NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
04 december
2021

zaterdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Bedrijfsleven Over Vrouwenquotum: 'De Kwaliteit Moet Voorop Staan'


Bron: nos.nl

Bedrijfsleven over vrouwenquotum: 'De kwaliteit moet voorop staan' Na jarenlang gesteggel is de kogel sinds enkele weken definitief door de kerk. Vanaf waarschijnlijk januari 2022 is er een vrouwenquotum. De raad van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven moet dan voor zeker een derde uit vrouwen bestaan. Maar is deze wet eigenlijk wel nodig? Nieuwsuur peilt het in het bedrijfsleven.

Lees verder op nos.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
21 Reacties  |  103 Clicks
0003
  Geplaatst door Crezee 1 maand en 2 weken geleden

REACTIES (21)

1
1 maand en 2 weken geleden door Dieke
3
-2
En dan over een paar jaar weer gezeur over een mannenquotum. En daar blijft het niet bij:

"De wet over het vrouwenquotum moet dus nog ingaan, maar de discussie over diversiteit gaat alweer verder. Want bedrijven zullen ook meer kansen moeten creëren voor jong én multicultureel talent". 

Het gaat dus totaal niet meer om de kwaliteit van een persoon, maar om het soort persoon. 

De neutraliteit van gender staat hier al helemaal niet centraal, omdat hier wordt gesproken over quota's voor mannen en quota's voor vrouwen. 

Wat een gezeur, dat je alleen maar weer, in de lage landen tegenkomt. 
2
1 maand en 2 weken geleden door [ Account Verwijderd ]
2
-2
@1    Ah ja, daar zeg je wat.  En wat voor bv de genderneutralen.   Moet daar dan ook niet een quotum voor komen ?   
3
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
-2
Vrouwen zijn meestal slimmer dan mannen. Dus dan krijgt nu kwaliteit eindelijk eens een kans en niet debiel haantjes gedrag.
4
1 maand en 2 weken geleden door Sarcoff
3
0
@3 Mondiger wel, maar of het nu altijd zinnig is wat ze vertellen? ik vind de dames in de politiek meestal een ramp, uitzonderingen daargelaten, op technisch gebied valt het ook tegen, met nieuwe uitvindingen ook.

Femke, kaag, ollongren, broekers knol, vogelaar, wat een ramp.

Normaal gesproken vind ik mannen en vrouwen een prima en gelijkwaardige aanvulling op elkaar met allebei hun specialiteit, maar quota s is ingesteld door de wet is helemaal fout, laat iedereen met rust en zijn/haar eigen plekje in de maatschappij vinden, zonder overheidsbemoeienis.
5
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@4 Op de lagere school, de middelbare school en op de uni haalden vrouwen gemiddeld hogere cijfers dan mannen. Ik denk toch dat vrouwen nogal wat meer in huis hebben dan mannen.
6
1 maand en 2 weken geleden door Sarcoff
0
0
@5 Ja, op specifieke gebieden wel, vrouwen hebben op jongere leeftijd een voorsprong, jongens komen wat later op gang, meestal waren vrouwen beter in talen, en hun geheugen was ook goed, mijn ex kon feilloos alle fouten die ze mij toeschreef bij mijn echtscheiding op dag en uur voor de voeten werpen, zelfs na 15 jaar.

Jongens zijn normaliter logischer in denken.

Daarbij, als ik nou naar buitenkijk, zie ik zeer veel dingen,huizen, gebouwd door mannen, een molen gebouwd en ontwikkeld door mannen, auto s ontwikkeld door mannen, er vliegt een vliegtuig over uitgevonden door mannen, een fiets, radio s enz.

De beste koks, meestal mannen, de kleding van vrouwen meestal ontworpen door mannen.

Maar van mij mag het, stratenmakers 33% vrouwen, zware industrie 33% vrouwen, de bouw, idem.

Dit soort opgelegde regeltjes doen mij denken aan de linkse communistische heilstaat, en die faalde volledig.
7
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@6 Vrouwen moesten na WO2 achter het aanrecht verdwijnen. Waarom weet ik niet. Misschien om dezelfde reden als waarom vrouwen boerka's moeten dragen binnen de islam?
8
1 maand en 2 weken geleden door Sarcoff
0
0
@7 Helemaal niet, in Amerika werden ze in de oorlogsindustrie ingezet, met succes, maar seriematig werk, allemaal een stukje vliegtuig bijvoorbeeld, en bepaald werk zijn vrouwen veel sneller in dan mannen, ik heb ooit en paar maanden op een vrouwenafdeling gewerkt, wat ik in 2 maanden deed daar deden die vrouwen 2 weken over, en wat ik had gepresteerd werd nog afgekeurd ook.

En de enkele vrouw die in mijn vakgebied werkte die bakte daar echt helemaal niets van.

Laat iedereen gewoon op een natuurlijke manier zijn plaatsje vinden in deze wereld, zonder overheidsbemoeienis, dat leid alleen maar tot eindeloos gezeik en frustraties.
9
1 maand en 2 weken geleden door Seconda
0
0
De beste man/vrouw op de juiste plek.
10
1 maand en 2 weken geleden door Yiroesh
0
-1
Het probleem is dat "de witte man" structureel wordt voorgetrokken, kwaliteit of niet. Dus dat is een kutargument.
11
1 maand en 2 weken geleden door Yiroesh
0
-2
@5 Vrouwen moeten gewoon veel harder werken om dezelfde waardering te krijgen als (witte) mannen.
12
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
0
@8 Vrouwen leggen het fysiek af van mannen. Maar als het op nauwkeurigheid aankomt, dan presteren vrouwen veel beter. Dus kan kloppen dat vrouwen veel sneller zijn met een precisie werkje. Maar het zijn de vrouwen die instaat zijn om het logische denkwerk te doen. Denk maar eens de schrijvers van de software voor de eerste maanlanding of de software van de space shuttle. Allemaal geschreven door vrouwen.
13
1 maand en 2 weken geleden door Seconda
1
0
Apart dat vrouwen wel huilen om gelijke posities in topfuncties (waar bepaalde mannelijke eigenschappen nu eenmaal een voorsprong (kunnen) geven) maar dat je ze nooit hoort over een gelijke verdeling in de bouw of op de vuilniswagen.

Dat zegt meer dan genoeg.
14
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
0
-2
@13 Vrouwen zijn fysiek minder sterk. Maar ehm... ze werken wel op de visafslag hoor. Ze waren ook nooit te beroerd om jouw vuile luier te verschonen.
15
1 maand en 2 weken geleden door Seconda
1
0
@14 : Ja, snap ik, maar als je pers se wilt afdwingen dat vrouwen gelijke posities en evenveel als mannen krijgen moet je daar ook over jammeren, maar dat gebeurt dus niet.

Toen ik geboren werd waren de meeste vrouwen zusters, zelfs in het baby boek stond een stukje waar de zuster iets kon schrijven. Bij mijn babyboek staat "En de zuster ...  was een broeder".

Whahaha, ik werk al vanaf m'n geboorte mee aan een gelijke verdeling, blijkbaar :) 
16
1 maand en 2 weken geleden door Smurf
1
-1
@15 Nou seconda. Dit gaat over top functies en daar hebben vrouwen echt minder kansen. Daaronder is het inmiddels redelijk gelijk getrokken.
17
1 maand en 2 weken geleden door Hans Brinker
2
0
Dit wil de politiek al decennia, en het wil maar niet echt lukken... 😏 En dat is ook niet zo gek. 

Ik denk dat zo'n wet dwangmatig is en de menselijke natuur ontkent en vrouwen in richtingen pusht die ze vaak helemaal niet willen. Juist in de landen waar vrouwenrechten prima gewaarborgd zijn en vrouwen zelf aangeven heel gelukkig te zijn, zoals Zweden, Noorwegen en Denemarken [Link] zie je juist dat vrouwen meer voor de zorgberoepen kiezen en ervoor kiezen parttime te werken/thuis te blijven voor de kinderen. [Link] Vrouwen zijn niet hetzelfde als mannen. En ze maken ook andere keuzes, omdat ze dat gelukkiger maakt. Zo'n wet geeft alleen maar aan dat de drammers voor z'n wet slechts de eigen hersenspinsels najagen. Vooropgesteld dat vrouwen gewoon alle kansen krijgen die ze willen net als mannen, dan is zo'n wet volstrekt overbodig, sterker nog, volstrekt onwenselijk.
18
1 maand en 2 weken geleden door Mrcally101
3
0
-

Dan moet je ook heel consequent zijn. Dan bijvoorbeeld in de bokssport ook de verschillen tussen man en vrouw verbieden. 

-

Er zijn nu eenmaal verschillen tussen man en vrouw. 

Deze zijn biologisch bepaald. Vrouwen en mannen hebben nu eenmaal ander DNA. 

-

Dit is net zoiets als dat mannen zouden eisen en wettelijk afdwingen dat er ook een 50% quotum zou moeten komen voor bij het krijgen van kinderen. Links liberale onzin dus. 

-

Dit wil overigens niet zeggen dat in sommige bedrijven nog steeds een ouderwets bastion van mannen aanwezig is. Soms kan dat goed zijn, vaak niet. 

-

Het zou veel beter zijn dat ook in deze westerse wereld de biologische verschillen tussen man en vrouw worden gerespecteerd. 

/-

-
19
1 maand en 2 weken geleden door Loydmorris
1
0
@18   Binnen de politie en defensie liggen de fysieke eisen tussen mannen en vrouwen uiteen.   De mannen moeten harder lopen, verder gooien, sneller zwemmen etc. etc.   

Daarnaast is er nog steeds geen vrouwenquotum in de bouw, zware industrie, offshore, wegenbouw etc. etc...  Enkel maar voor de "mooie banen". 
20
1 maand en 2 weken geleden door Sarcoff
0
0
@14 Ja, vrouwen met kinderwens zullen er iets voor moeten doen, let wel, in principe zijn moeders op termijn ook de moordenaars van het kind, maar dat is blijkbaar het probleem van het kind dat het door het leven moet en ook dood gaat.

Eigenlijk is moeder worden een criminele daad.
21
1 maand en 2 weken geleden door Seconda
1
0
@16 : Jij denkt dat vrouwen expres geweerd worden in die topfuncties?!

Of, zou het zo kunnen zijn dat vrouwen nu eenmaal bepaalde kwaliteiten hebben die niet vaak vereist worden of er voor kiezen om die kwaliteiten niet na te jagen in die topfuncties??

ik bedoel vrouwen hebben nu eenmaal minder die geldingsdrang en de drang om 'de baas' te zijn...

Toch zie je ook bij grote bedrijven echt wel vrouwen in de top; gister nog een programma waar de baas van fedex canada 'undercover' ging, en daarvoor een eigenaressen van 1500 sportclubs

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Natuur & Milieu
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.