NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
17 oktober
2021

zondag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

GEZONDHEID

Grote Griepgolf Op Komst, Nauwelijks Van Corona Te Onderscheiden


Bron: www.gld.nl

Grote griepgolf op komst, nauwelijks van corona te onderscheiden ARNHEM - Deskundigen zijn het erover eens: er dreigt een zware griepgolf. Vorig jaar leek het virus uit het land verdwenen door lockdowns en de anderhalve metersamenleving, maar het aantal griepgevallen zou dit seizoen wel eens kunnen verdubbelen ten opzichte van een normale griepgolf.

Lees verder op www.gld.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
52 Reacties  |  294 Clicks
0001
Geplaatst door Buddleja 1 week en 1 dag geleden

REACTIES (52)

1
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
8
-6
Dus ook naar de GGD teststraat voor de griep:

"Er ligt een brief van Jaap van Dissel van het RIVM, waarin gepleit wordt om op meer ziekten dan alleen corona te testen. Testen op griep is vrij eenvoudig te regelen'. Hij wacht af of er voldoende testcapaciteit is, maar gaat er wel van uit."

En voor je het weet wordt de griep ook meegenomen voor het groene vinkje.😐
2
1 week en 1 dag geleden door Kamaugurka
8
-7
Natuurlijk is het niet te onderscheiden.

Het lijkt er sterk op dat ze vorig jaar met opzet de symptomen van griep gingen hanteren voor corona.

Dan was het gevolg ervan dat iedereen corona zou moeten hebben.

Laten we vooral ons gek laten maken door de overheid.

Die zijn er niet voor jou maar voor zichzelf.

En vwb de griep: gebruik je verstand en blijf gewoon in bed zoals je al 100 jaar hebt gedaan.

Dwazen.
3
1 week en 1 dag geleden door Kamaugurka
7
-6
@1 : In een realtime video van Vincent Evers waarin ook Andreas Voss in het team zat, heeft de laatste ook gepleit dat er gewoon een lockdown ingesteld zou moeten worden als er een grote griepgolf heerst. Dat was zijn reactie op mijn opmerking dat mijn broek zou afzakken als de overheid een lockdown zou gebruiken als er influenza heerst.

Dus houdt je borst maar nat. Ze zijn daar zo gek als een deur.
4
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
4
-6
@3 Ik zou er ook niet van opkijken, je ziet een duidelijke herhaling van zetten. 
5
1 week en 1 dag geleden door Querido
4
-5
@4

Of zijn het gewoon artsen die oprecht bezorgd zijn voor de komende winter en de complicaties die ook de griep met zich mee kan brengen. Enkele jaren geleden was er ook zo'n heftige griepgolf, lagen de ziekenhuizen ook vol en overleden er veel mensen aan de griep.

Je hoeft ook niet overal iets achter te zoeken. Dit is hoe artsen immekaar zitten.
6
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
3
-4
@5 Ze noemen huisartsen die zich schrap zetten, maar dat hoeven ze niet te doen, want al het werk wordt hen (weer) uit handen genomen:

"De verschijnselen van beginnende griep en corona zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De enige manier om zekerheid te krijgen, is door het testen in een teststraat van de GGD's."

Het traceren van griep gebeurde voorheen door de huisartsen. Doet de GGD wel komend seizoen. Ik verwacht weer een leuk dashboard met grafiekjes. En een OMT wat met adviezen komt aan de politiek om de zorg te ontlasten. Zoals ik al zei: een herhaling van zetten. 
7
1 week en 1 dag geleden door Querido
4
-2
@6

Huisartsen vormen de 1e lijn - die moeten de mensen met klachten opvangen, diagnose stellen en behandelen. Dan kan het RIVM of de GGD wel zeggen: "Stuur maar naar ons" - maar de huisarts moet het doen.

Wat ook duidelijk wordt aangegeven : er zit meer in de lucht dan corona of griep - denk aan RS van de zomer. Nederland is daar altijd wat laks in geweest, maar het is tijd om een en ander veel nauwkeuriger in de gaten te houden. Bijvoorbeeld zoals de Britse NHS dat doet.
8
1 week en 1 dag geleden door Zwartwitje
2
-3
@6

Er is geen pcr voor griep, toch?

Weet niet of dat je ingeënt bent tegen corona, maar mocht dat niet het geval zijn, kan je tegen beter een tik van de griep dan een dreun van covid-19 krijgen.

Long-griep bestaat niet, met long corona kan je een jaar uit de roulatie zijn en zelfs daarna nog steeds niet de oude 
9
1 week en 1 dag geleden door Zwartwitje
2
-4
@2

Niezen, hoesten en koorts zijn van covid en griep de meest voorkomende symptomen.

Dat weinig mensen griep hebben gehad, zal komen door de corona maatregelen. 1,5 meter afstand, mondkapjes en oa de handen wassen
10
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
2
-4
@7 De huisartsen zijn met corona immers ook helemaal buitenspel gezet? Je moest je laten testen bij de GGD en bij een positieve test thuis blijven. De huisartsen hebben daar ook over geklaagd dat ze buitenspel werden gezet en niet wisten welke patienten van hen thuis zaten met corona. Want dat werd niet doorgegeven dus dat moest van de patient zelf komen die de adviezen van de GGD opvolgde en dus gewoon afwachtte, soms te lang. En nu gaan de GGD's op dezelfde manier het monitoren van de griep overnemen. Dan kom je al snel in hetzelfde schuitje terecht als met corona. 

Die infectieziekten werden altijd wel goed bijgehouden door het afnemen van monsters door onder andere de huisartsen. Aan de hand daarvan werd bepaald of er bijvoorbeeld sprake was van een epidemie. Daar was niks mis mee. De GGD's moeten zich beperken tot corona, anders is het eind zoek.
11
1 week en 1 dag geleden door Milak9
6
-4
Natuurlijk komt er weer een heftige griepgolf aan dit jaar. 

Afgelopen jaar hadden we er ook één maar die hebben ze onder een ander labeltje gestopt. Dit jaar (eigenlijk het griepseizoen--> influenza) kunnen ze niet weer aan komen zetten met corona/Covid-19. Alle gevaccineerden zullen zich dan gaan afvragen waarom zij zich hebben laten vaccineren met een spuit waarvan men heeft gezegd dat ie effectief en betrouwbaar is. Tegelijkertijd zullen weer hetzelfde aantal mensen sterven aan een (luchtweg)infectie als in de jaren daarvoor. Door al die vaccinaties kan het geen corona/Covid-19 zijn, dus (en daar heb je helemaal geen glazenbol voor nodig) moet er weer iets anders zijn om al die doden en zieken een labeltje te geven. En ineens is de griep weer [Link].

P.s.

Zij geven als reden; "Vorig jaar leek het virus uit het land verdwenen door lockdowns en de anderhalve metersamenleving"

Maar er is geen enkel bewijs dat lockdowns effectief zijn geweest in het bestrijden van een virus. Geen wetenschapper kan aantonen dat de anderhalve metersamenleving corona heeft bestreden, laat staan influenza. 

-Btw, ik ken bijna niemand die in de afgelopen 20 maanden de anderhalve metermaatregel echt in acht heeft genomen. Dus als mensen elkaar besmetten met corona (we zijn doodgegooid met die cijfers) waarom dan niet met influenza?-

En je ziet het gewoon voor je neus gebeuren. Influenza is nooit onschuldig geweest. Elk jaar tig duizend doden. Het was niks anders dan een gegeven. We hebben nooit lockdowns gehad, wereldwijde vaccinatiecampagnes of registratiesystemen/QR-codes. Twee jaar lang ga je de burgers angst inpraten en dwingen te laten vaccineren en daarna zit je nog steeds in dezelfde situatie. 

Maar dan is het ineens weer 'de griep'.    
12
1 week en 1 dag geleden door Querido
2
-3
@10

Jij denkt dat het testen het hele verhaal is? Dat is toch helemaal niet zo. Een test is zo gedaan. Klaar. Maar de huisarts heeft een zieke patiënt. Dat is wel een ander verhaal. Dat is een of meerdere consulten, wellicht een huisbezoek, adviezen, medicijnen voorschrijven, bezoek afleggen in het verpleeghuis. Dat kun je je toch wel voorstellen.

En de GGD's monitoren alle besmettelijke ziekten. Dat is een van hun kerntaken, al 100 jaar. Mijn kritiek is dat ze dat veel te passief doen, te ad hoc. Eigenlijk horen ze alle ziektes actief in de gaten te houden - en dat doen ze dus te weinig.
13
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
3
-4
@12 De huisartsen werden buitenspel gezet:

[Link]

En begin dit jaar kwamen de zelftesten, weer buiten de huisartsen om:

[Link]

En laten we over de tegenwerking bij het vaccineren door de huisartsen nog maar zwijgen.
14
1 week en 1 dag geleden door Querido
2
-3
@13

Laten we blij zijn dat de huisartsen - ondanks alles - met extra inzet hun werk zijn blijven doen. Overigens begrijp ik werkelijk niet welk punt je nou eigenlijk wilt maken. Niet echt een touw aan vast te knopen.
15
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
3
-2
@14 Dat komt waarschijnlijk omdat jij het punt niet wilt horen en liever constant alles aan het romantiseren bent. Succes met je roze bril. 
16
1 week en 1 dag geleden door Querido
2
-3
@15

Nou, als je het echt zo simpel wilt maken, dan zie ik de afweging wel. Iets wat je al heel vroeg in je leven maakt - die afweging is namelijk :

als je negatief kijkt naar dingen, dan heb je soms dat het meevalt. Ik kijk liever positief - dat geeft doorgaans veel plezier - en ja, soms valt het tegen.

Ieder maakt z'n eigen keus.
17
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
3
-2
@16 Heeft niets met positief of negatief te maken. Want wij staan beide positief in het leven. Ik heb me nogal door wat ellende heen moeten slaan in het leven net zoals jij, dus dat is te gemakkelijk. Ik zie het verschil meer in wel of niet aanvaarden dat er slechte mensen bestaan en dat niet iedereen het beste met je voorheeft. Als je de discussie tussen ons op dit draadje doorleest dan zie je gewoon dat dat een goed gesprek is. Ik zou er ook gewoon liever met gestrekt been ingaan, want al het andere levert je linksom of rechtsom minnen op, in ieder geval geen plussen. Ik ga jou even mijden, want ik ben er wel een beetje klaar mee. Je durft de diepte niet in te gaan en komt dan maar met altijd weer dezelfde doodoener of je probeert me belachelijk te maken. Ik voel me daar te goed voor, sorry.
18
1 week en 1 dag geleden door Querido
2
-2
@17

Ik kan daar wel wat op zeggen, maar doe het niet. Ondanks dat je zo veel begrijpt , staat je afweersysteem overuren te maken.
19
1 week en 1 dag geleden door Buddleja
2
-1
@18 Volgens mij heb je er wel wat op gezegd en mijn afweersysteem draait geen overuren. Ik heb wel altijd mijn ogen open. Maar zo meteen niet meer. Welterusten. En ja, ik heb dat mijden al weer overtreden. Onmogelijk figuur dat je daar bent.
20
1 week en 1 dag geleden door Smurf
2
0
@19 Misschien zijn jullie wel een setje?
21
1 week en 1 dag geleden door Smurf
0
0
Ik heb de griep al gehad. 👍
22
1 week en 17 uur geleden door Kamaugurka
3
-1
@5 : Precies. Tijdens de griepjaren 2015 tot recent lagen de ziekenhuizen ook vol.

Wat is dan de oplossing? De bedden en bijbehorend personeel dat in de afgelopen 10 jaar zijn wegbezuinigd weer terug brengen. Alles valt of staat met het aantal ziekenhuisbedden, lees IC-bedden. 

Daarmee vang je meer vliegen in een klap: de druk op het personeel wordt minder, de druk op het aantal ic-bedden wordt minder. En meneer de Jonge hoeft het aantal bezette IC-bedden niet meer als reden op te geven waarom we een QR-pas moeten hebben.

Waarom heeft Duitsland per hoofd van de bevolking veel meer ziekenhuisbedden?

Duitsland: 800 bedden op 100.000 mensen, Nederland: 317 op de 100.000 mensen. 

Nederland wil altijd Duitsland volgen, behalve in deze...
23
1 week en 16 uur geleden door Querido
2
-2
@22

Marktwerking - dat is wat er in Nederland heeft plaatsgevonden. Met dank aan de neo-liberalen. Schandalig daarnaast is dat we - door het tekort aan IC bedden - ook honderdduizenden normale behandelingen hebben uitgesteld. Zoveel mensen die moeten wachten op een noodzakelijke behandeling omdat de IC vol ligt en het personeel van de normale afdelingen op de covid-afdelingen moest worden ingezet.
24
1 week en 16 uur geleden door Smurf
1
0
@23 Mja.. dat er fouten gemaakt worden kan ik begrijpen. Maar ze willen de bedden niet terug. En dat snap ik dan weer niet.
25
1 week en 16 uur geleden door Seconda
3
0
Het feit alleen al dat er miljarden voor de inrichting van een test/we maatschappij zijn geïnvesteerd maar dat er nog steeds geen extra bedden zijn zegt mij meer dan genoeg.

Personeel kan desnoods ingevlogen worden en in hotels verblijven, geen probleem, de nood is immers hoog dus alle hens aan dek. Zou je denken.
26
1 week en 16 uur geleden door Smurf
2
0
@25 Investeringen in de verkeerde middelen???
27
1 week en 16 uur geleden door Seconda
1
0
Long flu:

[Link]

En ook het verlies van smaak en reuk is niet kenmerkend voor Covid

[Link]
28
1 week en 16 uur geleden door Seconda
2
0
@26 : Dat is wel heel bescheiden gesteld, maar inderdaad.
29
1 week en 16 uur geleden door Snorrie
0
-4
@25

Maar dan moet je wel heel simpel denken.

Een IC vol met personeel maar ze kunnen niet met elkaar communiceren door taal barrieres. 
30
1 week en 15 uur geleden door Kamaugurka
1
-1
@24 : Als ze het zo laten zoals het nu is, hebben ze een stok om mee te slaan.

Jij vertrouwt de overheid nog steeds, heb ik het idee.
31
1 week en 14 uur geleden door Zwartwitje
1
-3
@21

Je weet het verschil tussen een verkoudheid en de echte griep, [Link] toch?
32
1 week en 14 uur geleden door Zwartwitje
1
-3
@24

Wellicht is het tekort aan verplegend personeel (regulier en intensive care), artsen en het belangrijkste de financiële middelen, hieraan debet?
33
1 week en 14 uur geleden door Grasnaaier
2
-2
Oei, griep. De lang verwachte griep. Prikken mensen, prikken, prikken, prikken.
34
1 week en 14 uur geleden door Grasnaaier
2
0
@32 Uiteraard. Wegbezuinigd, kapotgemaakt.
35
1 week en 14 uur geleden door Smurf
2
0
@33 Prik prik... 💉💉💉
36
1 week en 14 uur geleden door Grasnaaier
2
-1
@35 Ja Smurf, je moet weer in de rij gaan staan. Voor het goeie doel moet je maar denken. De volksgezondheid. De economie. Welvaart en welzijn. Het leven op aarde.
37
1 week en 14 uur geleden door Smurf
0
0
@36 Jij prikt liever iets anders aan je vorkje naar ik begrijp. Dat is ook goed voor de economie. 😏
38
1 week en 14 uur geleden door Rebo
0
-1
@37 Een penicilline spuit of een peniscilline spuit. Wat is nu uiteindelijk nog het verschil Smurf? Dat is maar een letter. 😃
39
1 week en 14 uur geleden door Sarcoff
3
-1
Komt mijn voorspelling toch uit, de corona verdwijnt omdat we het gewoon weer de griep gaan noemen.
40
1 week en 14 uur geleden door Grasnaaier
3
-1
@39 Zo rond de kerst zitten we weer in een lockdown. 
41
1 week en 13 uur geleden door Smurf
0
-3
@38 😉

@40 Ja, en niet vanwege covid-19, maar gewoon, omdat er te weinig bedden zijn.
42
1 week en 13 uur geleden door Grasnaaier
1
0
@41 Bedden genoeg op te trommelen. Te weinig mensen, daar gaat het om. Allemaal wegbezuinigd door Rutte en Balkenende. De hele zorg is naar de klote geholpen.
43
6 dagen en 16 uur geleden door Zwartwitje
4
-4
@39

Goed gedaan dan Nostradamus. Dit had een kind van vier ook kunnen voorzien. Als iedereen verplicht een mondkapje op moet, alles wat met horeca te maken heeft gesloten wordt, er maar een beperkt aantal mensen tegelijk bij elkaar mogen komen, mensen thuis moeten werken, handen moeten wassen etc etc. Kijk jij dan echt raar op dat het griepvirus ook geen kans maakt om zich te verspreiden?
44
6 dagen en 15 uur geleden door Zwartwitje
4
-5
@Buddleja

Volgens mij zou jij op ieder ander forum allang een permanente ban gekregen hebben voor het verspreiden van pertinente onwaarheden over covid. 

Maar er zijn meer op dit forum die disinfirmatie verspreiden.
45
6 dagen en 15 uur geleden door Grasnaaier
5
-2
@44 Ja, mensen die over zaken nadenken en vraagtekens bij bepaalde zaken zetten moeten geband worden. Dat zie je heel goed. Weg met critici. Lang leve de vrije samenleving. Democratie weet je...
46
6 dagen en 15 uur geleden door Sarcoff
6
-4
@44 En dan alleen de domme en naïeve deugverhalen van zwartwitjes lezen? dat forum is dan echt geen lang leven beschoren zwartwitje.
47
6 dagen en 8 uur geleden door Zwartwitje
3
-6
@46

Dus je geeft toe dat @buddleja pure onzin verkoopt, maar je vind het lekker weglezen.  Je leest liever sprookjes dan zaken mbt de realiteit.
48
6 dagen en 7 uur geleden door Buddleja
5
-2
@47 Als je het over mij wilt hebben dan kun je dat gesprek met mij voeren. Jouw @44 gaat trouwens veel te ver. De meningen die ik geef zijn serieus en geen pertinente leugens. Als je zoiets beweert ga je het maar hard maken ook. Waar gaat het over?
49
6 dagen en 7 uur geleden door Grasnaaier
4
-1
@48  👍👍👍
50
4 dagen en 19 uur geleden door Drsnuggles
2
-1
Het riedeltje begint weer opnieuw?  Eerst angst aanpraten om mensen te overtuigen dat lockdowns en vaccins nodig zijn.

En [Link]
51
4 dagen en 19 uur geleden door Herboren
0
-1
@50     Dat de maatregelen wél hebben gewerkt, blijkt door het uitblijven onlangs van de griep.
52
4 dagen en 18 uur geleden door Seconda
0
0
Nieuwe cijfers vaers database (usa)

Registratie Bijwerkingen van de vaccinaties:

 (Ca. 1-10% geregistreerd) 

 701.559 nadelige bijwerkingen na toediening. 

60.741 ziekenhuisopnamen

80.383 spoedeisende hulp bezoeken

6.637 hartaanvallen

5.765 myocarditis (ontsteking hartzakje)

1862 miskramen

19.210 invalide

14.925 overleden

100% veilig en effectief

Https://[Link]

Login om te reageren


WEEK STIJGERS GEZONDHEID

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.