NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
07 december
2022

woensdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Peilingwijzer: Vvd, Cda Op Verlies, D66 Maakt Duikvlucht Met Tot Wel 9 Zetels Verlies


Bron: www.dagelijksestandaard.nl

Peilingwijzer: VVD, CDA op verlies, D66 maakt duikvlucht met tot wel 9 zetels verlies Volgens Peilingwijzer staan de coalitiepartijen, met uitzondering van de ChristenUnie (+1), op fors verlies. VVD en CDA gaan onderuit, maar D66 spant de kroon met tot wel 9 zetels verlies in de peilingen.

Lees verder op www.dagelijksestandaard.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
39 Reacties  |  655 Clicks
0005
  Geplaatst door Drsnuggles 6 maanden en 2 weken geleden

REACTIES (39)

1
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
9
-2
Dit soort trekpoppen clubs doen het bij mij ook niet goed. Gewoon mensen die ergens voor staan en niet figuren die in opdracht van de lobby clubs steeds handelen of kruipen voor een ceo van een multinational.

Klimaat kul de prullenbak in en zo meer.
2
6 maanden en 2 weken geleden door Buddleja
10
-2
Dat is hartstikke mooi wat mij betreft, maar hoe slechter de peilingen, hoe hardnekkiger ze blijven zitten. 
3
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
8
-2
@2 Het maakt ook weinig uit. Er zal voorlopig altijd een kartelkabinet gevormd worden, in dienst van Brussel, in dienst van een paar klootzakken met veel te veel geld.
4
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
8
-1
@3 Zo is dat. En die hufters worden steeds brutaler. Dat zie je wel met Volt: V&D en Van Lanschot. Het is niet eens meer stiekem. En de jeugd stemt erop. De jeugd zou de toekomst moeten zijn. Nou... mooie toekomst wordt dat.
5
6 maanden en 2 weken geleden door Buddleja
7
-3
@3 Het is simpel te veranderen door het volk, en dan bedoel ik niet door te stemmen. Een ruggengraat is al genoeg. Maar waar vind je die mensen nog? Ze buigen als een knipmes voor de overheid. Slikken alles, geloven alles, laten zich manipuleren en tegen de ander opzetten. Verdeel en heers heeft zijn werk goed gedaan. 
6
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
7
-1
@5 Dat is wel het doel ja. Mensen tegen elkaar uitspelen. Dat is de hele opzet van de EU. Dat is zeg maar de kern.
7
6 maanden en 2 weken geleden door Buddleja
6
-1
@6 Nee, dat is een middel om te zorgen dat je steeds meer macht krijgt.
8
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
6
-1
@7 Brussel is inderdaad bedoelt om macht te accumuleren. Zo hopen gewoon steeds op een nieuwe crisis. En bij iedere crisis zeggen ze, er is maar 1 oplossing voor deze crisis en dat is meer Brussel. Maar als je zo denkt, dan ben je wel extreem slecht. Dat vinden ze zelf overigens zelf natuurlijk niet.
9
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
6
-1
@7 Deugneuzen zijn machtswellustelingen.
10
6 maanden en 2 weken geleden door Buddleja
4
-1
@9 Deugneuzen hebben vaak last van een schuldgevoel. En in plaats van daar korte metten mee te maken leggen ze dat nare gevoel liever bij anderen, hoef je er niet zelf mee te dealen. Ik ga op bed Smurf. Welterusten.
11
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
2
-2
@10 Geen idee. Maar truste dan maar. Doe maar ff lekker knuffelen met de kat. 😊
12
6 maanden en 2 weken geleden door Zie Hier
5
-1
Deugkneuzen roepen heel hard dat we aan het klimaat, democratie vrijheid en wat al niet in stand moeten houden en verdedigen!!

Jammer genoeg zijn dat niets anders dan hulpmiddelen om hun dictatuur te vestigen!!
13
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
2
0
@12 Je kan toch gewoon Shell steunen door wat extra aandeeltjes van die club te kopen. Money talks.
14
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
2
-4
De kiesgerechtigden zijn zo weg bij een partij als er een rel is maar als het om het echie gaat . . . Droom van een brede middenpartij met boerenverstand. De PvdA moet niet met GL willen fuseren maar met BBB. 
15
6 maanden en 2 weken geleden door Bram Brabant
5
0
Mooi nieuws. 

Nu maar hopen dat de mensen ook zo gaan stemmen wanneer het weer kan/mag.
16
6 maanden en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
2
-2
De appgroep van personeel bij ons ontplofte zowat afgelopen vrijdag , toen Rutte extra lastenverzwaringen voor mensen met spaargeld en wat vermogen aankondigde. Want iedereen heeft nu wel de berekeningen gezien  dat de forfaits in  box3 een grote miljardenfraude zijn van Financiën en het CPB. En mensen beseffen ook dat een belasting op spaartegoeden niets anders is dan een naheffing over de inkomstenbelasting van vorige jaren.  Meer dan 2 miljoen mensen krijgen hier mee te maken , dus dit kan VVD, CDA en D66 heel duur komen te staan. 

Mensen willen Rutte wel wissen en niet archiveren. Hun wegen met Kaag scheiden zich en ze mag lopen naar een speciaal plekje voor haar in de hel. En dit zijn niet de meest ruwe bonken die heftig kunnen schelden die dit soort teksten, of erger, schrijven. Werknemers willen iets opbouwen. Dat gaat niet met 11% inflatie in een jaar en eindeloze naheffingen over de belasting die je al betaald hebt in eerdere jaren. Om de discussie in nettere bewoordingen weer te geven.

Wie weet hebben ze het nu echt eens verbruid in Den Haag. Dit gaat diep. Ik ben benieuwd.  DvD
17
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
2
-2
@16 Ja als je aan de centjes van vermogenden komt dan gaan de tongen los,  kan Kaag naar de hel lopen en wordt Rutte gewist. De toeslagen affaire kreeg dit niet voor elkaar want ja dat trof hun beurs niet hè. 
18
6 maanden en 2 weken geleden door Nicks R Van
2
0
Die duikvlucht van D66 is toe te schrijven aan die twee dames Kaag en Ollongren. Deugen niet voor de politiek en de burger ziet dat overduidelijk.
19
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
2
-2
@18 Oh, ik dacht dat het vanwege de uitvoering van het verkiezingsprogramma was. Dat de kiezer daar niet voldoende van terug ziet in het huidige beleid of mogelijk zaken die daar haaks op staan. Kennelijk gaat het volgens u om zaken als dat de sneekers van Kaag niet in de smaak vallen en dat het haar van Ollongren er zo slordig uitziet. Asjemenou, wie had dat gedacht. 

Gelukkig fietst Rutte, met de Nokia en/of Smartphone, binnen handbereik dus dat zit wel snor dan met de VVD? 

Het gaat om de inhoud zegt mevrouw Kaag maar daar denkt kennelijk niet iedereen hetzelfde over.
20
6 maanden en 2 weken geleden door Captain Jean Luc Picard
2
0
Fascinerend we hebben al tien jaar Rutte , en zo'n beetje niemand die ik ken heeft ook maar iets op met de VVD of Rutte , (links of rechts om) waar zitten die mensen toch ... In Wassenaar ?
21
6 maanden en 2 weken geleden door Nicks R Van
0
0
@19 Haha, u heeft een rijke fantasie! U beweert maar wat niet wetend of het juist is.
22
6 maanden en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
2
-3
@16 m post

@17 Hendrianus

Ik kan me de woede van de mensen die bij ons werken heel goed voorstellen. Tegenwoordig sparen ouders en grootouders mee om kinderen in staat te stellen een huis te kopen. Omdat vanwege het pure wanbestuur van politiek en ministeries wonen onbereikbaar is geworden. Of ouders sparen om hun kinderen bijles te laten geven. Omdat door wanbestuur van dezelfde personen en partijen het onderwijs is vernield.

Mevr. Kaag heeft eind vorig jaar een huis gekocht voor 1,4 miljoen. Toen ze wist dat in de coalitie-akkoord niets gebeuren zou met hypotheekrenteaftrek. En dat de eigen woning niet naar box3 zou gaan. Hoe hoog haar hypotheek is, is geheim. Maar haar vorige huis kostte 750.000 en de hypotheek bedroeg 900.000 euro. Terwijl zulke tophypotheken en top-HRA tegen de regels zijn.

Vindt U het gek als mensen haar handelen zien als misbruik van politieke voorkennis? Dat is toch het eerste waar je wel aan denken moet?  Ik neem het ze niet kwalijk.

U weet dat ik persoonlijk steeds weer opnieuw heb herinnerd aan het Kinderopvangtoeslagenschandaal. Wat mij betreft is zijn politiek en bestuur verboden terrein voor alle ex-bewindslieden uit Rutte 1, 2 en 3.  En voor de betrokken ambtenaren. Incl. Mevr. Kaag.

Diezelfde bewindslieden en ambtenaren beroepen zich op de chaos in de informatiehuishouding op Financiën, Sociale Zaken en bij de Belastingdienst om vrijuit te gaan in een schandaal dat nu al meer dan 8 mrd kost. De informatiechaos vult hun gebrek aan herinnering en actief geheugen aan. Daderlogica.

Daarom is de rel over Ruttes Nokia terecht.  Hij saboteert de informatievoorziening aan parlement en burger bewust.

Die 8 mrd , de miljarden voor de illegale zwarte lijsten van de Fiscus, voor PAS en PFAS  , enz.  zijn de werkelijke reden dat de overheid niet uitkomt met alle belastingen die al worden geheven. Het gaat niet om Defensie of de AOW. Het gaat om de 10-tallen miljarden vanwege wanbestuur. Daarom moet men nu ook eigendom gaan aantasten. Nederland zakt dieper weg dan Italië of Griekenland.

Je ziet nu dat corrupte politici en ambtenaren de mensen met spaargeld of beleggingen aanwijzen als zondebok voor zogenaamde ongelijkheid. Kaag komt binnenkort gloriëren met een rapport dat ze daarover heeft laten maken. zo wordt de aandacht weggeleid van de eigen wandaden.  Simpel haat zaaien.

Kaag heeft niets gedaan om de door-en-door corrupte cultuur op Financiën aan te pakken. Zij is niets beter dan Rutte.

DvD
23
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
0
-2
@21 Uw @18 doet daar anders niet voor onder.👍
24
6 maanden en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
0
-1
@20 Ik denk dat veel wetenschappers, onderwijzers, directeuren van bedrijven en bedrijfjes, zpp'ers en ambtenaren op de VVD stemmen. De VVD is normaal gesproken niet de partij van de arbeiders. Arbeiders zitten bij GL, PVV, SP, PvdD, PvdA.
25
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
1
-3
@22 Overload. Teveel en te diverse informatie. 
26
6 maanden en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
1
-3
@22 m post

@25 Hendrianus

Neem Uw tijd. Met betrekking tot deze bewindspersonen is alle informatie terzake.🗻

U bracht zelf het onderwerp van het Kinderopvangtoeslagenschandaal ter berde onder Rutte  2en met name Rutte 3. Dus dat heb ik ook meegenomen. Waar blijft de eigen bijdrage van voormalige regeringspartijen, politici en ambtenaren? Dit is een miljardenschade die zij, geheel moedwillig, hebben berokkent in de eerste plaats aan aan ouders en vervolgens aan de belastingbetaler.

DvD
27
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
2
-2
@26 Zeker, maar als het op geld aankomt dan zijn veel kiezers niet te beroerd om toch weer VVD en D66 te stemmen. Zoals nu de verontwaardiging bij jullie personeel over een lastenverzwaring van mensen met wat eigen vermogen. Ontplofte de personeels-app groep ook over de toeslagenaffaire?
28
6 maanden en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
1
-2
@26 m post

@27 Hendrianus

Ik weet wel van iemand die in de problemen kwam met toeslagen. Door een fout van de Belastingdienst, maar dan zeggen ze dat de betrokkene een fout heeft gemaakt, waaraan zij consequenties moesten verbinden. Vervolgens bleken ze zelf hun zaken niet op orde te brengen.  Ja, ook dat gaf boze opwinding, want bij ons is het een dorp. Dat is de bedrijfscultuur en precies de bedoeling.

De politiek gebruikt het argument van lelijke "vermogenden" die 's nachts in donkere jassen gehuld naar buiten komen, om overal ongelijkheid te veroorzaken en de samenleving te verpesten  nu als afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van het eigen wanbestuur. En dat wijzen naar een zondebok levert nog geld op ook, als je het inzet als argument om belasting te heffen.

Wat mensen gestemd hebben weet ik niet. Maar ik schat zo in  JA21, BBB, misschien een paar PVV, en ik denk ook  nogl CDA (hopelijk Omtzigt) en SGP . Op kantoor verwacht ik  VVD stemmen.

DvD
29
6 maanden en 2 weken geleden door Hendrianus
2
-2
@28 Indien er 1 procent belasting op vermogens boven de 100.000 Euro komt oplopend tot ik dacht 5 procent bij vermogens boven de 5 miljoen dan schijnt dat miljarden op te leveren, [Link] Lijkt mij een redelijk plan.
30
6 maanden en 2 weken geleden door Querido
2
0
@29

Sweet dreams.

Ook Max Verstappen "woont" in Monaco.
31
6 maanden en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
1
-2
@28 m post

@29 Hendrianus

O dat 'plan' van Nijboer uit het PvdA-verkiezingsprogramma getiteld "Azijn, vitriool en rancune 2021-2025.  Wraak op alle kiezers die afvallig zijn geworden van de sociaaldemocratie!"

Hysterisch.

De inflatie is dit jaar 11%. De 10-jaarsrente 1%. De spaarrente 0%.  Burgers teren dus al minstens 10% in aan werkelijke koopkracht van inkomen en spaartegoeden.

In de jaren daarvoor lag de inflatie op 2%. De forfaitaire belasting op vermogen bedroeg al gauw 1,4% tot 1,6%.

Kijkt U naar een grafiek van de AEX ( [Link] )  : deze stond rond 2000 op bijna 700 punten. Pas vorig jaar kwam hij daar kortstondig bovenuit. Aan dividenden kregen mensen

2,5 tot 3,5% per jaar.  Inclusief inflatie en belasting is alles dus al afgeroomd.

U moet zeker niet het  linkspopulistische gebral van Nijboer ,  of de kleuterliedjes van K3  (Klaver, Kuiken, Kaag)  geloven. Dat zijn gemene volksverlakkers uit het sprookjesbos blijkens de AEX-cijfers.

Wie niet in een index belegt, maar in individuele aandelen kan meer koerswinst boeken. Maar voor iedereen die 8% winst maakt, zit er ook iemand op -8%. Anders zou de rente niet op 0% staan. Want als iedereen altijd 8% rendement op aandelen zou maken, zou iedereen geld gaan lenen om nog meer aandelen te kopen. Dus zou de rente stijgen.  Niet waar?

De werkelijkheid is dat niet iedereen geschikt is als belegger. Het is niet waar dat mensen met een groter vermogen altijd een hogere vermogensgroei boeken.  En het is zeker waar dat ik sinds maart heel veel appjes heb ontvangen van vriendinnen of studenten die in crypto's, meme-stocks of techfondsen zaten en nu een groot deel van hun inleg verloren hebben. Tot 90%.

De  4% of 5% van Nijboer kun je alleen heffen bij  ondernemers die meer geld hebben dan hun bedrijf risico's (pandemie met lockdowns en langer dan een jaar verstoring van toeleveringsketens, oorlog en meer dan 10% inflatie)  loopt en die doen aan het verstrekken van Risico-Kapitaal (Venture Capital).  Als je  uitgenodigd wordt voor buitenkansen binnen de club , dan kun je rendementen maken als 20% per jaar.  Maar gewone werknemers komen daar niet voor in aanmerking. Dus ga je het geld bij die mensen ook niet ophalen, want dan slinkt hun opgebouwde vermogen alleen maar en worden ze terecht razend op de politici en ministeries.  Als je als zondebok moet interen vanwege rancunebelasting is dat niets anders dan een naheffing over alle aanslagen inkomstenbelasting uit vorige jaren. Dubbele belastingheffing. Met als enige grond dan je gespaard hebt en niet geconsumeerd.  En omdat jij als burger degene zou zijn die de maatschappij verpest heeft door ongelijkheid en niet Rutte, Asscher, Dijsselbloem, Hoekstra of Kaag door gruwelijk wanbestuur.

DvD
32
6 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
2
-2
@31 Links of rechtsom, de staatskas moet gevuld worden. Zeker moet dat niet op de manier gaan dat een rijke jaar op jaar in vermogen achteruit gaat. M.a.w. er moet gekeken worden naar de invloed van rente en belasting op het vermogen om op een verstandige manier af te romen zodat er natuurlijk ook winst op vermogen is. 

De huidige inflatie treft ons allemaal daar moet reparatie voor de zwakkeren op volgen naar wat redelijkerwijs mogelijk is. De hoogste inkomens en de vermogenden, pech gehad.
33
6 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
1
-1
@31 m post

@32 Hendrianus

Goede kwaliteit is op de langere termijn altijd goedkoper dan slechte kwaliteit. Slechte kwaliteit is op langere termijn altijd veel duurder dan goede.

Toeslagenschandaal: 8,5 kosten. wordt wel 10 mrd en meer

Groningen: inmiddels 10 mrd.

Studenten die onder het leenstelsel vielen: 2 mrd.

Illegale zwarte lijsten van de Belastingdienst: minstens 2 mrd, waarschijnlijk veel meer net als bij de kinderopvangtoeslagen.

Extra miljarden die CoVid-19 kostte als gevolg van de bezuinigingen van Rutte 2 op noodvoorraden in het geval van een virale pandemie: de parlementaire Enquête afwachten voor een becijfering, maar miljarden.

PAS/PFAS: 20 mrd. Box3: 4 mrd (?)  

Herstel Defensie, nadat men jarenlang kennis en ervaring bewust teloor heeft laten gaan: extra schade   2 mrd.

Minstens 48,5 mrd onnodige, volledig vermijdbare schade die de regeringspartijen van de afgelopen jaren (PvdA, CVD, CU, D66 en VVD) de belastingbetalers moedwillig en wetens hebben berokkend. En niemand van de hoofdschuldigen, politici of topambtenaren of één van de partijen zal vanuit een gevoelde morele verplichting ook maar één cent zelf bijdragen. Deze mensen hebben geen geweten meer. Afgestompt. Een geweten verdraagt zich niet met een carrière.

Op 11 miljoen belastingplichtigen kosten de schandalen en grof nalatige beleidsfouten 4400 euro per persoon.

Ik weet van geen ander EU-land waar zoveel schade en zoveel schandalen tegelijkertijd spelen. Deze partijen hebben geen recht van spreken om te zeggen dat de staatskas gevuld moet worden. Deze politici en ambtenaren moeten weg. Nederland kan beter geregeerd worden door een kabinet van curatoren die eerst gaan zorgen voor deskundigheid en kwaliteitsherstel op de ministeries. Pas als Financiën en de Fiscus onder curatele staan, kan belasting opbrengen weer nut krijgen. De partijen in de Kamers moeten nog jarenlang striemende fluitconcerten aanhoren en spitsroeden lopen. Laat zij zich beperken tot controleren van de uitgaven en het beleid. Laat ze zich opheffen. Tot volgende verkiezingen.

Maar een Rutte, Kaag, Hoekstra, Segers, of de nieuwe PvdA-fractievoorzitter, Kuiken,  mogen niets van burgers vragen. Zij hebben geen recht van spreken. Zij zijn echt beroerd slechte kwaliteit. En dat weten ze ook. Het soort figuren dat gas geeft na een ongeluk en de slachtoffers op de weg laat liggen. Niet voor het eerst.

DvD
34
6 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
2
-2
@33 Daar kan ik het volmondig mee eens zijn en ik vul aan: Regeringen die niet (willen)  begrijpen dat er na een babyboom een vergrijzinsgolf komt en nu net doen alsof dat een natuurramp is waar ze geen voorkennis van hadden zijn niet geloofwaardig. Inderdaad, een nieuwe 'revolutie' is nodig, Woodstock, I'm  Going  Home, Ten Years After. [Link] En het moet van jullie, jongeren, komen. 👍
35
6 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
1
-1
@33 m post

@34 Hendrianus

Blijkt soms toch dat standpunten dichterbij elkaar liggen dan je denkt. Want het antagonisme op internet is een automatisme.

Regering, de ambtelijke top op ministeries, fracties in de 2e Kamer : ze zijn de zaken niet meer meester, niet capabel. Ze zijn niet meer "in control".

Ik hoop dat mensen dat hier ook zouden willen schrijven en van elkaar overnemen. Die 3 woorden: "Niet (/not) in control" beschrijven de hele situatie. Je zou willen dat zo'n simpele beschrijving van mond tot mond zou gaan. Dat zou een begin zijn van een proces om dingen ten goede te keren.

DvD
36
6 maanden en 1 week geleden door Hendrianus
2
-2
@35 'Controle', een interessant onderwerp, Epictetus, [Link] Je kan op een Corona pandemie wel invloed hebben maar je hebt er geen controle over. De oorlog in Oekraïne, geen controle wel invloed. De instroom van vluchtelingen, geen controle wel invloed. De woningnood, controle is mogelijk maar is er al decennia niet, of wel, het is maar wat het beoogde doel is.

De stembusgang is kiezen voor de invloed die je als kiezer wil hebben op gebeurtenissen waarover geen controle is. Dictators streven naar volledige controle maar dat bestaat niet en uiteindelijk gaan ze uit frustratie draconische en weerzinwekkende methoden toepassen om maximale invloed te krijgen op wat ze niet onder controle krijgen. 
37
6 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
0
-1
@35 m post

@36 Hendrianus

Communicatiefout door het milieu waarin ik ben opgegroeid. "In control" is een term van ondernemers en bijv. accountants die de cijfers moeten controleren dat het bestuur van een onderneming capabel is om te besturen. Onverwachte gebeurtenissen en de risico's die ze met zich meebrengen , zullen de boel altijd in de war sturen. Desondanks moet het bestuur in control blijven, anders moeten ze zo snel mogelijk van hun stoel worden gehaald.

Mooie link. Epictetus heb ik niet zo op mijn netvlies. Maar mijn overgrootvader zal zeggen dat je heel veel beheersing over je emoties en redelijkheid nodig hebt om stoïcijns te zijn. Omdat redelijk zijn ook een emotie is.  De rechte rede versus de emoties: is dat een tegenstelling of een schijnbare tegenstelling? Dat is de volgende vraag die ik dan mag beantwoorden.

DvD
38
6 maanden en 1 week geleden door Graaier1000
0
0
@36 @37

In dit topic is het van een vaststelling van groot verlies in de peilingen voor D66 gegaan naar een vaststelling wat er mede door het door D66 gevoerde beleid in de afgelopen jaren aan nog door de overheid uit te keren schadevergoedingen open staat. Dat is, lees ik hier, zo'n 48 miljard Euro. Tel daarbij de vele miljarden op die (regerings-)partijen aan alleen al de komende 3 of 8 jaar extra willen uitgeven aan energietransitie, woningnood, defensie, zorg, onderwijs, enzovoort. Tel daarbij nog op de niet ingecalculeerde kosten van Oekraïne oorlog en migratie. Zet al die bedragen op een A4-tje bij elkaar en bereken wat dit de burgers in Nederland extra gaat kosten. Dan bedoel ik extra ten op zo is chte van wat de kosten zouden zijn bij een gewoon degelijk gevoerd beleid. Mijn conclusie is s: dit is onbetaalbaar 

Maar of mijn conclusie juist of onjuist is, ik ie in de politiek nauwelijks discussie aan de hand van cijfers, die overzichtelijk zijn gerangschikt en aan de hand waarvan men beleid ou kunnen uitstippelen. Ik heb het idee dat er nu veel wensdenken is waarbij gehoopt wordt dat er onderweg in de toekomst oplossingen worden gevonden voor problemen waarvoor men niet weet hoe die op te lossen zijn. 

Mijn vraag is: durft de politiek een A4-tje met bedragen en onderbouwing aan de burgers te presenteren en zo ja waar kan ik dat A4-tje vinden/lezen?
39
6 maanden en 1 week geleden door Duurendaalsdochter
1
0
@37 m post

@38 Graaier1000

Nee, dat durft de politiek niet. Dan schrikken burgers en bedrijven. Bovendien is de kans groot dat de bedragen op zo'n A4-tje ook weer worden overschreden.

De 48 miljard is een conservatieve inschatting. 

De kosten van het immigratiebeleid kun je middels vuistregels berekenen. 50.000 Asielzoekers kosten in het eerste jaar 45.000 euro per persoon.  Dat is 2,25 mrd.  Als 50% een verblijfsvergunning krijgt en nareizigers mag laten komen (gemiddeld 4 per vergunninghouder) en ze kosten in het 2e jaar 20.000 euro per persoon,  is dat 125.000 x 20.000 = 2.5 mrd  voor 2023 aan hogere uitgaven. Terwijl er dan ook vast 50.000 nieuwe migranten binnenkomen: 2,5 mrd + 2,25 mrd = 4,75 mrd.

Gisteravond schreef ik een stukje over de toewijzing van huizen aan de houders van verblijfsvergunningen: [Link] : @68

Daar kwam ik met een probleem op de proppen:   deze mensen kunnen overal wonen, maar ze krijgen de woningen die nodig zijn voor verpleegkundigen, politieagenten, onderwijzers, technisch personeel. Of voor ouderen die zorg behoeven. Zo zitten we de economie , de groei en het functioneren van de maatschappij in de weg en  jagen de kosten en inflatie op. Minder groei, meer inflatie. Maar hoeveel miljarden dat kost, kan niemand becijferen.

Ook hoor ik voortdurend dat het slecht is dat pensioenfondsen gedwongen moeten beleggen in staatsobligaties. Om overheden aan geld te helpen.  Bij 0% rente en 2%, 3%, of 10% inflatie kost dat de inleggers en gepensioneerden gegarandeerd geld.  En nu de rente stijgt, stijgen de dekkingsgraden, maar de koersen van de obligaties dalen, waardoor de pensioenfondsen  geld verliezen. Van die kant loopt het ook in de miljarden, al komt dat door de omvang van de pensioenfondsen

DvD

DvD

Login om te reageren


Verwachte datum lancering nieuwe website
oktober november - December 2022

WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.