NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
02 december
2021

donderdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

Kabinet Vervroegt Persconferentie Naar Vrijdag


Bron: nos.nl

Kabinet vervroegt persconferentie naar vrijdag Het demissionaire kabinet houdt aanstaande vrijdag weer een persconferentie over de coronasituatie en eventuele nieuwe maatregelen. Dat is een week eerder dan gepland. Minister De Jonge zei na een overleg met de meest betrokken ministers dat het beeld van de pandemie aanhoudend somber en zorgelijk is.

Lees verder op nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
22 Reacties  |  157 Clicks
0003
Geplaatst door NuJouwNieuws.nl 1 week en 20 uur geleden

REACTIES (22)

1
1 week en 19 uur geleden door Qubix
7
-6
Ja mensen maak je borst maar nat we gaan weer in een lock down eigen schuld dikke bult alleen de gevaccineerde krijgen meer vrijheid en terecht. met een QR code.
2
1 week en 19 uur geleden door Benbenieuwd
5
-7
@1 Dat is helemaal niet terecht. Bij de meeste gevaccineerden is het vaccin zo goed als uitgewerkt. 
3
1 week en 19 uur geleden door De Fries
8
-6
@2  

Gelul 

Als er niet zo veel waren gevaccineerd dan hadden we allang de noodtoestand moeten uitroepen
4
1 week en 19 uur geleden door Robbedoes
7
-5
@2 Waarom lieg jij?
5
1 week en 18 uur geleden door 21st Century Guy
5
0
@1 Ik ben zelf dubbel gevaccineerd, maar wel beducht voor mensen die een vaccin gebben gekregen wat minder effectief is of wat al lang geleden is toegediend  of die terwijl ze ziek of niet lekker zijn toch op pad gaan bijvoorbeeld.
6
1 week en 9 uur geleden door Birdeyes
4
-3
Het 1G-systeem is volgens (o.a.) Diederik Gommers de veiligste optie. Maar De Jonge is er geen voorstander van, omdat er dan dagelijks héél veel getest zou moeten worden. Bron: [Link

En als De Jonge er tegen is, zal het dus wel niet gebeuren, ondanks het gegeven dat de 1G optie (eindelijk)  de 'game changer' zou kunnen worden... waar iedereen op zit te wachten! 

Immers, gevaccineerde mensen kunnen niet alleen zelf besmet worden en anderen besmetten, maar zij kunnen ook besmet zijn zónder daar zelf erg in te hebben (asymptotisch). Daardoor kunnen zij dágen (of langer) met een besmetting rondlopen en ondertussen ongewild links en rechts anderen besmetten.  

Als het 1G-systeem wél zou worden ingevoerd -al was het maar voor 'n paar weken- wordt in ieder geval zichtbaar, hoe groot het aantal gevaccineerde mensen is dat ongemerkt een coronabesmetting onder de leden heeft! 
7
1 week en 9 uur geleden door Buddleja
5
-6
@6 Dat testen was allemaal nog prima om te dansen met Jansen en voor  testen voor toegang, motiveren en stimuleren onder valse voorwendselen. Nu blijkt dat een groep niet over te halen is dus rest alleen uitsluiting om die mensen te dwingen tot de prik. Daar ga je geen geld aan uitgeven, je verkoopt het gewoon aan de meelopers als zijnde: te duur, en het woord: de "belastingbetaler" wil ook nog weleens helpen. Werkte tijdens de bankencrisis voor de uitkeringstrekkers en nu voor de ongevaccineerden. De zondebok wordt altijd wel gevonden. 
8
1 week en 5 uur geleden door Benbenieuwd
2
-3
@3 Waarom dan een booster prik? 
9
1 week en 5 uur geleden door Benbenieuwd
3
-4
@6 Het zal wel niet de bedoeling zijn dat we er achter komen hoeveel gevaccineerden corona hebben. Want dan gaat niemand meer een prik halen.
10
1 week en 4 uur geleden door Seconda
5
-4
Gisteren op het werk tijdens het journaal waarin bekend werd gemaakt dat er een boosterprik voor 40 jaar en ouder komt meerdere:  "Godverd*mme!"'s over de afdeling.

Ik kan u verzekeren dat er veel geprikten zijn die zich nu echt genaaid voelen.
11
1 week en 58 minuten geleden door Birdeyes
1
-1
@9 Tja, als G1 wordt uitgerold en zou uitwijzen uit welke richting de besmettingen precies komen, kan het gehele coronabeleid wel eens één grote wassen neus blijken te zijn.

En dat zou wel eens helemaal niet goed kunnen uitpakken, voor de vaccinatiedrang/dwang die De Jonge nu nog ongehinderd kan inzetten...
12
1 week en 52 minuten geleden door Birdeyes
1
-1
@7 Inderdaad, roepen dat iets "te duur is" en daarbij ook nog het woord: de "belastingbetaler", laten vallen, kan de publieke opinie enórm beïnvloeden. Oók om de  in feite de meest logische maatregelen (in dit geval 1G) op een zijspoor te kunnen zetten...
13
1 week en 36 minuten geleden door Robbedoes
2
-3
@6 "Immers, gevaccineerde mensen kunnen niet alleen zelf besmet worden en anderen besmetten, maar zij kunnen ook besmet zijn zónder daar zelf erg in te hebben (asymptotisch). Daardoor kunnen zij dágen (of langer) met een besmetting rondlopen en ondertussen ongewild links en rechts anderen besmetten.  "

Net zoals niet gevaccineerde besmet kunnen zijn zonder daar zelf er in te hebben...

Het voordeel wat gevaccineerde hebben, is dat het allemaal kan maar dat de kans veel kleiner is en in geval dat, de tijdsduur veel korter is en de ernst veel minder.
14
1 week en 34 minuten geleden door Robbedoes
2
-2
@10 En ik kan u verzekeren dat er veel gevaccineerde zijn die er de noodzaak van inzien en zonder problemen een booster gaan halen.
15
1 week en 29 minuten geleden door Robbedoes
3
-3
@11 Oh, je hebt gemist dat de grootste toename is onder <12 jaar en de ouders hiervan (30-40), met een lagere vaccinatiegraad dan gemiddeld.
16
1 week en 9 minuten geleden door Birdeyes
3
-2
@13 "Net zoals niet gevaccineerde besmet kunnen zijn zonder daar zelf er in te heb". 

Klopt, en ontkent ook niemand. Sterker nog, dáár is juist volop aandacht voor. De ongevaccineerden worden immers zoveel mogelijk geweerd en/of getest, wanneer ze ergens naartoe willen. Gevaccineerde mensen die ongemerkt besmet kunnen zijn (en dus ook anderen kunnen besmetten), kunnen vrijwel overal binnenkomen zonder dat ook maar iemand weet of zij geen coronabesmetting onder de leden hebben. 
17
1 week en 7 minuten geleden door Robbedoes
2
-3
@16 Even in herhaling vallen:

"Het voordeel wat gevaccineerde hebben, is dat het allemaal kan maar dat de kans veel kleiner is en in geval dat, de tijdsduur veel korter is en de ernst veel minder."
18
6 dagen en 22 uur geleden door Seconda
1
-1
Ach, ongevaccineerden hebben 99,8% kans uit het ziekenhuis te blijven en 100% kans op geen bijwerkingen van de vaccinatie, dat is ook wat waard.
19
6 dagen en 22 uur geleden door 21st Century Guy
1
0
@18 Als je het per leeftjdscategorie bekijkt verschillen de percentages daar moet je ook naar kijken.
20
6 dagen en 21 uur geleden door Robbedoes
1
-2
@18 Da's mooi, 99,8% kans uit het ziekenhuis te blijven en 100% kans op geen bijwerkingen van het vaccin. Da's heel veel waard.

Daar mag gerust een veel hogere kans om in het ziekenhuis terecht te komen, een veel hogere kans om de pijp aan Maarten te geven en een veel hogere kans op langdurige bijwerkingen van Corona tegenover staan. Het zijn in ieder geval geen bijwerkingen van vaccinatie....
21
6 dagen en 21 uur geleden door Captain Jean Luc Picard
1
0
Ik ben godsamme blij niet die Chirurg te zijn die over leven en dood moet beslissen op het IC , de 80 jarige gevaccineerde of de 30 jarige ongevaccineerde ..
22
6 dagen en 21 uur geleden door Seconda
1
0
@20 : Dat ZIJN de kansen van Corona.

Het accepteren van mogelijk ernstige bijwerkingen voor een zeer kortdurende immuniteit zijn in mijn boek veel erger.

De cijfers van gisteren:

Coronacijfers 2021-11-24:

 70.185 mensen testen gezond en 23.709 mensen hebben een positieve PCR test gekregen, wat het hoogste aantal tot nu toe is. Hierbij zijn 50 mensen overleden,

11 IC opnames (totaan het huidge tijdstip vandaag) en 86 mensen zijn met griepklachten in het ziekenhuis opgenomen.

Daarmee is de totale ziekenhuisbezetting nu 1.303 mensen die in het ziekenhuis liggen en de IC bezetting is 515 mensen met Covid.

Als we uitgaan van de normale IC capaciteit van 1150 bedden (dat nu weer is teruggeschaald), worden er op dit moment 45% gebruikt door mensen die een positieve PCR test hebben gehad of corona symptomen vertonen.

De totalen zijn nu: 20.024.630 pcr testen uitgevoerd, 2.511.973 mensen positief, 35.024 naar het ziekenhuis, 14.879 IC opnames,19.103 mensen overleden en 2.492.870 mensen zijn genezen.

Dit maakt het genezingspercentage 99.240%.  (zelfs nog wat hoger dus dan 99,8%) 

Brondata RIVM en NICE: [Link]

 

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.