NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
24 mei
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Het World Economic Forum: Complot Of Kans?


Bron: joop.bnnvara.nl

Het World Economic Forum: complot of kans? Dat extreemrechts zich keert tegen het beleid van het huidige WEF is niet zo verwonderlijk. Extreemrechts heeft zich in de geschiedenis altijd verzet tegen internationale samenwerking

Lees verder op joop.bnnvara.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
72 Reacties  |  685 Clicks
0008
  Geplaatst door Crezee 4 maanden en 2 dagen geleden

REACTIES (72)

1
4 maanden en 2 dagen geleden door Mijnnaamwasalbezet
12
-8
Extreem rechts vind ik wel een zwaar woord, je kan ook zeggen Rechts, rechts is namelijk veel conservatiever dan links. Het progressieve beleid van 12 jaar Rutte met zijn linkse kabinet heeft aardig wat afgebroken in Nederland
2
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
8
-14
Nou, da's dan weer duidelijk. Het o zo boze en gevaarlijke WEF is toch niet zo gevaarlijk ivm wat sommigen denken.
3
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
16
-7
Ze betalen geen belasting. Beheren de internationale kartels.
4
4 maanden en 2 dagen geleden door Wcommander
13
-5
Wat rechts en het grootkapitaal denken en doen is lijfsbehoud, door er bovenop te zitten. Economic forum is een uitgekookte organisatie om je tentakels overal te spreiden waardoor je alles in gaten kan houden. Omdat er steeds meer kritiek en wantrouwen ontstaat tegen die miljarden verslindende, verdienende multinationals en miljardairs, willen ze opletten en er bij blijven. Zo kunnen ze meepraten, weten en bijsturen en glimlachend alles voor zijn. Dat is wel het minste wat ze kunnen doen om alles in de klauw te houden, niet? En ons de indruk geven hoe democratisch en sociaal ze bezig [Link] voor iedereen die meer dan een ton verdient de beste optie denk ik.
5
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
7
-13
@3

En waarover zouden ze dan belasting moeten betalen?
6
4 maanden en 2 dagen geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
12
-10
@1

Buiten het dom gelul van dat achterhaalde links rechts is het om in uw hokje taal te tikken het afbreken van het  sociale en meer eigen ik begonnen Tijdens Rutte dus is het gewoon rechts belijd . Maar die schoen past niet bij u blijkt dus is het links grappig . 

Wat links vroeger allemaal verworven heeft  kinderarbeid afschaffen, arbeidsrechten , ziekenfonds  ,  beter loon , korter werkweek .   

En wat hebben de rechtse kabinetten gedaan  afbreken en afbreken ook nu weer  

Heb niks met  naive links maar zeer zeker niet met schijnheilig rechts en het is allang een grote stamppot geworden de grens tussen deze twee hokjes is er niet meer 
7
4 maanden en 2 dagen geleden door Wcommander
8
-3
En ons de indruk geven hoe democratisch en sociaal ze bezig zijn, en voor iedereen die meer dan een ton verdient de beste optie is. (link) Is niet van mij.
8
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
16
-5
Wat is nou de conclusie van dit opiniestuk van Hans Beerends? Is het een complot of kans?

Ik krijg de indruk dat die man helemaal niet weet waarover hij schrijft en dat het hem meer te doen is om een sneer richting  "extreemrechts" (FvD??) te kunnen uitdelen.
9
4 maanden en 2 dagen geleden door Wcommander
8
-4
Het draait altijd om macht en dus beïnvloeden. Velen hebben er wat aan waardoor die organisatie zal blijven groeien.
10
4 maanden en 2 dagen geleden door Thwil
12
-5
Als het WEF dan zo onschuldig is laat ze dan al hun conferenties streamen zodat iedereen die dat maar wil kan kennisnemen van wat daar allemaal wordt gezegd.
11
4 maanden en 2 dagen geleden door Zie Hier
11
-6
WEF is gewoon een van de vele instituten die floreert bij de gratie van een aantal meelopers !

Is verder nutteloos !
12
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
5
-10
@10

Ongeveer 500 sessies tijdens de Davos meeting.

Ik wens je veel doorzettings vermogen en bergen geduld.
13
4 maanden en 2 dagen geleden door Sarcoff
12
-8
Het WEF wil gewoon een groot bedrijf van deze wereld maken, een eenheidsworst met een paar lieden die alles bezitten en regelen, geen individuele vrijheid meer, alles in het keurslijf van het collectief, een soort China onder Mao.

Veel succes met het model van het WEF en onze zogenaamde linkse woke mensen.

De nadelen zijn nu al desastreus met deze nep pandemie, als het verder doorgaat word het nog afschuwelijker.
14
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
13
-6
Ik kan mij al die berichten op NK en daarvoor op Nujij nog wel herinneren; 'Het WEF is een praatclubje. Stelt niks voor.' 'Het WEF heeft helemaal geen gezag. Jullie denken alleen maar in complotten.'

Keer op keer krijgen de wappies (snappies lijkt me een betere benaming) gelijk. Waar het in het begin nog allemaal ging om complottheorieën en waanideeën van gekkies, zien we nu steeds vaker de werkelijke Schwab-aap uit de mouw komen. Waar in het verleden nog lacherig om werd gedaan (iets met een boer en kiespijn) en tot op de dag van vandaag ontkent moest worden (door Seegers bijv.), moeten steeds meer politici toegeven dat zij aan de leiband lopen van het WEF. 

Het is ook geen complottheorie meer. Ze zijn nu zo krachtig en overtuigt dat zij hun doelen gaan halen, dat zij dat nu openlijk kunnen uitspreken. 

Gek genoeg komen we tig artikelen tegen 'hoe we om moeten gaan met wappies die in complottheorieën/nepnieuws geloven' maar nooit eens een goed artikel waarin erkent wordt dat het helemaal geen theorie was maar gewoon de werkelijkheid.    
15
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
3
-5
-- Reactie verwijderd door Hier Ik (Moderator) --
16
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
6
-5
@15

Oew. Ik heb daar ooit eens een ban voor gekregen. Blijkbaar mocht ik toen niet d.m.v. een filmpje verduidelijken waar mensen op de achtergrond werkelijk mee bezig zijn en wat het streven is.
17
4 maanden en 2 dagen geleden door Bonzai
7
-3
Het is geen complot en ook geen kans het is een instituut dat zorgt dat alles bij de elite blijft .

Ze krijgen van het WEF te horen waar ze hun pijlen op moeten richten , welke maatregelen er door moeten worden gevoerd, aan welke protocollen gehouden moet worden.

De 1 ziet dat als kans de ander als complot.

1 ding is zeker en dat is dat ze de mogelijkheid hebben om zaken te veranderen zoals zij dat willen.
18
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
8
-4
@17

Mooie beschrijving; "1 ding is zeker en dat is dat ze de mogelijkheid hebben om zaken te veranderen zoals zij dat willen."

Helaas dringt het bij veel mensen nog niet door hoe zoiets werkt in een 'democratie'. Nog veel te veel mensen geloven dat we in een democratie leven waarin de bevolking uitmaakt welke kant we opgaan. Let op; Democratie (de huidige vorm in veel Westerse landen) is de minst slechtste vorm van bestuur. Manipulaties, indoctrinaties en corruptie zijn daar niet van uitgesloten. Het wekt alleen de schijn op om al die zaken uit te sluiten. In werkelijkheid biedt de 'democratie' tal van mogelijkheden om dit soort ondemocratische organen/stichtingen ons een beleid voor te schotelen die we slaafs moeten volgen op straffe van boetes, censuur en gevangenschap.
19
4 maanden en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
8
-3
-- Reactie verwijderd door Clippy (Moderator) --
20
4 maanden en 2 dagen geleden door Birdeyes
7
-5
Láng niet iedereen die tegen de alsmaar sterker wordende macht en invloed van het WEF is, is 'extreemrechts'. Dit lijkt weer zo'n handige benaming om iedereen hier bedenkingen tegen heeft, in een hokje te kunnen plaatsen waar 'een luchtje aan hangt'. 
21
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
7
-6
@19

Deze opiniebijdrage komt van ene Hans Beerends. WTF is Hans Beerends? Aan de foto te zien kruipt hij elke avond in zijn bedstee om de volgende dag een stukje te schrijven over een wereld waarvan hijzelf niks weet. 

Je hebt er niks aan.
22
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
5
-10
@19

Ga toch weg, het ontstaat nagenoeg altijd door sociale onrust.

Ik vindt het kwalijk dat jij het nu op de woke en migratie probeert te  gooien.

En daar vervolgens een zooitje bagger op los laat.

Vervolgens zijn de rest van de dingen die je noemt gekomen door het rechtse beleid.

Je verhaaltje van weer veel woorden, is dus niet meer als een hoop onzin.
23
4 maanden en 2 dagen geleden door Wcommander
4
-2
En wij maar discussiëren over wie wat waar met die macht bezig zijn, en de machtigen lachen in hun vuistje. Tot die gedachten kwam ik op ons vaste terras in die mooie haven van [Link], waar we onze vakanties doorbrachten. Al die prachtige grote jachten en schepen van minstens een miljoen en de gesprekken hoorde van mensen daar. Corona gooide roet in het eten dus we hebben toen voorlopig de huur van die villa opgezegd voor jaren. Toen ik hier las dat velen van hen hun vermogen dankzij corona verdubbelt hadden, wist ik dat het gewone volk er niets toe doet. Zij bestieren alles naar hun inzichten en wij raden er maar naar, toch? Het was weer gezellig hier.  
24
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
3
-7
@23

Gezien de toename van het aantal miljonair in dit kleine landje zou ik zeggen dat er voldoende kansen zijn.

Jezelf doe het ook niet zo slecht als je daar jarenlang een villa huur als vakantieplekje
25
4 maanden en 2 dagen geleden door Retro
7
-6
@19

Goed uitgelegd! :)
26
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
4
-3
@24

Ach wel ja, waarom trek je het niet wat breder? Niet alleen in Nederland stijgt het aantal miljonairs/superrijken. Overal in de wereld stijgt dat aantal. En niet alleen hun aantal. Het persoonlijk vermogen en hun bezittingen stijgt nog veel sneller. Bijna net zo snel als de aanwas van kansarmen. Immigratie is dus volgens jouw redenatie ook helemaal niet nodig; Er zijn genoeg kansen om te slagen.

-Sjees, dat zulke mensen met dit soort gedachten nog vrij mogen rondlopen.- 
27
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
4
-7
@14 " moeten steeds meer politici toegeven dat zij aan de leiband lopen van het WEF. "

Vertel, welke politici doen dat en hebben dat toegegeven?
28
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
2
-4
@19 Het gaat niet alleen over Nederland.
29
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
7
-2
@5 Bill Gates heeft de afgelopen twee jaar zijn vermogen verdubbeld. Dat zou betekenen dat hij 100 miljard winst heeft gemaakt. In Nederland moet je dan toch ongeveer 50% belasting betalen. Dus ff 50 miljard aan de staat betalen.

Hoogovens krijgt een nieuwe fabriek kado van de belastingbetaler ter waarde van 15 miljard euro. Meneer Tata betaalt geen cent mee. Maar profiteert wel van de winsten van die fabriek, waar hij dan geen belasting over hoeft te betalen.

Etc.
30
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
3
-5
@29 Poehpoeh, verdubbeld.... 100 miljard winst gemaakt...

Hij heeft nu 134,5 miljard dollar

Ergens klopt er iets niet...

En nee, in Nederland hoef je dan geen 50% belasting te betalen.
31
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
5
-3
@30 Vennootschapsbelasting + dividendbelasting en daarna wordt nog gecontroleerd of het klopt met inkomsten belasting. Plus dan komt er ook nog eens vermogensbelasting bij. Als Bill in Nederland zou wonen en belasting zou betalen net als iedereen, dan was ie binnen de kortste keren failliet.
32
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
5
-3
@30 Dat ie de helft minder waard is, dat komt door z'n escapades met vrouwen.
33
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
2
-4
@31 Vennootschap (2021) 15% tot €245.000 en 25% daarboven.

Dividend belasting 15%

IB over dividenduitkering 26,9% waarbij dan de dividend belasting in mindering wordt gebracht.
34
4 maanden en 2 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
5
-4
@33 Jep en het WEF betaalt niks, komt alleen maar profiteren.
35
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
10
-5
@27

Het WEF was een onschuldig praatgroepje totdat de complotgekkies erover begonnen te schrijven en zaken niet meer te ontkennen vielen. Niemand uit de moderne politiek had zogenaamd ooit van het WEF gehoord. Maar toen kwamen de briefwisselingen en correspondenties tussen het WEF en regeringsleiders en niet te vergeten de foto's. Bewijzen waarmee je niet meer kunt ontkennen ooit contact gehad te hebben met dat monster. 

Internationaal gezien moest de ene na de andere politicus toegeven wel nauwe contacten te hebben met het WEF. Hier in Nederland moest Rutte door het stof omdat zijn relatie met Klaus Schwab wel iets verdergaat dan elkaar wat boeken toesturen. Uit emailverkeer blijkt dat Kaag een hele belangrijke rol speelt in die organisatie (een organisatie die buiten onze democratie valt). Die organisatie heeft een soort opleidingsinstituut om toekomstige wereldleiders 'op te leiden'. De Christen (?) Gert-Jan Segers moest zijn eigen standpunten (eerlijkheid gaat boven alles) overboord gooien om te ontkennen dat Carola Schouten ooit aanwezig was geweest bij dat 'praatgroepje'.

Wie die organisatie gaat onderzoeken, komt erachter dat dit veel meer is dan een praatgroepje die verandering wil in de wereld d.m.v. internationale samenwerking. Het WEF raakt helemaal verweven met de nationale politiek en gaat vanbinnen uit al hun gewenste veranderingen klaarspelen. 

De feiten liggen er. Vind je het niet raar dat 2 jaar geleden het WEF nog een onderdeel was van een wereldwijd complottheorie en dat er nu al gewoon door politici over gesproken wordt alsof het een democratisch orgaan is wat ons moet leiden? 

-Alleen de vraag al; " Vertel, welke politici doen dat en hebben dat toegegeven?" Ik vraag me soms echt af wat mensen doen met alle informatie die ze krijgen om met zo'n vraag op de proppen te kunnen komen.-
36
4 maanden en 2 dagen geleden door Mevrouw Stemband
6
-6
@35 "Niemand uit de moderne politiek had zogenaamd ooit van het WEF gehoord. "

25 jaar geleden werden er kamervragen gesteld als ministers niet op een uitnodiging van het WEF ingingen.

Wie heeft er dan ontkent contact te hebben gehad met het WEF?
37
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
6
-5
@36

Alleen de vraag al. 

Zie jij de ontwikkelingen anders dan hoe ik ze zie? Het WEF stelde nooit iets voor (de MSM heeft er ook nooit aandacht aan besteed). Nu blijkt dat ze regeringsleiders, die nu aan het roer staan, hebben gekneed voor een bepaalde taak. Ze hebben vanuit die roergangers altijd beweerd dat dit maar een praatgroepje is. Er komt steeds meer informatie vrij waaruit blijkt dat dit een clubje is die niet alleen streeft naar internationale samenwerking maar streeft naar consensus tussen landen/machten d.m.v. infiltratie in de overheden van die landen. En dat gebeurd allemaal op een ondemocratische manier. 

"25 jaar geleden werden er kamervragen gesteld als ministers niet op een uitnodiging van het WEF ingingen." 

Graag namen en gegevens zodat we die mensen achteraf kunnen eren. Kun je nagaan dat politici toen al werden 'gedwongen' om met dit wereldwijde complot mee te doen. Agenda 21 is niet bedacht in de 21e eeuw of 2021. Dat gaat waarschijnlijk nog verder terug dan die 25 jaar waar jij het over hebt.

- Vergeet de vraag niet.-
38
4 maanden en 2 dagen geleden door Grimlachje
3
-6
@35 Wie hebben er baat bij om het WEF verdacht te maken en er complottheorieën aan te plakken?
39
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
3
-6
@38

Een groot land ten oosten van ons dat zijn eigen economie niet op orde krijgt.

Een land dat af stormt op 3e wereld status.
40
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
4
-4
@39

Duitsland? Nee, geintje, jij kijkt iets verder.

Dat land wat ons de hand kan schudden en het ook niet voor elkaar krijgt gelijk wij en daarom maar een 'vijand' nodig heeft om te kunnen 'overleven'? LOL! 
41
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
5
-6
@38

Niet schrikken want nu kom ik met een term die waarschijnlijk erg aanstootgevend is; de vrije mens.
42
4 maanden en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
5
-3
@28 Robbedoes

Ook als je het WEF vanuit internationaal perspectief beziet, berust de opzet van het Joop-artikel op een denkfout. Omdat Ngo's en andere activistische lobbyclubs tegenwoordig ook meedraaien in het WEF  , zou er nu sprake zijn van tegenwicht. Dat is om 2 redenen onjuist:

1 er zijn nu dus niet langer 2, maar 3 kasten die op  informele bijeenkomsten invloed uitoefenen. Multinationale bedrijven, politici en Ngos/activisten.  In informele , ondemocratische context  gesloten overeenkomsten krijgen vervolgens formele gevolgen voor burgers/belastingbetalers. Er zijn al grote bezwaren tegen de oneigenlijke invloed van lobbyisten in achterkamertjes van de politiek, op het WEF   gebeurt dat in een omgeving zonder enig geldig democratisch raamwerk.

2. Een aantal bekende  multimiljardairs heeft miljarden uitgetrokken voor liefdadigheid. Zij kunnen Ngo's moeiteloos 'opkopen. Het WEF biedt ook daarvoor een ideaal trefpunt. 

DvD
43
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
4
-6
@40

Tuurlijk knul.
44
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
4
-6
@42

Het lijkt erop dat je niet yen volle besef wat de mogelijkheden zijn van een multimiljardair.

Die heeft echt geen trefpunten nodig.
45
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
7
-3
@43

Het maakt mij niks uit omaatje. Dat jij je op deze leeftijd nog druk maakt om dit soort zaken laat alleen maar zien dat eerdere uitspraken van jou met een hele kruiwagen vol met zout genomen moet worden. Ik plaats het in perspectief als je het niet erg vindt?
46
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
2
-5
@45

Beetje kromme redenering.

Of vind je het zelf wel doordacht?
47
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
1
-3
@34 dan moet je bij de regering zijn.
48
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
1
-4
@35 Veel blabla maar je bewering kun je dus niet hard maken. Duidelijk.
49
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
2
-3
@46

Ach, wie boeit het nog? Het is 2022. We gaan alles slopen, is toch het motto?
50
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
1
-3
@42 Het WEF moet je internationaal bekijken. Je hele lap tekst sloeg dus weer nergens op.
51
4 maanden en 2 dagen geleden door Milak9
2
-1
-- Reactie verwijderd door Hier Ik (Moderator) --
52
4 maanden en 2 dagen geleden door Robbedoes
1
-4
@51 Oh gij onnozelaar. Lees eerst eens wat verder terug.
53
4 maanden en 2 dagen geleden door Snorrie
1
-4
@51

Niet met je 3 schermen en 4 telefoons het nieuws volgen? 😂😂😂
54
4 maanden en 2 dagen geleden door Mevrouw Stemband
2
-4
@37 "Zie jij de ontwikkelingen anders dan hoe ik ze zie? "

Ja. van een denktank zijn ze de laatste 2 decennia meer actief en ondernemend geworden.

Het WEF is in de politiek algeheel kamerbreed bekend, dat er een paar mensen onder een steen hebben geleefd zegt meer over die mensen.

.

.

"Dat gaat waarschijnlijk nog verder terug dan die 25 jaar waar jij het over hebt."

Nee jij beweert dat "Niemand uit de moderne politiek had zogenaamd ooit van het WEF gehoord. "

terwijl dat simpelweg klinkklare onzin is.

.

.

"Graag namen en gegevens zodat we die mensen achteraf kunnen eren."

Van Mierlo, Wijers, Zalm en Kok zijn destijds niet ingegaan op de uitnodiging in 1997.
55
4 maanden en 2 dagen geleden door Duurendaalsdochter
5
-2
@42 m post

@44 Snorrie

Uw gemeenplaats zegt niets over de wijze waarop mensen besluiten hun doelen te bereiken en waar zij elkaar treffen. Het WEF is er bij uitstek  voor opgericht.

@50 Robbedoes

In mijn post @42 beschouwde ik het WEF  juist vanuit internationaal, democratisch oogpunt. De eerste zin kondigt dat al aan. Uw algemene opmerking , zonder onderbouwing, kan ik niet plaatsen. 

Het is heel simpel: het WEF is niet nodig vanuit democratisch oogpunt. Er zijn officiële organisaties waarin besluiten kunnen worden genomen.

Tenzij de bedoeling is democratische weerstanden te ontduiken. Dan is het WEF wel nodig voor de deelnemers, maar niet legitiem.  En dan gaat het gisten onder de van hun democratische vrijheden beroofde burgers. 

Ik vraag het U langs andere weg: welk internationaal verdrag noemt het WEF als democratisch beslissingsbevoegd orgaan? Kunt U mij dat noemen?

DvD
56
4 maanden en 1 dag geleden door Crystal Revenge
4
-1
@8 "... Ik krijg de indruk dat die man helemaal niet weet waarover hij schrijft en dat het hem meer te doen is om een sneer richting  "extreemrechts" (FvD??) te kunnen uitdelen. ... "

Goed gezien! De instructie voor de MSM is tegenwoordig: alternatieve vrije onafhankelijke populistische anti-EU en/of conservatieve krachten en machten saboteren, demoniseren en diskwalificeren.
57
4 maanden en 1 dag geleden door Crystal Revenge
4
-1
@10 "... Als het WEF dan zo onschuldig is laat ze dan al hun conferenties streamen zodat iedereen die .... "

Opvallend is dat de politieke macht steeds meer in handen komt van NIET-REPRESENTATIEVE ongekozen figuren ... en dus steeds on-democratischer en spookachtiger wordt.
58
4 maanden en 1 dag geleden door Crystal Revenge
1
-1
@20 "... Láng niet iedereen die tegen de alsmaar sterker wordende macht en invloed van het WEF is, is 'extreemrechts'. .... "

Zo werkt het tribale bezweringsritueel van de Linkse Kerk: een bepaald algemeen berucht label (extreem-rechts) wordt exclusief tot ultieme zondebok gebombardeerd en overladen met negativiteit .... vervolgens worden alle niet welgevallige tegenstanders van de Linkse Kerk, van boeren, burgers, non-conformisten, eurosceptici tot anti-vaccers gebrandmerkt, en dus impliciet gediskwalificeerd, met dit label. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor de globalisten de wereldmacht te grijpen.
59
3 maanden en 3 weken geleden door Grom
1
0
@58 Corporatisme, zoals van het WEF en de "progressieve"  en "linkse" partijen, is een typisch kenmerk van het fascisme. Zij zijn de fascisten.
60
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
0
-1
@59

Voor je die onzin tikte, had je ook even een geschiedenisboek kunnen lenen bij de bieb. En lezen natuurlijk.
61
3 maanden en 3 weken geleden door Grom
1
-1
@60 "Onzin" roepen zonder argumentatie is ook een typisch fascistische reflex.
62
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
0
0
@61

Dat komt omdat het WEF een duidelijk initiatief is van de kapitalisten. Zoals multinationals en wat dies meer zij. Om dan te beweren dat het uit progressieve hoek komt - dat is een hoop onzin natuurlijk. En dan het fascisme noemen -> waar haal je het in vredesnaam vandaan?
63
3 maanden en 3 weken geleden door Grom
0
-1
@62 Als "progressieven" aan de leiband lopen van het door big business gesponsorde WEF, en "progressieve" kopstukken  als Kaag door het WEF zijn geschoold, en uit de incestueuze verhouding tussen het "woke" bedrijfsleven en politiek activisme, blijkt duidelijk een corporatocratie. [Link]
64
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
1
0
@63

Ik denk eerder dat de kapitalisten hijgerig achter het WEF aanlopen. Het beschermt hun belangen en voorkomt dat er echt iets ten goede verandert in de wereld voor de mensen die het minder goed hebben. Ze verwennen zichzelf en elkaar. De rest zien ze niet staan.

Gelukkig zijn er progressievelingen die wel kijk hebben op de huidige wereldorde. En zich verzetten tegen het groot-kapitaal.
65
3 maanden en 3 weken geleden door Grom
0
0
@64 De kapitalisten sponsoren het WEF. De directeur van Blackrock, de grootste aandelenbezitter ter wereld, zit in de raad van toezicht van het WEF.
66
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
2
-1
@65

Precies - het WEF is een club kapitalisten - conservatief en behoudend - zodat ze hun belangen kunnen behartigen en veilig stellen.

Heeft niets met progressief of links te maken.
67
3 maanden en 3 weken geleden door Crystal Revenge
0
-2
@60 "... had je ook even een geschiedenisboek ..."

Welnee, fascisme en communisme zijn verwante systemen, broer en zus zeg maar. Hitler en Stalin waren in het begin dikke vrienden en verdeelden samen Polen als gezamenlijke oorlogsbuit..... de huidige transformatie tot totalitaire corporatieve superstaat past geheel in het beeld van fascisme/communisme .... niet voor niets geldt communistisch China als ideologisch en operationeel voorbeeld voor de westerse globalisten....!
68
3 maanden en 3 weken geleden door Crystal Revenge
1
-1
@62 ".... omdat het WEF een duidelijk initiatief is van de kapitalisten...."

Jij leeft mentaal nog in de jaren '80 van de vorige eeuw! Er is nauwelijks sprake (meer) van essentieële verschillen tussen het westerse kapitalisme van de big tech corporations en het kapitalistische systeem van communistisch China. Het kapitalisme streeft, net als het communisme en socialisme naar de eindfase van het totalitaire systeem, einde van de politiek en hegemonie van het sociale.
69
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
1
0
@68

Wel eigenaardig dat er in de hele westerse wereld geen spoortje van "het sociale" is te zien. Maar dan ook helemaal niets.

Heb je dat er maar gewoon bij verzonnen om je complotje rond te krijgen? Als je een hoop termen in de keukenblender gooit dan krijg je dat soort teksten. Maar het blijft onzin.
70
3 maanden en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
0
0
@69 Er is inderdaad weinig sociaals in de wereld. Fijn dat je dat zegt. Er zijn er maar weinig die dat eerlijk zeggen.

En twee. Cool heeft die teksten ergens vandaan. Misschien ff vragen waar hij ze vandaan haalt. Voor een deel komen zijn teksten van Michel Foucault. Hogere literatuur kan helpen bij het ontdekken van nieuwe verbanden. Maar persoonlijk probeer ikzelf in mijn schrijfsels me meestal te beperken tot concrete zaken die ik echt heb meegemaakt. Vaak zijn het dan controversiële, ongewenste verhalen die tegen het narratief van de MSN / elite ingaan.
71
3 maanden en 3 weken geleden door Querido
0
0
@70

Oja het is natuurlijk Cool - dat was ik even vergeten. Nou, waar CM z'n teksten vandaan haalt interesseert mij helemaal niet.

En ga jij maar door met je louterende teksten. Soms met een glimlach en soms met een ondertoon maar meestal opmerkelijk 👍
72
3 maanden en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
0
0
@71 Voor Cool zou het wel plus zijn als hij zijn abstracties zou ondersteunen met concrete zaken die hem persoonlijk treffen. Vind ik dan.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.