NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Steeds Meer Verwaarloosde Ouderen


Bron: www.welingelichtekringen.nl

Steeds meer verwaarloosde ouderen Klinisch geriaters zien meer verwaarloosde ouderen op de spoedeisende hulp binnenkomen. Ze zijn niet goed gewassen, hebben onvoldoende gegeten en zijn door blijven lopen met ziektes. ,,Als het niet meer gaat, komen ze bij ons,'' zegt tegen het AD.

De Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) noemt de situatie zorgelijk. ,,We krijgen wanhopige huisartsen aan de telefoon die nergens heen kunnen met hun patiënten. Die zien dat het thuis niet meer gaat, maar er is onvoldoende thu


Lees verder op www.welingelichtekringen.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
44 Reacties  |  353 Clicks
0005
  Geplaatst door Crezee 1 maand en 4 weken geleden

REACTIES (44)

1
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
6
0
Het afbraakbeleid slaat overal hard toe.
2
1 maand en 4 weken geleden door Olivina
6
0
Echt droevig. Maar ja er moest zo nodig bezuinigd worden
3
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
5
-4
De overheid heeft alleen op economisch vlak, waar wat te verdienen valt, geanticipeerd op de vergrijzing. Zie de aantallen arbeidsmigranten in Nederland. Wat betreft de zorg is er in de politiek onvoldoende respect voor ouderen. Helaas kampten we dan ook nog met kijvende ouderenpartijen die nog geen deuk in een pakje boter konden slaan. Over het algemeen is er weinig respect voor ouderen als je niet meer werkzaam bent. Je bent goed voor vrijwilligerswerk, als mantelzorger, oppas e.d. maar als je wat gaat mankeren wordt je vaak gezien als een last. Nu ja, ouderen moeten ook niet gaan zitten verzuren en de hele dag gaan klagen of zeggen, 'vroeger', da's ook weer zo. 

Kom hou die oudjes erbij, je kunt ook met ze lachen.
4
1 maand en 4 weken geleden door Sarcoff
6
-3
Ja, asieleisers en gelukszoekers, de energieneutraliteit, die volledig verkeerd aangepakt word, en oorlog met Rusland gaan voor, niet de mensen die Nederland opgebouwd hebben, die berg je op als ze pech hebben en laat ze opgesloten wegkwijnen of dood gaan aan slechte [Link] zorgcentra s.

Dus die ouwetjes mijden de zorg, ze willen niet opgesloten worden in zorgcentra s.
5
1 maand en 4 weken geleden door Graaier1000
9
-2
Volgens Rutte is Nederland een gaaf land. Inderdaad, op ouderen wordt bezuinigd en met het bespaarde geld kunnen we nog meer gelukzoekers binnenhalen die we met gratis huis, gratis woninginrichting, gratis medische zorg en gratis geld lekker kunnen verwennen.
6
1 maand en 4 weken geleden door Loydmorris
10
-3
Onze overheid kan het geld maar 1 keer uitgeven. . .    Tsja. . .  asiel/gelukszoekers gaan nu eenmaal voor.  Daar worden honderden miljoenen voor vrijgemaakt.   En de "gewone Nederlander", de ouderen, die ons land opgebouwd hebben kunnen verrekken!!!

Ik KOTS op figuren van de PVDA, GL, DENK, BIJ,  COA en het de rest van het linkse zooitje wat Nederland kapot maakt. . . 
7
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-11
@6 Nee, dan kun je véél beter extreem rechts hebben. Die lossen alle problemen in één klap op. 😌
8
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
11
-5
@7

Ja Bennie, ik stel als extreem rechtse voor om net als in Engeland overal openbare "opwarm " plekken te openen, speciaal voor die ouderen die nu al bijna niet meer voor zichzelf z kunnen zorgen, en straks noodgedwongen ook nog in de kou moeten zitten. 🥶

En nu jij Bennie, wat stel jij voor voor voor die ouderen ?
9
1 maand en 4 weken geleden door Loydmorris
7
-4
@7 Wie weet?    Geef ze het voordeel van de twijfel.  Wat we de afgelopen jaren meegemaakt hebben, was absoluut geen succes. . . . 

Maar hoe vind jij het, dat jouw oma op een houtje moet bijten, amper de huur kan betalen, nergens meer heen kan omdat zij het niet kan betalen, op de wachtlijst staat voor zorg en ziekenhuis etc. etc.    En dat de eerste de beste asielzoeker, die niets, TOTAAL NIETS met onze samenleving heeft,  overal voorrang krijgt, gratis onderdak, eten en zorg?   

Dan gaat mijn stem naar Rechts!!!    Ik wil opkomen voor de Nederlanders. . .   Voor de mensen die ons landje opgebouwd hebben.  Voor jouw oma. . . .    
10
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-9
@8 Dus jij rekent jezelf tot extreem rechts. Zorgelijk. Ik stel als linkse (niet extreem!) voor, om de centjes eerlijker te verdelen, zodat onze ouderen gewoon zelf hun broek kunnen ophouden en die opwarmplekken helemaal niet nodig zijn omdat iedereen zijn rekeningen gewoon kan betalen.

Schandalig om onze ouderen af te schepen met opwarmplekken! 
11
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-9
@9 Dom om rechts te stemmen.  We worden al zolang door rechts geregeerd en je ziet waar dat toe leidt. Om mijn oma hoef ik me allang geen zorgen meer te maken maar ik vermoed dat ze in het geheel niet blij zou zijn met een stem op extreem rechts. Zij heeft namelijk de oorlog meegemaakt en zou derhalve wel wijzer zijn.

Ik denk overigens niet dat alle problemen ineens zijn opgelost als er geen asielzoekers zouden zijn. Maar het is natuurlijk wel makkelijk om deze groep overal de schuld van te geven. 
12
1 maand en 4 weken geleden door Loydmorris
7
-4
@11    Waarom zou dat dom zijn?   Enkel omdat lieden die zich hier de boel leeg komen halen er problemen mee hebben?   

Let wel. . .  Ik heb ook niets met Baudet en zijn maffe aanhang.   Echter, kijk bv. eens naar Joost Eerdmans, Annabel Naninga, Fleur Agema, Martin Bosma. . .     Rechtse politici die het goed voor hebben voor de Nederlanders, voor ouderen, voor iedereen die zich thuis voelt en aanpast in ons land. . .  voor jou en voor mij.  
13
1 maand en 4 weken geleden door Graaier1000
7
-2
"Ik denk overigens niet dat alle problemen ineens zijn opgelost als er geen asielzoekers zouden zijn. Maar het is natuurlijk wel makkelijk om deze groep overal de schuld van te geven."

@11 , Natuurlijk zijn meteen alle problemen opgelost als er geen asielzoekers zijn. Maar het zou wel heel veel schelen, dat kan volgens mij door niemand betwist worden. Heel veel geld is naar asielzoekers gegaan, gaat nu naar asielzoekers en zal bij ongewijzigd beleid in de toekomst naar asielzoekers blijven gaan. Alleen al vanaf 1995 gerekend lopen de uitgaven die hiermee verband houden in de honderden miljarden Euro's: 

[Link]
14
1 maand en 4 weken geleden door Graaier1000
5
-2
Correctie bij @13

meteen = niet meteen

Mijn excuses.
15
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
6
-3
@10

Ja, ik dacht ik geef Bennie iets om te sputteren, "extreem rechts"  dan kan ze even haar hart luchten. 🤣

Maar nee Bennie, we geven de hulpeloze ouderen geen centjes, daar worden ze toch maar van beroofd, nee, om 9 uur ,smorgens doen we de opwarmte  ruimte  open,( en dan alleen voor de kwetsbare ouderen) , en dan kunnen ze daar koffie, thee broodjes en soep krijgen.

En ondertussen hebben ze wat gezelschap en afleiding en ,savond om 5 uur gaan de ruimtes openen voor andere hulpbehoevenden, als de ouderen weer naar huis gaan.

En dan zou het fijn zijn als het kabinet ministers en  politici beschikbaar stellen om verplicht een dag mee te helpen koken en kachel stoken. .

Als een soort van intergratie zeg maar.
16
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
6
-3
@15

"Maar nee Bennie, we geven de hulpeloze ouderen geen centjes, daar worden ze toch maar van beroofd, nee,"

Dat klopt als een zwerende vinger Marrie. Alleen van de week waren er al weer tig filmpjes te zien waarop je al die kansenparels in beeld zag terwijl ze dan aan het pinnen waren. En allemaal met pasjes die ze op slinkse wijze van bejaarden hadden ontfutseld. En het waren nagenoeg allemaal mensen van kleur afkomstig uit Noord Afrika en vooral niet te vergeten ook uit de Sub Sahara landen. Wat een aanwinst met al die multiculti die hier maar naar binnen wordt gehaald
17
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-5
@12 Mag ik bedanken? 
18
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-5
@13 Nee hoor, het scheelt heus niet zo veel dat ons hele land alleen daardoor in de problemen komt. Bovendien zouden wij ook graag geholpen worden in geval van nood dus horen wij ook de helpende hand te bieden aan de ander.
19
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-6
@15 "We geven de hulpeloze ouderen geen centjes"??? Serieus??? Heb jij zo weinig respect voor de ouderen dat je zó laatdunkend over hen spreekt?

Trouwens, wat een achterlijke "oplossing" wil jij hen bieden. Terug naar de gaarkeuken of zo?

Pas maar op, straks moet je er zelf nog naartoe. 🤣
20
1 maand en 4 weken geleden door Loydmorris
6
-3
@17 Ja hoor. . .     Jij mag bedanken en stemmen op wie jij wilt.   

Ik gelukkig ook   😄👍
21
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
5
-3
@16

Precies, de ouderen worden aan alle kanten gestolen door dit soort tuig, en geen enkele 🤬 in de tweede kamer die daar iets van vindt. En nu de winter aanbreekt en deze ouderen het nog zwaarder krijgen is er ook nog eens de kans dat ze in hun huizen straks dood vriezen omdat ze geen eten kunnen kopen, ziek zijn en geen verwarmd huis hebben.
22
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
5
-3
@21 En ze worden nog eens bestolen door de regering.
23
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
7
-3
@19

Nee Bennie, met die centjes van jouw zijn ze niet geholpen,  ze hebben praktische hulp nodig,   een warm huis , voldoende eten en n dokter die hun kan behandelen en zorg van de instanties. 

Jij probeert de zaken af te kopen met een grijpstuiver, maar zo werkt het niet meer in realistisch rechts Nederland. 

Wen er maar, de tijd van deugend decadent egoïstisch links is voorbij. 
24
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
8
-3
@21

Ja, dat ook nog😡 er waait een hele asociale vieze  wind door politiek Den Haag
25
1 maand en 4 weken geleden door Ilse123
6
-2
De afbraak op ieder gebied, alles moet kapot.
26
1 maand en 4 weken geleden door Ilse123
2
-3
Bijzonder [Link]
27
1 maand en 4 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
8
-4
@25 Niet overdrijven Ilse, negers en mohammedanen die binnenhuppelen komen niks tekort.
28
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
7
-2
@21 Dat klopt helemaal dat ze van al die berovingen van bejaarden helemaal niks vinden in de Tweede Kamer. Net zo min als van die steekpartijen of een pan met kokend hete olie die ze over je heen gooien of alle andere overlast bij die AZC's. Want ze zorgen er wel voor dat die AZC's  niet bij hun eigen woonlocaties komen. Het enige waar ze dan wel wat van vinden is als ze dan zelf bedreigd worden. Want dan is het gejank en dan vooral momenteel van D66 niet van de lucht.
29
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-5
@23 Die grijpstuiver wil jij ze geven in de vorm van een uurtje opwarmen met een koppie soep. Ga je schamen. 
30
1 maand en 4 weken geleden door Bennie Van Gisteren
4
-5
@20 Zeker. Ik hoop dat je je gezonde verstand gebruikt.
31
1 maand en 4 weken geleden door Buddleja
2
-3
Er is te weinig personeel in de thuiszorg, en overal in de zorg, het wordt hoog tijd dat dat werk veel aantrekkelijker wordt gemaakt. Fors omhoog met die salarissen. De overheid weet al zolang dat dit eraan zat te komen. Wat is het beleid dan: gewoon mensen verwaarlozen? Aan de andere kant, deze ouderen hebben toch ook familie? Waar zijn die dan? Niet dat die al het werk op zich hoeven te nemen, maar je ziet toch wel dat zo'n oudere niet genoeg eet, of niet schoon is? 
32
1 maand en 4 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
6
-3
@30 PVV Bennie, PVV. 👍
33
1 maand en 4 weken geleden door Marrie
7
-3
@29

Bennie waar zit je verstand, een uurtje opwarmen  ? nee, de hele! dag. Daarom  moet er ook eten en drinken zijn, en  afleiding en zorgpersoneel

Jij wilt beknibbelen en er weer voor wegdraaien, maar zo werkt het niet.

( Als er straks doodgevroren mensen in hun huis liggen, huilt politiek Den Haag weer als een stel valse wolven.)

 
34
1 maand en 4 weken geleden door Buddleja
1
-4
@33 Prachtig plan, ook tegen eenzaamheid. En je hebt beperkt personeel nodig omdat ze bij elkaar zitten. Zet er een televisie in, spelletjes, enz en ze kijken er naar uit. En het scheelt hen zelf enorm aan stookkosten en ook kosten voor eten. Als ze dat in mijn woonplaats opstarten meldt ik me aan als vrijwilliger. 
35
1 maand en 4 weken geleden door Graaier1000
4
-3
@18 , Ik ben niet "alleen daardoor" geschreven. De uitdrukking "heel veel" heb ik gebruikt. Hoeveel miljarden heeft het in de afgelopen decennia gekost, daarvan heb ik van u geen berekening/schatting gezien. "Niet veel" zoals u schrijft, hoeveel is dat eigenlijk? Het feit dat we vol zitten komt ook doordat er meer gelukzoekers dan echte vluchteling statushouder worden. Zelfs Frans Timmermans, voorstander van ruimhartige immigratiepolitiek, geeft dat toe. Waren de gelukzoekers in het verleden niet toegelaten dan was er nu een iets minder nijpende situatie ontstaan. Helaas is dat niet gebeurd en blijven ook nu nog gelukzoekers in de meerderheid en is de emmer die Nederland heet vol. We hebben nog niet eens woningen voor de eigen bevolking, kinderen/ouders zitten nog steeds in de penarie, ouderen en jongeren krijgen onvoldoende zorg, huisartsen en thuiszorg krijgen minder tijd/geld voor dezelfde zorgvraag, aantal daklozen verdubbeld, enzovoort. En dan heb ik het nog niet eens over de energiecrisis, bedrijven en particulieren die kopje onder dreigen te gaan door onbetaalbare energienota's. Natuurlijk wil Nederland mensen in nood helpen en natuurlijk hoopt iedereen die in nood is geholpen te worden. Maar als de Nederlandse samenleving zelf onvoldoende geholpen wordt en velen kopje onder dreigen te gaan dan moet het toch voor iedereen zonneklaar zijn dat de grens om alle ellende van de wereld te kunnen dragen bereikt is. 
36
1 maand en 4 weken geleden door Graaier1000
1
-2
Correctie bij @35

Ik ben = Ik heb

Mijn excuses.
37
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
3
-2
@34 Zet er ook nog een tap neer, een toog en een biljart en noem het een warmtezorgkroeg. Met een beetje mazzel houden de oudjes elkaar 's nachts met wat lichaamsbeweging ook nog op temperatuur.
38
1 maand en 4 weken geleden door Buddleja
2
-4
@37 Ja, zou allemaal kunnen. Maar wellicht kunnen de oudjes beter met een dekentje en pantoffels op de bank thuis gaan zitten de gehele dag. En wat gevaarlijke dingen met waxinelichtjes en bloempotten doen. Dat is pas een leuke oude dag. 👍
39
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
3
-3
@38 Gaaf land.
40
1 maand en 4 weken geleden door Buddleja
2
-4
@39 Gebroken vaasje.
41
1 maand en 4 weken geleden door Loydmorris
2
-3
@30    Zeker weten. . . .       

Ik ben inmiddels helemaal klaar met dat hele linkse zooitje. . .    
42
1 maand en 3 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-2
@41 Heeft links het weer gedaan? Rechts heeft het anders al een poosje voor het zeggen en je klaagt juist zo. 
43
1 maand en 3 weken geleden door Being There
0
-2
Snorrie zou zeggen, flikker je mobieltje een tijdje aan de kant en ga je gedragen als een oud mens met normale menselijke communicatie.

Daar zal je vreselijk van opknappen
44
1 maand en 3 weken geleden door Snorrie
1
0
@43

Nee hoor.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.