NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
18 januari
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Formatie Zou Bijna Klaar Zijn


Bron: www.welingelichtekringen.nl

Formatie zou bijna klaar zijn De vier onderhandelende partijen hopen in de week voor het kerstreces, dat start op vrijdag 17 december, een coalitieakkoord te kunnen presenteren. Dat zeggen meerdere Haagse ingewijden tegen het FD.

Het nieuwe kabinet-Rutte IV zou dan begin januari op het bordes kunnen staan. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn nu vooral nog bezig met de venijnige financiële details, zoals de lastenverdeling tussen burger en bedrijfsleven. De kans dat de formatie alsnog mislukt is heel k


Lees verder op www.welingelichtekringen.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
16 Reacties  |  127 Clicks
0002
  Geplaatst door Crezee 1 maand en 2 weken geleden

REACTIES (16)

1
1 maand en 2 weken geleden door Birdeyes
4
-1
Persoonlijk heb ik er bijzónder weinig vertrouwen in dat een gerecycled Rutte kabinet, dit keer wél  in staat is om het vertrouwen van de burgers in de politiek (ook maar enigszins) te herstellen... 
2
1 maand en 2 weken geleden door Icnivad
3
-1
Welnee, de formatie is allang klaar, het is namelijk dezelftde regering als er was.

Het demisionair zijn wordt alleen zo lang mogelijk gerekt, zodat de regering niet (verder) kan vallen.
3
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
4
-1
@2

Een motie van afkeuring, waarop ontslag werd genomen (Kaag), belet je blijkbaar niet, om gewoon terug te keren in een nieuw kabinet. Waarschijnlijk op een andere post, maar toch.. Hetzelfde geldt trouwens voor Rutte, die een motie van wantrouwen èn afkeuring, aan z'n broek kreeg. In het bedrijfsleven waren zulke personen, er al lang uitgegooid. Maar hier doen ze net of er niets gebeurd is en gaan doodleuk wéér bij de Koning, een valse eed afleggen. 
4
1 maand en 2 weken geleden door Duurendaalsdochter
5
-2
Rutte 4 gaat waarschijnlijk vallen over een parlementaire enquête. Naar het Kinderopvangtoeslagenschandaal, de illegale zwarte lijsten van de Belastingdienst, de schade voor de Groningers van de aardgaswinning, de bestrijding van CoVid-19 of de verknoeide evacuatie van Afghanen uit Kabul.

Misschien gaat men timen om te vallen over 2 of 3 enquêtes tegelijk.

In elk geval zullen de coalitiepartijen weinig investeren in het komende kabinet.

"Inclusiviteit", "diversiteit" , de strijd tegen klimaatopwarming, 1 miljoen huizen bouwen en een nieuw pensioenstelsel zullen wel worden uitgeroepen tot de speerpunten van Rutte4. 

"Inclusiviteit" en "diversiteit" zullen mensen tot op het bot verdelen en dienst doen als splijtzwammen.

Een regering die niet eens goede GGD's en vaccinatiecampagnes in stelling kan brengen om CoVid-19 te bestrijden, zal vrijwel niets nuttigs tot stand brengen waar het gaat om klimaat, woningbouw en pensioenen.  Dat ligt aan de politici en hun partijen en dat ligt aan de ministeries waar de macht van het onvermogen hoogtij viert.

DvD
5
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
4
-1
@3

Daarom wordt de verantwoording over het afgelopen coronabeleid, óók steeds uitgesteld. Men wil de evaluatie pas na de crisis doen, aldus Rutte en De Jonge, op vele vragen van de Kamer en journalisten. Vreemd, want nu zou je juist een grondige evaluatie kunnen doen over de afgelopen jaren en dáár beleid op toepassen. Immers van je feiten kun je leren? 

Maar deze twee vinden dat niet zo'n halszaak, dat er zovelen onnodig overleden zijn, of in ziekenhuizen zijn beland. Echte excuses, hoef je van hen dus niet te verwachten wat slappe zogenaamde excuses voor de bühne zijn niet voldoende. 

Caroline Van der Plas, maakte gisteren terechte opmerkingen hierover en verzocht Rutte om zich eens rechtstreeks tot het volk te richten, om zijn fouten eerlijk toe te geven en véél zelfreflectie, maar vooral leiderschap te tonen.  Daar ontbreekt het bij Rutte en zeker ook De Jonge, volledig aan. Wil men het vertrouwen van de burgers terugwinnen, dan zal men eerst boetedoening moeten doen. 
6
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
1
-1
@5 ook bestemd voor @4
7
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
1
-1
A5 feiten = fouten 
8
1 maand en 2 weken geleden door Benbenieuwd
4
0
Ik weet dat een kabinet 4 jaar regeert. Gaat die 4 jaar in vanaf de verkiezingen of wanneer de formatie helemaal klaar is? Weet iemand dit? Want als dat laatste het geval is snap ik waarom ze er zo lang over doen.
9
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
5
-1
@8

Vanaf dat de nieuwe regering geïnstalleerd is en de bewindslieden door de Koning zijn beëdigd. 
10
1 maand en 2 weken geleden door Daisydaisy
8
0
@9 Dat wist ik ook niet. Nou, hebben ze er inderdaad mooi een jaartje aan vastgeplakt.
11
1 maand en 2 weken geleden door Benbenieuwd
5
0
@9 Dank u wel. Dus daarom blijven ze het rekken. Volgens mij is die hele formatie toneelspel geweest en zijn ze er al lang uit. 
12
1 maand en 2 weken geleden door Bram Brabant
4
0
Zal toch niet hé. De ellende komt ons tegemoet.

😡😡
13
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
4
-2
@11

Natuurlijk en de poppetjes zijn óók al lang ingevuld. Waarschijnlijk gaan ze, met een paar kleine wijzigingen, gewoon wéér, met de oude ploeg verder. De Jonge spreekt al in de toekomst: "volgend jaar ga ik dit en volgend jaar ga ik dat.." 

Blijf mij toch nog steeds verbazen wat Rutte eraan heeft gedaan om het vertrouwen, wéér terug te winnen bij Kaag, Hoekstra en Segers (motie van afkeuring). Dáár hoor je namelijk niets over. Óók het gekonkel met en over Omtzigt, is men blijkbaar vergeten. 

Het is zeer waarschijnlijk, dat dit nieuwe kabinet, zeker over de grote probleem-dossiers gaat vallen. Daar moeten we dan maar op wachten. Het is niet anders.. 😔
14
1 maand en 2 weken geleden door Benbenieuwd
3
0
@13 Ik denk dat het vertrouwen nooit weg is geweest. Het is gewoon toneelspel, anders krijgen ze te veel weerstand. Ze waren vanaf het begin al van plan door te gaan. Misschien waren ze dit al van plan voor de verkiezingen en misschien zelfs al voor ze opstapten en demissionair werden. 
15
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
4
-1
@14

Blijkbaar telt de motie van afkeuring voor Kaag ook niet zo zwaar. Toen Rutte deze motie in ontvangst mocht nemen, vond zij het raar, dat hij daar géén conclusies aan verbond. Zij moest in haar geval, wel conclusies trekken, anders zou ze met haar uitspraken over Rutte, niet geloofwaardig over komen. Maar ook zij schijnt niet te beseffen, dat je na zulke moties, niet meer gewoon binnen kan wandelen. Dus haar "aftreden", was gewoon niets anders, dan een hypocriete show voor de bühne... 
16
1 maand en 2 weken geleden door 21st Century Guy
3
0
Allemaal partijen waar ik nooit op heb gestemd , oja 1x VVD.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.