NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
29 november
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

CONSPIRACY

'Great Reset'-Troonrede Oogst Fikse Kritiek: 'Complete D66-Programma In Het Kwadraat'


Bron: www.ninefornews.nl

‘Great Reset’-Troonrede oogst fikse kritiek: ‘Complete D66-programma in het kwadraat’ Op Twitter schrijft Wilders: "De koning kan er niks aan doen, maar deze Troonrede was een samenvatting van het partijprogramma van D66."

Lees verder op www.ninefornews.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
16 Reacties  |  247 Clicks
0008
Geplaatst door [ Account Verwijderd ] 2 maanden en 1 week geleden

REACTIES (16)

1
2 maanden en 1 week geleden door Bennie Van Gisteren
6
-7
Niet eens een recente foto. Behandelen ze eigenlijk wel de troonrede van vandaag?
2
2 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
4
-11
Natuurlijk vindt Wilders dat. Zijn doel is D66 slopen dus alles wat een negatieve kant heeft komt uit de koker van D66. Trollengedrag dus.
3
2 maanden en 1 week geleden door Dwz
6
-4
"De Troonrede oogst fikse kritiek. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van een 'Great Reset-Troonrede'. Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) vat de Troonrede als volgt samen: "Onze Great Reset-agenda gaat gewoon door. U wordt verder uitverkocht, uitgemolken en verraden."

[Link]

"De koning begint de Troonrede met: 'Alles moet anders tot aan 2030' en rolt in feite het complete D66-programma uit 'in het kwadraat'," constateert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. "Nee, waarde koning, dat is een dwaalweg. Geen revolutie. Nederland niet ombouwen naar een dystopische toekomst graag. Dat willen we niet."

Wij hebben helaas niets te willen, want dat smerige WEF marionettenclubje zwaait met de scepter.
4
2 maanden en 1 week geleden door Robbedoes
3
-8
@3 Dus 2 FvD leden hebben het over uitverkocht, uitgemolken en verraden...

Dan moeten ze maar eens gaan praten met de broodheer van hun 'grote' leider..
5
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
3
-7
@4

Touché

Waarom begint forum niet aan een eigen forumland. Met koning thierry die een voor een zijn eigen scholen zal openen. Scholen die het woord van de heilige baudet verkondigen.
6
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
3
-3
Ik denk dat het gaat om de volgende zinnen uit de Troonrede:

"Niemand kan voorspellen hoe de wereld eruitziet als de kinderen van nu zelf kinderen hebben. Maar het zal anders zijn, want onze huidige manier van leven stuit op economische, sociale en ecologische grenzen. Dat vergt een andere economie en arbeidsmarkt. Een andere omgang met ruimte en natuur. Andere manieren van wonen, werken, ondernemen en reizen. En andere vormen van samenleven. Wat niet verandert, is dat samenwerking Nederland sterker maakt dan polarisatie. "

Hier zitten sterk ideologisch gedreven zinnen in en de personen die dit soort zinnen gebruiken,  zitten veelal in de links-totalitaire hoek. Dat maakt de tekst eng. Vervolgens wordt er gesproken over samenwerking. Samenwerking met totalitaire typen, die hun medemens de burgerlijke vrijheden willen ontnemen, is praktisch niet mogelijk en rationeel en moreel uitgesloten.

Wat verder stoort aan de Troonrede is het beeld dat opgeroepen wordt van burgers die altijd 'zorgen' hebben en politici en de overheid die met 'oplossingen' komen.    Als je wilt samenwerken, kijk dat eens naar de wijzen waarop mensen zichzelf al redden, juist buiten de politiek en ministeries om. Want de politici en apparatsjik veroorzaken en verergeren de meeste problemen.  Nederland is bestuurlijk dermate dichtgeregeld en verkokerd, dat problemen slechts binnen beperkte bandbreedtes hanteerbaar zijn. Ontwikkelingen die de bandbreedtes te buiten gaan, zijn meteen een onoverkomelijk vraagstuk. Een crisis bovenop de crisis.  Houdt dus op met het verbeelden van een afhankelijkheidsrelatie burger - politicus  die grotendeels vals is. Leer liever van je burgers, die de crises al te lijf gaan, omdat jij, de politicus en ambtenaar, inert bent. Laat je door je burgers bij de hand nemen en leiden, als je zelf als bewindspersoon er niet uit komt.

DvD
7
2 maanden en 1 week geleden door Wasamapuzzlehead
2
-4
@6 De mensen die op dit kartel gestemd hebben waren in ieder geval niet bij hun volle verstand.
8
2 maanden en 1 week geleden door Bonzai
3
-2
@5

Touche ?
9
2 maanden en 1 week geleden door Bonzai
3
-3
@2

Wat klopt er dan niet wat Wilders zegt?

Het heeft veel raakpunten dus klopt het gewoon wat Wilders zegt, lijkt me vrij duidelijk.
10
2 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
0
-4
@6   Even de essentie van de 1e alinea, 'want onze huidige manier van leven stuit op economische, sociale en ecologische grenzen'. Dat valt toch niet te ontkennen? 

'Dat vergt een andere economie en arbeidsmarkt. Een andere omgang met ruimte en natuur. Andere manieren van wonen, werken, ondernemen en reizen. En andere vormen van samenleven.' Dat lijkt mij logisch als je je van het eerste punt bewust bent.

'Wat niet verandert, is dat samenwerking Nederland sterker maakt dan polarisatie.' Dat lijkt mij een open deur.

Ik zie hier niets in wat je als 'eng' of 'totalitair' kan zien maar een gegeven dat zich door milieu wegkijk beleid, bijv. in de agrarische sector, steeds meer opdringt.

'Laat je door je burgers bij de hand nemen en leiden, als je zelf als bewindspersoon er niet uit komt.' Maar dan wel door een adviserende burger (organisatie) die verstand heeft over waar de bewindspersoon niet uitkomt en die zijn er al. Of denk je dat bijv. Jetten en zijn ambtenaren het allemaal zelf bedenken? 
11
2 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
2
-1
@6 m post

@10 Hendrianus

U leest de zinnen uit mijn citaat ongecompliceerd en prima facie. Dat begrijp ik.

Ik lees ze volgens de lessen geschiedenis van economie en politiek, met name de sociaaldemocratie, die ik binnen mijn familie heb gehad. Zit ik met een probleem, want ik kan niet verwachten dat U boeken van bijvoorbeeld G.D.H. Cole, een analist en historicus van de socialistische beweging en Labour,  in Uw kast heeft staan. Ook Google Books heeft ze (nog) niet gedigitaliseerd.

Cole beschrijft hoe in de jaren 1920 en 1930 de ogen van de socialistische beweging gericht waren op Rusland. Het socialisme heette wetenschappelijk superieur te zijn, omdat het centraal en planmatig te werk ging, terwijl het kapitalisme ongeordend was, verouderd en het winstmotief leidde tot overproductie en verkwisting met als gevolg recessies.  Toen succes in de Sovjet Unie uitbleef, verklaarde men dat, doordat de Russische arbeiders er voor gekozen hadden eerst zware industrie op te bouwen.

Na WOII bleef de Sovjet Unie voor links nog langere tijd het alternatief voor het westerse model.  Maar economisch succes bleef opnieuw uit. Nu werd dit in de politieke propaganda geweten aan Hitler Duitsland en het westerse fascisme. Een ander hoofdthema vanuit Moskou was dat socialistische landen moeilijk aan grondstoffen konden komen, omdat het westerse kapitalisme en neokolonialisme die overal ter wereld roofde. Opnieuw het thema van winstoogmerk, overproductie en verkwisting. Socialisten en sociaaldemocraten in het Westen bleven hiervoor gevoelig.

Eind jaren 1960, ongeveer na de Amerikaanse landing op de maan, was duidelijk dat het communisme productiesysteem had afgedaan als alternatief voor het westerse kapitalistische model. De productie van consumptiegoederen en welvaart faalde. Prompt verschenen in het Westen geschriften als "Grenzen aan de Groei" van de Club van Rome. Linkse intellectuelen in West-Europa en de VS namen de propagandamotieven van de Sovjet Unie over, maar beriepen zich niet langer op Moskou. Toen mijn overgrootvader een halve eeuw geleden lid-af werd van de PvdA , noemde men zulke 'intellectuelen' "De Mannen van Moskou". En in de jaren 1970 namen ze ook de anti-NAVO en anti-kernwapenstandpunten van Rusland over.

Sinds de jaren jaren 1950-1960 hebben allerlei pressiegroepen oude propagandamotieven uit de Sovjet tijd main stream gemaakt in de westerse politiek.

Toen ik in 2019 op de uni te maken kreeg met SJW's waren daar figuren onder die al dagdroomden over de Energietransitie. Op het moment dat iedereen afhankelijk was van het stroomnet, kon je aanbodschokken veroorzaken. En die kon je gebruiken om bedrijfstakken te nationaliseren en te collectiviseren. De dagdromen gingen uit van docenten.

Ik kan nog verder uitweiden, maar ik lees de zinnen in de Troonrede: vanuit de politieke, historische context.

DvD
12
2 maanden en 1 week geleden door Thwil
1
-1
Het hele grote probleem is de gigantische groei van de bevolking. Dit leidt tot die grenzen. En als je in Nederland alles en iedereen laat binnenkomen dan vergroot je dus alleen dat probleem. Praat pas over samenwerken als je wat wilt doen aan die groei i.c. het afstoppen van die instroom van mensen hier in Nederland. Zijn vaak ook mensen die vervolgens op hun krent gaan zitten en wachten tot ze geholpen worden.
13
2 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
2
-1
@12 Als het over teveel koeien, varkens en kippen gaat breekt de hel al los. We zijn nog lang niet toe aan geboorte beperking. Ja, dat moet dan maar is verwegistan. Dan hebben we nog de heilige mis van de steeds groeiende economie die volledig botst met het gegeven vergrijzing. Om dat te ondervangen en omdat het de goedkope slaven van nu zijn barst het van de arbeidsmigranten in Nederland. Daarnaast hebben we dan nog de vluchtelingenstroom richting Nederland. 

Ik begrijp wat je bedoelt maar het is 'ons' systeem dat die stroom arbeidsmigranten creëert. Een economische krimp wordt niet geaccepteerd terwijl dat in tijden van vergrijzing volkomen normaal zou zijn. 
14
2 maanden en 1 week geleden door Thwil
2
-2
@13 De autochtone bevolking heeft een laag kinderaantal. Het is dus geen 'we'. 

Al die migranten houdt technologische ontwikkelingen tegen want zij willen wel voor een korte tijd tegen een lage beloning werken. Dat systeem is dus meer bedacht door werkgevers dan door nederlandse werknemers.  
15
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-2
@8

Absoluut. Maw, de vinger werd door Robbedoes @4 precies in de zere plek gestoken (niet op de zere plek gelegd, want dat doet hoegenaamd geen pijn).
16
2 maanden en 1 week geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-1
@9

Het is geen koek en ei binnen de gelederen van de PVV. Koning Geert maakt heel ondemocratisch zelfstandig uit wat de koers is welke de PVV moet varen. Legt zijn medewerkers in de provinciale Staten en ook in de tweede kamer spreek verboden op. 

Niet raar. De PVV is Geert. Pvv heeft een lid, te weten, Geert

Hoewel er wel een vereniging bestaat met de naam 'Partij voor de Vrijheid' (voorheen Vereniging Groep Wilders) is het niet mogelijk lid te worden van de PVV. Geert Wilders is dus het enige lid van deze vereniging.

Tja, wiens brood men eet diens woord men spreekt.

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS CONSPIRACY

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.