NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
25 mei
2022

woensdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Vvd-Fractievoorzitter Hermans Over Kwestie Soumaya Sahla: 'Ongemakkelijk Gevoel Bij'


Bron: wnl.tv

VVD-fractievoorzitter Hermans over kwestie Soumaya Sahla: ‘Ongemakkelijk gevoel bij’ Fractievoorzitter van de VVD Sophie Hermans heeft een "ongemakkelijk gevoel" bij het debat dat gaande is over de positie van ex-lid van De Hofstadgroep Soumaya Sahla binnen haar partij. "Ik zit hiermee in mijn maag", zei Hermans in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

Lees verder op wnl.tv >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
57 Reacties  |  542 Clicks
0002
Geplaatst door Moskowfiets 3 maanden en 4 weken geleden

REACTIES (57)

1
3 maanden en 4 weken geleden door Marrie
12
0
Als de VVD werkelijk in alle eerlijkheid met nieuw "elan" had willen werken hadden ze nooit een veroordeelde terroriste VVD-lid en tafelvoorzitter  mogen maken. Het feit dat ze dit wel gedaan hebben geeft aan hoe het met de normen en waarden  is gesteld bij die partij. 
2
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
10
0
Het is te idioot voor woorden dat dit überhaupt mogelijk is.
3
3 maanden en 4 weken geleden door Qubix
12
0
Ik ben geen Wilders of PVV aanhanger maar in dat debat had Wilders gewoon gelijk ,  je kan niet iemand binnen halen van een terreurorganisatie De Hofstadgroep  Soumaya Sahla bij een democratische partij dat is niet goed.
4
3 maanden en 4 weken geleden door Thwil
8
0
Had ze dat niet direct bij het aanstellen van die vrouw kenbaar kunnen maken? Nu een beetje snotteren komt me te makkelijk over. Maar gelukkig ziet ze wel in dat het uiterst dom en gevaarlijk is om een terrorist te laten adviseren over de beveiliging.
5
3 maanden en 4 weken geleden door Van Keulen
8
0
Geen nood mensen! Mark Rutte gaat het "vertrouwen" in de regering weer helemaal terugwinnen daar is hij van overtuigd. 😂😂😂
6
3 maanden en 4 weken geleden door Nicks R Van
5
-1
Ik vermoed toch dat Hermans bedoelt dat er een veel beter antecedenten onderzoek had moeten plaats vinden voordat Sahla VVD-lid en tafelvoorzitter werd.
7
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
8
0
@6

De VVD wist drommels goed wie ze binnenhaalden. Maar iemand in de top zegt dat het goed is, en iedereen buigt.

Ze mogen eens kijken welke rol Frits Bolkestein hierin gespeel heeft. En waarom.
8
3 maanden en 4 weken geleden door Nicks R Van
4
-2
@5 Ja, hij misschien wel, maar velen onder ons niet!
9
3 maanden en 4 weken geleden door Sweik
4
0
Typisch. Dat ongemakkelijk gevoel waar Hermans het over heeft, ontstond pas nadat Wilders aan de bel trok…
10
3 maanden en 4 weken geleden door Hendrianus
3
-2
Uit het artikel, " . . . vragen zich terug te trekken als VVD-lid en tafelvoorzitter . . . "

Pardon, je zegrt gewoon dat het een vergissing was dat zij als lid is geaccepteerd en zet haar de partij uit. Vragen, en zelfs dat niet durven, tsss. Ze hoopt natuurlijk dat Sahla uit zichzelf opstapt. Kan ze gelijk haar zus Fonda die voor D66 in de kamer zit meenemen. Eruit!
11
3 maanden en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
6
-3
Het lijkt erop dat VVD en D66 Wilders proberen te treiteren en intimideren. D66 haalt Fonda Sahla binnen als 2e Kamerlid,  de VVD profileert Soumaya Sahla, een veroordeelde terroriste die altijd geweigerd heeft haar daden te herroepen, als adviseur Veiligheid: inclusief bezoeken aan de VVD - 2e Kamerfractie .  Het is onzin dat beide partijen geen andere geschikte mensen hadden kunnen rekruteren onder moslims. Het is onzin dat ze dan uitgerekend uitkomen bij deze zussen. De beste interpretatie van de daden van D66 en VVD is intimidatie. Zij willen Wilders een voortdurend gevoel van onderhuidse dreiging doen ondergaan. Proberen zij hem zo te bewegen de politiek eindelijk maar eens te verlaten, zodat er zetels buitgemaakt kunnen worden?

Vlak voor de Kamerverkiezingen van 2017 werd bekend dat een (moslim)bewaker uit Wilders beveiligingsteam had gelekt. Wilders werd uit zijn evenwicht gebracht en moest ontmoetingen met kiezers afzeggen, omdat hij hun veiligheid niet kon waarborgen. Het moment waarop het veiligheidslek bekend werd gemaakt , doet ook denken aan intimidatie en bedreiging in campagnetijd.

Het is speculatief, maar ik houd er sterk rekening mee dat partijen als D66 en VVD die de mond vol hebben van een veilige werkplek voor iedereen, voor Wilders  en zijn fractiegenoten opzettelijk een onveilige werkplek creëren. 

Het optreden van Sofie Hermans was voor het overige flets . Ze was jarenlang persoonlijk medewerkster van Rutte op Algemene Zaken. Zo iemand is een regeringsvertegenwoordiger en kan niet als Volksvertegenwoordiger gelden. Ze is nog steeds Ruttes rechterhand. Daarom is ze VVD- fractievoorzitter. Hoezo nieuwe bestuurscultuur?

DvD
12
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-1
@11 == Vlak voor de Kamerverkiezingen van 2017 werd bekend dat een (moslim)bewaker uit Wilders beveiligingsteam had gelekt. Wilders werd uit zijn evenwicht gebracht en moest ontmoetingen met kiezers afzeggen, omdat hij hun veiligheid niet kon waarborgen. Het moment waarop het veiligheidslek bekend werd gemaakt , doet ook denken aan intimidatie en bedreiging in campagnetijd. ==

De vraag is dan ook hoe loyaal mensen met een islamachtergrond eigenlijk zijn.
13
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
5
-1
@6 maar wísten ze bij de VVD dan niet dat die Salah geen stage bij de Hofstandgroep had gelopen maar een bewapend lid was?

Overigens, vrijwel alle media schrijven over dit onderwerp: [Link]
14
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-1
Ach, ook dit Hofstadlid, wiens broertje die handgranaat gooide is ook goed terecht gekomen:

== Jason Walters

Jason Theodore James Walters alias Abu Mujahied Amrikie, is een voormalig lid van de Hofstadgroep. Na zijn vrijlating in 2013 is hij werkzaam als analist voor consultancybedrijf Blue Water Intelligence, dat zich onder meer richt op terrorisme en radicalisering. ==

Jason: [Link]
15
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-1
@9 scherp gevonden. Had Wilders niks gezegd, Hermans had zondag gewoon kunnen uitslapen en niet hoeven nadenken ... 😎
16
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-1
@14 Herstel, het was Jason die de handgranaat gooide waardoor een agent beide benen verloor, één in het trappenhuis, de ander in het ziekenhuis. De broer van Jason, Jermaine (de vetlap) is bij IS martelaar geworden, die komt niet meer in de politiek ... 😎
17
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
5
0
@11

Ik kan niet oordelen over de veiligheid van Wilders of diens veiligheidsgevoel. Voor een deel zul je dat wel correct inschatten, andere argumenten lijken een beetje overtrokken.

Wel reageer ik op je opmerking over Sophie Hermans. Je kritiek is dat ze als persoonlijk medewerker van Rutte eerder bij de regering hoort dan dat ze een onafhankelijk volksvertegenwoordigster kan zijn.

Dat klopt. Maar de realiteit in Den Haag is dat als dat een criterium zou zijn, zeker de helft van de Kamer kan vertrekken. Juist daarin zie je dat de scheiding tussen Kabinet en Kamer een illusie is.

Van - partijuitgangspunten onderstrepen - naar gelijke partijstandpunten - naar partijdiscipline - naar partijdictatuur. En voor velen : de totale afhankelijkheid van de partij (met terugkeergarantie als de 2e Kamer toch niet geschikt voor je is).
18
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
3
-4
@12 Zolang ze moslim zijn, zijn ze loyaal naar hun eigen achterban.
19
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-2
'We hoeven ook niet te geloven dat de-radicalisering werkt, dat doet het niet, althans volgens een oud-collega van mevrouw Sahla die de VVD adviseert:

Jason Walters: == "Het is een vorm van zelfbedrog als je denkt dat je deradicalisering kunt opleggen. Ik ken letterlijk niemand die door middel van een interventie of programma is veranderd." Dat zegt Jason Walters, voormalig lid van terreurorganisatie de Hofstadgroep in het radioprogramma 1 op 1. ==

Jason Walters: [Link]
20
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-1
@18 dat denk ik ook en ik denk dat vele moslims ook loyaal zijn aan landgenoten én aan het land van herkomst.
21
3 maanden en 4 weken geleden door 21st Century Guy
2
-2
@16 Heb je een link waarin staat dat deze agent zijn beide benen heeft verloren ?
22
3 maanden en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
5
-3
@11 m post

@17 Querido

Ik gaf zelf al aan dat het speculatief is of D66 en VVD Wilders en zijn fractieleden opzettelijk willen treiteren en een onveilig gevoel bezorgen. 

Ik kom ertoe het op te schrijven, omdat er een parallel is met de nog grotere bedreiging voor Rutte : Omtzigt.

In 2017 werd hij vlak na de verkiezingen aangevallen in een artikel van de NRC dat mee ingestoken was door de Afdeling Voorlichting van de VVD. De CDA- partijleiding sprong er dankbaar bovenop om Omtzigt publiekelijk terug te zetten. Zo kon Rutte 3 makkelijker van start. 

In december 2020, laatste uitzending voor Kerstmis, deden Omtzigt en Leijten in het programma Buitenhof uit de doeken hoe zij vanuit de ministeries, pers en door collega's geïntimiteerd werden om het Kinderopvangtoeslagendossier te laten rusten.

Hebben we ook 'functie elders' , opnieuw vlak na verkiezingen , en de fluistercampagnes in CDA- appgroepen en in de pers die er in 2021 tegen Omtzigt waren. Het treiteren en intimideren van ongewenste collega's is dus een gegeven in de 2e Kamer en vanuit de regering. En dan niet alleen vanuit de VVD. Het is breder .

Uw opmerking dat veruit de meeste Kamerleden geen Volksvertegenwoordigers  zijn, maar partijvertegenwoordigers of die van de regering: helemaal mee eens. 

DvD
23
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-3
@21 kun je ook zelf opzoeken, niet zo afhankelijk doen ... 💣
24
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-3
@21 waarom vraag je dat? Dat heb ik toentertijd op [Link] al gemeld. Maar goed, hier een reactie:

== Rond 2.30 uur begint de actie met een inval in een woning, er wordt een explosie gehoord. Er wordt aangenomen dat er op de deur van de woning een boobytrap zat en er wordt een handgranaat gegooid vanuit de woning.

Na 3.00 uur worden er schoten gehoord in de straat.

Om 5.55 uur worden drie gewonde agenten afgevoerd. Politie zet de buurt af en bewoners mogen nog wel weg, maar niet terug. ==

Antheuniszstraat Den Haag: [Link]
25
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
4
-4
@22

Ik zou Wilders en Omtzigt niet op één lijn willen plaatsen 😂

Omtzigt wordt al 10 jaar tegengewerkt door z'n eigen partij, terwijl Wilders zo "teleurgesteld" is dat ie geen steun krijgt van het door hem genoemde nep parlement. Daar zit toch behoorlijk wat licht tussen 😁

Verder wel eens met je betoog.
26
3 maanden en 4 weken geleden door 21st Century Guy
1
-2
@23 Ik heb behoorlijk gezocht op dit onderwerp en niets gevonden waar iets van deze strekking te vinden is, jij hebt dit al meerdere keren aangehaald dus lijkt het me wel dat je bijstaat waar je deze informatie hebt bekomen.
27
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-4
Nog een laatste bijdrage om aan te geven dat de VVD niet goed bij haar hoofd is om die vrouw die wellicht nog van moslimterrorsme droomt. Bedenk wel, die granaat werd in het trappenhuis gegooid waar de huisdeuren op uitkomen. Dat is dus een stenen trappenhuis:

== Wel beschrijft hij tijdens de rechtszaak gedetailleerd hoe hij na het horen van 'bonzen' van de bank opstond, naar een kastje waar vier granaten lagen liep, een granaat pakte en deze gooide.

De arrestatie in het Haagse Laakkwartier vond vorig jaar november plaats. Drie politiemensen raakten gewond door de handgranaat die W. gegooid blijkt te hebben. Na de ontploffing van de granaat trok het arrestatieteam zich terug om later die dag alsnog Jason W. en Ismail A. te arresteren. ==

Trouw 9 december 2005: [Link]
28
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
3
-4
@26 wat is er zo belangrijk aan? Denk jij nou echtd dat als drie agenten in een stenen trappenhuis staan ze van een ontploffende handgranaat wat schrammen overhouden? Ik heb er indertijd op Marokko . nl al uitvoerig over bericht. Daarom staan de feiten rond de aanval op de Hofstadgroep me nog goed bij.
29
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
6
-4
@25 wat een zotte vergelijking, Omtzigt kon gewoon thuis overspannen zitten te wezen, Wilders woont al meer dan 10 (?) jaar in een safehouse. Hij wordt door sommige moslims bedreigt.
30
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
6
-4
@22 je vergat nog te melden dat Wilders ook vanuit 'de politiek' wordt tegengewerkt. Want waar bleef Opstelten met de bewijzen.

Opstelten frustreert de rechtsgang proces Wilders: [Link]
31
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
5
-4
Nog even, in deze video horen we dat de Hofstadgroep waar mw. Sahla lid van was Van Gogh en Wilders wilden vermoorden, minuut 1.06:

Koppeling: [Link]
32
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
5
-8
@29

Wilders is een veroordeelde haatzaaier. En wie haat zaait moet goed opletten bij het oogsten.

Wilders? -> hoog tijd voor een functie elders. We hebben hetzelfde verhaaltje nu wel vaak genoeg gehoord. In al die tientallen jaren nog geen deuk in een pakje boter gekregen.
33
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-4
@32 dank je maar ik laat het hierbij want jij draait de feiten om. Begin ik niet aan.
34
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
6
-4
@33

Uit gel*ld -> zo heet dat 😂
35
3 maanden en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
5
-3
@22 m post

@25 Querido

Nee, de politieke lijnen van Wilders en Omtzigt zijn niet vergelijkbaar. Maar maakt dat uit?

Het ziet er eerder naar uit dat Kamerleden die ongehoorzaam zijn of zijn geweest aan de partijleiding en de belangen van partijprominenten worden getreiterd. Zij worden stilletjes vervangen bij verkiezingen, zoals Helma  Lodders (VVD) die met Omtzigt en Leijten meedeed en niet terugkeerde in de 2e Kamer. Wilders en Omtzigt hadden hun zetels aan de partij moeten laten en een bestuurdersbaantje accepteren. ' Functie elders' . Als je dat niet doet wordt je gepest en ben je vogelvrij. Dat lijkt de regel te zijn.

DvD
36
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
5
-7
@32 Waarmee jij dus geweld goed praat.

Ok duidelijk.
37
3 maanden en 4 weken geleden door Mrcally101
6
-3
-

De VVD is de schaamte ver voorbij. Men denkt dat niets meer hen kan deren. Dit ook niet. En misschien is dat dan ook wel zo in dit land van extreme neoliberalen en hun meelopers. 

-

Misschien volgende keer de top van ISIS uitnodigen voor enkele belangrijke ministersposten. Als je dan toch bezig bent.....

/-

-
38
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
4
-4
@35

Dat is precies wat ik bedoel in de laatste alinea van @17

Ze zijn allemaal steeds verder gegaan op de glijdende schaal. Moest je eerst alleen de partijdoelstellingen onderschrijven - nu is er een partijdictatuur. Maar goed, ik denk dat we hetzelfde bedoelen. Alleen die twee voorbeelden - Wilders en Omtzigt - vind ik niet vergelijkbaar.

Dat je er nu ineens zetelroof bijhaalt is wel een bekende draai van jou. Daar zou je nog even aan moeten werken. Want dat een muis en een olifant beiden een staart hebben - maakt ze nog niet gelijk 😁
39
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
3
-3
@36

???
40
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
5
-6
@39 " Wilders woont al meer dan 10 (?) jaar in een safehouse. Hij wordt door sommige moslims bedreigt."

jouw antwoord:

"Wilders is een veroordeelde haatzaaier. En wie haat zaait moet goed opletten bij het oogsten."

Lijkt me verder wel duidelijk.
41
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
2
-3
@40

Je moet niet één fragmentje uit commentaren halen. Er is een verband, wat je kennelijk gemist hebt. Ik leg het uit: Wilders hield zich bezig met haatzaaien en is daarvoor veroordeeld, en Omtzigt deed gewoon z'n politieke werk en werd z'n partij uitgewerkt.

Nu wat meer duidelijk?
42
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
1
-4
@41 Je hoeft niets uit te leggen.

Wilders moet beschermd worden vanwege zijn 'haatzaaien' en jij stelt dat hij dan maar niet moet 'haatzaaien'. 

Duidelijk genoeg lijkt me.

Wat betreft 'fragmentje' het was compleet.
43
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
4
-2
@42

Ik zeg niet dat Wilders iets moet doen of laten. Dat zoekt hij maar vrolijk zelf uit.

En met een fragmentje wordt door de meeste mensen bedoeld dat je een klein deel van een aantal teksten er uit plukt. Er zijn maar heel weinig mensen die dat "compleet" noemen 😂
44
3 maanden en 4 weken geleden door Duurendaalsdochter
2
-4
@35 m post

@38 Querido

Ik dacht dat ik het voldoende helder had geformuleerd. Het criterium of een Kamerlid getreiterd of geïntimideerd wordt, is dan in mijn woorden, of hij/zij de partijleiding gehoorzaamt  en de belangen van partijprominenten dient. Anders moet hij/Zij tussentijds akkoord gaan met een 'functie elders'. 

Dat wordt al toegepast nog buiten de kwestie van zetelroof.

Als het onduidelijk was, zo bedoelde ik het.

DvD
45
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-4
@34 nee, dat heet off-topic raken. Het geldt als lovenswaardig om op tijd weer de juiste weg te nemen. Uiteindelijk gaat het over de zorgen van Wilders en de waanzin van de VVD en over de toenemende invloed van moslimisten. Nog even en die Sahlah zit ingepakt in een boerka met een knoopdoek in de Tweede Kamer.
46
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
4
-3
32 wel allemachtig, ** geen deuk in boter slaan **? Wilders is de leider van een hele grote partij, das geen deuk, hoor. Dat is knap.

Ben beniewd wat de Leiding van de VVD gaat doen, die moslimsmeid met pre-pensioen of blijft ze vanuit haar boerka adviezen geven en wil ze dat Mohammed B. imam bij de VVD wordt, desnoods in een duobaan met die moslimse griet ... 💣
47
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
2
-3
@43 Nee, jij zegt inderdaad niet dat hij iets moet doen of laten. Jij past gewoon de uitdrukking 'wind zaaien - storm oogsten' aan aan Wilders 'haat zaaien - bescherming oogsten'.  En daarmee zeg je gewoon dat het zijn eigen schuld is dat hij bescherming nodig heeft, bescherming voor zijn leven, waarmee je dus aangeeft dat je geweld wel ok vindt.

Precies wat ik dus reeds gesteld heb.
48
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
2
-1
@47

Je hebt een vreemde wijze van citeren. Wat ik zeg is: 'haat zaaien = opletten bij het oogsten'.

Hoe de beveiliging van Wilders geregeld is en waarom - daar wordt geen informatie over verstrekt, en staat er verder los van.

Uiteindelijk gaat het om de inhoud. En die beoordeel ik op wat hij zegt. Dáár zou eens een meldpunt voor moeten komen.
49
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
0
-3
@48 Hoe de beveiliging van Wilders geregeld is en waarom....

Dat hoe doet niet ter zake, dat waarom wel. Het zal wel niet zijn omdat men graag een gesprek met hem wil aangaan.
50
3 maanden en 4 weken geleden door Querido
2
-2
@49

En dat is juist het probleem -> mensen willen best wel met Wilders praten. Waarom hij dat stelselmatig weigert weet ik niet, maar het schiet niet echt op.
51
3 maanden en 4 weken geleden door Robbedoes
0
-1
@50 Blijkbaar niet alleen praten...
52
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
1
-3
@50 wat valt er te praten, we kennen WIlder's standpunten toch? Met Wilders praten is praten met een moslim, die willen ook niet praten uit angst dat ze bekeerd worden tot een fatsoenlijk geloof.
53
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
1
-1
@48 onzin, Wilders wordt bewaakt door vakkundig opgeleide beveiligers en woon al meer dan 10 jaar, sommigen zeggen 20 jaar in bewaakte veiligheidshuizen (safehouses). Als Wilders op verkiezingsronde gaat, lopen er altijd een flink aantal beveiligers om hem heen, altijd in burgerkleren. Waren het jaren geleden Turkse Anatoliërs, nu lijken het vooral autochtone jongens te zijn die hun leven willen geven voor Wilders.
54
3 maanden en 4 weken geleden door Slavink
1
0
Overigens, Aboutaleb wordt ook bewaakt omdat sommige moslims willen dat hij weer naar huis gaat en Denk directeur van Rotterdam wordt.
55
3 maanden en 4 weken geleden door Marrie
3
0
En nu lees ik net in de Telegraaf dat er bij een IS offensief honderden IS aanhangers zijn ontsnapt, waaronder mogelijk een jihadist met een Nederlands paspoort Ismael A., die nog bij de Hofstadgroep had gezeten en door een arrestatieteam uit een belegerde woning in het Laakkwartier werd gehaald.

Zou deze jihadist een strijdgenoot kunnen zijn van die veroordeelde terroriste van de VVD Soumaya Sahla ?
56
3 maanden en 3 weken geleden door Grote Slurf
1
0
Hoe komt het dat de VVD een lid van een terroristische beweging in haar gelederen heeft?

Je gaat je zo afvragen of islamisten al een grotere vinger in de politieke pap hebben dan we misschien denken.

@55 Voor die persoon hebben ze misschien nog wel een plaatsje bij D66. 
57
3 maanden en 3 weken geleden door Slavink
0
0
Uit Elsevier, helder stuk, waarin de schrijver, Van Tijn flink uithaalt naar D66 en ons eigen kroepoekje mr. Spong == Soumaya Sahla: 'voor de bus gegooid' én heilig verklaard

Philip van Tijn blikt deze week terug op de affaire-Soumaya Sahla. Hier en daar wordt de vergelijking getrokken tussen haar en PVV-leider Geert Wilders. Beiden achten zich slachtoffer van een politiek proces. Daarbij wordt dan wel een verschil over het hoofd gezien.

In de affaire-Soumaya Sahla zijn twee modieuze uitdrukkingen prominent naar voren gekomen: Ik voel me er ongemakkelijk bij en voor de bus gooien.

Dat eerste zegt een politicus die lange tijd heeft verbeuzeld om tot actie te komen en vervolgens in het openbaar niet precies weet hoe dat te verklaren. En waar die bus vandaan komt, is mij een raadsel. Ik weet niet beter dan dat je mensen voor de leeuwen gooit en bij het uitsterven van leeuwen dankzij ons zorgeloze leven en de ban op kernenergie moest er kennelijk iets nieuws komen. Ik zou hebben gekozen voor voor de metro gooien, want dat gebeurt regelmatig de laatste tijd – en altijd door verwarde mensen. ==

Straks het vervolg ... 😎

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.