NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
24 mei
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

De Laatste Stuiptrekkingen Van De Pvda


Bron: www.dagelijksestandaard.nl

De laatste stuiptrekkingen van de PvdA De NOS kreeg een advies in handen dat leden van het wetenschappelijk bureau van de PvdA en politicologen komende week aan het PvdA-bestuur aanbieden. De mogelijkheden om met GroenLinks te fuseren of samen te werken brengen wat hen betreft grote risico's met zich mee.

Lees verder op www.dagelijksestandaard.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
34 Reacties  |  254 Clicks
0005
  Geplaatst door Grasnaaier 1 week en 3 dagen geleden

REACTIES (34)

1
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
4
-2
Volledige titel: De laatste stuiptrekkingen van de PvdA: eigen wetenschappers zien groot risico in fusie met GroenLinks
2
1 week en 3 dagen geleden door Bonzai
2
-2
GroenLinks maakt misbruik van de pvda voor eigen gewin.
3
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
5
-2
In mijn ogen is het niet zo moeilijk, de PvdA zou heel gemakkelijk weer een grote volkspartij kunnen worden als het gewoon naar de achterban zou luisteren, zoals in Denemarken gebeurt. 
4
1 week en 3 dagen geleden door Nicks R Van
1
-2
Als er geen samenwerking komt kan de PvdA als ook GL het wel schudden.
5
1 week en 3 dagen geleden door Querido
8
-2
1 x PvdA + 1 x GL = 3 x niks
6
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
5
-2
@5 Dat denk ik ook. 😄👍
7
1 week en 3 dagen geleden door Belazerd
4
-1
Als de PvdA zich eens wat meer richtte op de belangen van gepensioneerden (potentieel van 3,5 miljoen kiezers en 50 kamerzetels), maken ze nog een kans. Nu is het vlees noch vis en verloochenen ze hun eigen grondbeginselen.
8
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
4
-2
@7 Niet alleen op de belangen van de gepensioneerden. Ook op de belangen van de werkenden. Uiteindelijk zijn we allemaal arbeiders.
9
1 week en 3 dagen geleden door Nicks R Van
1
-3
@8 De gepensioneerden werken niet.
10
1 week en 3 dagen geleden door Belazerd
3
0
@9 Gepensioneerden hebben hun hele leven gewerkt en daarmee een pensioenvermogen opgebouwd. Sommige partijen menen dat dit wel ingepikt kan worden om staatsschulden te financieren. En als er dan nog wat overblijft kan dat wel gebruikt worden  wordendoor commerciële pensioenaanbieders om hun zakken te vullen.

Als de PvdA zich nou eens hard zou maken om dat onrecht uit de wereld te helpen, zorgt dat voor meer koopkracht van huidige en toekomstige gepensioneerden. Dat jis goed voor de economie en zorgt ook weer voor meer belastingopbrengsten.
11
1 week en 3 dagen geleden door Birdeyes
4
-1
Uit het artikel: "De SP krijgt langzaam maar zeker door dat arbeidsmigratie een groot probleem is voor hun eigen electoraat..."

Dat krijgt de SP niet 'langzaam maar zeker' door, het was de partij zelfs in de 80'er jaren duidelijk dat de arbeidsmigratie (vooral van moslims) zwáár uit de hand liep. Dus zelfs nog (ruim) voordat de huidige partijen dat door begonnen te krijgen. Het werd de SP enórm kwalijk genomen door de andere partijen én de media... Zie: [Link]

En nu de SP zich wederom wat duidelijker uitlaat over nadelen van arbeidsmigratie, worden de stellingen tegen de partij weer opgetrokken. Zoals (o.a.) door middel van deze cartoon bijvoorbeeld: [Link]
12
1 week en 3 dagen geleden door Skapoe
5
-2
Groenslinks, ddr66 en Partij van de Afbraak mogen wat mij betreft eerder vandaag-, dan morgen stoppen.
13
1 week en 3 dagen geleden door Birdeyes
3
-1
Aanvulling op @11

Als de PvdA nog ooit(!) haar sociale karakter wil hervinden, zou ze zich bij de SP moeten aansluiten. Maar ja, de PvdA is ergens altijd bang geweest voor de SP, dus dat zal niet 'zomaar' gebeuren.  Bovendien zal de SP daar ook hoogstwaarschijnlijk niet veel voor voelen, de PvdA heeft hen (denk ik) nét iets te vaak in de rug gestoken.
14
1 week en 3 dagen geleden door Wcommander
3
0
@7   Inderdaad, goed gezien. De ouderen bonden ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, KBO-Brabant en NOOM zijn de enige instanties die echt voor de gepensioneerden opkomen. Zij gaan ook in conclaaf met de tweede kamer, om het onaanvaardbare van die veranderde pensionregels te verwoorden. Het feit dat die regeringscoalities van Rutte er alles aan hebben gedaan, om de indexeringen te stoppen is schandalig. Ik ben ook bang dat ze al watertandend en kwijlend naar die goedgevulde pensioen premie pot loeren, om die af te romen. Dan zorg je zelf goed voor elkaars oude dag, is het weer niet goed en gaan ze ingrijpen. Ik wou dat ik ze weg kon stemmen, maar hoe? Misschien moeten we met zijn allen naar Den Haag?
15
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
5
-2
@13 Vergeet het. De PvdA is verworden tot een neoliberale oplichterspartij.
16
1 week en 3 dagen geleden door Birdeyes
2
-1
@15 Precies. En mede daarom zal de SP daar volgens mij ook niet intrappen, mócht de PvdA zoiets ooit voorstellen. 
17
1 week en 3 dagen geleden door Zie Hier
3
-2
Jammer die fusie zou wel fijn zijn geweest

De ene partij heeft de arbeiders bij het grofvuil gezet

 en 

De andere partij probeert met behulp van klimaat excuses alles tot modaal naar de voedselbank te brengen!
18
1 week en 3 dagen geleden door Grasnaaier
1
-2
@16 Het feit dat ze steeds met GroenLinks flirten zegt op zich al genoeg.
19
1 week en 3 dagen geleden door Duurendaalsdochter
3
-2
En zo wordt de eens trotse sociaaldemocratische beweging, 130 jaar oud of ouder, ingeleverd bij de krakers, antifa's  en andere radicalen van Groen Links.  Een slecht geleid en afstervend oud bedrijf wordt overgenomen door een andere  politieke onderneming  van middelbare leeftijd, die ook al stagneert, maar nog steunen kan op onderafdelingen die gerust de wet overtreden.

Natuurlijk wordt dit geen fusie van gelijken. De PvdA kan geen nieuwe leden meer trekken door zijn koers die druipt van de rancune tegen kiezers die de sociaaldemocraten, door eigen schuld,  de rug hebben toegekeerd.  Om nog enigszins de schijn op te houden moet de PvdA zijn ontbrekende ledentallen ook al aanvullen  met activisten en NGO's,  Die activisten zitten bij GL.

De gecombineerde partij zal een ruzieclub worden. PvdA-ers die dachten alsnog carrière te maken door het gezamenlijke zetelaantal  zullen GL-er met de mooiste prijzen er vandoor zien gaan.

Het artikel van de Dagelijkse Standaard heeft het er ook over dat PvdA en GL hameren op hogere belasting op spaargeld, vermogen. De bedoeling is de lasten op arbeid te verlagen, zodat meer mensen gaan werken.  Dat wordt een mislukking. In ons bedrijf denken werknemers nu al na over de gevolgen. Na inflatie en de belasting teer je dan jaarlijks fors in op je spaargeld.  De lagere belasting op arbeid gaat uiteraard na 1 jaar alweer opgeschroefd worden, maar je krijgt  als werknemer ieder jaar een naheffing over het arbeidsloon van alle voorgaande jaren. De extra belasting op vermogen is bedoeld als verlaging van het arbeidsloon met terugwerkende kracht. Dat is de verborgen werking van zo'n belasting.  Alleen wordt de Nederlander door de politiek wel geacht te wet te kennen , maar de belastingwetten niet te snappen.  Werknemers zitten echter al rekensommetjes te maken.   Je hebt dan niet over laagbetaalden, maar mensen die binnen een bedrijf en de economie een hogere toegevoegde waarde mogelijk maken. Zij zien 2 keuzes:  of minder te gaan werken, als het toch niet wordt gewaardeerd, of verkassen naar het buitenland.

Hogere belasting op vermogen gaat dus leiden tot minder arbeidsuren in het hogere segmenten van de arbeidsmarkt en het verdwijnen van hoger opgeleide werknemers en hoogwaardige bedrijven over de grens. Want mensen zijn niet gek.

Maar nu eerst kunnen Attje Kuiken en Henk Nijboer hun dagelijkse glazen rancune naar binnen werken. Hun gal spuien over afvallige kiezers die weggelopen zijn. En de sociaaldemocratie op een presenteerblaadje inleveren bij GL

DvD
20
1 week en 3 dagen geleden door Telegraaf
0
0
Een arbeiderspartij zou een aantal doelen moeten hebben. Zo ff wat verzonnen / bedacht:

1. Goede arbeidsomstandigheden. Denk aan stof, herrie, zwaar tillen, te hoge targets, te zware fysieke belasting.

2. Dat mensen de gewerkte uren betaal krijgen.

3. Dat huren laag zijn, zodat er geen toeslagen nodig zijn.

4. Dat mensen met beperkingen laagdrempelig geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld subsidie op arbeid. Dat is bijna altijd goedkoper dan een uitkering.

5. Voldoende werk.

6. Voldoende beschikbare huurwoningen.

7. Dat overuren niet in de zakken van de fiscus verdwijnen.

8. Voor zware fysieke arbeid geen overuren.

9. Veiligheid op de werkplek. Zorgen dat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Etc...

Zo moeilijk is de agenda van een arbeiderspartij niet. Misschien dat je er niet veel kiezer mee haalt, maar dat zijn wel de zaken die spelen.
21
1 week en 3 dagen geleden door Querido
0
0
@20

Eens, dat zou de basis moeten zijn van een sociaal-democratische partij.

Ik vind het overigens wel tekenend voor jou, Smurf, dat je iets "vergeten" bent. Namelijk : een fatsoenlijk loon. Een loon waar je mee thuis kunt komen als je hard gewerkt hebt - een loon waar je trots op kunt zijn - een loon waarmee je voelt dat je gewaardeerd wordt.
22
1 week en 3 dagen geleden door Telegraaf
0
0
@21 Dat zit in betaalbare huur, betaalbaar voedsel, lagere energieprijzen. De lonen zijn hier niet te laag. De kosten van levensonderhoud zijn veel te hoog. Mijn mening maar. Je kon denken aan km vergoeding is in verhouding staat tot de kosten. Mja... je kan ook gewoon de accijnzen van de brandstof gooien. Dan kom je er ook. Wegenbelasting weg. Etc...
23
1 week en 3 dagen geleden door Telegraaf
0
0
@21 We zitten nu in een periode van hyper inflatie. Vanmorgen bij het tankstation. Een piep klein zakje chips. 5 Euro.
24
1 week en 3 dagen geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
1
0
Ach de PVDA hebben hun roods verraden dat halen ze niet meer in maar welke partij dan ook die iets voor de werkende wil doen zal het niet halen. Zolang men nog zich wil laten liegen  door de grootste leugen partij de VVD . DE pvda heeft het ooit geprobeerd maar kreeg straf waarvoor hetzelfde de VVD werd geëerd   het is wat het volk wil 
25
1 week en 3 dagen geleden door Querido
0
0
@22

Ik trap daar niet in. Het is belachelijk dat wij met z'n allen moeten betalen voor toeslagen en subsidies en accijnsverlagingen omdat de werkgevers het verdommen om een fatsoenlijk loon te betalen.

Dat zie jij toch ook wel? De VVD over de verhoging van het minimumloon (8 dubbeltjes per uur - de krenten) die partij zei : laten we het via de belastingen oplossen.

Nee -> gewoon een fatsoenlijk loon van de werkgever die de winst maakt.
26
1 week en 3 dagen geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
1
0
Maar goed het is DDS verhaaltje dus zal het in feite wel mee vallen die DE LAATSTE STUIPTREKKINGEN VAN DE PVDA  😂😂
27
1 week en 2 dagen geleden door Telegraaf
0
0
@25 Hmm ja... snap ik. Maar ik gellof niet dat bedrijven zoveel winst maken. Veel bedrijven is krabben en bijten. De meeste bedrijven zitten niet in de luxe positie van banken en oliebedrijven.
28
1 week en 2 dagen geleden door Querido
0
0
@27

Dat is dus niet zo - bijna alle bedrijven maken winst. Als een ondernemer jaar in jaar uit verlies draait moet ie wat anders gaan doen.

Maar zelfs dan : wat is verlies draaien? Dat er weinig overblijft als de ondernemer eerst al z'n eigen kosten en salaris uit het bedrijf gehaald heeft. Ja - dan blijft er soms weinig over voor de werknemer. Dat is geen verlies maar egoïsme.
29
1 week en 2 dagen geleden door Telegraaf
0
0
@28 Het bedrijf waar ik nu werk, maakt extreme verliezen. En het enige bedrijf waar ik heb gewerkt dat winst maakte, was dat bedrijf dat koffers met zwart geld af gaf op het ministerie.

Mja... ik kan er naast zitten Querido. De meeste ondernemers kunnen de belastingschulden niet terug betalen. Nu zitten we in een periode van hyper inflatie. De overheid drukt giga hoeveelheden geld bij om de covid schulden af te betalen.

Ik heb dus een heel ander beeld van de samenleving dan jij. Ik kom dan ook uit een wereld waar mensen zo hard moeten werken dat er geen lol aan is. Mensen nooit vrolijk zijn, nooit lachen, nooit plezier hebben. Mensen 's nachts wakker schrikken van de problemen. Etc...

Maar goed... ik steek er dus heel anders in dan jij. Verder geen probleem hoor. Jij mag rustig voor een hoger minimumloon zijn. 😉
30
1 week en 2 dagen geleden door Querido
0
0
@29

Hyperinflatie? Dat valt wel mee. Toen wij ons huis kochten stond de hypotheekrente op 11% - dan mag jij eens uitrekenen wat de maandelijkse rente is.

Maar goed - ik had het over een fatsoenlijk loon, een loon waar je mee thuis kan komen. En dat is best mogelijk in dit rijke landje.
31
1 week en 2 dagen geleden door Telegraaf
0
0
@30 Ben ik mijn afvalputjebaantje kwijt. Voila. Zit ik niet op te wachten.
32
1 week en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
0
-1
@20 Telegraaf

Volgens de cursus sociaaldemocratie die ik binnen de familie heb gekregen, is het misgegaan met de PvdA in de tijd dat de oude heer Drees zijn lidmaatschap opgaf. Rond 1970.

Deze voormalige partijleider en geliefde minister-president brak met zijn partij om 2 redenen:

1. de sociaaldemocraten moesten veel zuiniger zijn met sociale arrangementen en het verstrekken van uitkeringen.  Want op het moment dat het geld op zou zijn, zouden de mensen in de zwakste positie daar het meest door in de problemen komen.

Ik denk dat deze man veel kennis van de mens en van ministeries, want zie wat er een halve eeuw later in het Kinderopvangtoeslagenschandaal is gebeurd.  En dat we 'working poor' hebben. Dat voorzag hij  al.

2. de nieuwe generatie binnen de PvdA en links (Nieuwlinks) wilde niet de arbeidersman/-vrouw verheffen, maar was er op uit zichzelf te verheffen. Kijk, mij nou , ben ik niet geweldig goed?

Deze 2 grote fouten zouden zijn , wat de sociaaldemocratische beweging zo'n ellendige doodsstrijd bezorgt, dat je hoopt dat iemand ze uit hun lijden verlost.

Geef ik er nog even bij dat het toeslagenstelsel zou moeten verdwijnen. Want dat beneemt alle zicht op wat iemand zou moeten verdienen om naar behoren te kunnen leven én zichzelf te kunnen verbeteren. Want dat alleen is "de vooruitgang".  Dan wordt de verhouding tussen de werkgever en werknemers weer directer en kun je zien wie de goede zijn (aan beide zijden)  en wie niet.  Ik kan me voorstellen dat die oude meneer Drees daar ook op aangedrongen zou hebben. Geen nodeloos rondpompen van geld, volgens regels die letterlijk levensgevaarlijk ingewikkeld zijn gebleken, en  reële lonen.

DvD
33
1 week en 2 dagen geleden door Telegraaf
0
-1
@32

> Geef ik er nog even bij dat het toeslagenstelsel zou moeten verdwijnen. Want dat beneemt alle zicht op wat iemand zou moeten verdienen om naar behoren te kunnen leven én zichzelf te kunnen verbeteren. Want dat alleen is "de vooruitgang".  Dan wordt de verhouding tussen de werkgever en werknemers weer directer en kun je zien wie de goede zijn (aan beide zijden)  en wie niet.  Ik kan me voorstellen dat die oude meneer Drees daar ook op aangedrongen zou hebben. Geen nodeloos rondpompen van geld, volgens regels die letterlijk levensgevaarlijk ingewikkeld zijn gebleken, en  reële lonen.

Ben ik direct met je eens. Al die toeslagen en flut regelingen vind ik niet zo leuk. Ik heb er sowieso niks aan ook verdien ik minimumloon. Omdat ik er nooit en te nimmer voor in aanmerking kom.

Ik zie liever dat de kosten van levensonderhoud dalen. Mja... dan moet er een streep door allerlei hobby projectjes van Den Haag.

Subsidie op loon van mensen die niet mee kunnen komen, vind ik prima. Ik weet zeker dat er een aantal mensen waar ik werk loonsubsidie krijgen. Maar het zijn fijne, waardevolle collega's. Een beetje subsidie op loon is veel beter dan een uitkering.

Mja... we hebben inmiddels 5 miljoen mensen in Nederland die op kosten van de staat vakantie hebben. Tsja... dat kan niet.
34
1 week en 2 dagen geleden door Crystal Revenge
0
-1
De PvdA is niet dood maar weggetrokken uit de landelijke politiek en getranscendeerd en herboren in Brussel als trans-nationale hoofdstad van een soort bolsjewistische EUSSR dat steeds meer op de voormalige DDR gaat lijken.....

Login om te reageren


WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.