NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Met Goede Doelen Wast De Loterij Haar Vuile Handen Schoon


Bron: dekanttekening.nl

Met goede doelen wast de loterij haar vuile handen schoon Sinds ik op mezelf woon, merk ik pas hoe belachelijk vaak de gokindustrie reclame maakt per post. Als in mijn brievenbus niet een flyer ligt van een christelijk clubje dat me wil vertellen hoe liefdevol God is of me uitnodigt voor het gebed, dan is het wel een brief van de Nationale Postcode Loterij die me geluk meent te bezorgen.

Ik heb het niet bijgehouden, als het al bij te benen zou zijn, maar vermoedelijk ontvang ik haast wekelijks een brief – 'Aan de bewoner(s) van'. De ene keer in


Lees verder op dekanttekening.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
8 Reacties  |  142 Clicks
0006
  Geplaatst door Crezee 2 maanden en 3 dagen geleden

REACTIES (8)

1
2 maanden en 3 dagen geleden door Zie Hier
8
-1
Is eigenlijk jammer dat die clubs niet verplicht zijn om bekend te maken aan welke zogenaamde "goede doelen" ze geld uitkeren!!

Zoals de klimaat procedeerders, KOZP, Vluchtelingewerk, de NGO's die samen met slavenhandelaren 2.0 de veerboten en busreizen verzorgen, de zogenaamde vrijwilligers die bij de AZC de asielzoekers adviseren hoe ze hun aanvraag moet inkleden ect.
2
2 maanden en 3 dagen geleden door Sarcoff
8
-1
De loterij maakt haar handen eerder vuil aan de zogenaamde goede doelen.
3
2 maanden en 3 dagen geleden door Duurendaalsdochter
8
-1
Via het programma "Power of Voices" subsidieerde toenmalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag organisaties als Milieudefensie, Greenpeace, the Transnational Institute, etc.  voor 900 miljoen euro over een looptijd van 4 tot 5 jaar.  Het gaat daarbij om Nederlandse (uiterst linkse) pressiegroepen, die de Nederlandse publieke opinie één kant op moeten trekken door hun alomaanwezigheid in de media. Het gaat niet om de bevordering van democratie in het buitenland.   Volgens de wet krijgen de organisaties maximaal de helft van hun budget van de overheid. De andere helft moeten zij verkrijgen van leden en donateurs. Zo moeten ze aantonen over maatschappelijke steun te beschikken. In de praktijk hebben zij echter veel te weinig donateurs en leden. De steun in de maatschappij is miniem. Daarom krijgen zij de andere helft van het "13e Ministerie" : de Nationale Postcode Loterij. Dit loterijbedrijf is de grootste pressiegroep  en baas over andere pressiegroepen van Nederland, want het is de grootste,  democratisch ongecontroleerde geldschieter.

[Link]

Ondertussen hebben de politieke partijen in Nederland ook te weinig leden om maatschappelijk relevant te zijn. Daarom vullen zij hun rotten aan met actievoerders uit de pressieclubs die zij en de Postcodeloterij subsidiëren. De politiek is daardoor geradicaliseerd en heeft de kiezer uit de democratie gegooid. Die bestaat nog op papier. Nederland destabiliseert als gevolg daarvan.

DvD
4
2 maanden en 3 dagen geleden door Robbedoes
0
-6
" Als in mijn brievenbus niet een flyer ligt van een christelijk clubje dat me wil vertellen hoe liefdevol God is of me uitnodigt voor het gebed,"

Vreemd, nu woon ik in een klein kerk-dorpje, voorheen in een nabijgelegen stad, in het mooie zuiden, maar daar kan ik me dus absoluut niet in vinden.

Verder doet de sarcastische cq cynische ondertoon bevroeden dat er wel iets meer speelt.
5
2 maanden en 3 dagen geleden door Robbedoes
0
-6
@4 "Verder doet de sarcastische cq cynische ondertoon bevroeden dat er wel iets meer speelt."

Hizir Cengis...

Turkse afkomst, jeugdtrauma...

Ach ja.
6
2 maanden en 3 dagen geleden door Thwil
2
0
Hij kan al die post gewoon terugsturen waar het vandaan komt; zonder postzegel uiteraard. Heb ik ook gedaan. Het duurde even maar daarna stopte het. 
7
2 maanden en 3 dagen geleden door Bonzai
1
0
@4

Omdat ze in jou dorpje waarschijnlijk al allemaal bekeerd zijn.

Dan kunnen ze geen zieltjes meer winnen.
8
2 maanden en 3 dagen geleden door Mijnnaamwasalbezet
0
0
Ik heb jaren geleden mijn abonnement opgezegd bij de postcode loterij, ik wil niet meebetalen aan die zogenaamde goede doelen

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.