NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ECONOMIE (NL)

Hoe Houdbaar Is De Euro Na Winst Nationalisten In Italië? 'Ontwikkelingen Niet Hoopgevend'


Bron: eenvandaag.avrotros.nl

Hoe houdbaar is de euro na winst nationalisten in Italië? 'Ontwikkelingen niet hoopgevend' Hoe houdbaar is de euro, nu de eurosceptische Georgia Meloni de Italiaanse verkiezingen heeft gewonnen? Volgens oud-DNB-president Nout Wellink biedt de munt houvast in deze politiek onzekere tijden, maar economen vragen zich af in welke vorm.

Bij de introductie van de euro waren de Italianen groot voorstander van de nieuwe, gezamenlijke munt. Maar van dat enthousiasme is weinig over. Zeker nu Brussel hervormingen eist om de Italiaanse staatsschuld te verminderen. Die schuld is namelijk bijna


Lees verder op eenvandaag.avrotros.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
6 Reacties  |  75 Clicks
0001
  Geplaatst door Crezee 2 maanden en 3 dagen geleden

REACTIES (6)

1
2 maanden en 3 dagen geleden door Kamaugurka
3
0
Ik hoop niets. Dan kunnen we lekker deze week nog uit de Eurozone.
2
2 maanden en 3 dagen geleden door Sarcoff
2
0
@1 Ja, krijgen we onze gulden weer terug, de Ruttekliek/kartel in het gevang, uit de EU, gewoon weer vriendjes met de Russen, die mede verantwoordelijk waren om ons van het nazirijk te bevrijden, ( dat kostte hun 20 miljoen doden), goedkoop gas/energie, normale grenzen, geen import meer van barbaarse horden, terug naar normaal, de EU bezetting heeft lang genoeg geduurd.
3
2 maanden en 1 dag geleden door Nicks R Van
1
0
Ook Arnoud Boot verwoordt dat het grootste probleem dat de onderlinge samenhang van Europese landen en politiek draagvlak voor de munt ontbreekt. Er is in andere woorden wel een muntunie, maar geen politieke unie. Maar een politieke Unie moet het volgens mij ook nooit worden, daarvoor zijn de verschillen tussen de deelnemende lande te groot. We moeten terug naar een Economische Unie zodat ieder land haar eigen soevereiniteit en beslissingsrecht kan behouden. Het zou daarentegen wel handig zijn als de landen dan dezelfde munteenheid hanteerden.
4
2 maanden en 1 dag geleden door Querido
0
0
@3

Eens. We zijn vooral een economische unie. Een handelsunie dus en een unie die de economieën van de lidstaten stroomlijnt. De voordelen daarvan zijn dat we een economisch blok vormen en daar profiteert elk land van.

Op veel gebieden gaat de EU nu te ver - dat zou veel minder moeten worden, omdat er te veel verschillende belangen zijn en te veel culturele en historische verschillen.
5
2 maanden en 1 dag geleden door Wasamapuzzlehead
2
0
@2 In principe horen degenen die de Nederlandse soevereiniteit stukje voor stukje hebben overgedragen aan Brussel in de gevangenis gegooid te worden voor hoogverraad.
6
2 maanden en 1 dag geleden door Wasamapuzzlehead
2
0
Het mooie aan dit soort uitspraken is, en dat denk ik dan, dat de academische economen uiteindelijk gelijk krijgen en het zo ook gaat. Ik zie dat met dat hele oop ook gebeuren. De academische wereld is geen fan van object georiënteerd programmeren. En er komen steeds meer scheuren in dat bolwerk. Uiteindelijk bezwijkt het.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ECONOMIE (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.