NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
18 januari
2022

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Kiezers Met Niet-Westerse Achtergrond Voelen Zich Slecht Vertegenwoordigd In Kamer


Bron: nos.nl

Kiezers met niet-westerse achtergrond voelen zich slecht vertegenwoordigd in Kamer Nederlandse kiezers met een niet-westerse achtergrond voelen zich niet goed vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit het Nationaal Kiezersonderzoek, waarin voor het eerst extra aandacht is besteed aan deze groep. Zij vormen ruim tien procent van het electoraat, maar zijn niet eerder zo uitgebreid onder de loep genomen.

Lees verder op nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
37 Reacties  |  242 Clicks
0003
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 maand en 3 weken geleden

REACTIES (37)

1
1 maand en 3 weken geleden door Seconda
14
-3
Houd toch op, er zijn sowieso al 2 partijen speciaal voor hen.

En ze kunnen bij PvdA terecht.

3 partijen in een land waar ze veruit de minderheid zijn ..... Opzouten te zeuren.
2
1 maand en 3 weken geleden door Reagurius
14
-2
Ga dan maar gauw terug naar het land van je voorouders.
3
1 maand en 3 weken geleden door Bonzai
11
-2
Dat willen we graag zo houden.
4
1 maand en 3 weken geleden door Skapoe
10
-2
Niet westerse kamerleden hebben geen goede trackrecord.

Slecht gedrag, en de hele tijd de racisme kaart trekken, dan word je niet serieus genomen, en is weer 4x150k + onkosten/schade voor de kiezer.

Juist als je met weinig bent moet je gedrag voorbeeldig zijn, overigens zonder onderdanig te worden.

Zal wel te moeilijk zijm=n.
5
1 maand en 3 weken geleden door Grote Slurf
7
-2
Genoeg hoofddoekjes bij D66. Zelfs Kaag doet dat ding soms op.
6
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
8
-1
Die kiezers met een niet Westerse achtergrond hebben toch al hun eigen partijen ?
7
1 maand en 3 weken geleden door Querido
7
-1
@6

Precies, die zijn er. En als ze dat te weinig vinden dan moeten ze aan de slag.

Of vinden ze dat - wij - dat voor hen moeten regelen?
8
1 maand en 3 weken geleden door Marrie
7
-1
@6

Tja, misschien zijn ze niet tevreden over hun eigen politieke partijen.
9
1 maand en 3 weken geleden door Robbedoes
8
-1
Ik tel 16+ kamerleden met niet-westerse achtergrond. Aangezien er 150 kamerleden zijn, is 16 meer dan 10% oftewel ze zijn gewoon representatief vertegenwoordigd.
10
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
5
-1
Dan maar terug naar hun "oh zo geliefde moederlanden". . .  daar is het zó voortreffelijk.   Daar worden ze vast goed vertegenwoordigd door hun eigen cultuur-genoten.   😎

Waarom willen ze eigenlijk een uitzonderingspositie?  Waarom moeten zij vertegenwoordigd worden?  Ze willen toch Nederlander zijn!   

Brabanders, Zeeuwen, Gelderlanders etc. worden toch ook niet specifiek vertegenwoordigd binnen de Kamer.  
11
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
3
0
"Waar Nederlanders met een migratieachtergrond voorheen vooral op de PvdA stemden, verandert dat door de opkomst van partijen die zich nadrukkelijk inzetten voor deze groep. Zo scoort Denk goed onder Marokkaanse en Turkse Nederlanders, Bij1 onder Surinaamse en Afrikaanse Nederlanders en stemmen Aziatische Nederlanders vaker op rechtse partijen."

Ik heb niet gemerkt dat rechtse partijen zich nadrukkelijk inzetten voor Aziatische Nederlanders.
12
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
4
-1
@11   Waarom zouden "rechtse" en overigens ook alle andere politieke partijen zich nadrukkelijk in moeten zetten voor Aziatische Nederlanders?   Kijk.... Je komt naar Nederland, je wilt wonen in Nederland, je wilt werken in Nederland, je wilt gebruik maken van ons Nederlandse sociaal stelsel, je wilt deel uitmaken van de Nederlandse bevolking. . . .  Dus waarom een uitzonderingspositie?

Zo plaatsen ze zichzelf in een groep die gediscrimineerd willen worden.   
13
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
1
-1
@12 Ik zeg niet dat het moet , die bewering die in het artikel gedaan wordt klopt niet, dat is mijn punt.
14
1 maand en 3 weken geleden door Belazerd
4
0
Er zijn in totaal 16 politieke parijen in de 2e Kamer. Waarvan 2 die zich voornamelijk richten tot mensen met een niet-westerse achtergrond. Dat is dus 12,5%.

Dat ze niet genoeg stemmen trekken, komt wellicht omdat juist bij die partijen volksvertegenwoordigers voornamelijk opereren op basis van het zaaien van verdeeldheid. Iets waar kiezers met gezond verstand helemaal geen behoefte aan hebben. Of je nu wel of geen westerse achtergrond hebt.

Bij overige partijen hebben in totaal een evenredig aantal kamerleden met een niet-westerse achtergrond. Als de niet-westerse kiezer ontevreden is over de juiste volksvertegenwoordigers, kunnen ze natuurlijk altijd hun voorkeurstem uitbrengen. De vraag is of juist deze ontevreden kiezers dat überhaupt doen. Laat staan de categorie niet-westerse migrant die democratie sowieso afwijzen.
15
1 maand en 3 weken geleden door Thwil
4
-1
Er zijn genoeg partijen waarop ze kunnen stemmen. Zat keuze en verscheidenheid dus. En dat is veel en veel meer dan in de landen waar ze vandaan komen. Maar misschien willen ze die verscheidenheid niet. Wellicht willen ze meer wat bij hun monocultuur past. 
16
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
1
0
@14 Dat hele concept van westers / niet westers vind ik sowieso al wat dubieus , bijna geheel Europa ligt op het oostelijk halfrond, er wordt gesproken over joods - christelijke wortels, laten jodendom en christendom nou afkomstig zijn uit het oosten. Mensen hier geboren en getogen met niet Europese wortels in sommige gevallen ook hun ( groot ) ouders zijn heel erg verbonden met het zogeheten westen , in het moderne westen is de niet witte huidskleur heel normaal ( ja ik weet het voor sommigen niet ) en hoeft men ook niet christelijk of joods te zijn maar kan men ook islamitisch, hindoeïstisch,boeddhistisch, taoistisch, sikhistisch, bahai en nog veel meer zijn.
17
1 maand en 3 weken geleden door Smurf
2
-5
Sylvana werkt coor Soros. DENK werkt Erdolf. En GroenLinks voor de Cabal. Mijns inziens hebben ze dus gelijk. Ze zouden een Forum voor Buitenlanders kunnen oprichten om het kartel te verslaan. 😏
18
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
6
-1
Raar eigenlijk zijn meestal uit hun eigen land vertrokken omdat het daar een zooitje was door hun politieke clubs

en nu willen ze hier het liefst hetzelfde !!
19
1 maand en 3 weken geleden door Zie Hier
6
0
Het is trouwen raar dat ze zelf met hun eigen identiteit lopen te zwaaien en dat ze die in de politiek vertegenwoordigd willen zien!

Waarom willen ze dan niet hetzelfde bij het criminele gedrag van lieden, dan mag/moet dat bij voorkeur niet genoemd worden!
20
1 maand en 3 weken geleden door Knakworst
6
-1
Retour afzender met dit soort figuren
21
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
3
-1
In de NOS, bij Op1 en Jinek zie ik anders best veel Turken langskomen die iets in de politiek doen. Nog los van de bekende namen als Klaver, Aboutaleb, Marcouch, Azarkhan en talloze anderen. Hun aantal lijkt mij een deugdelijke vertegenwoordiging in de politiek van die 10% allochtonen. Moet ik uit hun onvrede dan toch opmaken dat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen politici?

Dat er geen Surinamers in de politiek meer zitten komt omdat hun belangen die van de gewone andere Nederlanders zijn. En die worden wel behartigd in de politiek. 
22
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
5
0
Veel Surinamers, met name jongeren denken dat BIJ1 iets voor ze gaat doen. Wat dat is blijft onduidelijk. Wat in ieder geval kan is dat bedrijven, na het optreden van Simons het aannemen van Surinaams stagiaires in heroverweging nemen. Verder zie ik bij bedrijven veel mannen van Surinaamse afkomst werken. Gelet op hun vaak dure auto's hebbben ze allemaal een topfunktie.
23
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
4
0
Ter ondersteuning van mijn tweede zin in @22   deze toevoeging ==  "Of de komst van partijen als Denk en Bij1 het gevoel van slechte vertegenwoordiging wegneemt of juist versterkt, moet nu zij beiden in het parlement zitten gaan blijken." == 

Bron de NOS: [Link]

Ik denk dat veel bedrijven na de negatieve ervaringen met moslimpersoneel ook Surinamers het slachtoffer worden van het optreden van Simons en Gideon Everduim. Zij willen dat blanken opschuiven, hun baan aan hen geven en hun huis ook.
24
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
7
0
Zolang BIJ1 loopt te zeuren over de aard van de Dodenherdenking zullen ze wel Surinamers aantrekken maar geen bedrijf die een strijdvaardige Surinamer aanneemt.
25
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
5
0
Ze willen alleen maar hun kleur in de Tweede Kamer zien, hetgeen hun wantrouwen naar blanken en de overwegend blanke overheid bevestigd. Het punt is dat bijvoorbeeld Surinamers niet duidelijk maken welke belangen zijn  nog hebben die niet goed behartigd zouden worden. Als dat zo was hadden ze niet eens stemrecht.
26
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
6
0
@19 ijzersterk, een Surinaams drilrepper mag niet Surinaams worden genoemd, terwijl John Leerdam niets anders deed dan zijn kleur promoten. 

* Het is trouwen raar dat ze zelf met hun eigen identiteit lopen te zwaaien en dat ze die in de politiek vertegenwoordigd willen zien!

Waarom willen ze dan niet hetzelfde bij het criminele gedrag van lieden, dan mag/moet dat bij voorkeur niet genoemd worden! *
27
1 maand en 3 weken geleden door Slavink
2
0
Aaaaahhhhhh ... Slavink, kappen, te prominent aanwezig ... kssst ... 😎
28
1 maand en 3 weken geleden door 21st Century Guy
0
0
@27 Of de anderen zijn te bescheiden , moedig ze aan om ook in volle glorie zichzelf te laten zien.      😁
29
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
4
-2
Het is vandaag Black Fr7day", dus ze moeten zich weer laten horen... 😉
30
1 maand en 3 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
2
-3
Ze hebben wel gelijk. Bij de professionele voetbalclubs en de tv-reclames zijn de zwarte mensen uitstekend vertegenwoordigd, maar bij de politieke partijen zijn het toch voornamelijk arrogante blanke mensen die de scepter zwaaien. Het wordt tijd dat politieke partijen die migratie omarmen (zoals D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie) veel meer zwarte Kamerleden in hun midden verwelkomen. Het liefste Afrikanen die in 2015 naar Nederland zijn gekomen, en inmiddels de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen 😀
31
1 maand en 3 weken geleden door Dieke
3
-2
@30

Als dan het constante gejammer in de Kamer, over discriminatie uitblijft, dan heb ik daar wel vrede mee. 😉
32
1 maand en 3 weken geleden door Ness
3
-1
Ik voel me ook niet vertegenwoordigd in de heilige slaapkamer van het rijk, waar WEFbotten regeren. Al een tijdje niet. Als westerse autochtoon, welteverstaan.
33
1 maand en 3 weken geleden door Nicks R Van
1
0
Kiezers met een niet-westerse achtergrond zijn in aantal sterk in de minderheid. Dan zal hun vertegenwoordiging dezelfde verhouding weerspiegelen en dus kunnen ze niet oververtegenwoordigd zijn. Ik begrijp daarom niet wat ze zitten te zeuren.
34
1 maand en 3 weken geleden door Loydmorris
1
-1
@30   Er zijn echt wel meer beroepen waar allochtonen het keigoed doen. . .   Ik heb toch eerder het idee dat zij er niks voor voelen om in de politiek te gaan.

Kijk. . .  er komt daar meer bij kijken dan enkel wat slap ouwehoeren over discriminatie en ongelijkheid.  Zij zullen, net als iedere andere politicus zich in moeten lezen, voorbereiden en verdiepen in alle (!!!)  problemen en zaken die spelen binnen ONZE maatschappij.   Ik schrijf bewust "ONZE"!!   Want als zij ook in de politiek gaan, zullen zij aan alles mee moeten doen.

Vandaar dat er weinig animo bij allochtonen is. . . 
35
1 maand en 3 weken geleden door Knakworst
0
-1
@34 Criminaliteit is geen beroep
36
1 maand en 2 weken geleden door Patriot
0
-1
Als je in de tweede kamer wil moet je minimaal op twee mobieltjes tegelijk kunnen chatten.

Dat kan kennelijk niet elke allochtoon.
37
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@34 Aziaten zijn vooral harde werkers. Ik weet niet of ze ook nog eens tijd hebben voor politiek. Verder zijn het redelijk gevoelloze mensen. Mja... er mogen best 1 of 2 Aziaten in de 2de kamer. Geen idee welke politieke partij daar voor openstaat. Of ze moeten zelf wat beginnen.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.