NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
02 december
2021

donderdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

GEZONDHEID

Artsen Nijmeegs Ziekenhuis Doen Indrukwekkende Noodoproep: 'We Hebben Je Hulp Nodig. Nu'


Bron: www.welingelichtekringen.nl

Artsen Nijmeegs ziekenhuis doen indrukwekkende noodoproep: ‘We hebben je hulp nodig. Nu’ Artsen en verpleegkundigen van het RadboudMC smeken: houd je aan de coronamaatregelen. Ze waarschuwen dat het anders echt misgaat met de zorg. Hun boodschap gaat hard rond op sociale media.

"We hebben je hulp nodig. Nu. Want de besmettingskraan móet dicht. Zo voorkomen we dat de zorg, niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook bij huisartsen, verpleeghuizen en thuiszorginstellingen, zó overbelast raakt dat we niet meer iedereen kunnen helpen," klinkt het.


Lees verder op www.welingelichtekringen.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
62 Reacties  |  348 Clicks
0007
  Geplaatst door Crezee 1 week en 5 dagen geleden

REACTIES (62)

1
1 week en 5 dagen geleden door Han
5
-4
Misschien zet zo'n oproep meer zoden aan de dijk dan al dat andere geleuter.
2
1 week en 5 dagen geleden door Grasnaaier
5
-5
Vol is vol.
3
1 week en 4 dagen geleden door Loydmorris
8
-10
@1   Denk het niet. . .  Met bewust ongevaccineerden is geen normaal gesprek mogelijk.  
4
1 week en 4 dagen geleden door Han
8
-2
@2 Helaas wel ja. Het is gewoon triest om aan te zien hoe er gesparteld word in de zorg.
5
1 week en 4 dagen geleden door Han
3
-7
@3 In veel gevallen wel ja. Beetje tunnelvisie-gesprekken. Maar wel ten koste van degene die niet kunnen laten inenten en de overige zorg.
6
1 week en 4 dagen geleden door Dieke
6
-6
Het is een optelsom van factoren: een zwalkend en ongecoordineerd, maar vooral afwachtend coronabeleid, slappe maatregelen, slechte communicatie en onduidelijke voorlichting, maatregelen waarop niet streng gehandhaafd wordt. Duidelijk dus, waardoor het nonchalante gedrag van veel burgers is ontstaan en de vele besmettingen, al lang niet meer veroorzaakt worden, door alleen de ongevaccineerden.

De problemen in de zorg waren er ook al vóór de crisis. Door de vele bezuinigingen, de marktwerking in de zorg, de hoge werkdruk en de slechte beloningen, is er er nu een hogere uitstroom tov de instroom. Alle grote problemen die er nu zijn ontstaan, zijn daarom alleen maar aan de politiek zèlf te wijten. 
7
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
6
0
@4 De zorg moet een streep trekken. Tot hier en niet verder. Het is niet anders.

Verder moeten wij met z'n allen het koppie erbij houden. Besmettingen staan en vallen bij contacten en bewegingen.
8
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
9
-7
@3 Ik heb de indruk dat het juist andersom is. Veel gevaccineerden zitten in de tunnelvisie van de heilige spuit. Gelukkig lang niet allemaal.

Het feit dat je er hier over begint zegt alweer genoeg.
9
1 week en 4 dagen geleden door Han
6
-1
@7 #1 Dat zou wel moeten, maar waar trek je die grens? Lijkt mij als arts de moeilijkste beslissing ooit. De ongevaccineerde die grote kans op overleven heeft, of de gevaccineerde met vrijwel geen kans, of de uitgestelde zorg.... ik zou niet kunnen kiezen.

#2 Dat zeer zeker! 
10
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
5
-5
@9 Nooit onderscheid maken. Nooit.
11
1 week en 4 dagen geleden door Han
3
-1
@10 Hoe wil je die streep dan trekken?
12
1 week en 4 dagen geleden door Loydmorris
10
-7
@8   We hebben het gisterenavond wéér kunnen zien en beleven hoe je kunt converseren en discussiëren met ongevaccineerden.   

Ik moet de eerste "uit de handlopende demonstratie" van voorstanders van de Corona-aanpak nog meemaken.   

Juist met lieden die zich tegen alles afzetten, is echt geen normaal gesprek mogelijk.  

En hoezo  "Het feit dat je er hier over begint zegt alweer genoeg"   ?

Dat jij hier op reageert zegt natuurlijk ook iets 😊😊😊
13
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
2
-8
@11 Nou ja, vol is vol zoals ik al zei. Wie het eerst komt wie het eerst maalt is toch zo'n ouderwets gezegde? Ironisch, dat wel, maar niet onlogisch.
14
1 week en 4 dagen geleden door Dieke
6
-6
@7

Er werd steeds aan De Jonge door de oppositie gevraagd , wat de plannen waren, voor als het wéér fout zou gaan. Het woord draaiboeken werd zelfs genoemd. Volgens De Jonge, was alles onder controle en zou het goed voorbereid worden, om problemen, zoals de eerste keer te voorkomen. 

We hebben gezien, dat dit wederom grootspraak van deze arrogante De Jonge is geweest, die doodleuk op z'n vakantieadres bleef hangen, zijn kiekjes daarvan de media inslingerde, terwijl op hetzelfde moment de alarmbellen afgingen in het buitenland en de zorg zich al weer zorgen begon te maken. 

Conclusie : nee, er was wéér niets voorbereid en draaiboeken? Nóóit van gehoord. Deze De Jonge moet zich kapot schamen, dat hij de grootste kluns in dit drama is. En dat wil terugkomen in een nieuw kabinet, omdat hij "de klus wil afmaken". Ik hoop dat laatste van niet, omdat we dan nog tientallen jaren met deze dombo opgescheept zullen zitten. En dát gun je zeker de zorg niet. 
15
1 week en 4 dagen geleden door Han
2
-1
@13 ... lastig.. maar ook een optie
16
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
5
-5
@12 Als het om gevaccineerd/ongevaccineerd gaat.... Tja, ik heb geprobeerd om de discussie aan te gaan, maar ik ben er helemaal klaar mee. 
17
1 week en 4 dagen geleden door Han
5
0
@14 Ik begrijp jou reactie, maar op dit moment is het misschien beter te kijken wat wij als samenleving zelf kunnen doen. Daar zou je niet eens ministers voor nodig moeten hebben.
18
1 week en 4 dagen geleden door Querido
5
0
@17

Aan ministers heb je inderdaad niet veel. En zo zal de zorg er ook mee omgaan.

Dat houdt in dat op een gegeven moment de IC van een ziekenhuis vol ligt en andere ziekenhuizen ook geen plek heeft.

De eerstvolgende patiënt gaat dan naar een gewone afdeling. Met minder adequate zorg - dat wel - maar toch zorg. Zo zal het gaan.
19
1 week en 4 dagen geleden door Schrootflint
2
-9
Misschien maar eens een paar weken elektrische fietsen weren van fietspaden. Dat zet meer zoden aan de dijk dan een vuurwerkverbod. 
20
1 week en 4 dagen geleden door Han
4
-1
@18 Zoiets zal het wel worden. Verder kunnen we alleen maar hopen dat er een beetje daling in de besmettingen gaat komen.
21
1 week en 4 dagen geleden door De Fries
7
-9
Doodgewoon die ongevaccineerden weigeren 

We hebben gisteravond gezien waar dat tuig tot in staat is 

Die hard om zich heen meppende minderheid met hun grote bekken om hun QR code vragen als ze zich bij het ziekenhuis melden en als ze die niet hebben gewoon wegtrappen
22
1 week en 4 dagen geleden door De Fries
7
-9
Het is compleet van de pot gerukt dat als ik vanavond uit eten ga mijn QRcode moet laten zien terwijl ik in een ziekenhuis vol met zieke mensen zo naar binnen kan lopen
23
1 week en 4 dagen geleden door Dieke
3
-5
@20

Gezien de slappe "maatregelen", zal dat voorlopig niet gebeuren. Een eventueel toekomstig G-beleid gaat daar óók geen verandering meer in brengen. In principe kan nu iedereen, iedereen besmetten. En vergeet vooral de rol van de kinderen níet, die óók, gevaccineerde kwetsbaren en ouderen, flink ziek kunnen maken. En maatregelen helpen niets, als er géén handhaving op is. 
24
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
7
-8
@22 Die hele QR-code is van de pot gerukt. Krijg dat eerst maar eens voor het verstand. Dat wordt moeilijk voor jou, dat begrijp ik, maar waag eens een poging zou ik zeggen.
25
1 week en 4 dagen geleden door Dieke
5
-8
@22

Dat klopt inderdaad voor géén meter. Daarom stelt zo'n toegangscode óók niets meer voor. In feite is zo'n code ook maar een momentopname. U kunt bijvoorbeeld éérst naar het ziekenhuis gaan, dáár besmet raken, Dan gaat u als besmet persoon naar het restaurant, waar u alsnog (onbewust en onwetend), anderen kunt besmetten. 
26
1 week en 4 dagen geleden door Han
11
-1
@23 Wat ik probeer aan te geven: Blijf niet hangen in regels die soms niet voldoende zijn. De basis, afstand, mondkapje, drukte vermijden kun je ook zonder minister doen. Daarnaast weet ik als geen ander dat kinderen op dit moment voor veel besmetting zorgen en zelf ook, in mindere mate, er ziek van worden. Ik werk in die sector. We vallen bij bosjes om, ik kom zo weinig mogelijk in aanraking met andere mensen, en test elke dag. Dat kan ik zelf doen. Ik ben gevaccineerd, maar wel bewust dat ook ik het over kan dragen. dus neem ik zelf voorzorg. 

Denk niet alleen in problemen maar in oplossingen. Dan komen we echt een stuk verder.
27
1 week en 4 dagen geleden door De Fries
7
-8
@24

Tja dat jij denkt dat je alles beter weet dan letterlijk alle deskundigen bijelkaar ligt toch echt aan je meerderwaardigheidscomplex 

Misschien kun je een therapeut vinden waar je zonder QR code naar binnen mag om je te laten behandelen
28
1 week en 4 dagen geleden door Grimlachje
10
-4
Één van de problemen is dat de meeste ongevaccineerden zich ook niet aan de maatregelen willen houden. Voor degenen die dat wel doen heb ik respect.
29
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
4
-8
@27 Nou ja, deskundigen verschillen hierover ook van mening. Maar je hoeft natuurlijk geen 'deskundige' te zijn om logisch na te kunnen denken.
30
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
5
-9
@28 Welnee man. Gevaccineerden met hun heilige QR-code zijn juist de oorzaak van de huidige besmettingsgolf. 
31
1 week en 4 dagen geleden door Querido
8
-4
@30

Volgens mij dragen de niet-gevaccineerden alleen maar mondkapjes om niet herkend te worden bij het rellen.
32
1 week en 4 dagen geleden door Grimlachje
7
-5
@30 Dat wordt een welles nietes discussie en daar pas ik voor Grasnaaier.
33
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
4
-7
@31 Volgens jou. 😏
34
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
4
-7
@32 je kunt er wel voor passen, maar het zijn de feiten.
35
1 week en 4 dagen geleden door Winterjas
2
-7
@10

'n gevaccineerde heeft meer recht op zorg dan 'n ongevaccineerde, zo logisch!
36
1 week en 4 dagen geleden door Sjaak Trekhaak
5
-7
@35 Niets is logisch in deze;

_Hoogleraar gezondheidseconomie aan de Maastrichtse Universiteit meent dat iedereen recht heeft op zorg, ook de ongevaccineerden. Het gekke is, vindt hij, dat we mensen met leefstijlproblemen steeds minder op de eigen verantwoordelijkheid zijn gaan aanspreken. ,,We zien verslaving of obesitas als genetisch. Ook mensen die geen griepprik nemen spreken we niet aan."_
37
1 week en 4 dagen geleden door Winterjas
6
-5
@36

leefstijlproblemen zijn niet besmettelijk!
38
1 week en 4 dagen geleden door Sjaak Trekhaak
4
-5
@37 Helaas voor u neem ik een hoogleraar iets serieuzer dan een winterjasje op een fora. Veel plezier verders met uw bubbel en uw verdere tweedeling zaaien.
39
1 week en 4 dagen geleden door Grasnaaier
4
-6
@35 Niks logisch aan.
40
1 week en 4 dagen geleden door Mrcally101
3
-2
-

Voorheen was het al zo, maar het is alleen maar veel erger geworden. 

Als je als arts of verpleegkundige in het ziekenhuis werkt ben je constant de stront van anderen aan het opruimen. 

Niet alleen letterlijk de stront van de patiënten, maar vooral de stront van bestuurders, managers en politici. 

-

Onvoldoende salarissen, jarenlange bezuinigingen geen goede woonruimte kunnen krijgen, extreem hoge werkdruk, mismanagement. zeer grote administratieve last, protocolitis, agressie, etc., etc... 

-

Inderdaad: wanneer is het zo dat het volk waar wij zo goed voor proberen te zorgen iets terug doe voor ons? 

Politici, beleidsmakers en managers zijn daar blijkbaar niet toe in staat. 

/-

-
41
1 week en 4 dagen geleden door Skapoe
2
-6
Deze oproep is aan dovemansoren vwb de wappie's.

Die zijn nl. allahmaal gepromoveerd viroloog, en vinden het allahmaal wel meevallen met het virus.
42
1 week en 4 dagen geleden door Seconda
2
-3
Didier Meulendijks. 2de Scientist Director, Global Development - Oncology - at AstraZeneca

14 u. Ik zie steeds meer LinkedIn posts van medisch-wetenschappelijk professionals die zich - elk op hun eigen manier - zorgen maken en uitspreken over het gevoerde beleid t.a.v. de QR codes (1). Ik sluit mij daarbij aan.

De QR-, en zometeen 2G-maatschappij die opgetuigd wordt, en waarmee op grote schaal mensen worden uitgesloten op basis van vaccinatiestatus, is niet alleen moreel verwerpelijk maar ook vrijwel niet wetenschappelijk te onderbouwen.

De data laten zien dat de SARS-CoV-2 vaccins - hoewel effectief in het verminderen van de kans op ziekenhuisopname - al snel geen relevant effect meer hebben op de verspreiding van het virus [3, 4, 5, 6]. Daarmee vervalt elke rechtvaardiging voor de voorgestelde QR-maatschappij waarin mensen - waaronder alle kinderen vanaf 12 jaar - worden gedwongen tot vaccinatie om deel te kunnen nemen aan het normale maatschappelijke leven. Over het vaccineren van kinderen met de nieuwe vaccins is al regelmatig kritisch geschreven [7], en ik ga hier niet uiteenzetten waarom ik denk dat de batenrisicobalans voor die groep in de meeste gevallen niet gunstig is.

De ratio achter het 2G beleid - op basis van onderzoek TU Delft - wordt omschreven als dat vaccineerde mensen het virus vaker verspreiden dan geteste ongevaccineerden (in de context van 3G beleid), en dat ongevaccineerde mensen daarom beschermd moeten worden met 2G om op die manier ziekenhuisopnames te verminderen [8]. De wereld op z'n kop.

De groep QR-loze Nederlanders bestaat voor een groot deel uit gezonde jonge mensen (inclusief kinderen) wiens risico op ziekenhuisopname klein is, evenals een groot aantal mensen die Covid-19 al doorgemaakt hebben (maar geen positieve test kunnen laten zien). Het buiten de maatschappij sluiten van deze mensen op basis van vaccinatiestatus is niet ethisch te verantwoorden en leidt tot sociale en maatschappelijke schade die niet te overzien is.

Het gevoerde beleid lijkt niet op korte termijn te stoppen of te verbeteren. De polarisatie waarover in de media gesproken wordt en die langzaam doorsijpelt in de maatschappij en de kleinere sociale kring van mensen [2] leidt af van belangrijke vragen. Bijvoorbeeld de vraag hoe de (veronderstelde) positieve effecten van beleid t.a.v. QR codes opwegen tegen algemene negatieve effecten op de publieke gezondheid, en welke afweging daarin gemaakt is.

Helaas lijkt het er steeds meer op dat een stilzwijgende meerderheid van Nederland zorgt voor veronderstelde instemming met dit beleid, en dat kan op termijn zeer schadelijk worden. Vanwege het onwetenschappelijke karakter van dit beleid en de maatschappelijke schade die er mijnsinziens mee wordt aangericht vind ik het belangrijk om mij uit te spreken. Laten we ons in plaats van op QR codes volop richten op het repareren van de zorgcapaciteit die de afgelopen jaren is verminderd (9, 10)."

link naar bronafbeelding (image to text converter gebruikt):

[Link]
43
1 week en 4 dagen geleden door Seconda
2
-1
@42 : en de [Link]
44
1 week en 4 dagen geleden door Katootje Huisman
1
-3
@35

Logisch is dat er straks voor gevaccineerden alsook ongevaccineerden geen bed meer is . Besmetting gaat te snel , vandaar niks 2g maar zelfde beleid voor iedereen totdat het aantal besmettingen per dag ver geslonken is , pas dan 2g . 
45
1 week en 4 dagen geleden door Milak9
3
-1
Waar is Ollongren met haar aanpak van nep nieuws? 

Mensen, ga zelf op onderzoek uit. Probeer te achterhalen hoe het werkelijk zit met de bezetting in uw ziekenhuis (in de regio). 

Een paar weken geleden kleurde de regio Twente donker rood. Maar in de ziekenhuizen van Hengelo/Almelo (ZGT) was het business as usual. Er was wel druk en in zekere zin paniek maar dat werd veroorzaakt door de personele bezetting. Corona was daar niet verantwoordelijk voor.
46
1 week en 4 dagen geleden door Sarcoff
3
0
Met een leraar als ministerer van gezondheid welzijn en sport die totaal geen kaas heeft gegeten van gezondheid, en die alleen de mogelijkheid van vaccinatie doordramt, en ivermectine en andere middelen bij wet verbied vraag je om problemen.

Laat gewoon de doktoren hun werk doen en leg geen restricties en administratieve rompslomp op.

Daarbij lopen de zorgmedewerkers vaak weg omdat zij soms verplicht dat gore vaccin moeten nemen.

Ik zou ook weglopen.
47
1 week en 4 dagen geleden door Sarcoff
2
0
De zorgmedewerkers en doktoren lopen niet alleen meer weg,

sommigen verlaten de ellende op een andere manier.
48
1 week en 4 dagen geleden door Sarcoff
2
0
 En dit is de andere manier, bijzonder treurig.

[Link]
49
1 week en 4 dagen geleden door Sarcoff
1
0
En  ook hierdoor werkt de zorg niet meer als voorheen, ik neem hierbij gemakshalve aan dat de zorgmedewerkers in Nederland hetzelfde ervaren.

[Link]
50
1 week en 4 dagen geleden door Drsnuggles
1
0
1G is het eerlijkste en het meest logische gezien het aantal besmettingen.

Een serologische test zullen ook de "wappies" overtuigen omdat velen al corona hebben gehad en dus zeer waarschijnlijk gewoon antistoffen in hun lichaam hebben.

[Link]
51
1 week en 4 dagen geleden door Sarcoff
2
0
@50 Het kan zo simpel zijn, nietwaar.
52
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@18   Het ligt niet vol!  Er zijn gewoonweg niet genoeg  'handjes'  om de noodzakelijke zorg te kunnen verlenen!  Ernst Kuipers gaf het zelf gisteravond al aan;  opschalenvan de nu 11 naar 16 IC bedden, in het Erasmus,  dit terwijl er 54 mogelijk zouden kunnen zijn,  maar niet genoeg personeel!
53
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@22 In een ziekenhuis loop loop je best wat meer risico,  daar komen immers alleen maar zieke mensen.  Wat wilt u dan,  dat het personeel daar ook nog eens iedereen moet controleren,  de werkdruk is nu al   óver de top' ,  nog meer uren draaien?  Voor wie?  Laat de mensen zich eerst maar eens  'gedragen'!  En waarom extra veel uren draaien,  de meeste IC bedden worden bevolkt door allochtonen,  waarvan velen niet verzekerd of zelfs geen Nederlands sprekend?  En waarvan het bezoek schijt heeft aan alle regels,   neem de bezoekregeling maar eens?
54
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@21   Er liggen zels veel gewoon gevaccineerden,  dus uw opmerking gaat een beetje mank!
55
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@10   Men moet wel onderscheidt gaan maken,  zeker tussen wel of niet verzekerden,  en helaas is dit weer het geval bij een overgroot deel van allochtonen,  dan wel buitenlandse  'ziekenhuis-shoppers'.
56
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@26   Juist,  pas als men het echt zelf meemaakt,  dan zie je waar de schoen werkelijk wringt!
57
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
2
0
@40   Heel goed verwoord,    voor alles en wat komen opdraven,  maar een goede honorering is ver te zoeken.  Het blijft bij nog meer prestaties willen/moeten leveren,  terwijl men al ver over de max heen zit!
58
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
1
0
@45 Inderdaad de personele bezetting,  daar zit het GROTE probleem.  Extra uren,  dubbele diensten  (ook zorgpersoneel valt uit), s' ochtends om 05.00  uur al klaar staan, en dan  doodleuk horen dat er nog een dienst openstaat,  omdat er anders niemand is!  Gevolg pas om 07.00 uur weg,  dit buiten de reistijden,  om dan soms net thuis gebeld worden voor een  'spoedje'! En dat is bijna altijd 6 tot 7 dagen per week,  en dan zijn mensen nog boos dat het personeel selecteert,  of zich ziek meld!
59
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
1
0
@ 47 48 49 Dat is op het moment wel de tendens.  Zoals ik al eerder schreef,  te weinig  'handjes' ,  daarbij vergeet men dat ook artsen en elk ander ziekehuis personeel ziek kan worden!  Overmoeidheid maakt ook hen bevattelijker voor allerlei ziekten! 
60
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
1
0
@21 Heeft u zich al gemeld om te helpen in een ziekenhuis,  weet natuurlijk uw leeftijd niet.  Maar op dit moment zijn het de  'handjes' die ontbreken.  Zelfs bij bijvoorbeeld de beddencentrale,  ondersteuning facilitaire dientst,  schoonmaak?  Deze lijst van mogelijkheden is lang,  ik zou zeggen informeer eens wat u kunt doen?
61
1 week en 2 dagen geleden door Han
0
0
@60 Fijn dat je zo goed alles onderbouwt. Geen speld tussen te krijgen 👍
62
1 week en 2 dagen geleden door Arkan
1
0
@61 Iedereen loopt maar te droeftoeteren,  en allerlei  'lapmiddeltjes' te verkondigen.  Is natuurlijk erg simpel vanachter een toetsenbord,  maar leg de vinger eens daadwerkelijk op de   'zere plek'!  Trouwens bedankt voor uw nette reactie.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS GEZONDHEID

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.