NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
07 oktober
2022

vrijdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Deuglinks Wil Niets Minder Dan Totale Onderwerping


Bron: opiniez.com

Deuglinks wil niets minder dan totale onderwerping Permanente kruistocht tegen zogenaamde rechtsextremisten. De policor deug-elite bepaalt in steeds sterkere mate wie wel en niet toegelaten worden tot het maatschappelijk debat en tot de macht. Daartoe worden voortdurend heksenjachten ondernomen op zogenaamde rechtsextremisten en worden bestaande problemen overdreven om hard ingrijpen te rechtvaardigen. Problemen die maar op één manier, de politiek correcte, mogen worden opgelost. Het is de hoogste tijd om deze politieke monocultuur te doorbrek

Lees verder op opiniez.com >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
41 Reacties  |  437 Clicks
0009
  Geplaatst door Buddleja 2 weken en 6 uur geleden

REACTIES (41)

1
2 weken en 6 uur geleden door Dieke
13
-6
Die politieke monocultuur, kan alleen maar onderbroken worden, als er straks anders gestemd wordt. Zo niet, dan blijft alles bij het oude en bepalen de huidige poppetjes, wat nog wèl of níet mag. Je hoeft maar naar bepaalde landen te kijken, om te weten, waar een dergelijk beleid toe zal leiden.. 😒
2
2 weken en 6 uur geleden door Grasnaaier
13
-4
Prima stuk van Wouter Roorda! 👍
3
2 weken en 5 uur geleden door Buddleja
14
-6
Hij noemt het beestje ook gewoon bij de naam: massahysterie:

"Deze vorm van collectieve massahysterie hebben we de afgelopen jaren op tal van terreinen gezien. De eigen definitie van wat onder fatsoen en beschaving dient te worden verstaan laat geen ruimte voor een andere mening. Deze mensen eisen totale onderwerping aan hun eigen opvattingen. De vanzelfsprekendheid van het eigen gelijk resulteert erin dat men denkt de bandbreedte te kunnen bepalen van wat wel en niet gezegd mag worden in het publieke debat. Om vervolgens verbaasd te reageren als mensen het hebben over cancel culture, want er wordt toch alleen maar hate speech bestreden?"

Dit kom je ook herhaaldelijk op dit forum tegen.
4
2 weken en 5 uur geleden door Marrie
13
-4
Deugd links verknalt zijn eigen toekomst, en  realistisch rechts moet er voor zorgen  dat ze niet mee worden gezogen in de waan van deugd links. 

Als ze straks gaan beseffen dat ze op achterstand staan in een verharde criminele overbevolkte maatschappij, dan is het huilen en blèren. 

Dan is het ieder voor zich en God voor ons allen. 
5
2 weken en 5 uur geleden door Buddleja
12
-5
@3 Bedankt voor de min Bennie.
6
2 weken en 5 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-11
@5 Welke van de acht? Enfin, ik heb 'm je alsnog gegeven. Je hebt er blijkbaar behoefte aan. Graag gedaan!
7
2 weken en 5 uur geleden door Buddleja
10
-5
@6 Ja, vast. Welke acht trouwens? Voorkennis?
8
2 weken en 5 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-12
@7    4 + 4 = 8. Je kunt toch nog wel tot acht tellen?
9
2 weken en 5 uur geleden door Buddleja
13
-5
@8 Dat jij jouw minnen bij elkaar optelt snap ik zo onderhand, een obsessie is lastig vanaf te komen, maar ik bekijk het per reactie. Geeft rust ook, dan weet ik wie de minners zijn, zijn namelijk altijd dezelfde.
10
2 weken en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-11
@9 Jij begint erover. Ik niet. Weer op zoek naar wat reuring? Op NK lukt het niet?
11
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
12
-5
@10 Ik niet, jij wel doorlopend de gehele dag. Sterker nog, de enige opmerking die ik sinds dagen op NK heb gemaakt was een tip om moderatie te regelen. Niet met zoveel woorden overigens.
12
2 weken en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-12
@11 Nou, dat valt nogal mee. Mijn mening wijkt alleen af van de meesten op dit forum. Mag dat niet? Er zijn anderen hier drukker dan ik maar daar zeg je niks van. Maar die hebben waarschijnlijk betere ideeën dan ik. Toch op zoek naar reuring dus.

Goeie tip trouwens, moderatie op een forum. Dat ze daar zelf niet opkomen bij NK. 🤣
13
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
11
-5
@12 Dat zou opgaan als je eens een mening gaf, het enige wat je doet is anderen bekritiseren. De dag dat jij een mening geeft over een artikel moet ik nog meemaken. Eigenlijk ben je altijd off topic.
14
2 weken en 4 uur geleden door Duurendaalsdochter
16
-5
Het socialisme is ook in zijn verschijningsvormen die de laatste mode zijn (SJWs, BLM-mers en Wokes) , een totalitaire ideologie.

Het probeert zich te vestigen door de 3 menselijke  Vrijheden die het denken en de uitwisseling van ideeën en het sociale (!) verkeer tussen mensen mogelijk maken, uit te stampen. Want wie de betekenis of de interpretatie van woorden (in hun context)  beheerst, beheerst de gedachten. Wie de gedachten beheerst, kan het geweten uitbannen middels de ideologie.  De 3 Vrijheden en Mensenrechten die volgens de totalitaristen moeten worden geëlimineerd zijn dus:

1. het Grondrecht van de Vrijheid van Meningsuiting

2. het Grondrecht dat denken vrij staat. ( "Die Gedanken sind frei")

3. het Grondrecht van de Gewetensvrijheid. Dit staat al geformuleerd in het Plakkaat van Verlatinghe van juli 1581 waarmee 7 Nederlandse Gewesten Philips II vervallen verklaarden van de regering: "besonder aenmerckende dat hij niet alleenlick en sochte te tyranniseren over hunne personen ende goet, maer ooc over heure conscientien, waervan zy verstonden niemant, dan aen Godt alleene, ghehouden te wesen rekeninge te geven."

De 'rekenschap van de mens , zijn conscientie,  wordt hier verplaatst naar God ,  in plaats van naar enige vorst of overheid'.

Waar het schenden van de 3 Grondrechten toe leidt was duidelijk in de 16e eeuw: vervolgingen, folteringen en brandstapels.

We zien in onze tijd al een zelfbenoemde geheime dienst die in notitieboekjes aantekeningen maakt: in de hoop hun medeburgers te betrappen op verboden woorden en gedachten . Overijverige verklikkers die valse aangifte doen tegen hun medemens. En als de cancelcultuur te weinig oplevert, al gauw overgaan tot (moordende) zuiveringen. Zie Boetsja en Izium in de Oekraïne als uitvloeisel van de Russische KGB (/FSB)-cultuur.

De reden is dat de menselijke banden en onderlinge communicatie niet geëvolueerd zijn volgens een ideologie. In de ogen van totalitaire machthebbers zullen hun gecollectiviseerde onderdanen daarom altijd zondigen tegen de Nieuwe Wereld en onvermogen tonen om 'de Nieuwe Mens' te worden. Dat maakt permanente terreur en zuiveringen onvermijdelijk.  Het is de boodschap van het boek '1984'

 van George Orwell.

Het geflirt tussen van onze politiek correcte partijen met de totalitaire activisten is daarom levensgevaarlijk en een bedreiging van de mensenrechten van de burgers.

Totalitaristen, of ze links zijn, rechts of godsdienstige fanatici , zijn allemaal gelijk en evenzeer af te wijzen.

DvD
15
2 weken en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
5
-12
@13 Ach, we zijn niet allemaal hetzelfde hè? Ieder heeft z'n eigen manier van reageren. Misschien heb jij moeite met begrijpend lezen, dat zou ook zomaar nog kunnen. Dan mis je mijn mening, die ik toch echt wel geef. 

Bovendien bekritiseer jij mij ook geregeld. Waarom ben jij dan beter dan ik? 
16
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
9
-4
@14 Ik heb wel een mooi stukje opinie voor je, sluit niet helemaal aan, maar wellicht een beetje hoopgevend:

[Link]

Je snapt vast wel waarom ik dat hier niet plaats als nieuwsartikel. Maar ik onderstreep het wel.
17
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
12
-5
@15 Ik denk dat ik te intelligent voor je ben. Ik ga mijn energie er ook niet in steken. En nee, ik ben niet beter dan jou. Ik heb gewoon een tering hekel aan zeurdozen.
18
2 weken en 4 uur geleden door Bennie Van Gisteren
4
-12
@17 🤣🤣🤣🤣🤣 

Gezellig hier, wellicht tijd voor wat moderatie.

Welterusten hoor, intelligente vrouw! 

😴💤💤💤💤
19
2 weken en 4 uur geleden door Dd
7
0
@17 @18 Lief doen hoor.😘
20
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
10
-4
@18 Het verzoek bleef niet onbeantwoord, mede door Elsemieke overigens. Welterusten, ik doe ook even wat overdreven smilies:

😎😎😎😎😎😘😘😘😘😋😋😋

Tot later.
21
2 weken en 4 uur geleden door Buddleja
4
-3
@19  😡 😂
22
1 week en 6 dagen geleden door Olivina
7
-4
Kun je ook links zijn zonder deuglinks te zijn? Want ik  en gewoon links, in de zin dat ik vind dat iedereen een goed huis, opleiding en eten moet kunnen krijgen
23
1 week en 6 dagen geleden door Dfcte Burger
4
-3
@22

 Natuurlijk kan dat .
24
1 week en 6 dagen geleden door Olivina
1
-1
Gelukkig
25
1 week en 6 dagen geleden door Robbedoes
1
-2
@14 "Het socialisme is ook in zijn verschijningsvormen die de laatste mode zijn (SJWs, BLM-mers en Wokes)"

En waarom zou dat socialisme zijn?
26
1 week en 6 dagen geleden door Robbedoes
1
-3
@14 "De 'rekenschap van de mens , zijn conscientie, wordt hier verplaatst naar God , in plaats van naar enige vorst of overheid'."

Alleen rekenschap afleggen aan God bedoel je en dat vind jij het 3e grondrecht.

Laat eens even tot je doordringen wat het betekent indien je alleen rekenschap moet afleggen aan God.
27
1 week en 6 dagen geleden door Icnivad
2
-2
Het oorspronkelijk marxisme hield geen stand omdat niet op opportunisme was gerekend, en ging dus roemloos ten onder, dit totalitaire Neo-marxsisme is feitelijk allen maar gebaseerd op links opportunisme, gebruikmakend van commuistische volksmennerij en cancelcultuur.
28
1 week en 6 dagen geleden door Olivina
0
0
Wtf
29
1 week en 6 dagen geleden door Querido
1
-4
@27

Volgens mij begrijp jij zelf niet wat je schrijft.  Ik vond de Mona Lisa beter 😁
30
1 week en 6 dagen geleden door Rebo
3
-1
@29 Ik heb persoonlijk de Mona Lisa altijd een vreselijk lelijk schilderij gevonden. Volgens mij is het dan ook geen echte vrouw die daarop is afgebeeld maar meer een soort van omgebouwde Nikkie de Jager. En volgens mij kloppen van de verhoudingen van de achtergrond ook geen ene ruk.
31
1 week en 6 dagen geleden door Querido
2
-1
@30   Kun je nagaan....
32
1 week en 6 dagen geleden door Icnivad
3
-3
De basisgedachte van het deugspul is natuurlijk 'laten we een rechtvaardiger wereld/land en verdeling van rijkdom realisren'  de mens stemt dus van nature links.

In eerste instantie gebeurde dat op nationaal niveau, de nationaal socialisten vonden daardoor veelal aansluiting in duitsland, italie, spanje, frankrik, en ook nederland

Een geallieerde groep wist door het bevechten van de natie's het nazisme nog te verhinderen ook omdat de bevolking inzag dat dit toch ook niet de oplossing was.

Nu zijn er geen naties in de EU meer en komt het internationaal socialisme opzetten. inclusief hetgeen geleerd is van de Nazi's en de communisten van het warschaupact.

De IZI's hopen hiermee sterk genoeg te kunnen staan om nieuwe geallieerde krachten te weerstaan.

Ik wens de mensheid veel sterkte toe in de toekomst...
33
1 week en 6 dagen geleden door Rebo
3
-1
@31   😃
34
1 week en 6 dagen geleden door Sarcoff
3
-1
@2 Daar zul je dan wel iets voor moeten doen, zomaar krijgen zonder enige prestatie terug te leveren werkt niet, en dat is wat er nu vaak gebeurt.
35
1 week en 6 dagen geleden door Sarcoff
3
-1
Sorry, @22   zie 34.
36
1 week en 6 dagen geleden door Graaier1000
3
-1
@14 @26 , Men zou God uit punt 3 kunnen schrappen. Maar of men dit wel of niet doet, er blijft toch een dilemma over: On wetten van landen staat dat men het land, de staat, niet mag ondermijnen. En hoe dat geïnterpreteerd wordt kan best een glijdende schaal zijn. Het kan afglijden van dat men geen bommen mag plaatsen totdat het zelfs als staatsondermijnend wordt gezien als je niet huilt bij de begrafenis van de regeringsleider. In beide zeer uiteenlopende gevallen kan men beschouwd worden als iemand die ongewenste gedachten heeft die als staatsondermijnend kunnen worden gezien en die openlijk, of in het geheim, negatieve gevolgen heeft. Hoe te voorkomen een soort China, DDR of Noord-Korea te worden? Is er een recept dat het onmogelijk maakt dat zoiets kan voorkomen. Zeker weten doe ik het niet maar ik ben bang dat zo'n recept niet bestaat. Ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken.
37
1 week en 6 dagen geleden door Duurendaalsdochter
5
-1
@14 m post

@16 Buddlega

Danke wol foar it linkje.

Ik lees dat artikel omgekeerd: het beschrijft een beweging waarbij burgers zich afwenden van de landelijke overheid en hun heil plaatselijk bij elkaar zoeken. Hoewel ze voor het land iets beters zouden wensen. Maar in overheid en politiek steken ze geen energie meer.

DvD
38
1 week en 6 dagen geleden door Sarcoff
3
-1
De andere krant heeft er een leuk artikeltje bij.

[Link]
39
1 week en 6 dagen geleden door Duurendaalsdochter
3
-1
@14 m post

@25 , 26 Robbedoes

 BLM-meurs, SJW's en wokes beroepen zich op hun linkse voorgangers en stellen vergelijkbare eisen.

Over de vraag die U mij stelt over de Vrijheid van geweten / consciëntie en God , heb ik ook na moeten denken. Want het is een paradox. 

Ik zei tegen mezelf "Godsdienst is ook ideologie, maar de leer als maatstaf waarlangs alles wordt gelegd, is gepersonifieerd tot een "Opperwezen" in plaats van een "Opperste Waarheid".  Dan heb je evenmin gewetensvrijheid. "

Dus daarin heeft U gelijk.

Maar ik haal een oude tekst uit 1581 aan, waarin het principe van het Recht op Gewetensvrijheid voor het eerst geformuleerd staat, binnen de toen geldende begrenzingen en de toenmalige politieke, maatschappelijke en toestand.

Het Plakkaat van Verlatinghe is eigenlijk een apologie. De Gewesten die Philips II de rug toekeerden, werpen de schuld van zich af dat zij rebelleren tegen de koning die God boven hen heeft geplaatst. Het is de koning die afvallig is geworden van de gebruiken van de Gewesten, van de rechten en privileges die zijn voorgangers-bij-Genade-Gods hebben verleend. Hij is de rebel. En zijn rebellie concentreert zich rond de strijd van de koning voor de Katholieke Kerk, tegen de Hervorming, en rond zijn inquisitie en kettervervolging/ketterverbranding.

De 7 Gewesten eisten godsdiensttolerantie.  De beslissing over "de ware godsdienst" werd in die zin weggehaald bij vorst en overheid en verdaagd naar God zelf. Wat binnen de toenmalige maatschappij en toestand neerkwam op Gewetensvrijheid volgens het pleidooi van de prins van Oranje.

Moeten we ook bedenken dat het in de toenmalige wereld ondenkbaar was te zeggen dat men niet in God geloofde. Net zo goed als het in 1581 ondenkbaar was dat de 7 Gewesten geen vorstelijke landsheer zouden hebben. Vandaar dat men eerst de broer van de Franse koning, de hertog van Anjou, aanzicht en daarna de graaf van Leicester. Pas na deze mislukkingen en na militair succes vatten de 7 Provinciën moed om een republiek te worden.

Het Plakkaat van Verlatinghe moet je zien binnen zijn tijd.

DvD
40
1 week en 6 dagen geleden door Hendrianus
0
0
Even wat bijpassende muziek erbij, [Link]
41
1 week en 6 dagen geleden door Duurendaalsdochter
0
-1
@14 m post

@36 Graaier1000

Ik had Uw reactie niet opgemerkt, -sorry-,  maar ziet U mijn post @39

DvD

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober - november 2022

WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.