NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
24 januari
2022

maandag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Meeste Mensen Willen Snel Extra Coronamaatregelen, Maar Zijn Het Oneens Over Welke Precies


Bron: eenvandaag.avrotros.nl

Meeste mensen willen snel extra coronamaatregelen, maar zijn het oneens over welke precies De vorige persconferentie is pas anderhalve week geleden, maar het demissionaire kabinet heeft het al over extra maatregelen. Terecht, vinden de meeste mensen; bijna twee derde is voorstander van strengere maatregelen nu de ziekenhuisopnames toenemen.

Lees verder op eenvandaag.avrotros.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
34 Reacties  |  269 Clicks
0005
  Geplaatst door Crezee 2 maanden en 17 uur geleden

REACTIES (34)

1
2 maanden en 17 uur geleden door Kamaugurka
6
-7
Mensen willen gewoon naar de kroeg en verder niks.

De beleidsbepalers willen maatregelen om hun eigen fouten te verbloemen. Ik noem opschalen van de zorg.
2
2 maanden en 17 uur geleden door Dwarsbalk
3
-5
In het voorjaar wilden de mensen de Corona maatregelen zo snel mogelijk van tafel, dus ik geloof ook niks van dit 'onderzoek'.
3
2 maanden en 16 uur geleden door Captain Jean Luc Picard
6
-2
Gewoon lekker drie maanden weer in de lockdown in , ook prima. 
4
2 maanden en 16 uur geleden door Buddleja
6
-6
Ik vind dat Een Vandaag het toch een beetje uitlegt als zou het allemaal wel goed komen, maar wat je ziet uit dat onderzoek is een nagenoeg complete tweedeling van mensen die voor en tegen zijn. En het gaat dan om een lockdown en 2G. Dat lijkt me al ernstig want dat zijn de maatregelen die voorliggen. Daarnaast stijgen de zorgen over het coronavirus (lees: volle ziekenhuizen) naar 71% terwijl het vertrouwen in de aanpak heel snel dalende is, nu nog maar 28%. Ik denk dat je rustig kunt concluderen dat linksom of rechtsom de problemen onoverkomelijk zijn inmiddels. Wat je er wel met een grote mate van zekerheid uit kunt halen is dat de huidige beleidsmakers op moeten stappen. 
5
2 maanden en 10 uur geleden door Smurf
5
-1
Ik heb het liefst corona maatregelen waar anderen last van hebben, maar ik niet. 😉
6
2 maanden en 10 uur geleden door Smurf
4
-4
@4 De prikken zijn uitgewerkt. Iedereen is weer ongevaccineerd.
7
2 maanden en 8 uur geleden door Seconda
3
-5
Eerder het idee dat steeds meer mensen twijfels krijgen over de onzinnigheid van de regels; zoals staand een mondkapje maar in dezelfde ruimte,  zittend niet.
8
2 maanden en 8 uur geleden door Smurf
2
0
@7 Nou, ik denk dat covid-19 wel gevaarlijk is. Mja... democratisch gezien, moeten de mensen luisteren naar de regering. Ook al is jouw partij in aan de macht. Alleen lijkt niet iedereen dat te accepteren.
9
2 maanden en 7 uur geleden door Seconda
4
-4
@8 : Dat zeg ik toch niet, dat covid niet gevaarlijk is?! Het is veel gevaarlijker dat het zorgsysteem maar niet op orde gebracht word. 2 jaar(!) later en nog steeds dezelfde problemen.

Het zijn de onzinnige maatregelen waar ik tegen ageer en die ervoor zorgen dat steeds meer mensen het beu zijn. 

Als je je ook maar een beetje verdiept in hoe aerosolen werken dan kunnen die mondkapjes subiet de deur uit; het is een schijnoplossing die eerder met gehoorzaamheid en stichtelijkheid heeft te maken dan het tegengaan van dit virus.

Hetzelfde met het compleet lek QR systeem, wat een wáánzin!

Het enige dat het bereikt is dat mensen die compleet angstig gemaakt zijn parmantig rondlopen en zich oh, zo stichtelijk voelen als hun beeldscherm op het groene vinkje springt.

Aan de bar besmetten ze vervolgens een ander.

tussen 6 en 8 met z'n allen zo veel mogelijk samen in dezelfde ruimte van het restaurant gaan eten, elkaars adem inademend, maar pas op hoor, om 8 uur er weer uit want het virus kijkt klok en word dan gevaarlijk.

De waan die over ons uitgestort is ontmoet haar grenzen en gelukkig beginnen er steeds meer mensen na te denken.

Een regering die pas na 2 jaar het belang van ventilatie, met moeite en na veel aandringen, haar bek uit krijgt.

Weet je wat het is; de mensen word voorgehouden dat ze midden in een pandemie wel hun normale leventje van uit eten gaan, met z'n allen de winkels in etc. kan volhouden als ze zich maar aan de maatregelen houden. 

Wat dat betreft ben ik, met al mijn twijfels beter bezig, ik kom niet meer in winkels, ik kom niet meer in horeca.

Stoffen doekjes waar rook dwars door heen gaat (rook is tot 100x groter per deeltje als een virus, zelfs de CDC waarschuwt dat mondkapjes niet helpen tegen de rook bij bosbranden) dwingen op te zetten om een virus tegen te houden, koekoek.

(n.b. mondkapjes zijn nuttig als je een 1 op 1 gesrek hebt waar je dicht bij elkaar staat, zodat je geen druppels in elkaars gezicht spuwt.) 

En sorry smurf maar als je het zelf nadenken wegwuift en verplaatst voor totale gehoorzaamheid aan de 'democratische' regering dan snap je het i.m.o. niet.
10
2 maanden en 6 uur geleden door Qubix
5
0
Ik ben ook voor strenger corona maatregelen zoals een lock down of weer de avondklok want de mensen hebben dat waarschijnlijk toch nodig meer vrijheid kunnen ze niet aan ze houden zich gewoon niet aan de maatregelen , ik persoonlijk heb daar totaal geen moeite mee.
11
2 maanden en 5 uur geleden door Snorrie
4
-4
Zag gister de leeftijdsgrafiek met de daarbij behorende besmettingen.

Blijken weer de ongevaccineerden die de hoofdmoot vormen.

Kinderen op de basisschool met hun ouders.
12
2 maanden en 5 uur geleden door Robbedoes
2
-4
@1 "De beleidsbepalers willen maatregelen om hun eigen fouten te verbloemen. Ik noem opschalen van de zorg."

Ik zal ook eens wat noemen: Duitsland.
13
2 maanden en 5 uur geleden door Thwil
3
-3
Het rare is dat ook in Portugal het aantal besmette mensen toeneemt. En dat terwijl volgens de kenners 99% van de bevolking is gevaccineerd. 
14
2 maanden en 5 uur geleden door Robbedoes
2
-3
@9 Pffff, alweer zo'n gish gallop...

Vooruit dan, ik zal eens een paar punten ertussen uit lichten.

- Het is veel gevaarlijker dat het zorgsysteem maar niet op orde gebracht word. 2 jaar(!) later en nog steeds dezelfde problemen.

Opschalen verschuift het zorgprobleem naar een later tijdstip maar lost het niet op

- Als je je ook maar een beetje verdiept in hoe aerosolen werken dan kunnen die mondkapjes subiet de deur uit;

Blijkbaar dat recente onderzoek gemist.

- tussen 6 en 8 met z'n allen zo veel mogelijk samen in dezelfde ruimte van het restaurant gaan eten, elkaars adem inademend, maar pas op hoor, om 8 uur er weer uit want het virus kijkt klok en word dan gevaarlijk.

Het gaat om contactduur en aantal contacten. 8 uur is gewoon arbitrair, had ook 7 uur kunnen zijn. Net zo als 100km/u of 105km/u of 95km/u...
15
2 maanden en 5 uur geleden door Qubix
4
-2
@13 ik lees juist op RTL Nieuws dat de besmettingen juist afnemen , het klop wel dat ze tegen de 99% gevaccineerde zitten.
16
2 maanden en 4 uur geleden door Thwil
1
-2
@15 dan muteren de aantallen wel heel snel. Ik hoorde die toename in Portugal afgelopen zondag op de radio. 
17
2 maanden en 4 uur geleden door Snorrie
0
-1
@13

Dat is niet raar.

Het is al een hele lange tijd bekend dat de vaccinatie besmetting niet voorkomt.

Het zijn de gevolgen van de besmetting die de vaccinatie aanpakt.
18
2 maanden en 4 uur geleden door Snorrie
2
-1
@16

Leuk grafiekje.

[Link]
19
2 maanden en 4 uur geleden door Milak9
0
-4
Bij dit soort onderzoeken van EenVandaag krijg ik altijd sterk de indruk dat als je het gewoon aan de man/vrouw vraagt op straat, dat je dan een hele andere uitslag krijgt.

Ga maar eens op een zaterdagmiddag in het centrum of op de markt van een willekeurige stad staan en vraag aan de voorbijgangers of ze een paar minuutjes tijd hebben voor een onderzoek van Eenvandaag. Ondanks dat zij een mening hebben zitten velen daar helemaal niet op te wachten. Dat zegt al genoeg over die 70.000 mensen die zich vrijwillig hebben aangemeld bij dat panel. Bij dit soort onderzoeken van EenVandaag kunnen ze ook nog eens specifiek aan een bepaalde doelgroep de vragen stellen. 30.000 mensen hebben hier aan meegewerkt. Wie zijn ze? Zijn ze echt representatief voor de samenleving?

Kijk ik in mijn eigen omgeving (familie, vrienden, werk) maar ook naar de samenleving in zijn geheel (in de media), krijg ik sterk de indruk dat de meesten wel klaar zijn met dit gekut allemaal. Bij velen krijg ik de indruk, dat als die extra maatregelen er komen, zij zich daaraan zullen houden maar dat is iets anders dat zij dat ook echt willen. 

In de afgelopen weken/maanden zag ik pas goed hoe het werkt in de samenleving. De regering en het RIVM spreekt uit dat mondkapjes zinloos zijn tegen dit virus. Je kon gewoon naar de winkel en niemand keek of sprak je aan dat je er geen één om had. Als dan een paar dagen later het dragen ervan verplicht wordt gesteld gaat iedereen (?) 'm dragen. Niet dat ze dat willen maar omdat het hun wordt opgedragen. Na een aantal weken gaat die plicht eraf en je ziet haast niemand meer met zo'n lapje voor de mond de winkel binnenstappen. Het merendeel is gewoon slaafs aan wat de regering je vertelt om te doen. Hadden ze gezegd dat je een roze badmuts moest dragen of een rode clownsneus, dan waren ze niet aan te slepen.

Excuus weer voor het lange verhaal maar ik probeer duidelijk te maken hoe het werkt en waarom we hier constant in zullen blijven zitten.

"Met het EenVandaag Opiniepanel zetten we de mening van tienduizenden mensen op één en presenteren we die mening niet alleen aan meer dan een miljoen kijkers, maar ook aan beleidsmakers en politici." M.a.w. er hangt gewicht aan. Of het nu representatief is voor de samenleving of niet.
20
2 maanden en 4 uur geleden door Milak9
2
-3
@18

Leuk grafiekje maar je hebt er niks aan. 
21
2 maanden en 4 uur geleden door Robbedoes
3
-2
@19 Dat lange verhaal maakt in ieder geval duidelijk dat je er niet veel van begrijpt.
22
2 maanden en 4 uur geleden door Snorrie
2
-2
@20

Dat ligt niet aan het grafiekje maar meer aan je begripsvermogen.
23
2 maanden en 4 uur geleden door Milak9
2
-1
@21

Volgens jouw visie of die van mij? Het dringt waarschijnlijk nog niet door bij de slaafse volgers maar een groot gedeelte van de samenleving leeft in een hele andere werkelijkheid.  Een werkelijkheid die je niet kunt negeren en/of kunt ontkrachten.

Hopelijk begrijp je dat wel.
24
2 maanden en 4 uur geleden door Snorrie
1
-1
@23

De werkelijkheid van de platte aarde en de intergalactische oorlogen ? 😂

Neem een voorbeeld aan je grote held baudet, haal een prikje.
25
2 maanden en 3 uur geleden door Hendrianus
1
-2
Als de sodemieter kinderen vaccineren! Zij en hun vaak niet gevaccineerde ouders zijn een grote bron vn besmetting. En uiteraard verplicht vaccineren. Kinderen moeten naar school kunnen en hou je niet op anderhalve meter afstand van elkaar. En niet zo jammeren over kinderen, de meeste krijgen op zes maanden al een vaccin toegediend. Het virus doet ook niet aan leeftijdsdiscriminatie, een kind is voor het virus gewoon een biologische host zoals een volwassene dat is.

Zij worden er niet ziek van en dus heeft vaccinatie voor hen geen voordeel? Larie, kinderen hebben een gezonde familie hard nodig en doormiddel van vaccinatie kunnen zij daar sterk aan bijdragen. 
26
2 maanden en 3 uur geleden door Smurf
1
-1
@9 Ja Seconda. Heel verhaal. Knap dat je het allemaal zo kunt analyseren. En ja, de regering heeft geen opdracht gegeven om de zorg op orde te brengen. Het redden van de EU, banken en multinationals staat altijd voorop.
27
2 maanden en 3 uur geleden door Milak9
1
-1
@22

Dat grafiekje laat maar een klein stukje zien van de waarheid. Om vast te stellen waar iemand aan overleden is, moet men een autopsie of obductie uitvoeren. Zelden wordt dat gedaan. De cijfers waarmee ze deze grafiek hebben gemaakt zijn dus discutabel en zou wat meer onderzoek verdienen. 

Ook zou het fijn zijn om naast deze (aangepaste) grafiek een grafiek te plaatsen die laat zien wat die vaccins voor schade hebben opgeleverd (ziekte, sterfte --> de zorg).  
28
2 maanden en 3 uur geleden door Snorrie
2
-1
@27

Dat van die autopsie is weer zo'n anti-vax bullshit verhaaltje wat nergens op slaat.

Een schouwarts heeft meestal voldoende aan de medische geschiedenis en zijn eigen onderzoek/ervaring om de oorzaak vast te stellen.

Bij twijfel wordt er geen overlijdensverklaring getekent.

En natuurlijk kan je de de harde werkelijkheid van zo'n grafiek proberen te ondermijnen door allemaal extra eisen te stellen.

En wat betreft je vaccinatie schade.

Er zijn nu bij 7,8 miljard vaccinaties geprikt. Bij serieuze problemen zouden er dus miljoenen gevallen bekend moeten zijn. Waar zijn die dan?
29
2 maanden en 3 uur geleden door Captain Jean Luc Picard
2
0
@28 Wij de gevaccineerde vallen binnenkort allemaal dood neer.
30
2 maanden en 3 uur geleden door Snorrie
1
-1
@29

In Nederland pas bij de inschakeling van de 5G.

In de landen waar 5G al actief is hebben ze een andere oorzaak bedacht.
31
2 maanden en 3 uur geleden door Reagurius
1
-1
@29 Nee de nanochip van Bill Gates wordt binnenkort geactiveerd waardoor we alleen nog maar doen wat hij wil (sarc).
32
2 maanden en 3 uur geleden door Captain Jean Luc Picard
3
0
@31 ... Was het maar zo'n feest , maar dan krijg je constant een blauwe scherm van dood voor je kop :-)
33
2 maanden en 1 uur geleden door Milak9
0
-2
@28

"Dat van die autopsie is weer zo'n anti-vax bullshit verhaaltje wat nergens op slaat."

Nee, omdat het niet in je straatje past. Met zekerheid kun je stellen dat er veel doden toegeschreven zijn aan Covid-19 terwijl er ook onderliggend lijden aanwezig was. Om de precieze doodsoorzaak vast te kunnen stellen moet je onderzoek doen (autopsie, obductie). Dat is nooit gedaan. Wat krijg je dan? Iemand van 80+ jaar, met onderliggend lijden, overlijdt met een positieve test. Die komt in de statistieken als een coronadode. Had die persoon 'de griep' gekregen of een andere verkoudheidsvirus, longontsteking, dan ging waarschijnlijk die persoon ook daalder. Iets zorgt ervoor dat een persoon heengaat. Iets is de druppel. Een mens sterft namelijk aan iets. Vaak hebben we gezegd dat het door de ouderdom komt maar iets moet de doorslag geven. Iets moet de trekker overhalen. 

Kijk je naar het percentage mensen (zonder onderliggend lijden) wat sterft aan Covid-19, dan schrik je jezelf kapot. Wereldwijd hebben die getallen nog geen 5 cijfers. 

Dat is de werkelijkheid. Als jij in angst wilt leven is dat jouw pakkie-aan. Maar ga je angsten niet op anderen uitvoeren.

Ga in quarantaine. Blijf thuis. Doe er alles aan om anderen niet te besmetten. Onttrek je van de samenleving. Ga in (zelf)isolatie. 

Doe een ander een plezier in de +/- 80 jaren dat iemand maar leeft.
34
2 maanden en 28 minuten geleden door Seconda
0
-1
@14 : "verplaatst het probleem naar later... " Lekkere aanname, dat geld alleen als de gevallen altijd blijven stijgen en of dat zo is weet niemand, ook jij niet. Het bied in elk geval meer lucht en minder kans op code zwart.

Maar blijf lekker verdedigen dat er geen bedden bij komen.

Ook in 2 uur tijd, aan tafel adem je elkaars aerosolen in. Hoeveel keer inhaleer je in 2 Uren dacht je?

Reken gemiddeld 1-2 liter lucht per ademteug en je kunt wel nagaan dat 50 mensen in een restaurant alle lucht in 2 uur verbruikt hebben. Helemaal met loopbewegingen van en naar toilet (wel je kapje op hoor, lol)

Maar hee, ga je toch lekker uit eten; ik blijf wel thuis en lach je uit als je de ongevaccineerden weer eens de schuld geeft.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2022.