NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
04 december
2022

zondag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Omtzigt Pleit Voor Onderzoek Bij Invoering Prijsplafond Energie: 'Geld Moet Naar De Consument'


Bron: nieuwrechts.nl

Omtzigt pleit voor onderzoek bij invoering prijsplafond energie: 'Geld moet naar de consument' Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt legt uit waarom hij pleit voor een grondig onderzoek bij de invoering van een energieprijsplafond. Volgens Omtzigt moet het plan eerst goed worden onderzocht om zo te voorkomen dat energiebedrijven extra winst maken zonder dat de consument de vruchten plukt van de noodmaatregel.

Lees verder op nieuwrechts.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
12 Reacties  |  142 Clicks
0006
Geplaatst door Moskowfiets 2 maanden en 1 week geleden

REACTIES (12)

1
2 maanden en 1 week geleden door Nicks R Van
7
0
De regeringspartijen stemden tegen de motie, hetgeen te verwachten was. Je weet meteen waar je de volgende keer NIET op stemmen moet! Zelfs die huichelaars als CU en CDA moet je mijden als kiespijn.
2
2 maanden en 1 week geleden door Snorrie
0
-6
Een grondig onderzoek, helemaal door de staat, zal zeker 1 jaar in beslag nemen.

Weet niet of de mensen wel de financiële ruimte hebben om daar op te wachten.

Maar gelukkig heeft petertje weer aandacht gekregen.
3
2 maanden en 1 week geleden door Wcommander
4
0
Konden we maar een premier kiezen zoals in sommige andere landen, toch? Toch leuk om ook eens te proberen? Pieter lijkt mij wel geschikt.
4
2 maanden en 1 week geleden door Thwil
3
0
Hij vroeg toch naar de prijzen voor het nederlandse gas dat naar het buitenland gaat. Kreeg ie niet want dat was bedrijfsgevoelig. Echter daar waar het gas naar toegaat hanteert men wel veel lagere prijzen dan in Nederland.
5
2 maanden en 1 week geleden door Qubix
0
-5
Dat kan deze kloothommel wel zeggen maar praatjes vullen geen gaatjes.
6
2 maanden en 1 week geleden door Dieke
6
-1
Zodra Omtzigt iets vraagt of in debat wil brengen, wordt hij tegengewerkt. De manier waarop, tuigt van een arrogantie, daar lusten de honden geen brood van.

De "functie elders" is dan wel níet doorgegaan, maar ze hebben duidelijk afgesproken met elkaar, dat ze hem dan maar, op een andere manier buiten spel moeten zetten en dat wordt dan op deze misselijke manier gedaan. 
7
2 maanden en 1 week geleden door Thwil
4
0
@6 Dat was een voorbeeld van hun nieuwe stijl van leiding geven.
8
2 maanden en 1 week geleden door Snorrie
0
-5
@4

De gasprijs zelf is maar een gedeelte van de totale rekening.
9
2 maanden en 1 week geleden door Thwil
3
0
@8 Zeker. Dat is de basis. En dan komen allerlei beheer en distributiekosten en als laatste komt de overheid en die gaat daar nog eens flink overheen.
10
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
4
0
Even navraag gedaan.

Uit de Memorie van toelichting bij het Belastingplan 2023, p7:

"Artikel 3.1 van de Comptabiliteitswet 2016 schrijft voor dat beleidsvoorstellen aan de Tweede Kamer dienen te zijn voorzien van een toelichting op nagestreefde doelstellingen, doeltreffendheid en doelmatigheid, beleidsinstrumentarium, financiële gevolgen voor het rijk en een evaluatieparagraaf. De afwegingskaders waarin deze toelichting op de beleidskeuzes van het kabinet worden beschreven, zijn toegevoegd als bijlage bij het Belastingplan 2023"

[Link]

Het Belastingplan is een wetsvoorstel, dat beide Kamers moeten aannemen. Maar voor die tijd moeten ze zich aan de Comptabiliteitswet houden. Anders voldoen de uitgaven van het kabinet niet aan de wet. Toch?

Het Belastingplan moet nog voor 1 januari door het Parlement worden aangenomen. De regering mag wel haast maken met het onderzoek naar het Energieplafond.

De motie van Omtzigt is overbodig. Dat is de ene kant, maar volgens de wet moet het kabinet zijn vragen beantwoorden.

De verhalen van Kamerleden dat door liberalisering van "de markt" de invloed van de overheid is afgenomen, is geklets.  Iedere vrije markt heeft strenge marktmeesters nodig. anders krijg je cowboys en louche ondernemingen, die de producten op de markt deels van slechte kwaliteit maken en het vertrouwen te niet doen. Daardoor nemen de risico's om te kopen toe. Dat is slecht voor de bonafide bedrijven, de klanten, de overheid en de banken die geld uitlenen. Kamerleden en ministers die moord en brand schreeuwen over ongecontroleerde markten, hebben dus al jaren hun plichten verzaakt.

DvD
11
2 maanden en 1 week geleden door Graaier1000
4
0
De aardgasprijs is bedrijfsgevoelige informatie.  Het betreft hier bedrijf Nederland, dat zijn de inwoners van Nederland dan wel minimaal degenen die in Nederland wonen met een Nederlands paspoort. En die mogen de aardgasprijs niet weten, zelfs de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer niet?! En de Tweede Kamerleden zijn er om de regering te controleren. Hoe kan dat als je essentiële details zoals de gasprijs niet mag weten? In theorie kan zo ons aardgas voor bijna niets verkocht worden terwijl niemand behalve heel weinig mensen daar weet van (kunnen) hebben. En een onderzoek naar onder meer de gasprijs dat door een heel kleine meerderheid, de regeringspartijen, tegengehouden kan worden is ook al zoiets raars. Kamerleden worden geacht zonder last of ruggespraak te stemmen, alleen nu even niet.  
12
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
3
0
@11 Graaier1000

Het is bedrijfsgevoelige informatie van de NAM. Uit de contracten tussen de overheid , Exxon en Shell die de Groninger aardbevingsgedupeerde Sijbrand Nijhoff  bemachtigde, bleek dat de Nederlandse staat de grote macht en belanghebbende is achter NAM.  Bedrijfsgevoelige informatie die ongeloof oproept bij burgers, slaat ogenblikkelijk terug naar het kabinet en de ministeries van EZ en Financiën.

Link naar het verhoor van Sijbrand Nijhoff door de Enquêtecommissie Aardgaswinning Groningen:

[Link]

DvD

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.