NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
27 september
2021

maandag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

POLITIEK (NL)

"Boze Zwarte Vrouw" Sylvana Simons Gaat Los Op "Witte Mannen": 'We Moeten Ze Vervangen!'


Bron: www.dagelijksestandaard.nl

“Boze zwarte vrouw” Sylvana Simons gaat los op “witte mannen”: ‘We moeten ze vervangen!’ De walgelijke racist Sylvana Simons is weer eens losgegaan op wat zij "witte mannen" noemt. Want, zegt ze, "witte mannen" zijn verantwoordelijk voor alle problemen in Nederland. Daarom moeten ze in de politiek vervangen worden, "per motie wellicht."

Lees verder op www.dagelijksestandaard.nl >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
52 Reacties  |  480 Clicks
0008
  Geplaatst door Drsnuggles 2 weken en 1 dag geleden

REACTIES (52)

1
2 weken en 1 dag geleden door Drsnuggles
19
0
Pff, hoe racistisch kun je zijn?

Verander voor de grap eens "witte" naar "zwarte" of "licht getinte" dan is het hek vd dam en wereldnieuws hoe racistisch Nederland wel niet is, maar nu?  Helemaal niets.
2
2 weken en 1 dag geleden door Seconda
15
-1
Dit heeft zij aan de kansel in de 2e kamer geuit??

Lijkt me meer dan voldoende grond om dat mens te verwijderen uit de kamer.

Een openlijke oproep om blanken te verwijderen!!!

Wtf
3
2 weken en 1 dag geleden door Depostbode
17
-2
Zorgwekkend. Waarom kunnen we niet gewoon in vrede met elkaar leven? Waar is die haat nou toch goed voor? Zij maakt exact dezelfde fout als ene Adolf H. toendertijd. Toen waren het de Joden, nu de 'witte mannen'. En zij zou het gezicht van de anti-racismebeweging moeten zijn? Laat me niet lachen. 
4
2 weken en 1 dag geleden door Zie Hier
14
0
Maar ze is natuurlijk helemaal niet racistisch!!!

Dat lijkt alleen zo omdat ze het over de witte mannen heeft!

Dus KIJKT HET ANTIDISCRIMINATIE-BUREAU NADRUKKELIJK DE ANDERE KANT UIT!
5
2 weken en 1 dag geleden door Grasnaaier
16
0
Ik dacht dat racisme verboden was in dit land. Simons is openlijk racistisch bezig en niet voor het eerst.
6
2 weken en 1 dag geleden door Graaier1000
9
0
BIJ1 met Sylvana Simons zou zich gaan inzetten voor verbinding. Tot nu toe lijken er vooral uitingen gedaan te worden dieresultaten geboekt te worden met het uiteen drijven van mensen. Jammer.
7
2 weken en 1 dag geleden door Smurf
0
-13
Ze heeft wel een punt. Gelukkig hebben nu meer vrouwen ook wat te zeggen. We moeten gewoon meer mixen. Alles door elkaar.

@5 De wet klopt niet. Maar dat is niet alleen het geval met Artikel 1, maar ook met andere wetten. De wetboeken zouden eens opgeschoond moeten worden. Een heleboel troep zou weggegooid moeten worden. En zaken zouden eens beter geformuleerd moeten worden. Zoals het nu is, geeft heel veel verwarring. En ook de advocatuur moet anders. Nu mag je alleen advocaat zijn als een andere advocaat jou geschikt acht. Dat moet weg. Iedereen met een academische studie rechten zou advocaat moeten mogen zijn. Zoals het nu is, leidt tot giga hoge tarieven en een lage kwaliteit van dienstverlening.
8
2 weken en 1 dag geleden door Smurf
0
-16
@6 Nee nee... het is juist goed dat Sylvana er zit. Zij vertegenwoordigt ook een deel van de bevolking. Daar ben jij het waarschijnlijk niet mee eens. Maar ook die groep heeft een vertegenwoordiger nodig. Zo is het beter dan vroeger, toen alles maar weggemoffeld werd.
9
2 weken en 1 dag geleden door Graaier1000
1
0
Aanvulling op @6 .

Oeps, voordat de tekst goed getikt was werd er geplaatst.

dieresultaten geboekt te worden met = die resulteren in 

Mijn excuses.
10
2 weken en 1 dag geleden door Hans Brinker
11
0
@5 Dat mens is gewoon knetter geschift. Hier zegt ze als reactie/vergelijking op etnisch profileren dat - omdat mannen het meest dader zijn van seksueel misbruik - alle mannen bij voorbaat gecastreerd zouden moeten worden. [Link]

Als je nou toch eens random bekijkt wat er zoal in de 2e kamer rondloopt dan wordt het toch een steeds gekker gestoord rotzooitje?
11
2 weken en 1 dag geleden door Thwil
7
-1
Ze heeft bijna helemaal gelijk alleen heeft ze zich vergist in de huidskleur.
12
2 weken en 1 dag geleden door Depostbode
11
-1
@8 Zo dachte de arme Duitse arbeiders ook. "We hebben iemand nodig die ons vertegenwoordigd!". Daarmee wil het niet zeggen dat het goed is wat ze allemaal zegt en doet. Het creëren van een denkbeeldige vijand, in dit geval de 'witte man', is zo ongelooflijk fout. Ik kan niet bevatten dat u dit goedkeurt en bagatelliseert. Mevrouw Simons is voor mij niets meer dan een neolinkse populist die zelf in een overwegend 'witte' middenklas wijk woont en inspeelt op de onderbuikgevoelens van de kansarme afro gemeenschap uit de wat mindere wijken.
13
2 weken en 1 dag geleden door Skapoe
6
0
Wellicht kunnen we een aantal van die zer competente Bijlmerse steuntrekkers voor in de plaats installeren.

Haar vader en vader van haar kind zijn uit het leven gestapt, denk dat daar iets in de bovenkamer mis is gegaan van mevr. Simons.
14
2 weken en 1 dag geleden door Wcommander
6
0
Zwartgallig hoor al dat zwart wit kijken en denken. Kleur maakt vaak wel wat uit maar dan heel anders, kijk maar eens in Afrika. Al die regeringen daar zijn vaak het toppunt van corruptie en om de haverklap neemt dan de legertop het over. En dan zijn daar nog veel ergere dingen aan de hand, niet? Dus dat is ook geen oplossing mevrouw Simons?
15
2 weken en 1 dag geleden door Grasnaaier
9
-1
@10 Ze is zeker goed knetter. Kijk, het is goed dat landen streven naar zo min mogelijk racisme vind ik. Mensen beoordelen op huidskleur of uiterlijk etc. is gewoon schandalig. Maar als ik figuren als Simons hoor wauwelen dan kunnen wat mij betreft al die discussies over racisme linea recta de prullenbak in. Volgens Bij1 en organisaties als BLM moet alles van een kant komen. Zo werkt het natuurlijk niet.
16
2 weken en 1 dag geleden door Dunnekever
2
0
Het gaat niet om huidskleur, maar het gaat om huidskleur XD. De arme slaaf. Dadelijk gaan al die witte cisgender racisten weer boos worden XD
17
2 weken en 1 dag geleden door Grasnaaier
3
0
@7 Smurf, ik kan je even niet volgen met je verhaal over de advocatuur.😏
18
2 weken en 1 dag geleden door Skapoe
4
-1
[Link]

Zo te zien is mevrouw Simons niet vies van een witte man tussen de lakens.
19
2 weken en 1 dag geleden door Han
9
-1
Hm, iemand die pretendeert tegen racisme te  strijden, doet hier racistische uitspraken. Heel apart. 
20
2 weken en 1 dag geleden door Dunnekever
1
0
@19 Maar ze staat wel voor Alle burgers had ik der horen zeggen :) [Link]
21
2 weken en 1 dag geleden door Smurf
0
-4
@17 Nou... de advocatuur is voorbehouden aan een groep mensen. Daar kom je niet zomaar tussen. Je kan niet zeggen ik ga advocaat worden. Want dat is iets wat niet jij beslist. Maar een ander. Iedereen kan stratenmaker worden. In principe is het in de advocatuur zo geregeld dat als jij stratenmaker wilt worden, dan mag dat alleen wanneer andere stratenmaker dat goed vindt en jou opleidt. Ik denk niet dat dat goed is. Bij strafrecht heb je geen advocaat nodig, maar bij civiel recht wel. Ik vind dat dus onzin. Het zou fijn zijn als iedereen die dat wil advocaat kan worden. Bij chirurg is dat natuurlijk wat anders.
22
2 weken en 1 dag geleden door Meneer Van Het Nieuws
8
-1
Volgens de wet is SS wel strafbaar boor deze uitspraken.

Met haatzaaien of aanzetten tot haat wordt doorgaans bedoeld het oproepen tot haat of onverdraagzaamheid jegens een individu of groepering, bijvoorbeeld op basis van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming. In diverse rechtsstelsels is het aanzetten tot haat strafbaar gesteld. ...
23
2 weken en 1 dag geleden door Han
2
-1
@20 Met uitzondering van... :D
24
2 weken en 1 dag geleden door Graaier1000
8
-1
@20 , Wat is het toch een hartverwarmende vrouw. Goed onderlegd, welbespraakt, meelevend en echt in staat tot zelfreflectie. /sarcasm off
25
2 weken en 1 dag geleden door Han
4
0
@24 Een echte verbindende factor in de samenleving
26
2 weken en 1 dag geleden door Hans Brinker
4
0
@24 Jah, een echte inclusieve verbinder in hart en ziel.

** Kuch **
27
2 weken en 1 dag geleden door Han
7
-1
@26 toch voel ik mij als witte vrouw niet bepaald verbonden met haar. Zal ze dat begrijpen? 😉
28
2 weken en 1 dag geleden door Hans Brinker
6
-1
@27 Hahaha, Sylvana vast niet, ik wel 😉
29
2 weken en 1 dag geleden door Han
4
-1
@28 Bedankt, ik voel een band aankomen 😄
30
2 weken en 1 dag geleden door Graaier1000
5
0
'Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem', zei Simons in 2001 tegen de Volkskrant. 'Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten.'

In 2016 zei Simons over die uitspraak: 'Ik zou het nu anders formuleren, maar ben wel blij dat ik het heb gezegd. Het heeft binnen de Surinaamse gemeenschap een hele discussie op gang gebracht.'

'25 jaar geleden rookte ik nog een pakje sigaretten per dag, droeg ik nog bont en had ik werkelijk geen idee van de verscheurende werking van kolonialisme en imperialisme.' En: 'Je kunt kijken naar mijn foute uitspraken van toen, of naar mijn daden van vandaag.'

Tegen Muambi benadrukt Simons nu dat ze is veranderd en niet meer zulke uitspraken zal doen.

Het wachten is nu op de dag dat Sylvana Simons zal zeggen dat ze veranderd is en dat ze zulke racistische uitspraken van haar als in 2021 niet meer zal doen...
31
2 weken en 1 dag geleden door Hans Brinker
5
-1
@29 Voila, voor jou 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Je had toch een grote vaas? 😉
32
2 weken en 1 dag geleden door Han
5
-1
@31  😂😂😂 mijn dank is groot! En ja, ik heb een grote vaas. Ik zal ze met liefde verzorgen en als droogboeket bewaren als aandenken 😄

Maar weer OT, Deze vrouw is een van de weinige die alle haren overeind krijgt met haar opmerkingen. Valt wat mij betreft niet mee te communiceren.
33
2 weken en 1 dag geleden door Han
5
-1
@30 Ligt vast aan de windrichting waar haar uitspraken vandaan komen.
34
2 weken en 1 dag geleden door Marrie
4
-1
Wat zou er gebeuren als een witte vrouw en public in de politiek het volgende zou zeggen:

"Nou was mijn vraag," ging de racistische clown verder, "hoe vreemd het zou zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle licht en donkergetinte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de Kamer, maar ook in het land, te vervangen door mensen waarmee we die ervaringen niet hebben?"
35
2 weken en 1 dag geleden door Milak9
3
0
Zij blijkt nog policor te zijn ook. Want al zegt ze de witte mannen te willen vervangen door mensen die die ervaringen niet hebben geleefd (zoals zwarte mensen), zij, de racist, noemt geen kleur. Maar iedereen weet waarover zij het heeft.

Volgens mij kun je maar weinig tegen dit soort verscholen en policor racisten doen. Je kunt ze wijzen op het Afrikaanse continent waar geen blanke met de scepter zwaait en het toch één grote shithole blijkt te zijn. Maar ongetwijfeld is in haar ogen de 'witte man' ook verantwoordelijk voor die situatie. De uitdrukking 'De hand in eigen boezem steken' kent gek genoeg geen van al die 'witte mannen'-haters, zwarte piet rammers, achterkleinkinderen van mensen die ooit slaaf waren, nazaten van slavenhandelaren die hun eigen volk hebben verkocht voor een paar zilverstukken.

Dit mens is zo sluw dat zij het voor elkaar krijgt om in de media racisme probeert te verslaan met racisme en ze geven haar nog een podium ook. Nooit hoor je haar over de huidige slavernij die nog heerst in de wereld. Niks over de slavernij in islamitische landen, niks over de seksslaven op markten in het M-O, niks over de kinderslavernij in Azië. 

Zij blijft maar hangen in een narrative wat te maken heeft met haar achtergrond (?), haar huidskleur, terwijl zij daar helemaal geen last van heeft gehad. 

Morgan Freeman zou haar vierkant uitlachen met haar gejank over de 'boze witte man' en dat hij je zou tegenwerken in je leven. Dat geldt namelijk voor iedereen. Wit, blank, zwart, bruin of wie dan ook.   
36
2 weken en 1 dag geleden door Van Keulen
4
0
Moeten de witte mannen vervangen worden van Sylvana?

Oh Jee!  Als er allemaal zwarten voor in de plaats komen zal er niet veel meer gewerkt worden.  😜😜😜😜😜
37
2 weken en 1 dag geleden door Bonzai
5
0
Ze moeten haar tot de orde roepen omdat ze een grens over is gegaan .

Als het '' minder minder '' van wilders word berecht dan moet er minimaal ook een vonnis komen voor wat sylvana allemaal naar voren brengt .

Het begint een obsessie te worden ,haar haat naar de witte man.

Hoe komt ze zo haatdragend want dat is ze nooit geweest .

Als de politiek dit allemaal toestaat dan is het gedaan met het politieke stelsel .

Hier moet toch ingegrepen worden of is iedereen het eens met haar ?
38
2 weken en 1 dag geleden door Kelly11
3
-1
Sylvana mag wel oppassen, er is al iemand voor minder voor de rechter verschijnen.
39
2 weken en 1 dag geleden door Katootje Huisman
2
0
Ze zegt de witte mannen in de politiek vervangen door andere mensen , door welke kleur die witte mannen vervangen zouden moeten worden daar heeft ze het niet over . Dus nieuwe witte mannen ( en ik neem aan dat de kleur er verder niet toe doet ) in de Nederlandse politiek die nog zuiver op de graat zijn , toch ?. 

Verder zou ze zonder het provocerende witte eveneens haar zegje kunnen doen want door telkens witte te zeggen geeft ze aan dat het zeggen van zwarte voor haar ook oké is .
40
2 weken en 1 dag geleden door Yiroesh
6
-1
Ze begint een beetje als Hitler te klinken. Een groep stigmatiseren, collectief verantwoordelijk houden en willen uitsluiten aha beroepsverbod. Waarom wordt zij niet als extreem-rechts gezien?
41
2 weken en 1 dag geleden door Querido
4
-1
Eigenlijk mogen ze van mij allemaal vervangen worden. Laat Marijnissen en Caroline nog maar even zitten. Maar de rest - hoppa in de gft-kliko.
42
2 weken en 1 dag geleden door Qubix
7
-1
Ja als dit geen racistische uitspraak is weet ik het niet , vervolgen dat klote wijf.
43
2 weken en 1 dag geleden door Katootje Huisman
1
0
De witte man  bestaat niet .

[Link]
44
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
8
-1
In Suriname hebben ze juist de ervaring dat er veel mis gaat onder de leiding van zwarte mannen. Daar hoor ik niemand over het vervangen door wit. Rare wereld hoor mevr. Simons. 😂
45
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
1
-3
Eigenlijk wel een goed item voor dat Surinaamse 'nieuwskanaal', GFCniews. Is DDS daar de Nederlandse tak van? 😏
46
2 weken en 1 dag geleden door Hendrianus
0
-4
Nu ja, die pro FVD sik van DDS, Michael van der Galien, trekt hef natuurlijk wel uit de context. [Link]
47
2 weken en 23 uur geleden door Scalmer
0
0
Witte mannen. Bestaan die nog?

Nederland is volgens mij ook gewoon een smeltpot van verschillende nationaliteiten.
48
2 weken en 22 uur geleden door Dwz
3
0
Het is maar goed dat ze geen andere uitspraak deed:

Willen wij meer of minder witte mannen?

Al lijkt mij persoonlijk deze uitspraak over dat vervangen een tikkeltje erger.

Alsof de leiders en dergelijke het zo goed doen daar in Afrika.

Ik snap niet wat die Sylvana hier in Nederland nog te zoeken heeft.

Kan beter opzouten.
49
2 weken en 22 uur geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
3
0
Wat staat die gleuf weer te racistich te raaskalken  weg met dat ding graag 
50
2 weken en 22 uur geleden door Dunnekever
0
0
@49 Is niet lief, boze zwarte brouwen uit te sluiten terwijl ze voor diversiteit staan XD
51
2 weken en 20 uur geleden door Als Het Puntje Bij Het Paaltje Komt
3
0
@50

Ik vind deze dame wereld vreemd en tettert tegen anderen wat ze zelf ook doet heb er niks mee en zal het ook niet krijgen. 

Ik hou niet van discrimineren en respecteer ieder zo als hij is en niet wat hij/zij is .  
52
2 weken en 19 uur geleden door Hans Brinker
3
0
Als die zwarte racistische trol commentaar heeft op wat "witte" mannen presteren mag ze snel opdonderen naar Suriname. Kan ze ondervinden wat zwarte mannen er voor een teringzooi van maken. Racistische rotheks is het.

Login om te reageren


WEEK STIJGERS POLITIEK (NL)

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.