NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
27 oktober
2021

woensdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

ALGEMEEN (NL)

Visboer Snapt Weinig Van Verkoopverbod Levende Kreeften: "Gebeurt Sinds Mensenheugenis"


Bron: www.at5.nl

Visboer snapt weinig van verkoopverbod levende kreeften: Op de Albert Cuyp wordt door bezoekers overwegend positief gereageerd op de plannen van de gemeente om de verkoop van levende kreeften, krabben en bont vanaf volgend jaar aan banden te leggen. Ondernemers, maar ook sommige expats reageren minder enthousiast.

Lees verder op www.at5.nl >>



Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
39 Reacties  |  296 Clicks
0001
Geplaatst door Buddleja 1 maand en 1 week geleden

REACTIES (39)

1
1 maand en 1 week geleden door Smurf
0
0
Mooie ontwikkeling. Straks allemaal sprinkhanen eten. Mmm mjammie.
2
1 maand en 1 week geleden door Querido
3
-1
@1

Mits die sprinkhanen dan wel diervriendelijk gedood worden. Anders kies ik toch maar voor die kreeft.
3
1 maand en 1 week geleden door Smurf
1
0
@2 Waarschijnlijk geven ze die sprinkhanen een beetje amfetamine voordat ze levend in de frituurpan verdwijnen. En dan denkt die sprinkhaan op het moment supreme: alles is liefde. 
4
1 maand en 1 week geleden door Billib
0
0
eigenlijk een soort supergrote hoofdluis die geleedpotige knaap van de foto.
5
1 maand en 1 week geleden door Querido
2
-1
@3

Ik zie de Kamervragen van de Partij voor de Dieren alweer aankomen.
6
1 maand en 1 week geleden door Luz
1
-3
En terecht. Levend koken, wat een idioterie
7
1 maand en 1 week geleden door Skapoe
2
0
Gelukkig zijn we met zinnige zaken bezig in Nederland *zucht*
8
1 maand en 1 week geleden door Herboren
2
-1
@6     Uh . levend verkopen is toch ets anders dan levend koken lijkt mij.     Levend verkopen kan ik wel begrijpen (bacteriën), leven koken heb ik echter geen begrip voor.
9
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
1
-2
@8 De consument die een levende kreeft koopt doet dit meestal incidenteel en gaan niet kloten met een mes om het dier te doden maar flikkeren hem levend in kokend water waar de doodstrijd tot drie minuten kan duren. Dus een goede stap om de verkoop van levende kreeften en krabben te verkopen. Als die beesten geluid konden maken waren ze nooit levend verkocht of gekookt. 

Eigenlijk moet je de kreeften en krabben voor de native kustbewoner laten. Vangen, doden, grillen en klaar. De elite maakt er maar een uitstapje van. 
10
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
1
-2
@9 . . . te verbieden
11
1 maand en 1 week geleden door Herboren
0
0
@9    Wellicht, maar dat is dan moet daar de consument op aangekeken worden, niet de verkoper.   Qua hygiëne dan ter plekke door de verkoper laten doden, en niet uren van te voren.     Een harinkje kan schoongemaakt worden waar je bij staat.        Het snel doden van een kreeft door de verkoper lijkt mij dan ook geen probleem.
12
1 maand en 1 week geleden door Benbenieuwd
0
0
Ik zou het zelf niet kunnen. Een dier levend koken, ik moet er niet aan denken. Als ik een dier levend heb gezien kan ik die later niet doden en op eten. 
13
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
0
-2
@11 Een kreeft houdt niet van licht en verschuilt zich graag. Dus, dat dobberen in een aquarium veroorzaakt al stress laat staan het vervoeren in kratten en het verblijf op een markt of in een viswinkel. Het is tevens langzaam doodgaan want een kreeft op het droge legt uiteindelijk het loodje. 

Gewoon zo snel mogelijk na de vangst doden en daarna eten of invriezen. 
14
1 maand en 1 week geleden door Querido
1
0
@12

Levende kreeften koken gaat mij ook te ver. Liever dat de kok dat doet.

Maar ik koop in het seizoen toch wel regelmatig een zak mosselen - en die gaan ook levend de pan in. Het is ook een beetje afhankelijk van wat je gewend bent.
15
1 maand en 1 week geleden door Benbenieuwd
1
0
@14 Ik eet ze geen van beiden. Als je toch een dier dood om te eten dan zo snel en pijnloos mogelijk.
16
1 maand en 1 week geleden door Yiroesh
1
0
@13 Dat gaat toch niet met kreeft. Moet vers zijn wil het een beetje smaken. 
17
1 maand en 1 week geleden door Grimlachje
0
0
Levend koken zie ik ook niet zitten als bereidingswijze. Een goede kok kan ze wel netjes en vrijwel pijnloos doodmaken met de bereiding. Je weet dat als je vlees of vis eet daar een dier voor doodgemaakt moet worden, maar ik ben er voor om dat zonder onnodig lijden te doen.
18
1 maand en 1 week geleden door Querido
0
0
@16

Klopt, dan kun je net zo goed een blikje kopen voor in de krabsalade. Maar dat heeft niets met kreeft of krab te maken die je vers eet.
19
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
0
-1
@14 Inderdaad gaan mosselen ook levend de pan in. Van kreeften is bewezen dat ze pijn ervaren over mosselen bestaat er twijfel. Persoonlijk denk ik dat elk levend wezen pijn kan voelen maar bewezen is het niet.
20
1 maand en 1 week geleden door Yiroesh
0
-2
@18 Nah, het is niet kosjer dus ik eet het eigenlijk niet. :)

Vind het trouwens ook niet eens zo lekker. Weinig bijzonder. In een bisque vind ik nog wel goed te doen trouwens.
21
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
2
-1
De gemiddelde consument leert niet hoe je een kreeft goed en lekker kan bereiden. Dan kun je dergelijke gerechten beter in een goed restaurant eten of niet. Kreeft is voor de consument gewoon te duur om op te oefenen. 
22
1 maand en 1 week geleden door Rebo
0
0
@21 Dat is heel simpel bij een kreeft. Je steek gewoon een mes in zijn kop aan de achterkant, en dan duw je het mes naar voren als een soort hefboom van verticaal naar horizontaal, zodat die kreeft zijn kop in twee helften ligt. Dan is die ogenblikkelijk op slag dood en dan daarna pas in het kokende water.
23
1 maand en 1 week geleden door Rebo
0
0
@19 Garnalen worden bijvoorbeeld ook levend gekookt maar dat kun je niet vergelijken met een kreeft. Een garnaal is maar heel klein, en dan is binnen een seconde de hitte ook al in het binnenste van die garnaal. Bij een kreeft duurt het natuurlijk veel en veel langer voordat die hitte de vitale delen bereikt, en zo de dood veroorzaakt.
24
1 maand en 1 week geleden door Herboren
0
-1
@19      Wanneer mosselen dood zijn, is controleren of ze nog goed (niet bedorven) zijn niet mogelijk.   Daarom worden die levend verkocht   (en vervolgens idd levend bereid).
25
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
2
-1
@24 Zo is dat, een dode mossel is waardeloos. 
26
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
0
-1
@22 Daarmee is de bereiding nog niet klaar Rebo. En wat je zegt klinkt simpel maar vereist in de praktijk toch wat oefening. 
27
1 maand en 1 week geleden door Rebo
0
0
@26

De bereiding van een kreeft daar heb ik inderdaad geen sjoege van, maar het pijnloos dood maken zou me wel lukken denk ik. Ik ben mijn hele leven slager geweest, en best wel handig met een mes al zeg ik het zelf.
28
1 maand en 1 week geleden door Smurf
0
0
@5 😉 Je hebt een goed gevoel voor humor. 👍
29
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
0
-2
@27 Dan moet dat klusje voor jou geen punt zijn. Zag ooit in een kookprgramma amateurs het klusje doen maar bij veel van hen was het feit dat er nog leven in het beest zat aanleiding tot schrikken. Dat mes erin moet resoluut gebeuren en direct die hefboom beweging maken. 
30
1 maand en 1 week geleden door Herboren
1
-1
@29     Ik denk dat wanneer je dat beest dan eerst op ijs zet of in de diepvries doet, dat het een stuk minder levendig is, en daardoor minder 'afschrikwekkend' en makkelijker te hanteren.
31
1 maand en 1 week geleden door Rebo
0
0
@29 Dat is voor mij ook geen enkel punt. Ik vind het trouwens wel raar dat zoiets dan in een kookprogramma moet worden gedaan door amateurs. Ik heb hetzelfde gezien, maar dat waren gewoon professionele koks die het dagelijks deden en precies wisten hoe het moest.
32
1 maand en 1 week geleden door Hendrianus
1
-1
@30 Dat kookt niet zo makkelijk en te ver bevroren snijdt ook niet fijn. 
33
1 maand en 1 week geleden door Herboren
0
-1
@32     Dat koud maken is natuurlijk uitsluitend om dat dier te verdoven en meer handelbaar te maken.    Een half uurtje is voldoende,       Bevriezen is uiteraard nadrukkeluk niet de bedoeling nee.   Of u moet wellicht kreeftenijslollies willen maken ?
34
1 maand en 1 week geleden door Sarcoff
0
0
Als je dat tegenstaat moet je ze niet eten, welk beest lijd meer pijn een garnaal of een kreeft?

Als de pijn en ellende voor de beesten gelijk is kun je beter een kreeft eten, of walvis i.p.v. varken.
35
1 maand en 6 dagen geleden door Slavink
1
0
Of het nou al eeuwen gebeurd, dat in kokend water laten zakken of niet, het is afschuwelijk wreed. SInds we weten dat vissen pijn voelen kunnen we ons voorstellen wat een kreeft voelt als zijn vlees gekookt wordt.

Afschaffen. En wat expats zeggen, nou, die moeten dan zelf maar eens met hun voeten in een teil kokend water gaan zitten ...🔥🔥
36
1 maand en 6 dagen geleden door Sarcoff
0
0
@35 Maar om een maaltje garnalen te eten moet je veel garnaaltjes doodmaken, dan kun je toch beter een best als een kreeft eten, dan maak je er maar een dood.
37
1 maand en 6 dagen geleden door Slavink
0
-1
@36 stil toch, man, die garnalen worden in Marokko gepeld. Doen wij ze in de ban, dan hebben die moslima's geen eten in de pan ... 😟
38
1 maand en 6 dagen geleden door Slavink
0
0
@30 ja, het is dat het niet meer kan anders hadden we Friso (what's in a name ...) kunnen vragen hoe het is om ingevroren te raken.

We moeten van de kreeft en van die expats af. We moeten weer van dieren gaan houden. In Amerika doen ze dat al. Daar was een kat naar voetballen gaan kijken en op het dak gaan zitten. Maar bij een doelpunt wilde het diertjes klappen en viel toen van het dak, greep zich vast aan de dakgoot en bengelde daar, aan twee voorpootjes. Knapen, echte mensenredders, stoere Trumpboys hielden toen de Amerikaanse vlag onder dat beestje, riepen psss, psss en toen liet dat dier zich vallen. Gejuich steeg op, de kat zei later dat hij wel wat sterretjes zag ...

Poes laat los: [Link]
39
1 maand en 6 dagen geleden door Sarcoff
1
0
Ik stel voor om in de toekomst walvisvlees (40.000 kg) te eten, hoef je maar een beest pijn te doen en te vermoorden, i.p.v. 421 varkens (95 kg)

Daarbij hebben de walvissen in vrijheid geleefd.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS ALGEMEEN (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.