NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Steun Voor IraniëRs: Betogers In Den Haag Verbranden Hoofddoeken En Knippen Haar


Bron: nos.nl

Steun voor Iraniërs: betogers in Den Haag verbranden hoofddoeken en knippen haar Ook in Den Haag is gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Iraanse Mahsa Amini. De vrouw stierf vorige week nadat ze in Teheran door de religieuze politie was opgepakt omdat ze haar hoofd niet had bedekt. Dat moet volgens de strikte kledingvoorschriften die Iran kent. Volgens ooggetuigen werd ze na haar arrestatie in een politiebusje mishandeld.

Lees verder op nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
24 Reacties  |  161 Clicks
0000
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 2 maanden en 6 dagen geleden

REACTIES (24)

1
2 maanden en 5 dagen geleden door Nicks R Van
3
-1
Heel leuk hoor zo'n betoging, maar ik denk niet dat de Iraniërs zich er ook maar iets van aantrekken. Dus in die zin is het van geen enkel nut. 
2
2 maanden en 5 dagen geleden door Rebo
2
-2
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
3
2 maanden en 5 dagen geleden door Icnivad
1
-2
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
4
2 maanden en 5 dagen geleden door Nicks R Van
3
-2
@3 Dat is geen enkel punt hoor: Van der Burg heeft zo weer een cruiseschip klaar liggen.
5
2 maanden en 5 dagen geleden door Marrie
2
-1
Ik ben bang dat het protest tegen het islamitische regiem niet breed gedragen zal worden door de moslims en hun aanhang.

Ze gaan hier eerder de straat op voor een pro hoofddoek demonstratie, dan dat ze hun geloofsgenoten steunen in Iran die vanwege de hoofddoek worden doodgeslagen.
6
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
2
-1
Een mooi, verhelderend stukje van Assita Kanko in de telegraaf. . . 

[Link]
7
2 maanden en 5 dagen geleden door 21st Century Guy
1
0
@6 Niet te lezen voor ons.
8
2 maanden en 5 dagen geleden door Hendrianus
0
0
Heftig, de afkeer tegen het Iraanse regime zit diep.
9
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
5
-1
@7    Hier een paar stukjes/zinnen uit het artikel wat Assika Kanko schreef.

Ik mag helaas niet het hele artikel plaatsen.  Dat wordt dan door de administrator of moderator weggehaald  😖

Terwijl vrouwen in Iran hun hoofddoek in brand steken en hun haar knippen uit woede en voor vrijheid, zitten er vrouwen in Nederland, Frankrijk of België die de hoofddoek op alle mogelijke manieren lopen te verdedigen.

Voor die verwende vrouwen die hier materieel comfortabel willen wonen maar eigenlijk niet westers willen zijn, is de hoofddoek dragen een kwestie van vrijheid.

De hoofddoek betekent dat vrouwen zich van natuur moeten schamen en verstoppen. De hoofddoek is maar een topje van de ijsberg van alle verplichtingen in hun leven. Het symboliseert je onderdanigheid en pleit mannen bij voorbaat vrij voor alles wat ze vrouwen aandoen.

De vrouwen die nu in opstand komen tegen de vrouwvijandige islamitische brutaliteit in Iran weten wat vrijheid is en waarom we die moeten koesteren en beschermen. 

Als je echt solidair bent met de vrouwen in Iran die nu keihard worden aangepakt omdat ze protesteren voor vrijheid, dan promoot je de hoofddoek niet als symbool van vrijheid.

Ik zal hem nooit dragen. Want ik accepteer de onderwerping van vrouwen niet en strijd voor onze vrije samenleving. Ik vind niet dat ik verantwoordelijk moet zijn voor het gedrag van moslimmannen en ik aanvaard de rest van de lijst der verplichtingen niet. Mijn seksuele leven is mijn eigen beslissing en over mijn lichaam hoef ik me niet te schamen. Ik wil mijn partner zelf kiezen of verlaten zonder dat iedereen zich daarmee bemoeit of me vermoordt.

De sluier is daarom duidelijk een Trojaans paard om onze samenleving te onderwerpen.

Bron:  Assiko Kanko   Telegraaf 
10
2 maanden en 5 dagen geleden door Marrie
4
-1
@6

Inderdaad, daar spreekt een vrouw die weet waar ze het overheeft, en waar het gevaar schuilt van de hoofddoek

Uit het artikel:

"Militanten

De tweede groep is een groep radicale militanten die op sociale media en in de pers hyperactief zijn en de moderne ayatollahs zijn. Zij vormen de strategische belichaming van de moslimbroeders. Voor hun staat de hoofddoek voor vrijheid en is de burkini een feest. Ze zijn mondig, hoogopgeleid ze hebben hier van alles geleerd en gekregen en zetten zich in om het Westerse nest te vervuilen. Veel sterren, linkse intellectuelen en politici steunen feitelijk hun strijd voor de onderwerping van vrouwen hier bij ons, door laf mee te gaan of door naïef de hoofddoek te bagatelliseren. CNN-journaliste Christiane Amanpour niet."
11
2 maanden en 5 dagen geleden door Marrie
1
0
In ieder geval, ik zie geen enkele hoofddoek dragende moslima op de foto.
12
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
3
-1
De hoofddoek betekent dat vrouwen zich van natuur moeten schamen en verstoppen. De hoofddoek is maar een topje van de ijsberg van alle verplichtingen in hun leven. Het symboliseert je onderdanigheid en pleit mannen bij voorbaat vrij voor alles wat ze vrouwen aandoen. Ze mogen trouwen met meerdere vrouwen en kunnen doen wat ze willen. Ze mogen met minderjarigen huwen. Jij als vrouw moet beschikbaar zijn, ook seksueel, je mag weinig doen buitenshuis zonder controle door je broer. Iedereen heeft een mening over je leven en intimiteit. Als je je verzet, kan je vermoord worden door je familie. Dat gebeurt ook in Europa. Je mag niet scheiden maar verstoten worden wel. Je mag je eigen man niet kiezen. Je moet zwijgen en neerkijken. Je moet dit, je moet dat, en mannen mogen alles. Op die manier bouw je een samenleving op waarin mannen geen verantwoordelijkheid dragen.

Bron:  Assita Kanko / Lid Europees Parlement    in de Telegraaf
13
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
2
-1
Want de hoofddoek kiezen en zelfs promoten is het idee accepteren dat vrouwen minderwaardig zijn aan mannen. Dat alle vrouwen die zich niet bedekken de schuld moeten dragen van wangedrag van mannen, zoals we jaren geleden in Keulen gezien hebben waar honderden vrouwen aangerand werden door moslimjongeren.

Bron: Assita Kanko / Lid Europees Parlement in de Telegraaf
14
2 maanden en 5 dagen geleden door 21st Century Guy
4
-2
@11 Iraniërs in Nederland zijn ook vaak niet islamitisch, waarschijnlijk is maar 30% islamitisch.
15
2 maanden en 5 dagen geleden door 21st Century Guy
2
-3
@9 Mevrouw heeft niet helemaal door wat westers is , je mag namelijk uit vrije keuze ervoor kiezen om kleding te dragen die gelieerd is aan een bepaalde religie,je mag er ook voor kiezen om dat niet te [Link] mag het afstotelijk vinden dat een vrouw een hoofddoek draagt , je mag het afstotelijk vinden dat een vrouw schaarsgekleed is , maar dat is het recht wat ze hebben en daar zul je het mee moeten doen, eigenlijk zinloos dus om daar energie aan te besteden.
16
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
4
-2
@15   Deze dame weet echt wel wat westers is. . .   Echter zij weet als geen ander hoe het elders in de wereld gesteld is met de rechten van vrouwen. 

"Ik wil mijn eigen geld verdienen en gaan en komen zoals ik wil zonder chaperon. Ik wil zeker geen man die van me verwacht dat ik een goede moslima ben. Daarom weigerde ik als tiener om de hoofddoek te dragen die ik van mijn grootouders kreeg. De twee echtgenoten van mijn opa hadden een leven dat ik verafschuwde". . . . 

Bron: Assita Kanko / Lid Europees Parlement in de Telegraaf
17
2 maanden en 5 dagen geleden door Loydmorris
3
-1
Enge mannen, die vrouwen onderdrukken en minderwaardig vinden plempen nu, geheel laf en anoniem wat minnetjes. . .    
18
2 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
2
0
Hoezo steun? Ze klagen juist dat ze geen steun van NL krijgen. Wel hier wonen en dan toch zo'n verraderlijke aanmerking:

== De organisatie zegt steun voor Iraanse vrouwen te missen in Nederland en wil graag dat de Tweede Kamer een statement maakt tegen het Iraanse regime. ==

Bron: de Nederlandsche Omroep Stichting.
19
2 maanden en 5 dagen geleden door Slavink
4
0
Die vrouwen worden door de Nieuwe Moslima's als afvallig gezien, zeker gelet op de rollen textiel waar die vrouwen zich in hullen ... 😎
20
2 maanden en 4 dagen geleden door Crystal Revenge
1
-1
Decennia geleden kregen de Iraanse ayatholla's alle steun ven het Westen om de moderne mondaine westers georiënteerde Sjah te verdrijven waarna het land afgleed naar de zedige cultuur van de Middeleeuwen en de Puriteinse periode.....
21
2 maanden en 3 dagen geleden door Slavink
2
0
@20 de Shah  hanteerde een van de meest gruwelijk onderdrukkingsgevangenissen. En zeker werd hij gesteund door Amerika. Ook staat zijn naam in de trappenhuis van de Sint Pieter op weg naar de lantaarn op de koepel. 

De Iraniërs ruilden een Shah in voor een moslims beulsapparaat. Want in een boek las ik over de gruwelijkheden die de moslims onder Gomeinie in de overgang van democratie naar moslimdictatuur bedreven. Dat boek is geschreven door de weduwe van de Shah, Farah DIba.
22
2 maanden en 3 dagen geleden door Slavink
2
0
@14 het duurde even maar nu weten we het, je bent met je moslimmeter bij de Iraniërs langsgegaan. Tijd dat je met je Zoroastrisme-meter je onderzoek afrondt ... 

Maar ja, door de invalllen van moslimse troepen verdwijnt alles wat goed en mooi is, ook hier: == Het zoroastrisme is de inheemse monotheïstische en dualistische religie van Iran die werd gesticht door de profeet Zarathustra (Oudgrieks: Zoroaster). Het zoroastrisme is een van de oudste levende religieuze tradities ter wereld, en is van de 6e eeuw v. Chr. tot en met de 7e eeuw n. Chr. een belangrijke, door de staat gesteunde religie in Iran geweest.  

Wikibron:[Link]
23
2 maanden en 3 dagen geleden door Slavink
2
0
@12 blijft toch de vraag waarom haarbedekkende mosllimse vrouwen wel hun dikke billen, dikke bovenbenen, volle kuiten en vaak lagen make-up laten zien? Worden moslimmannen dan niet hanttastelijk van die billen en benen ...? 💋💄👙👗
24
2 maanden en 3 dagen geleden door Thwil
2
0
Vrijwillig zeggen sommigen. Doch als verzocht wordt om een hoofddoek oid onder bepaalde omstandigheden af te doen heb je oorlog. Lees ook even in de koran en hadiths hoe het met de rechten van de vrouw is gesteld. Nou ja maak van die rechten maar plichten. De man heeft rechten en de vrouw moet gehoorzamen. Maar lui als Kaag die een hoofddoek omdoet in zulke landen en zich alleen maar committeert zich aan vrouwen die hun hoofddoek of meer van die bedekkende kledij alleen maar willen ophouden. En deze vrouwen laten zij alsmede een groot deel van de politieke partijen in de kou staan. Zie hier een voorbeeld van de islamisering binnen bepaalde politieke partijen.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.