NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
25 mei
2022

woensdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Rutte En Hoekstra Binnenkort Naar OekraïNe


Bron: nos.nl

Rutte en Hoekstra binnenkort naar Oekraïne Premier Rutte en minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zijn van plan naar Oekraïne te reizen. In het debat over de regeringsverklaring noemde Rutte de situatie daar uitermate zorgelijk. Aan de grens heeft Rusland veel militairen samengetrokken.

Lees verder op nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
30 Reacties  |  291 Clicks
0005
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 4 maanden en 3 dagen geleden

REACTIES (30)

1
4 maanden en 3 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
9
-3
En toen ze arriveerden vielen de Russen Oekraïne binnen en werden Hoekstra en Rutte opgepakt en verbannen naar Siberië. 🙊
2
4 maanden en 3 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
4
-4
@1 Denk je dat Vlad daar persoonlijk achter zit? 🤔
3
4 maanden en 3 dagen geleden door Querido
9
-2
@1

Ah, die gedachte houd ik vast tot ik vanavond in slaap ga vallen. Dat wordt een fantastische droom 😄
4
4 maanden en 3 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
2
-4
@3 😉
5
4 maanden en 3 dagen geleden door Sweik
9
-2
Binnenkort naar Oekraïne. Om er wat te doen?
6
4 maanden en 3 dagen geleden door [ Account Verwijderd ]
1
-6
@5 Geen idee. Maar het wordt hoog tijd dat al onze troepen daar naartoe gaan. En dan ook alles wat we hebben. Ik neem aan dat defensie druk bezig met daar kwartier te maken.
7
4 maanden en 3 dagen geleden door Benbenieuwd
7
-2
@5 De russen bang maken? 😂😂
8
4 maanden en 3 dagen geleden door Wcommander
6
-2
@5 Misschien een aanbeveling voor een leuke baan in het EU parlement. Zo van, ik presenteer mij als een internationale topper die niet bang is om het strijdtoneel te betreden.
9
4 maanden en 3 dagen geleden door Thwil
3
-2
Ze willen natuurlijk met hun eigen ogen zien hoe corrupt de Oekraïne is.
10
4 maanden en 3 dagen geleden door Querido
8
-2
@8

Eens. Rutte weet heel goed dat z'n rol in Nederland binnenkort is uitgespeeld, hij doet alles op de automatische piloot maar dat zal hem niet redden. Dus hij zoekt naar andere mogelijkheden.
11
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
6
-4
Rutte kan beter afreizen naar het dichtsbijzijnde NAVO hoofdkantoor of beter direct naar Washington om te vertellen dat de VS, net als Rusland tijdens de Cuba crisis, moet inbinden met hun expansie richting Rusland want anders zwaait er wat . . . . 
12
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
5
-4
"De VVD ontkent overigens dat Sahla adviseur van de partij is, Volgens een woordvoerder is ze wel actief in een discussiegroep over veiligheid."

"Sahla, de vrouw van Nouriddin El Fahtni. In oktober 2005 tot negen maanden cel veroordeeld wegens verboden wapenbezit." [Link] Dat is natuurlijk de eerste die je als VVD uitnodigd om je te laten adviseren over veiligheid. . . . knettergek. Want die discussiegroep heeft als doel . . . niet adviseren. Logisch toch, pfff.
13
4 maanden en 3 dagen geleden door Robbedoes
3
-5
@11 Wat de Oekraïne doet is hun zaak. Willen ze bij de NAVO, bij de EU, whatever, daar heeft verder niemand wat over te zeggen en al helemaal niet Rusland.
14
4 maanden en 3 dagen geleden door Rebo
7
-3
Ik vind eigenlijk dat wij hier in West Europa en Rutte al helemaal er geen ene flikker mee te maken hebben, en laat de Oekraïne dat maar lekker zelf uitzoeken met Rusland. Uiteindelijk behoort ook de Oekraïne  tot de 15 oorspronkelijke  post-Sovjetstaten. Voor mij hoeft die hele EU al niet zo nodig, en al helemaal niet dat al die voormalige Russische Oostblok Vazalstaten er ook nog eens bijkomen. Het geeft tot dusver enkel maar geouwehoer en dat zie je al aan Hongarije en Polen.
15
4 maanden en 3 dagen geleden door Robbedoes
1
-4
@14 Gezellig laten uitzoeken met Rusland, ons probleem niet.

En daarna Letland, Litouwen, Moldavië, ...

Wanneer zou het een probleem worden...
16
4 maanden en 3 dagen geleden door Rebo
3
-2
@15 Het zou pas echt een probleem worden bij landen die niet tot de oorspronkelijke  post-Sovjetstaten behoren. Zoals bijvoorbeeld het voormalige Oost Duitsland, Polen of Hongarije. Want daar zijn de Russen pas in 1945 binnengevallen om de Duitsers daar te verjagen. Alleen zijn de Russen er daarna toen zelf niet meer weggegaan.
17
4 maanden en 3 dagen geleden door Marrie
3
-2
@1

😁
18
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
1
-4
@13 ' Dat is wat kort door de bocht. Rusland vindt het niet fijn dat raketten en troepen steeds dichter op de Russische grens komen te staan. Ik zie daar een vergelijking met de Cuba crisis. De VS stond niet toe dat Rusland kernkoppen installeerde in Cuba. Toen werd er ook niet gezegd dat alleen Cuba en Rusland uitmaken of er kernkoppen op Cuba opgesteld worden of niet.

De VS creëerde een zee blokkade rond Cuba en uiteindelijk bond Rusland in en riep zijn schepen terug. 

Exact hetzelfde zie je nu gebeuren tussen Oekraïne, de NAVO (lees de VS) en Rusland. Het zou oerstom zijn als de VS niet toegeeft aan Rusland. Cuba crisis, [Link]
19
4 maanden en 3 dagen geleden door Grasnaaier
2
-1
Mark en Wobke gaan voorop in de strijd, pang pang roepend en met wat noodrantsoenen op zak. Komt goed.
20
4 maanden en 3 dagen geleden door Milak9
2
-1
Hopelijk gaan ze daar niet op een plein de menigte toespreken en aanmoedigen om een revolutie te ontketenen. We hebben daar eerder gekken uit Nederland en België gehad die daar voor chaos hebben gezorgd.  
21
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
2
-1
@18 Wel minnen maar geen discussie, geen argumenten dus 👋👋
22
4 maanden en 3 dagen geleden door Robbedoes
1
-3
@18 Niet vergelijkbare situatie in een compleet andere tijd(geest).
23
4 maanden en 3 dagen geleden door Duurendaalsdochter
2
-6
Als ik wat nazoek over de geschiedenis van Rusland, is Oekraïne de plek waar de Russische beschaving  is ontstaan en Kiev was de eerste hoofdstad. De breuk van Oekraïne met Moskou is dus een historisch tragische en onverteerbaar.  Hoewel vanuit Oekraïne Rusland veel te verwijten valt en het Westen van het land eeuwenlang bij een Pools-Litouws rijk heeft gehoord.

Een 2e punt is dat het Westen van Rusland en Oekraïne betrekkelijk vlak zijn. Met weinig natuurlijke barrières. Het gebied heeft altijd opengestaan voor aanvallers uit Oost (Tartaren) of West. Poetin en Lavrov benadrukken dit naar hun eigen bevolking , omdat die erover leert in de vaderlandse geschiedenis. Al kan kernmacht Rusland niet echt meer bedreigd worden.

De Russen streven al 3 eeuwen ernaar de Zwarte Zee en Oostelijke Middellandse Zee (Suez-kanaal , de strategische doorgang van Europa naar Oost-Azië ) Russisch te maken. Ze hebben nu troepen en een haven in Syrië. Turkije onder Erdogan staat er financieel slecht voor. Tijd om de greep op de Noordkust van de Zwarte Zee weer steviger in handen te krijgen.

In de 19e eeuw wierp het Tsarenbewind zich uit tot beschermer van de christenen in het Ottomaanse Rijk (Christenen op de Balkan en Kaukasus). Nu werpt Poetin zich op als beschermer van Russische minderheden in voormalige Sovjet-staten.

Al deze patronen gaan al eeuwen mee. Ze tonen de continuïteit in de Russische politiek. Niets van het bovenstaande gaat dus weg. Poetin heeft niet voor niets miljarden in zijn krijgsmacht geïnvesteerd. Die moeten politiek renderen. Een pacifistische EU, die pocht op haar economie en humaniteit en een Rusland dat pocht op zijn beschaving en grote weerbaarheid (groot leger) zijn een zeer slechte combinatie, pal naast elkaar. Oorlog is overigens ook slecht voor de grote klimaatdroom.

Rutte en Hoekstra zijn overgeleverd aan de NAVO. Ze hebben de Nederlandse en Europese defensie jarenlang verwaarloosd. Nu hangt alles af van de VS. Dat betekent herbewapening en EU-landen zullen moeten meevechten in de Pacific , op het moment dat China zijn gooi naar Taiwan doet.

Het is Europa's eigen, domme schuld.  Het overbeschaafde Europa doceert vrijheid, maar of zijn leiders ervoor vechten , wil Poetin uitvinden.

DvD.
24
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
1
-1
@22 Hoe bedoel je 'geen vergelijkbare situatie'? Het is m.i. exact gelijk. Het gaat over een staat die zijn veiligheid voelt aangetast door acties van de ander, te dicht bij met o.a. raketten. Verder is een veiligheidsbedreiging een veiligheidsbedreiging, heeft niets te maken met tijdsgeest.
25
4 maanden en 3 dagen geleden door Hendrianus
2
-1
@23 Het is gewoon weer een dom 'spelletje' over wie de grootste heeft, Biden of Poetin. En analoog aan de Cuba crisis is het nu Biden die moet inbinden. Het is toch ook hilarisch dat Rutte begint over sancties tegen Rusland. 
26
4 maanden en 3 dagen geleden door Duurendaalsdochter
2
-2
@23 m post

@25 Hendrianus

Ik probeerde in mijn post aan te geven:

- dit probleem gaat niet weg. Rusland wil Oost Europa onder zijn invloedssfeer brengen en West-Europa als blijkt dat de EU-landen onderling verdeeld zijn. Voorwaarde daarvoor is dat de VS Europa de rug toekeren.

-Als je kijkt naar de Russische geschiedenis , zie je dat de Russische staat altijd geexcelleerd heeft in het voortbrengen van machtsmiddelen voor zijn heersers, ten koste van zijn bevolking. West-Europese landen excelleren sinds de 20e eeuw in het voortbrengen van financiële middelen , luxe goederen en vermaak. Dat is een slechte combinatie als buren op een continent. Poetin gaat de hele constellatie van het Westen testen, omdat hij de EU een reus op lemen voeten vindt zonder wil om te vechten.

- de gemiddelde burger weet weinig van zijn eigen geschiedenis en die van Rusland.

- Rusland is een grote kernmacht, met het grootste conventionele leger van Europa. Het wordt niet echt bedreigd. Het is meer dat Poetin militaire macht wil omzetten in invloedssferen. China kijkt op de achtergrond geïnteresseerd mee.

DvD
27
4 maanden en 3 dagen geleden door Sarcoff
2
-4
Rutte en Hoekstra gaan naar de Oekraïne om de brave burgers van Nederland af te leiden van hun falen op alle fronten, democratie gaan ze niet brengen, want die hebben we hier ook niet, een waardevaste munt ook niet, die hebben we ook niet.

 O, ik heb hem door, ze gaan leugens, mooie verhaaltjes, valse beloften, experimentele vaccins promoten, en de bevolking en hun land verkwanselen aan andere belangen dan de belangen van het volk.
28
4 maanden en 2 dagen geleden door Wcommander
1
-1
Ondanks hij totaal geen respect heeft voor de behoeftigen in ons land, presenteert hij zich graag als een volksheld op het internationale podium. Gaat daar ongetwijfeld de frontsoldaten een hart onder de riem [Link]'s ga maar draaien, en gaan met die banaan.
29
4 maanden en 2 dagen geleden door Thwil
0
0
@24 Misschien bedoelt hij dat toen ook nog Johannes 23 een belangrijke rol in die kwestie heeft gespeeld en die paus is er niet meer net als al die ander hoofdrolspelers. Ik doe maar een gooi. 
30
4 maanden en 2 dagen geleden door Grote Slurf
1
0
In Moskou is het Red Alert.

Er staan niet voor niets honderduizend militairen paraat aan de grenzen.

De Hollanders komen.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.