NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
17 januari
2022

maandag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Let Op: Oplichters Versturen Booster-Nepmails Namens De Ggd


Bron: radar.avrotros.nl

Let op: oplichters versturen booster-nepmails namens de GGD Ouderen in Nederland ontvangen de laatste paar dagen mails van oplichters, die proberen hun bankgegevens in handen te krijgen. In de mail staat dat ouderen verplicht zijn om een boosterprik te halen, en dat ze een afspraak kunnen maken door op een link in de mail te klikken en in te loggen bij hun bank.

Die banksite is nagemaakt. Het is niet bekend hoeveel mensen in de oplichtingspoging zijn getrapt


Lees verder op radar.avrotros.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
50 Reacties  |  316 Clicks
0003
  Geplaatst door Rowy 1 maand en 2 weken geleden

REACTIES (50)

1
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
5
-1
Wat een vies volk. Zelfs in crisistijd niet te beroerd om ouderen te besodemieteren. 
2
1 maand en 2 weken geleden door Rowy
3
-1
@1 # Kreeg voor vijf uur een anoniem telefoontje, neem ik nooit op, maar nu waren er 2 specialisten waar ik een telefonisch consult mee gepland had.

Op een brief stond "mogelijk na kantoortijd' dus ik neem op en JA hoor was weer zover, meteen weggedrukt, toch maar eens uitleg geven aan de heren doctoren, dat het vooral voor ouderen, zeer misleidend kan zijn!
3
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
2
-1
@2 Ik ben weleens op zondag door de specialist gebeld. Ik had een telefonisch consult op maandag afgesproken maar hij had weekenddienst en had daags er voor even tijd.

Slim om te bellen op een rustig moment.

Misschien dat er in jouw brief daarom ook stond "mogelijk na kantoortijd".

Het zou toch jammer zijn dat onze maatschappij rekening zou moeten houden met oplichters. 😔
4
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
4
0
@2     @3   

Ik begrijp het probleem niet zo. Ik ben stomtoevallig vanmiddag gebeld door een anoniem nummer, en toen bleek het de tandarts te zijn. Om te zeggen dat de afspraak aanstaande donderdag niet doorgaat omdat ze in quarantaine moet gaan zitten. Dat was ook de redenen dat het een  onbekend nummer was omdat ze van thuis belde, en dus niet vanuit de praktijk.

Maar goed, dan hoor je haar stem, en hoor je toch dat ze het inderdaad zelf is en dat het dan geen nep is. En hoe zou een oplichter moeten weten, dat ik dan en dan voor dat of dat die afspraak heb lopen?
5
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
2
-1
@4 Nee, dat kunnen ze niet weten. Maar mensen nemen blijkbaar toch liever de telefoon niet op als ze niet kunnen zien wie er belt. 
6
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@5 Vaak zijn het ook callcenters die anoniem bellen en dan kun je beter telefoon eerst een keer of 5 a 6 over laten gaan voor je opneemt. Die callcenters die hebben dan namelijk meestal de verbinding dan al verbroken. Die callcenters maken vaak gebruik van zogenaamde predictive dialers, die automatisch een lijst met telefoonnummers draaien. En dan na 3 of 4 keer overgaan verbreekt die de verbinding en gaat het volgende nummer bellen want tijd is geld voor ze. Dus na al een keer of 5 overgaan  weet je dat het meestal wel echt is. Zoals vanmiddag de tandarts die me vanuit haar woonhuis (is onbekend nummer) belde.
7
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
1
-2
@6 Ik word nog weleens gebeld door "Microsoft" omdat mijn computer gehackt zou zijn of zo. Dan zie ik op de display een ellenlang nummer en dan weet ik alweer genoeg. Die lui bellen uit Nigeria of zo en spreken Engels. De bedoeling is dat zij mij gaan helpen mijn "computerprobleem" op afstand op te lossen. (Ze zijn er uiteraard op uit om me geld afhandig te maken).Soms ga ik erin mee om ze het idee te geven dat ze beet hebben en zeg ik op het laatst pas dat ze de vinkent*ring kunnen krijgen. En soms neem ik op met "This is the Police. How can I help you?", haha.

Ook leuk: heel hard in de telefoon op een scheidsrechtersfluitje blazen. 😄😄
8
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
1
0
@7 Ja je hebt die oplichters in alle soorten en maten op alle gebied. Zo kreeg ik een paar weken terug een sms dat mijn RABO betaalpas was verlopen omdat deze nog niet beschikt over NFC. Met daarbij een link waarmee ik kon inloggen om dat te online verhelpen.

Het grote probleem  bij mij is enkel dat ik helemaal geen betaalpas heb bij de RABO bank. 😂
9
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
1
-1
@8 Ja, dat soort mailtjes komen mij ook bekend voor. Het vervelende is dat ze steeds echter lijken. Voorheen stierf het van de spelfouten maar nu zijn ze nagenoeg foutloos. 

Wat, als je wel klant bent bij de bewuste bank? Nu worden we vaak gewaarschuwd dat banken dit soort dingen nooit doen maar blijkbaar is het nog wel lucratief. 
10
1 maand en 2 weken geleden door Snorrie
2
-1
@9

Met 1 klik versturen ze 100.000 mails. Als er 2 of 3 instinken is het al goed.
11
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
2
-1
@10 Ja, er zijn blijkbaar nog steeds mensen die erin tuinen. Laat dat rottuig gaan werken voor hun geld. 😡
12
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
1
0
@9 Ik zit bij de ABNAMRO en ik kreeg een half jaar geleden gezeik dat ik me dan online moest identificeren met al mijn gegevens. Ik heb toen gelijk zelf de bank gebeld en gevraagd wat of dat betekende. Afijn dat bleek dus wel echt te zijn en dat had te maken met het feit dat ik twee keer als klant te boek  bij ze stond en dat klopte niet. Maar dat heb ik toen veranderd bij de bank zelf en niet via online. Dat kon bij mij trouwens toch al niet want mijn smartphone was inmiddels al te oud om nog die ABN app nog langer te ondersteunen.

En de reden dat ik twee keer als klant te boek stond kwam omdat ik ooit ook een rekening had bij de VSB bank. En dat is daarna de Fortis bank geworden en hoe dat afliep weten we inmiddels. Dat is toen ook ABN geworden en zodoende had ik er dus in feite ongevraagd een tweede ABN klantennummer bijgekregen.

En ik heb in het verleden ook al een paar keer een chantage mailtje gehad dat mijn computer was gehackt en dat ze via mijn webcam opnames hadden gemaakt terwijl ik de hand aan mezelf sloeg.  En als ik dan geen geld overmaakte dan zouden ze die beelden online zetten. Maar dat kan helemaal niet want ik heb niet eens een webcam. Ehhh. . . ik bedoelde natuurlijk dat ik een veels te nette man ben om  achter mijn computer te gaan zitten met een pak met keukenrollen. 😂😂😂
13
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
Mijn vader had zo n mail gehad.
14
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
1
0
@13 Ik heb ook nog een keer een mail gehad dat ik een bekeuring nog moest betalen. Heel vreemd want het rekeningnummer waar ik het geld op kon storten was een Ierse rekening met een Iers IBAN nummer.
15
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
0
-1
@12   @14   Allemaal bekende trucjes. Hier ook voorbij zien komen. 
16
1 maand en 2 weken geleden door Thwil
0
0
Voor die ouderen zouden ze een soort schil om de computer moeten bouwen die er voor zorgt  dat bijv phising mailtjes worden herkend. Misschien kunnen ze voor die nep telefoontjes ook iets bedenken opdat die ouderen daar geen last van ondervinden. 
17
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@14 😉
18
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@15 Ja ik denk dat inmiddels iedereen hier die mailtjes wel bekend voor zal komen.
19
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@16 Het enige wat je kunt doen is ouderen op het hart te drukken om vooral niet te reageren of ergens op te klikken. En om dan zelf de bank of zoals met WhatsApp diegene terug te bellen.
20
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
2
-1
@18 Dat denk ik ook. Maar ze verzinnen heus weer iets nieuws. 😔
21
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
1
-3
Dat soort mailtjes heeft te maken met het gevoerde beleid door de regering van alles maar digitaliseren. Dat maakt burgers en de samenleving kwetsbaar. Maar goed, de kiezer kiest hiervoor. Men stemt gewoon niet anders. Dus eigen schuld.
22
1 maand en 2 weken geleden door Bennie Van Gisteren
3
-1
@21 Het is 2021, Smurf. 😟
23
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
-1
@22 Het is 2021. Op dit moment wordt AI ingehuurd om problemen op te lossen. Men huurt dus geen mensen meer in maar computers. De kiezer heeft beslist dat dit goed is.
24
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
1
0
@20 Ja het blijft natuurlijk toch een soort van wapenwedloop. Tegen het zwaard werd het schild uitgevonden, en tegen de tank de panzerfaust, en tegen de bommenwerper de luchtafweer enz. enz. enz.
25
1 maand en 2 weken geleden door Querido
1
-1
@23

AI (kunstmatige intelligentie) bestaat niet. Nog lang niet. Het zijn hoogstens wat beslisbomen en algoritmes, meer niet.
26
1 maand en 2 weken geleden door Truffelaar
1
0
AI is een verzamelnaam geworden voor applicaties die complexe taken uitvoeren waarvoor voorheen menselijke input was vereist, zoals bij de online communicatie met klanten of een potje schaken. De term wordt vaak door elkaar gebruikt met onderliggende gerelateerde termen, zoals machine learning en deep learning. Er zijn echter verschillen. Machine learning is bijvoorbeeld gericht op het bouwen van systemen die kunnen leren of hun prestaties kunnen verbeteren op basis van de data waarmee de systemen worden gevoed. Hierbij is het van belang om op te merken dat machine learning altijd onder AI valt, maar AI niet altijd onder machine learning.

[Link]
27
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@25 Ik had een topic gezien op HackerNews. Ik denk dat jij HN ook leuk vindt.
28
1 maand en 2 weken geleden door Reagurius
1
-1
@25 Wat is jouw definitie van intelligentie, waar trek jij de grens.
29
1 maand en 2 weken geleden door Querido
1
-1
@28

Ik neem de mens als maatstaf. En er is nog geen machine (in welke vorm dan ook) die daar ook maar een schijntje in de buurt is gekomen.
30
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@28 HackerNews is ook wat voor jou Reagurius. Reflectanten is zijn wel elitair arrogant. Maar tussen de topics zelf zit meestal wel wat leuks. Een soort grabbelton. 😉
31
1 maand en 2 weken geleden door Reagurius
1
0
@29 Nou dan leg je de lat gelijk wel erg hoog.
32
1 maand en 2 weken geleden door Querido
1
-1
@31

Ik leg de lat niet hoog, dat ligt aan de pretenties van sommige AI - profs. Ik heb de juichende verhalen al 40 jaar aangehoord. Maar het huidige resultaat is uiterst bedroevend. Geeft niet - zal hopelijk steeds beter worden. Maar voorlopig stelt het niets voor.
33
1 maand en 2 weken geleden door De Fries
1
-2
Ik vind echt welbespraakte mensen vaak intelligent maar mensen die pretenderen welbespraakt te zijn door met allerlei compleet onnodige termen te strooien komen op mij nogal dom en fake over
34
1 maand en 2 weken geleden door Reagurius
1
0
@30 Ik durf geen vage mailtjes aan te klikken anders krijg ik misschien ransomware of andere malware op m'n pc.
35
1 maand en 2 weken geleden door De Fries
1
-2
@32

Ik moet6 altijd erg lachen als iemand weer beweert dat de zelf rijdende auto er echt aankomt 

Dat gelul hoor je ook al 30 jaar 😄
36
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@33 Mijn oma en ook mijn moeder waren een grote fan van professor Diepenhorst. Die stond bekend om zijn welbespraaktheid, en om op luchtige wijze een onderwerp te bespreken
37
1 maand en 2 weken geleden door De Fries
0
-1
@36

Mijn vader was een groot liefhebber van Godfried Bomans die man kon dat ook 
38
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@37 Van Godfried Bomans was vooral mijn moeder ook een fan en ook wel van Simons Carmiggelt. Maar niet als die laatste  dan voor de televisie voorlas uit eigen werk, want daar kwam die Simon Carmiggelt dan toch niet zo goed uit de verf vond ze.
39
1 maand en 2 weken geleden door Querido
0
-1
@37

Godfried Bomans over Marlene Dietrich : "Ach, had mijn vrouw maar één zo'n been" 😉
40
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@39 Ken jij de boeken van Karl May over Winnetou en Old Shatterhand?
41
1 maand en 2 weken geleden door De Fries
0
-2
@40

Freek de Jonge zei "de indianen zijn nodig aan Winnetou " 😄
42
1 maand en 2 weken geleden door Querido
0
-1
@40

Ja, die boeken heb ik verslonden. Tot de dood van Winnetou - toen werd ik wel heel droevig. Daarna ben ik overgestapt op de andere reeks van Karl May -> de avonturen in de Balkan en het Midden Oosten. Om de week kreeg ik een boek van m'n opa. Moet ik nog steeds aan terugdenken. Hij was zo trots op z'n AOW en dat ie dat soort uitgaven kon doen.
43
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@41 Ik vroeg het eigenlijk omdat Godfried Bomans ook een artikel geschreven had, over wat hij nu eigenlijk van die verhalen van Karl May vond. Maar dat is eigenlijk enkel leuk als je die boeken kent, en weet waar het over gaat.
44
1 maand en 2 weken geleden door De Fries
0
-1
@42

Ik herinner me nog dat ik als jochie compleet geschokt was dat Karl May een Duitser was 😄
45
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@42 Ik heb ze ook allemaal wel zo een beetje gelezen. Maar enkel over Winnetou en Old Shatterhand. Dus niet die andere reisavonturen.
46
1 maand en 2 weken geleden door Rebo
0
0
@44 Ja zo zullen er ook wel veel mensen geschokt zijn geweest, toen ze erachter kwamen dat hun grote held Derrick zijn carrière begon in de oorlog bij de SS als lid van de SS-Flak-Ersatzabteilung.
47
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@46 Daar stond ik ook van te kijken toen ik dat te weten kwam.
48
1 maand en 2 weken geleden door Sarcoff
0
-3
De ouderen die zich laten vaccineren zijn om te beginnen al niet erg snugger
49
1 maand en 2 weken geleden door Snorrie
2
-2
@48

Maar wel snugger genoeg om aal die anti-vax oplichters te negeren.
50
1 maand en 2 weken geleden door Captain Jean Luc Picard
0
0
Met dit huidige tempo duurt het toch nog zo'n vijf jaar voor ze beginnen aan de boostershots , dus ik zo zo'n mail ook erg ongeloofwaardig vinden. 

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.