NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
17 januari
2022

maandag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

OPINIE

Tud-Hoogleraar Aan Zijn Eigen Rector: Stop Nu Met Frans Timmermans!


Bron: www.climategate.nl

TUD-hoogleraar aan zijn eigen rector: stop nu met Frans Timmermans! Professor em. Ir. Frans Bijlaard is verbonden aan de TU Delft. Hij doet onderzoek. Hij is de zoveelste TUD-hoogleraar op rij die zich publiekelijk uitspreekt. 'Hij zegt kort en krachtig: "de heer Timmermans heeft geen enkele toonaangevende wetenschappelijke bijdrage geleverd, ook niet op het terrein waarvoor hij met een eredoctoraat wordt voorgedragen."

Lees verder op www.climategate.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
22 Reacties  |  186 Clicks
0005
Geplaatst door Patriot 5 dagen en 14 uur geleden

REACTIES (22)

1
5 dagen en 12 uur geleden door Sweik
14
-5
Geen eredoctoraat voor dat heerschap a.u.b. Die man heeft niks gepresteerd, alleen maar geroeptoetert.
2
5 dagen en 12 uur geleden door Sweik
8
-4
-- Reactie verwijderd door Hier Ik (Moderator) --
3
5 dagen en 12 uur geleden door Grasnaaier
12
-5
Dat eredoctoraat voor Timmerfrans zou een lachertje zijn en een schande voor de TUD.
4
5 dagen en 11 uur geleden door Grasnaaier
12
-4
Waarom bent u tegen het TUD – eredoctoraat aan de heer Timmermans?

'Laat ik het kort en krachtig zeggen: de heer Timmermans heeft geen enkele toonaangevende wetenschappelijke bijdrage geleverd, ook op het terrein waarvoor hij met een eredoctoraat wordt voorgedragen. '

Zo is het, meneer Bijlaard.
5
5 dagen en 11 uur geleden door Grasnaaier
9
-5
Wat is er in uw ogen mis met het klimaatbeleid als de Green Deal?

'Het klimaatbeleid is nu te veel gebaseerd op 'wetenschap bij meerderheid van stemmen' en niet op een zuivere wetenschappelijke discussie.

Zo is het maar net.
6
5 dagen en 11 uur geleden door Grasnaaier
10
-3
De TUD zegt klip en klaar dat er geen twijfel meer kan zijn over de oorzaken van klimaatverandering? Wat vindt u?

'Die twijfel is er juist wel! Het TUD standpunt is een uiting van minachting voor wetenschappers die juist wel die twijfel uiten. Het huidige beleid is gedomineerd door uitkomsten van modellen. Op zich niets mis met het gebruik van modellen maar de uitkomsten moeten stelselmatig worden getoetst aan metingen.'

Precies.
7
5 dagen en 11 uur geleden door Smurf
9
-2
Ik vind het meest ziek dat de politiek zich gaat bemoeien met de inhoud van het wetenschappelijk debat en daar de uitkomsten van vaststelt.

Als ik vind dat het universum een punt is. En ik kan daar goed over discussiëren met collega wetenschappers, dan is dat goed. Dan komt de politiek en zegt dat dat niet meer mag, want de politiek wil bijvoorbeeld een warp drive laten bouwen, alleen die is gebaseerd op dat het universum een bol is. Dus iedereen die niet doet wat de politiek wil, wordt gewoon kapot geschopt.
8
5 dagen en 11 uur geleden door Cynicali
11
0
Wetenschap moet onafhankelijk, puur en zuiver zijn. Je moet hier als burger op kunnen vertrouwen. Zodra de je als burger het gevoel krijgt dat wetenschappers naar een bepaalde gewenste uitkomst toe hebben geschreven dan doet dit af aan de geloofwaardigheid van het onderzoek en het draagvlak voor de uitkomsten en maatregelen die hier uit voortvloeien. Dit geldt met name op het gebied van klimaat omdat de financiële gevolgen hiervan zo groot zijn. De TU- Delft heeft een reputatie hoog te houden. Het eredoctoraat van de heer Timmermans zou mi. daarom alleen te rechtvaardigen zijn als hij aantoonbaar (dus inclusief peer view etc.) wetenschappelijk werk heeft verricht. Als dat niet het geval is, dan ontstaat een schijn van belangenvermenging (bv. Europese subsidies voor onderzoek) en doet dit af aan de geloofwaardigheid van de TU Delft.
9
5 dagen en 10 uur geleden door Smurf
6
-2
@8 Als je veel wetenschappelijk werk doet krijg je op een gegeven moment vanzelf een Dr. titel. Daar heb je geen ere doctoraat voor nodig.

Als je genoeg geld hebt, kan ook jij een ere doctoraat kopen. Net zoveel als je wilt.
10
5 dagen en 10 uur geleden door Grasnaaier
3
-1
Inderdaad ziek Smurf, maar veel wetenschappers hebben ook schoolgaande kinderen en een hypotheek die nog afbetaald moet worden. 
11
5 dagen en 10 uur geleden door Grasnaaier
2
-1
@10 was voor Smurf. @7 .
12
5 dagen en 10 uur geleden door Smurf
1
-4
@10 Wat is daar ziek aan?

Maakt mij dat nou uit dat Frans een titel krijgt.

Sowieso lopen er zoveel figuren rond met echte titels die ze niet waar kunnen maken. Ik heb ook een titel. Maar dat niet zeggen dat ik daar ook iets mee kan. Ik gebruik hem dan ook nooit. Het blijft gewoon smurf in mijn geval. 😂
13
5 dagen en 10 uur geleden door Skapoe
8
-1
Prof. ir. Bijlaard, een zeer onderlegde ingenieur die eer aan het vak geeft.

Ik heb meer vertrouwen in zijn heldere en bondige uitleg, dan in al die "honderdduizenden" "wetenschappers" die "onomstotelijk" "klimaatverandering" hebben "aangetoond".
14
5 dagen en 10 uur geleden door Smurf
0
-8
@13 Precies. Het gaat om het debat en niet de titel. Dus niet zeuren. Frans krijgt er gewoon een titel bij.
15
5 dagen en 9 uur geleden door Cynicali
3
-1
@14 dat zou mooi zijn, dat het om het debat gaat. De praktijk is echter dat je al snel wordt tegengeworpen dat je "tegen de wetenschap bent" als je tegen de heersende stroming ingaat. Of je wordt als fossiel of wappie neergezet en wordt je afgekapt. Het is zelfs al zo dat het ontkennen van het klimaat op het forum "nujij" al verboden is. Het forum Nujij hierover: "Het ontkennen van klimaatverandering valt ook onder het verspreiden van onwaarheden. Er is onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat de aarde opwarmt en dat de mens daar invloed op heeft".

[Link]

Milieu transitie goeroe Jan Rotmans gaat zelfs zover om te stellen dat " er 'aan de andere kant' geen serieuze gesprekspartners en wordt klimaatverandering op niet-wetenschappelijke gronden ter discussie gesteld".  [Link] Zo vrij is het debat dus niet.  Ik ben overigens niet tegen het ontkennen van het milieu. Het gaat mij meer om de vrijheid van het debat en het zuiver omgaan met wetenschap. Daar moet je als burger op kunnen vertrouwen. Titels zijn wel dus degelijk van belang juist omdat "de andere kant" daar nu mee schermt.
16
5 dagen en 6 uur geleden door Smurf
1
0
@15 Helaas zijn er altijd totalitaire figuren en organisaties. Van mij mag je gewoon klimaatverandering ontkennen hoor. Prima. 👍
17
5 dagen en 5 uur geleden door Grote Slurf
4
-2
Ik krijg altijd de kriebels als ik een foto van die man zie.
18
5 dagen en 5 uur geleden door Smurf
0
-4
Een prof. die zichzelf serieus neemt en het dan moet hebben van een complot blogje. 😂
19
2 dagen en 7 uur geleden door Skapoe
0
0
@15 spijkers op de koppen.

Waarom is het zo bezwaarlijk om de zwakke plekken in de theorie na te lopen?

Ik zou als wetenschapper die een "baanbrekende" studie had verricht juist om zéér kritische peer-review vragen, we zijn allemaal mensen en je maakt fouten.
20
2 dagen en 7 uur geleden door Crystal Revenge
0
0
In de SOVJET-tijd werden wetenschap en kunst ook ondergeschikt gemaakt aan het heil van het totale controlesysteem! Politiek is nog altijd -en vooral tegenwoordig-: crowdcontrol, met behulp van wetenschap, media, banken, medici enz.
21
2 dagen en 7 uur geleden door Crystal Revenge
0
0
@8 "... Wetenschap moet onafhankelijk, puur en zuiver zijn. ..... "

Daarom gaan wetenschap en politiek per definitie niet samen! Wèl probeert de politiek de wetenschap voor haar karretje (en verborgen wereldagenda) te spannen om de geloofwaardigheid van de politiek te boosten.

Daarom zien we in de VS dr Fauci voortdurend als politieke spin optreden en handelen en gaat hij medische discussies uit de weg.
22
2 dagen en 3 uur geleden door Smurf
0
0
@21 De wetenschap moet gewoon forn wat de grote bedrijven zeggen, die geen belasting betalen, maar er wel gebruik van maken.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS OPINIE

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.