NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ECONOMIE (NL)

Inflatie In September Naar Ongekende 17,1 Procent, Vooral Energie Duurder


Bron: www.rtlnieuws.nl

Inflatie in september naar ongekende 17,1 procent, vooral energie duurder Het leven is in september maar liefst 17,1 procent duurder geworden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de hoogste stijging ooit gemeten door het statistiekbureau.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
46 Reacties  |  291 Clicks
0007
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 maand en 4 weken geleden

REACTIES (46)

1
1 maand en 4 weken geleden door Nudangodver
8
-2
whahaha, krijg je er 11% bij ga je er nog 6% op achteruit.

Wat een tijden.
2
1 maand en 4 weken geleden door Weerman
6
-1
Te merken in de winkel. Roomboter van %2,85, doosje van tien eieren: %3,85... Alles wordt snel duurder. Oplossing: voorlopig steeds minder kopen, meer op de aanbiedingen letten, niet naar de Appie want daar wordt je extra gepakt. Voorlopig hebben de meeste mensen nog wel een buffer, maar het wordt alleen maar erger. En in Den Haag doen ze geen donder voor de gewone man/vrouw, daar werken ze alleen maar aan meer winstgroei voor bedrijven. Echte rechtse ballen, daar!
3
1 maand en 4 weken geleden door Bram Brabant
7
0
Gelukkig heeft het Koninklijk Huis wel een paar centen erbij gekregen. 👎🤬👎🤬
4
1 maand en 4 weken geleden door Weerman
4
-4
@3

Jaaaa, die hermelijnmotten worden op handen gedragen. Logisch; via gristen-rechts zorgen ze goed voor zichzelf. Maar zolang dit volk zo dom is om voortdurend op de verkeerde partijen te stemmen, of te denken dat extreem-rechts ze gaat helpen, blijven we in de ellende zitten. Want denk niet dat FvD, of welke andere neofascist dan ook, ons uit de modder zal trekken. 
5
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
6
0
@4 Dan blijft er weinig meer over om nog op te stemmen,  en vraag ik me af waarvoor je dan überhaupt nog de moeite zou nemen om naar het stemlokaal te gaan. Het enige wat dan nog overblijft is een soort van Franse Revolutie 2.0. Daar had Mr. Frank Visser het trouwens al over want die ziet gelijkenissen met het begin van de Franse Revolutie. Nederlanders zien dat de overheid aan alle kanten faalt.
6
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
5
-2
Gelukkig is mijn aanvullend pensioen met 1,3 procent gestegen dus dat compenseert die 17 procent inflatie . . . bijna. 😡
7
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
3
0
@6 Eigen schuld, dikke bult Hendrianus. Dan had je maar een vak moeten leren en koning moeten worden. Dan wordt alles namelijk gecompenseerd en hoef je niks in te leveren. Zodoende dat koning Willem Von Amsberg nu voor maar eenderde deel van Kroondomein Het Loo bijna net zo veel subsidie krijgt als wat hij voorheen voor het hele gebied opstreek. Dat was volgens minister Van der Wal vanwege de inflatie en omdat de kosten zo gestegen zijn.
8
1 maand en 4 weken geleden door Joepdekat
6
-1
De energiecrisis is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt, dit is een crisis die Europa zelf over zich heeft afgeroepen, door haar eigen energieproductie deze eeuw radicaal af te bouwen. Het is niet door de oorlog dat we in de ellende zitten, want dan zou iedereen in deze ellende zitten. In Amerika zitten ze niet in deze ellende want die hebben het omgekeerde gedaan dan wij en zijn nu netto-exporteur van olie en gas. Aan klimaatnormen hebben we niets als al die bedrijven hun productie verplaatsen naar China. Dan zijn wij failliet en is het klimaat nog niet gered. Mensen besef dat dit het gevolg van de groene dogmatiek is waarin olie steenkool en gas niet meer mocht, en de domste landen Nederland, België en Duitsland ook nog kernenergie afbouwden, waardoor we ons afhankelijk hebben gemaakt van Poetin. En nu hangen we eraan. We moeten niet meer stemmen voor partijen die ons in deze puree gezet hebben, maar voor partijen die hiervoor al jaren gewaarschuwd hebben.
9
1 maand en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
3
-1
Energie zit in alles . Voor de productie van alle dingen is energie nodig. De inflatie in Nederland is direct terug te voeren op het besluit van Rutt4 om het Goninger gasveld niet de heropenen vanwege de ideologische grondslag van het "Klimaatbeleid". Binnen Rutte4 gaat het dan om de D66 Bermuda Driehoek  Kaag (Financiën ) , Jetten (EZ – Klimaat) en Vijlbrief ( EZ – Mijnbouw).

Wat betekent 17,1% inflatie?

1.  In de pensioenfondsen zit  1600 mrd. Op de banken hebben de Nederlanders 300 mrd aan spaartegoeden. Tezamen 1900 mrd.   Dat is 19 * 17,1% = 324,9 mrd koopkrachtverlies.

2. De kosten voor de hersteloperatie in Groningen komen voor rekening van de belastingbetaler. Die gaan oplopen naar 15 mrd. Want schaarse arbeidskrachten en materialen worden duurder.

3. Alles wordt duurder voor de overheid. Die voorkómt inflatie niet vóóraf, maar compenseert achteraf. De begroting voor 2023 wordt hoger dan 400 mrd. Was 355 mrd voor 2022.

4. Voordeel : de hypotheekschulden en staatsschuld bedragen 1250 mrd.  die ontwaarden  12,5 * 17,1% = 213,75 mrd.

5. Komen er nog  vele vervolgeffecten omdat werknemers en bedrijven nieuwe prijsevenwichten moeten zoeken.

6. Vanwege de hoge inflatie stijgt de rente. Daardoor dalen de koersen van obligaties. Wie worden door Financiën en DNB gedwongen veel obligaties te kopen? De pensioenfondsen.

Rutte4 en met name de klimaatfanatici  uit de D66 Bermuda Driehoek kosten Nederland  zomaar 324,9 – 213,75 = 111,15 mrd  plus ruwweg  50 mrd (compensatie Groningen en compensatie voor inflatie achteraf) =  ca. 160 mrd . Dit is vernietigde welvaart als gevolg van de beslissing het gasveld in Groningen niet te heropenen.

De Groningse aardbevingsgedupeerden zijn slechter af: én geen versterking van hun huizen én in gijzeling genomen voor de klimaatideologie van D66 en van 2 ministeries die hun sinds 2012 vijandelijk gezind waren.   D66 is Putins geheime bondgenoot  binnen de EU. Belangrijker dan Orbán in Hongarije.

Financiën en EZ  verlenen wij burgers een nieuwe wapenspreuk: "Semper Cunctis Nocentes" = "Altijd Alles & Iedereen Schade Berokkenend".  In een land waar  ze de overheid op zijn kop zetten krijgen ze er een omgekeerde vlag bij. En groot wantrouwen.

DvD
10
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
4
-2
Als we nu eens beter met energie en grondstoffen omgaan en dus geen totaal overbodige rotzooi  gaan produceren? Maar ja, wie bepaalt wat rotzooi is?
11
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
3
-2
@7 Op dit moment heb ik de draad maar weer opgepakt en werk ik weer. Leuk voor nu maar volgend jaar is dat weer voorbij. Ja, dat koningshuis Rebo. Ik zou het niet missen maar dat vak lijkt mij ook niks. Ik heb al de schurft aan sommige verplichte nummers in de familie dus om daar je vak van te maken. . . 
12
1 maand en 4 weken geleden door Rebo
4
0
@11 Ja het vak van koning moet je inderdaad wel liggen lijkt mij. Maar nu denk ik zelf dat onze koning er geen enkele moeite mee heeft. En dat het bij hem namelijk vooral wel alle lusten zijn maar vooral niet de lasten daarvan die hij wil dragen. En zelf ben ik het aan het afbouwen en werk nu twee dagen per week tot november. Daarna kom ik in aanmerking voor AOW en pensioen. Of ten minste datgene wat daar dan nog van over is.
13
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
3
-2
@12 Mijn eerste twee pensioenjaren gelijk hyperinflatie. Misschien moet er een kruistocht komen naar het Kremlin. Nu ja, weet ik veel ik werk de inflatie wel bij elkaar. Nu nog in mijn oude vak en later een simpel baantje voor twee dagen of zo. 
14
1 maand en 4 weken geleden door Kamaugurka
5
-3
[Link]

Inflatie in augustus in Nederland: 12%

[Link]

Inflatie in augustus in Zwitserland: 3.5%

Dan doe je als Nederlandse overheid toch iets goed mis.
15
1 maand en 4 weken geleden door Nicks R Van
4
-1
@3 Maar ja, die verstoken ook bovengemiddelde hoeveelheden gas!
16
1 maand en 4 weken geleden door Nicks R Van
3
-1
@5 Ach, Mr. Frank Visser heeft de Franse Revolutie niet meegemaakt dus wat hij er van weet komt enkel uit de boeken.
17
1 maand en 4 weken geleden door Robbedoes
2
-4
@8 Klopt, 'we' hebben ons afhankelijk gemaakt van Poetin mbt energie. Niet slim, eerder erg dom. Maar het is wel Poetin die de kraan dicht heeft gedraaid. Dus wat dat betreft is het echt wel de schuld van Poetin.

Het zijn niet zozeer de partijen die ons afhankelijk hebben gemaakt maar meer het kapitalisme, het snelle geld. Leuk dat je vermeldt dat we niet meer moeten stemmen op de partijen die ons in deze situatie hebben gebracht maar iets zegt me dat je niet naar de SP wilt opschuiven maar eerder naar FvD en PVV. Het leuke daarvan is dat deze en dan vooral de FvD, groter bewonderaars zijn van Poetin, de schuldige aan deze situatie. 

Het lijkt me dat stemmen daarop een stem is ter goedkeuring van Poetins daden.
18
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
4
-1
Het gaat dus echt fout. En niet zo n beetje.

Stel je hebt wat [Link] min 20 procent plus min 30 procent inflatie. Samen de helft kwijt.

En voor een groot deel komt de inflatie door de hoge belastingen op energie. Plus natuurlijk slechte beslissing door de regering in het verleden.
19
1 maand en 4 weken geleden door Thwil
5
-1
@9 punt 6 Reken maar dat de rente van de obligaties hard omhoog gaat. Aandelen zullen meer problemen ondervinden van die inflatie. Kijk maar hoe de beurs de laatste tijd is gedaald.
20
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
5
-1
@19 Inflatie is gewoon diefstal. Meestal geeft dat aan dat de overheid teveel geld bij drukt. Een verkapte vorm van belastingheffing.
21
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
3
-1
@19 Kan goed dat je over jaar 10 procent beurt op een deposito.
22
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
3
-1
@19 Als iemand geld leent, dan zou nu 30 procent rente vragen niet gek zijn.
23
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
5
-1
Het wordt een extreem dure energie transitie als die gefinancierd moet worden met extreem hoge rentes.
24
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
5
-1
De waarde van de euro zakt naar nul, dankzij de klimaat extremisten en de neo liberalen. We stevenen rap af naar de desintegratie van de EU en een misschien zelfs een burgeroorlog.
25
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
6
-2
@8 De VS staan er relatief goed voor dankzij het baanbrekende werk van Trump.
26
1 maand en 4 weken geleden door Thwil
5
-1
@20 Met name die ECB  heeft de persen laten rollen. Flut staatsobligaties werden allemaal opgekocht zodat er nog meer geld op de markt kwam. Is dan ook niet verbazingwekkend dat de euro op de internationale geldmarkt in waarde is gezakt. Vandaar dat de olie hier nog duurder is dan buiten de EU. En als het straks zo met die inflatie doorgaat dan is de papierwaarde van eurobiljet hoger dan de waarde die de euro in het betalingsverkeer zou moeten vertegenwoordigen.
27
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
4
-1
@9 Dit betekent ook dat jouw rendementsheffing in het niet valt bij wat je kwijt bent aan inflatie. 😉
28
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
3
0
@26 Jaja... zo is het.
29
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
5
0
@17 Volgens mij hebben we de oorlog in Oekraine te danken aan Soros. Anders was Oekraine gewoon netjes onderdeel van Rusland geworden.
30
1 maand en 4 weken geleden door Dieke
5
-3
Hoorde Kaag vanmorgen zeggen, dat het in de landen om ons heen, precies hetzelfde is. Nou die cijfers wil ik dan wel eens zien. Verder waren ze druk bezig met "het prijsoplafond" (waar je ook niets mee opschiet) en komt er volgend jaar 17,2 miljard lastenverlichting aan. Met deze prijsstijgingen, stelt dat natuurlijk helemaal niets voor. Maar dat begrijpt deze arrogante Kaag niet. Die denkt nog steeds dat ze Sinterklaas is.. 😝
31
1 maand en 4 weken geleden door Bram Brabant
6
0
Daar heeft dat asielgespuis geen last van. Gratis gratis gratis. 

Wanneer dat volk hier niet was hadden wij een stuk minder problemen.  Oa huizen, zorg die omhoog gaat om dat volk gratis zorg te geven. De politie die geld kost om dat volk in het gareel te houden.

Stop de tsunami 🤬🤬
32
1 maand en 4 weken geleden door Truffelaar
3
-1
@30 Als het wordt uitgelegd zoals zij dat deed klopt het wel. In Duitsland is de inflatie op dit moment 10% de hoogste ooit daar. Belgie 11,27 % hoogste ooit.

Dat het In Nederland de hoogste ooit is 17,1 % de hoogste ooit is klopt dan wel met de landen om ons heen maar alleen in het de hoogste ooit.
33
1 maand en 4 weken geleden door Bonzai
5
-1
@4

Dankzij welke partijen zitten we nu in deze chaos?

Links.

Welke partijen houden de grenzen open?

Links.

Maak van extreem rechts gewoon rechts want rechts is per definitie niet extreem.

Links wil dingen die in de toekomst voor grote problemen gaan zorgen en als je daar op wijst ben je gelijk extreem rechts en racistisch, terwijl het gewoon vooruit kijken is naar de gevolgen.

Die toekomstvisie ontbreekt bij links .
34
1 maand en 4 weken geleden door Dieke
5
-3
@32

Tsja, als ze zó redeneert, dan zit een behoorlijke prijscompensatie, er zeker níet in..

Vreemd, dat er nu ineens wèl "naar de landen om ons heen" gekeken wordt. Toen die landen al de burgers tegemoet kwamen met belastingverlagingen op bijvoorbeeld energie, werd door Kaag, de andere kant op gekeken. 

Zoals de wind waait... 😣
35
1 maand en 4 weken geleden door Kamaugurka
4
-2
Ach, de uitslag staat weer niet aan. Want ik lees zojuist op de website van de NOS dat het CBS waarschijnlijk de verkeerde 'rekenmethode' heeft gehanteerd.

Wanneer heb ik dat nog meer gehoord?
36
1 maand en 4 weken geleden door Wiskundige
6
-1
Putin lacht zich rot.

Zonder oorlog heeft hij

de EU verwoest.
37
1 maand en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
3
-2
@30 Dieke

Inflatie in Duitsland gisteren : 10%  YoY.

[Link]

Nederland: 17,1%.      Vergelijkbaar?  Nee, Uwe Excellentie Kaag, dat is 71% hoger.  Wel zijn Nederland en Duitsland als economieën in vergelijkbare mate afhankelijk van aardgas. Zij het dat Nederland over een groot gasveld beschikt.     De 71% hogere Nederlandse inflatie is daarom absurd en het gevolg van wet- en regelgeving: lees extra belastingheffing op energie door klimaatextemisten. (Zie  mijn post @9 .)

Het was de taak geweest van goede bewindslieden op Financiën en Economische Zaken om inflatie zoveel mogelijk te voorkomen. Vóóraf. In plaats van achteraf een beetje te compenseren.

Hare Excellentie Kaag en de ambtenaren van MinFin en EZ (incl. Klimaat en Mijnbouw) hebben Nederland en zijn burgers onnodig enorme schade berokkend, terwijl de crisis rond de oorlog in Oekraïne zich nog helemaal  uitspelen moet. Onverantwoordelijk. Onthutsend slecht.

@19 Thwil

Maar als bedrijven hun prijzen kunnen verhogen, blijven de marges op peil. Aandelen kunnen dan na een tijdje weer aanhaken. Bij ons zien we momenteel dat klanten minder goed nieuwe dingen durven te bestellen, maar service en onderhoud voor bestaande zaken zwellen aan. De kommer is geen kwel.

   Mijn overgrootvader wijst het moderne sprookje van banken dat je aandelen koopt om koerswinst te boeken van de hand. De opvatting van 1600 tot 1995 was dat je aandelen koopt vanwege het inkomen dat je eruit krijgt: het dividend. Als het bedrijf succesvol is groeit het dividend. Dan koop je uiteindelijk voor een lage prijs een groeiend inkomen. De koers gaat op-en-neer met de conjunctuur.

Voorbeeld:  Je koopt een aandeel voor 10 euro en ontvangt  1 euro dividend.   Na een 5 jaar is het dividend 2 euro.  Eerst had je dus 10% rendement op je geld. Na 5 jaar is het 20% op die oorspronkelijke som.

@27   Wasamapuzzlehead.

Ik zit meer in box2.  Maar met 17,1% inflatie is het forfaitaire rendement in box3 (zogenaamd 5,5%, maar die is volgens Advocaat-Generaal Wattel 'niet integer'  berekend) al voor 3 jaar op rij weg belast door de energiebelasting. Daar mogen box3-belastingplichtigen best tegen in opstand komen.  Ze worden dubbel belast én voor de inflatiebubbel die Financiën blaast.  'Belast' en 'blaast'  lijkt erg op elkaar.

DvD
38
1 maand en 4 weken geleden door Wasamapuzzlehead
3
-1
@37 Daar heeft je opa mooi gelijk in.
39
1 maand en 4 weken geleden door Hendrianus
1
-6
@33 De VVD, het CDA en de Christen Unie zijn volgens u van linkse signatuur? D66 is sociaal liberaal. Ter info, de SP, GL, BIJ1, PvdD, PvdA en Denk zijn de linkse partijen. 
40
1 maand en 4 weken geleden door Nicks R Van
4
0
@24 "Desintegratie van de EU", dat zou niet slecht wezen!
41
1 maand en 4 weken geleden door Joepdekat
3
0
digitalle coins stop er mee 😡😡😡😡😡 

De schade die de productie en handel in bitcoins veroorzaakt is groter dan de milieu-impact van de complete veeteelt wereldwijd. Sterker nog, bitcoin produceert bijna net zoveel broeikasgassen als de olieindustrie op onze planeet. Daarmee is het een van de grootste vervuilers, terwijl er geen producten door ontstaan die nut hebben voor mensen.

De aanmaak van een bitcoin produceert nu liefst 113 ton CO2 per stuk, becijferde de University of New Mexico. Dat komt omdat voor het minen van de virtuele munten gigantische hoeveelheden energie nodig zijn. De productie van vindt ook nog eens hoofdzakelijk plaats in landen met vervuilende steenkolencentrales, als China. In geld uitgedrukt is dat een schade van meer dan 13.000 euro per coin.

Dat is 35 cent per iedere euro waarde. Bij ruwe olie is dat 41 cent
42
1 maand en 4 weken geleden door Dunnekever
2
0
**zet even een extreem-rechts gezicht op**

Tis wel zo, als mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen ze het huis uit moeten :D En dan koop ik al die huizen op om ze te verhuren ^^. Daarom ben ik de groene deal ook dankbaar.
43
1 maand en 4 weken geleden door Dieke
4
-2
@37

Dank. Ja ik vermoedde al zoiets. De prijsverhogingen in Nederland, zijn sowieso al de hoogste van Europa. 

Wat uw opa betreft: vroeger konden ze beter rekenen. Deze huidige minister van Financiën, bakt er niets van en moet steeds "om zich heen kijken" en naar haar ambtenaren luisteren. Zij zit daar met een ander doel, namelijk haar klimaatplannen erdoor jagen, koste wat het kost. De meeste Nederlanders kunnen straks naar de voedselbank, als die er dan nog zijn, vanwege de grote toeloop.. 

Met deze ministersploeg zie ik het, de komende tijd, dan óók somber in. 
44
1 maand en 4 weken geleden door Dieke
6
-2
@39

Het "sociale gezicht", is bij D66 ver te zoeken.. 
45
1 maand en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
1
-1
@37 m post

@38 Wasamapuzzlehead

@43 Dieke

Dank voor Uw reacties, maar ik heb nog overgrootouders. Ieder jaar dieper in de negentig. Ze houden elkaar hoop ik nog lang in evenwicht.

DvD
46
1 maand en 4 weken geleden door Dieke
0
-1
@45

Wees maar trots op die grootouders. 🤗😶

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ECONOMIE (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.