem is dat de velen, zoals jij, die hebben overgeslagen waardoor het 'Tussen de regels door' volledig verkeerd gehanteerd wordt.
11
1 maand en 4 weken geleden door Canis Lupus (Mod.)
5
0
Zullen we maar weer on topic gaan. bvd.
12
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
12
-3
Uiteindelijk willen ze dat we onze goederen/producten en boodschappen online bestellen bij de 'Supers' en digitaal afrekenen. Schijnt heel makkelijk te volgen te zijn. Het biedt tevens de perfecte gelegenheid om een 'Co2 footprint registratie' te koppelen aan je uitgaven. 

Zo zie je maar weer dat alle veranderingen (lees; zelf gecreëerde crises) precies dat doen om tot bepaalde doelen te komen. Dat hele MKB hebben we niet eens nodig in hun ogen. Geeft ook veel te veel gedoe met camera's om mensen te volgen die even een middagje gaan shoppen. Als zij dat online/digitaal doen, krijg je zo alle gegevens op een schermpje. 

Als je de opzet (de WEF/Agenda 2030 doelen) ziet waarom het MKB kapot gemaakt moet worden, dan snap je de tweet van Van Houwelingen (nazivlag) meteen. Niet de bedenkers maar de uitvoerders hebben dat nog niet door. We gaan richting een totalitair systeem en het MKB past daar niet meer tussen.
13
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
2
-13
@11 Kijk je ook even naar de Hiler vergelijking in @3 Dank.
14
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
2
-8
@13 Hiler = Hitler, excuse
15
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
11
-3
@13 Wat maakt dat nou uit. Ze lopen elkaar daar in Den Haag ten slotte toch ook voor nazi uit te maken. En waarvoor zouden wij het dan niet mogen. Goed voorbeeld doet ten slotte goed volgen nietwaar. 😂
16
1 maand en 4 weken geleden door Wcommander
10
-3
Die overheidsadministratie, op financieel en belastingen gebied is zo fout van opzet, dat bijna iedereen er aan kapot gaat, op de min of meer vermogende klasse na. Wij zijn de roepende klagende waarschuwende bevolking aan hen, die ons zo in die inkomenskloof hebben gemanipuleerd over de jaren. Het is of je in een heel lege woestijn staat en je afvraagt, is er nu niemand die ons red? Gekke droom niet?😱
17
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
4
-10
@15 Er kan gelukkig veel hier maar er zijn natuurlijk grenzen, zo ook in de politiek. Kaag wordt alweer eens onterecht en voorbarig neergesabeld door indepen en dan komt een reageerdertje nog eens met een Hitler vergelijking aansjouwen. Schei uit zeg. 
18
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
8
-2
@17 Ik word er zelf eigenlijk niet heet of koud van. Als je ziet wat er momenteel voor een verloederd zooitje plebs daar in Den Haag zit die elkaar voor rotte vis uitmaken. En dan zou ik me hier op dit forum druk moeten maken over wat er hier geschreven wordt. Nee hoor, echt niet.
19
1 maand en 4 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
7
-3
@3 Klopt Smurf. Het is van alle tijden dat mensen achter fatalisten aanlopen. Goed gezien. 👍
20
1 maand en 4 weken geleden door Birdeyes
11
-4
Maar natuurlijk mag het echte MKB kapot, want het MKB is de (ooit zo stevige) fundering van de 'burger-economie'.

Wanneer het MKB definitief kapot is gemaakt, kunnen de grote multinationals de weggevallen plaatsen opvullen. Zoiets wordt dan één gigantisch groot feest! Maar dan wel alleen voor de aandeelhouders en eigenaren van de  grote winkelketens/mutinationals. En voor het WEF natuurlijk, want dit sluit naadloos aan op hun programma('s).

De gewone burgers móeten dan wel massaal gaan kopen bij die grote rijke bedrijven, omdat al de andere mogelijkheden simpelweg wegvallen. Bovendien kunnen de gewone burgers het op die manier ook wel schudden met de prijzen van artikelen. Die zullen dan regelrecht de pan uitrijzen, omdat er geen concurrentie meer is van het échte (en sociale) MKB... 
21
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
8
-3
@19 Geen idee wat ik getikt had. 😂  Maar zal wel iets lelijks zijn geweest over D666. Maar dat D666 scheldt ook iedereen uit voor van alles en nog wat.
22
1 maand en 4 weken geleden door Querido
13
-3
@17

Als je goed kijkt wil D66 helemaal niemand helpen. Dat zie je ook aan het op het laatste moment in elkaar geflanste prijsplafond.

Dat helpt de elektriciteitsgebruikers niet omdat de prijs van 0,70 euro te hoog  gesteld is. En het helpt de gasverbruikers niet omdat de grens van 1200 m3 te laag is om de mensen met echte problemen te helpen.

In feite is de boodschap -> je bezuinigd maar, terwijl we al 30% bezuinigd hebben.  En dat zal ook het MKB te horen krijgen.

Nou kun jij wel D66 stemmen - maar ook jij moet dit toch zien?
23
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
10
-4
Het 'mag' in de kop kun je ook vervangen door 'moet'.

Jarenlang hebben mensen hiervoor gewaarschuwd. Jarenlang zijn ze voor wappies uitgemaakt. Nu komen we in de periode dat de plannen gestalte gaan krijgen. Het enige wat we nog niet wisten is hoe ze het gaan uitvoeren. 
24
1 maand en 4 weken geleden door Birdeyes
8
-2
Aanvulling op @20

Blijf (of ga) dus vooral zoveel mogelijk kopen bij de gewone winkeliers, want nú KAN het nog! Deze middenstanders hebben het bijzonder zwaar en hebben onze steun keihard nodig. 
25
1 maand en 4 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
10
-2
@21 Nah, je noemde de naam van een Duits politicus uit de vorige eeuw (tevens auteur van een absolute bestseller).
26
1 maand en 4 weken geleden door Zie Hier
9
-5
Ach als dat nu nog steeds niet tot de Nederlanders is doorgedrongen dat D66 niets anders wil dan een elite dictatuur hier vestigen en dat voor hun het gepeupel niets anders zijn dan noodzakelijk en makkelijk vervangbaar werkvolk!
27
1 maand en 4 weken geleden door Zie Hier
11
-4
@15 Wat was Kaag haar standpunt over de bedreigingen van Wilders??

0.0 grote stilte maar zodra er een GGZ-patient bij haar in de straat loopt is het land te klein!

En in navolging van hun grote corps idool is iedere D66 er aan het janken als hun iets niet bevalt!!

En welke partij was de eerste die opriep om andere partijen uit te sluiten, wie verspreid er regelmatig berichten over andere politici! 

Tja D66 
28
1 maand en 4 weken geleden door Milak9
8
-6
@24

Het klinkt nobel maar het is uitstel van executie. Uiteindelijk moeten de doelen behaald worden waar een einddatum op vast geplakt is. Die einddatum is ruim genomen (2030) en daar werken we gestaag naartoe.

Koop (zolang het nog kan) waar je wilt. Verandering is op komst. Hun doelen gaan ze hoe-dan-ook halen. Met of zonder dwang.
29
1 maand en 3 weken geleden door Bonzai
6
-4
Kaag voert haar opdracht uit .

Zolang dat gebeurt is ze onschendbaar en zal bij een volgende verkiezing gewoon kunnen blijven zitten waar ze zit al word ze door de mensen af geserveerd .

Elk jaar maakt kaag miljoenen over aan terreurorganisaties die te boek staan als hulporganisatie en aan de palestijnen.

Wat opvalt in de politiek is dat de Vvd ,D66, groenlinks, Cda, Pvda waar ze voor stonden en bekent om waren in rook is opgegaan en als 1 blok samen streven naar het zelfde einddoel.

Als kartel een opdracht uitvoeren en degenen die hun pad niet volgen worden gedemoniseerd.

Neem alleen al het hele asielbeleid .

Waarom zien deze partijen niet dat de grenzen dicht moeten voordat men orde op zaken kan stellen?

Dat er niet zomaar overal natuur mag verdwijnen voor bouw , met de klimaatdoeleinden in het achterhoofd want daar krijgen we ook nog veel problemen mee en gaat ons klauwen met geld kosten om uiteindelijk toch niet te kunnen halen.

Weglopen bij een debat wat over de grootste problemen gaat en daar oplossingen voor te vinden .

Demissionair en toch na een aantal weken weer met de zelfde figuren en partijen verder gaan waar ze gebleven waren .

Wij komen in het plaatje voor als er weer verhogingen van van alles en nog wat aan komen.

Verder moeten wij ons mond houden en alles maar laten gebeuren , zoals gediscrimineerd worden bij het uitdelen van woningen etc.

Ze komen niet meer voor het volk op behalve Wilders en baudet die ook nog eens voor gek worden versleten maar wel keer op keer gelijk krijgen.
30
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
3
-6
@27 Kaag, "Minister en D66-lijsttrekker Kaag noemt de bedreiging onaanvaardbaar. "Als je het oneens bent met politici, strijd je met woorden, niet met intimidatie. En altijd: met fatsoen." [Link]
31
1 maand en 3 weken geleden door Birdeyes
5
-3
@28 "Het klinkt nobel maar het is uitstel van executie". 

Hoe langer je 'de executie' kunt uitstellen, hoe groter de kans wordt dat ie uiteindelijk uitblijft. Want dan gaan 'in de tijd dat het nog duurt' ... van steeds meer mensen de ogen open! 

Want nú geloven heel veel mensen (helaas) nog niet, dat we met z'n allen regelrecht in de fuik van de (gezamenlijke) overmachtige en rijke multinationals worden gedreven. Zolang we nog niet massaal in die fuik zijn gezwommen, kunnen er nog dingen veranderen. Als we er eenmaal met z'n allen inzitten, kan de fuik van buitenaf worden dichtgetrokken en afgesloten. En pas DAN... is het te laat! 
32
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
3
-4
En dan vindt Kaag het gek dat mensen haar een heks vinden. Ik denk dat heks nog een eufemisme is.
33
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
2
0
@32 Ik las in @3 dat je daar al uit was.
34
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
2
-4
@30   Wat een snelle ""reactie"""

 Wilders werd pas vanaf 2004 bedreigt!

Dus geleuter of het bekende mosterd na de maaltijd pas een ander beklagen als het je goed uit komt om zelf meelijwekkend kunt doen!
35
1 maand en 3 weken geleden door Joepdekat
4
-3
D66 maakt meer kapot dan je lief is en niet alleen het MKB.
36
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
3
-5
@34 Is het je ontgaan dat Sigrid Kaag niet in 2004 maar in 2017 een collega werd van Geert Wilders?
37
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
4
-3
@36 En zo heeft die club altijd wel een excuus os een smoesje!!

Maar zo is het altijd met de wegkijkers 

Toen was ik er niet 

Keek even ergens anders naar

Ben ik vergeten!

En zo zijn nog talloze smoezen!
38
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
3
-5
Wat D66 voor het MKB wil, [Link] Geen spoor van 'MKB mag kapot'.
39
1 maand en 3 weken geleden door Duurendaalsdochter
2
-3
@4 Robbedoes

Het staat op p 7 van 8 onder B , 1e bolletje , a

" Het energie intensieve mkb heeft de mogelijkheid om haar prijzen te

verhogen omdat ze in minder mate onderhevig zijn aan

Internationale concurrentie en omdat het koopkrachtpakketde vraag

van consumenten zal verhogen

 'b'  is ook interessant:

"b Faillissementen van energie intensieve mkb ers hebben geen

maatschappelijk ontwrichtende werking Faillissementen zijn

onderdeel van een gezonde marktdynamiek Een gezonde

marktdynamiek vermindert arbeidsmarktkrapte en jaagt

verduurzaming en innovatie aan".

Ik zie 2 denkfouten:

1. De bakker of slager ( die moet koelen) concurreert niet met de Franse of Belgische lokale slager of bakker, maar met bijv. de grote supermarktketens.  "a"  gaat daarom niet op.

2. Financiën laat de inflatie op zijn beloop. Terwijl de taak van de minister en ambtenaren zou moeten zijn deze zoveel mogelijk te beperken. Zij ontpoppen zich als een extra kracht achter de geldontwaarding.

DvD
40
1 maand en 3 weken geleden door Wasamapuzzlehead
2
-3
@39 Die geldontwaarding zou weleens het doel kunnen zijn.
41
1 maand en 3 weken geleden door Dunnekever
2
-2
Mensen mensen, het idee is dat mega-corporaties efficiënter met energie omgaan :) En daar ligt een punt. 

Tis alleen zo dat de mega-corporaties ook een bitch van je gaan maken. 

Net als het idee van een te grote overheid.

We moeten een soort van balans vinden.
42
1 maand en 3 weken geleden door Querido
3
-3
@41

Een balans vinden we door de grootste vervuilers te sluiten. Hebben we in één klap alle doelen gehaald, en kunnen we weer over tot de orde van de dag.

Dus weg Tata - weg Schiphol - weg haven Rotjeknor en weg Chemie. En welkom frisse lucht.
43
1 maand en 3 weken geleden door Espede
2
-1
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.