NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
04 december
2022

zondag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Oppositie Slijpt De Messen, Volg Hier Het Debat Over De Ingrijpende Kabinetsplannen


Bron: www.rtlnieuws.nl

Oppositie slijpt de messen, volg hier het debat over de ingrijpende kabinetsplannen De Tweede Kamer debatteert vandaag en morgen over de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Het zal veel gaan over de koopkracht van de Nederlandse huishoudens en de plannen voor het energieplafond. De oppositie vindt dat het allemaal veel te lang heeft geduurd. Volg het hier vanaf 10.15 uur live.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
30 Reacties  |  364 Clicks
0009
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 2 maanden en 1 week geleden

REACTIES (30)

1
2 maanden en 1 week geleden door Bram Brabant
14
-2
Hup Geert.

👌👌
2
2 maanden en 1 week geleden door Loydmorris
14
-3
Wilders is geweldig op dreef!!!    Hij veegt iedereen onderuit. . .    👍😄💪😜
3
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
15
-3
Wilders was grandioos, die wordt vandaag en morgen niet meer overtroffen. Alles wat gezegd moest worden is gezegd, wat zal volgen is alleen maar blabla en verontwaardigd gezeik over de aanklacht die Wilders heeft ingediend.
4
2 maanden en 1 week geleden door Nicks R Van
11
-3
Sofie Hermans geeft nergens antwoord op. Wat een afgang!
5
2 maanden en 1 week geleden door Qubix
13
-4
Wat een kut wijf is die Sylvana Simons ze heeft totaal nergens verstand van wat politiek betreft alleen maar domme vragen stel dat mens.

Nu ook weer met Sophie Hermans alleen maar domme vragen en als ze antwoord krijg loop ze boos weg , dus weg met Sylvana Simons uit de 2de kamer.
6
2 maanden en 1 week geleden door Qubix
8
-7
@3 Wilders had het wel bij het rechte eind maar hij komt wel steeds met het zelfde wat die nu zeg zei die ook al 15 jaar geleden weer het zelfde riedeltje.
7
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
10
-4
@6 Ze hadden 15 jaar geleden al wat meer naar hem moeten luisteren. Dat doen ze niet, dus valt hij in herhaling, dat is logisch. Overigens dienen zich altijd nieuwe onderwerpen aan zoals energieprijzen, inflatie, klimaatleugens, stikstofleugen en ga zo maar door.
8
2 maanden en 1 week geleden door Dieke
10
-3
Erger mij kapot geërgerd aan Vak K, zoals Van der Burg, die een gebaar maakte met een mond op slot draaien, toen Wilders het probleem van de asiel instroom aanhaalde.

Over arrogantie van de macht gesproken, die minachtende lachjes, het gedoe weer met de telefoons. En dan Wilders aanvallen (D66) op punten, die er niet toe doen. De eerste rij van D66, Paternotte en vooral Van Weijenberg, welke duidelijk laten zien, hoe je de minachting van Vak K (Rutte en Kaag), vooral met afkeurende gebaren, moet ondersteunen. 

Wat een walgelijk zooitje. En natuurlijk zegt de Kamervoorzitter hier niets van. Wèl moest het geklap op de bankjes van de PVV achterwege blijven. 
9
2 maanden en 1 week geleden door Nicks R Van
10
-3
@3 Ik vond Omtzigt een zeer sterk punt hebben. Daar ging het er om of we 5 tot 6 miljard Eurootjes belastinggeld geven aan de energieleveranciers! Kreeg hij geen antwoord op van Hermans.
10
2 maanden en 1 week geleden door Bonzai
11
-5
@6

Wilders heeft hier jaren geleden voor gewaarschuwd en haalt het nu weer aan om door te dringen in die botte koppen van de rest.

Niemand die durft te zeggen dat Wilders toen al gelijk had .

Er zal beter geluisterd moeten worden naar Wilders want keer op keer komen de zaken uit war hij voor waarschuwde .

Of ze er wat van hebben geleerd betwijfel ik .

Of ze beter gaan luisteren naar Wilders betwijfel ik ook.

Maar dan gaan we een zeer moeilijke toekomst tegemoet want de boel blijft dan namelijk verslechteren voor de Nederlander.
11
2 maanden en 1 week geleden door Dieke
7
-3
In het hele debat heb ik tot nu toe níet gehoord, hoe ze de problemen gaan oplossen van mensen, die nú al in de ellende zitten en hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Het gaat steeds over de energiekosten, maar de èchte verlichting (als het dat wordt), merkt iedereen pas volgend jaar. Hetzelfde geldt voor de koopkracht. Hulp is nú nodig, maar niet eind januari als de uitkeringen, AOW en toeslagen, enigszins gecompenseerd gaan worden. Dus wat wordt er de komende maanden, oktober, november, december en januari gedaan voor de mensen, die al vreselijk in de afgrond zitten. Hoe moeten zij deze maanden doorkomen, als ze de boodschappen nu al niet meer kunnen betalen? 

Vreemd, dát niemand het daar tot nu toe, nog niet over gehad heeft, maar misschien komt dat later nog.. 🤔
12
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
10
-4
De zondebok is gevonden.

De kabinetten Rutte hebben de belastingbetalers voor miljarden aan schade berokkend: 10 miljard voor het Kinderopvangtoeslagenschandaal, 10 miljard om de Groningers in gijzeling te houden, meer dan 20 miljard gestolen van box3-belastingplichtigen, terwijl de gedupeerden van de illegale zwarte lijsten van de Belastingdienst/ Financiën ook recht op compensatie hebben.  Gepensioneerden en inleggers in pensioenfondsen, mensen in loondienst, mensen die spaartegoeden hebben, ondernemers als bakkers, slagers, enz. worden zwaar getroffen door de  geldontwaarding. Die geldontwaarding ligt in Nederland 50% hoger dan in andere West-Europese landen: 13,6% ten opzichte van 9,1%.  De oorzaak zijn belastingen: de coalitie en Financiën misdragen zich als OW-ers: OorlogsWinstmakers, nu energie schaars gemaakt is en sterk in prijs gestegen.  Heb ik het niet eens gehad over de niet-westerse migratie, die meer dan 30 miljard per jaar aan cumulatieve kosten met zich meebrengt.

Met gemak meer dan 100 miljard schade dus voor burgers en ondernemers. Veroorzaakt door de Haagse politici en ministeries.

Wat presteren Jesse Klaver en Attje Kuiken?  Zij beweren dat Nederlanders die nog spaartegoeden hebben (die op dit moment 13,6% minder koopkracht vertegenwoordigen dan vorig jaar)  de structurele oorzaak zijn van de problemen in Nederland. Dat moet afgestraft worden, zodat "we op een andere manier gaan samenleven".  En Sophie Hermans omarmt deze gedachte namens de coalitie en is trots dat 'het structurele probleem' door het kabinet wordt aangepakt.   Dezelfde Hermans meent dat werken moet lonen. En daar zijn zij en de linkse oppositie het roerend over eens. Maar de werknemer mag van deze zelfde politici niet echt iets overhouden van zijn inkomen: want vermogen opbouwen is voortaan taboe, - immers,  het is 'het structurele probleem' dat de samenleving van rond 2030 in de weg staat.

Samenvattend: de (in hoofdzaak blanke?)  Nederlander in loondienst of ondernemer met een spaartegoed of, erger nog,  enig vermogen, moet verdwijnen voor "de nieuwe manier van samenleven".

Hij/zij krijgt de schuld van alles wat de bestuurderspartijen, regering en ministeries hebben misdaan en nog misdoen.

De lijn van de Algemene Beschouwingen is daarmee nu al duidelijk. De zondebok is gevonden en hij gaat een ellendig lot tegemoet op het offerfeest van de Haagse hogepriesters.

Ze zitten onder het geronnen bloed, maar hebben lelie-blanke zielen. Sorry, ik moet zeggen: lelie-witte zielen.

DvD
13
2 maanden en 1 week geleden door Loydmorris
8
-3
Als Poetin eerdaags een van zijn kernraketten op Europa afvuurt heeft het hele Kabinet, compleet met de jankballen binnen de oppositie iets anders aan hun hoofd dan oeverloos zeiken. . . .
14
2 maanden en 1 week geleden door Graaier1000
9
-2
"Wilders had het wel bij het rechte eind maar hij komt wel steeds met het zelfde wat die nu zeg zei die ook al 15 jaar geleden weer het zelfde riedeltje."

@6 , Als de oorzaken van de problemen 15 jaar geleden dezelfde waren als nu dan is het niet logisch dat hij een ander verhaal gaat houden.
15
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
5
-11
@14

En wat heeft Wilders in al die jaren weten te bereiken?

In 2019 schreef duimspijkers [Link]

Drie jaar verder en Duimspijkers kan het geschrevene gewoon nogmaals herhalen

Het pluche zit lekker en Geert en de zijnen zakken er steeds verder en vaster in.

Duidelijk dat je met een hele grote bek de typische PVV stemmers tevreden kunt houden.

Wilders geeft heel veel geblaat, maar verdomde weinig wol.
16
2 maanden en 1 week geleden door Skapoe
7
-3
Één grote poppenkast, Kaag en consorten laten het over zich heen gaan, het kan ze uiteindelijk toch geen FUCK schelen.
17
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
3
-12
@16

Wees blij dat er een coalitie is die van wanten weet.

De ravage, had een PVV of FvD, meegeregeerd in de coalitie, was niet te overzien geweest.
18
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
2
-12
@12

U maakt gewag van noodzakelijk ingrepen die nodig zijn door invloeden van buitenaf. 

Had Vlad de verschrikkelijke Oekraïne met rust gelaten, had de wereld nu niet in de problemen gezeten.

Bent u bekend met de gezegde 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'?
19
2 maanden en 1 week geleden door Graaier1000
6
-3
@18 , Volgens mij is Poetin niet de veroorzaker van de problemen, hij is wel degene die reeds bestaande problemen groter maakt. Het gezegde 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden' klopt helemaal. Wij hebben jaar na jaar gelukszoekers aangemoedigd/toegelaten, ze een aai over de bol gegeven, meteen toegegeven als ze het toverwoord 'discriminatie' gebruikten, ze (financieel) verzorgd en er niets aan/mee gedaan. Honderden miljarden zijn uitgegeven/verkwist door ons zachte toelatingsbeleid. Nu er op meerdere fronten grote problemen zijn is het jammer dat we daarvoor niet die honderden miljarden kunnen inzetten die we in het verleden zo royaal hebben weggegeven. [Link] [Link]
20
2 maanden en 1 week geleden door Dwz
7
-3
De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Iedere burger van Nederland krijgt net zoals de vele 'Nieuwe Nederlanders':

gratis gas, gratis water, gratis stroom, gratis woonruimte, gratis voedsel en gratis zorg.
21
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
4
-3
@12 m post

@18 Moraalridder

Welke grote ingrepen precies noemt U noodzakelijk?

DvD
22
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
4
-3
Inmiddels is Sjerrie de mond gesnoerd. Het kabinet koos het angsthazenpad.
23
2 maanden en 1 week geleden door Dieke
4
-3
@22

Ze zijn wéér terug.. Het wordt steeds lachwekkender in vak. 

Het wachten is nu nog op de partijen, die hoog in de peilingen staan. Segers z'n inbreng laat ik voor wat het is. Deze man is sowieso niet meer serieus te nemen, sinds hij zei niet meer met Rutte te willen samenwerken. Twee dagen later was hij hypocriet omgedraaid, als een blad aan de boom en stapte hij doodleuk het nieuwe kabinet binnen.. 😝
24
2 maanden en 1 week geleden door Buddleja
2
-3
@23 Dan heb je wat gemist, Wilders ging compleet los op Segers. 
25
2 maanden en 1 week geleden door Dieke
2
-2
@24

Oh ik kijk her even terug straks! 😊
26
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-1
@21

Het kan u ontgaan zijn, maar het betreffen de noodzakelijke, maar verkeerd uitgevallen, belastingmaatregelen. U noemt ze zelf.
27
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-3
@1

En wat kan geert, buiten zich verbolgen voelen, bereiken in zijn uppie?

Nada. Binnen een democratie beslist de meerderheid en daar behoort de pvv niet bij. Die komt niet eens op voor een minderheid.
28
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-3
@22

De kamervoorzitter had thierry al veel eerder monddood moeten maken. Die vent is, met geerts woorden, knettergek.
29
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-3
@2

Zo ziet u dat. De wens is de vader van de gedachte.

Wilders heeft helemaal niets bereikt. Absoluut niets

Wilders viel uit, de oppositie dronk een glas, ze deden een plas en alles bleef gewoon zoals het al altijd was
30
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-3
@16

Ze regeren met de rest van de oppositie Nederland. Ik kan het hen niet nadoen.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.