NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
06 oktober
2022

donderdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Pieter Lakeman: 'Als We Dit Winnen, Kunnen Alle Pensioenen Omhoog'


Bron: www.nporadio1.nl

Pieter Lakeman: 'Als we dit winnen, kunnen alle pensioenen omhoog' Pensioenfondsen zitten veel beter in de slappe was dan ze ons voorspiegelen. Onder dwang van De Nederlandsche Bank hanteren ze in hun jaarrekeningen een te lage rekenrente, waardoor het resultaat en het eigen vermogen tientallen miljarden euro's te laag uitvallen.

De vermaarde bedrijfsonderzoeker en fraudebestrijder Pieter Lakeman vertelt in de 31ste aflevering van Ongehoord Nieuwscafé hoe hij aan die praktijk een einde wil maken. "In deze zaak heb ik 17 miljoen geestverwanten, want..


Lees verder op www.nporadio1.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
10 Reacties  |  152 Clicks
0005
  Geplaatst door Birdeyes 1 maand en 3 weken geleden

REACTIES (10)

1
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
5
-3
Even uit een ander artikel, al wat ouder:

"Of de fondsen, als Lakeman de zaak wint, daadwerkelijk meer pensioen gaan uitkeren is nog maar de vraag. Dat kunnen ze namelijk zelf beslissen. Door pensioenadviseurs is er recent op gewezen dat het ook verstandig kan zijn voor fondsen om wat extra geld achter de hand te houden met het oog op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarbij hebben de grote fondsen onlangs juist aangekondigd dat ze voor het eerst sinds jaren de pensioenen weer wat verhogen."

[Link]

Ik zou dat eerlijk gezegd schandalig vinden als ze dan nog steeds niet meer pensioen uit gaan keren. Van wie is dat geld eigenlijk.
2
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
4
-2
Gaat niet gebeuren. Dat geld eist Brussel op.
3
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
5
-1
Dit moet te winnen zijn. Er was die andere rechtszaak die gewonnen is en ging over de door de overheid te hoog ingeschatte rente van vermogenden die dus teveel belasting betaalden. Appeltje eitje dus om de gehanteerde, te lage,  rekenrente voor de pensioenfondsen van tafel te vegen. Dan kunnen de pensioenfondsen zich niet meer achter de rokken van de overheid verschuilen.
4
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
3
-1
@3 Dat geld wordt alsnog weggehaald bij de belastingbetaler. Er klmen gewoon nog forsere belastingwetten.
5
1 maand en 3 weken geleden door Birdeyes
5
-1
' @1 Het zou inderdaad (méér dan) grof schandalig zijn, als de pensioenen niet meer gaan uitkeren wanneer Lakeman de zaak wint. Het lijkt wel of men eenvoudigweg niet wil weten, dat hier gaat over uitgestelde lonen van de gepensioneerden. 

Bovendien gaat het aantal babyboomers de komende jaren -ruim 77 jaar na de tweede wereldoorlog- snel dalen, zijn er de afgelopen twee jaar veel ouderen overleden én hebben we nu al langere tijd een flinke oversterfte. Dat heeft zeker ook invloed op het aantal pensioenen dat wordt uitgekeerd. 
6
1 maand en 3 weken geleden door Hendrianus
6
-1
@1 Oh, de volgende smoes ligt al klaar begrijp ik, 'het nieuwe pensioenstelsel'.  Overigens vind ik als mede eigenaar van de pensioenpotten het ook beter om wat geld achter de hand te hebben. Uitkeren!
7
1 maand en 3 weken geleden door Buddleja
5
-3
@2 Soms vraag ik me af of dat al niet gebeurd is, is er nog wel geld? Ze onthouden mensen gewoon waar ze recht op hebben en verzinnen steeds weer andere smoezen. 
8
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
3
-2
Als je door een financieel bent opgelicht, kun je ook bij de rechter je gelijk halen. Waarom hier niet?

Zou mij verder meer zorgen maken over het nieuwe pensioenstelsel dat ze erdoor willen jassen. Hierover is het laatste woord óók nog niet gezegd. Veel onderdelen moeten nog uitgewerkt worden er moet juridisch nog gekeken worden , wat er met de reeds bestaande pensioenaanspraken tussen deelnemers en de fondsen, moet gebeuren. Je kunt niet zomaar eenzijdig, contracten overzetten van pensioenfondsen naar een beleggingsfonds. Dat zijn verschillende instellingen. En We weten dat beleggen gokken is, dus of het rendementen voor de toekomst oplevert, kan natuurlijk niemand zeggen.. Alleen Koolmees (D66 wéér), was daar vast van overtuigd, bij de presentatie van het zogenaamde nieuwe akkoord. Koolmees die zei dat de pensioenen betaalbaar moeten blijven voor de jongeren van de toekomst. Grapje zeker, want de aanvullende pensioenen zijn géén omslagstelsel zoals de AOW. verder bouwen jongeren van nu, óók véél minder pensioenen op: ze komen later op de arbeidsmarkt, zijn zzpr, of hebben géén vaste contracten. De vraag is ook, of in het nieuwe stelsel, kleine bedrijven ook bereid zijn, om  goede pensioenafspraken, met hun werknemers te maken. Tevens moeten de uitgewerkte plannen, nog door het parlement, de Kamers behandelt worden. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.. 
9
1 maand en 3 weken geleden door Bonzai
2
-1
Degenen die nog een paar jaar moeten werken moeten maar afwachten of ze nog wel pensioen krijgen want niets is zeker , maar je mag wel blijven afstaan.
10
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
4
-1
Veel wat Lakeman verteld is gewoon waar!

Kort samen gevat we worden zoals gewoon door tussenkomst van een overheidsdienst belazert!

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober - november 2022

WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.