NuJouwNieuws - Nieuw Nieuws elke dag
26 oktober
2021

dinsdag

Huisregels   |   Help
Populair

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Snel Zoeken
Zoek strikter

CONSPIRACY

Socioloog Jaron Harambam Over De Leefwereld Van Complotdenkers


Bron: www.youtube.com


Volgens socioloog Jaron Harambam moeten we bereid zijn te luisteren naar complotdenkers. ''Het is belangrijk om te weten waarom grote groepen uit onze samenleving twijfelen aan onze experts en overheden niet vertrouwen. We moeten naar de inhoud van de kritiek te kijken.'' Big Pharma is het grote kwaad, corona is bedacht om The Great Reset in gang te zetten, John F Kennedy werd vermoord door de CIA. Zomaar drie voorbeelden van complotideeën. Maar wanneer is iemand een complotdenker en w

Lees verder op www.youtube.com >>Help mee NuJouwNieuws te laten groeien door dit bericht te delen op social media. Dank je wel!
19 Reacties  |  373 Clicks
0004
  Geplaatst door Birdeyes 2 maanden en 1 week geleden

REACTIES (19)

1
2 maanden en 1 week geleden door Grimlachje
1
-4
Blijkbaar is het noodzakelijk dat we ons in dit soort groepen moeten verdiepen, maar ik vraag me wel eens af waarom. Ze vertonen sekte achtig gedrag . De buitenwereld wordt buitengesloten (de media is allemaal fakenews) er wordt niet meer naar rede of wetenschap geluisterd (big pharma of deel van een buitenaards groot complot), en alles wat uit de eigen hoge hoed wordt getoverd wordt zonder voorbehoud geslikt als zoete koek.
2
2 maanden en 1 week geleden door Smurf
4
0
Mja... elites hebben het ook bijna nooit goed voor. Die kan je dus ook niet vertrouwen.
3
2 maanden en 1 week geleden door Buddleja
3
0
@1 Het probleem is dat de definitie van complotdenken enorm is vervaagd, of liever: opgerekt tijdens de coronacrisis. En ik denk dat dat is wat deze socioloog ook ziet en dat je daarmee dus ook kritische, weldenkende mensen monddood maakt. 
4
2 maanden en 1 week geleden door Bonzai
7
0
[Link]

Complot denken komt omdat er meerdere wegen zijn die naar rome leiden ,er zijn dus meerdere mogelijkheden om iets te bereiken .

B.V. neem nou omtzicht als men niet op dat briefje had ingezoomd dan was je een complotdenker als je zou zeggen dat er samengespannen werd om hem er uit te werken .

Nu et waarheid en geen complot meer.

Er is in het verleden zoveel de doofpot in geholpen  dat mensen bij bepaalde zaken hun vraagtekens hebben.

Dat zie je nu ook weer met het virus .

als je dan het filmpje ziet van bill gates die doodleuk staat te vertellen dat hij de wereldpopulatie zal reduceren via medische middelen en vervolgens een voorspelling doet die een jaar later werkelijkheid word en hij ook nog eens de leiding krijgt over vaccins ,terwijl hij totaal geen medicus is ,dan is het toch normaal als je daar dan je vraagtekens bij zet.

Mensen die sceptisch tegenover het vaccineren staan worden monddood gemaakt ,verzwegen ,en niet in de media behandeld .

Daar is een reden voor anders zet je voorstanders en tegenstanders in een programma tegenover elkaar en dan kunnen de mensen zelf een conclusie trekken maar dat word nu onmogelijk gemaakt.

mensen worden dan achterdochtig ,wat goed te begrijpen valt.

Er zit dus een heel groot verschil in complotdenkers en complotdenkers .
5
2 maanden en 1 week geleden door Smurf
4
0
@4 Is ook zo. Rutte liegt tegen de klippen van de hel op. En dan vindt men het in Den Haag vreemd dat een deel van de bevolking Den Haag niet vertrouwt.
6
2 maanden en 1 week geleden door Grasnaaier
4
0
@5 Het woord çomplotdenker' of 'complotter' wordt ook vaak gebruikt om het ergens maar niet over te hoeven hebben. Om discussies dood te slaan. Om critici de mond te snoeren. Net als nazi, racist, fascist, islamofoob en dat soort kreten.
7
2 maanden en 1 week geleden door Billib
1
0
Bij mensen gaat het altijd om aantallen, het grootste aantal waanzinnigen mag dan de ''normaal'' status claimen, wat rest moet gekkie zijn. is een tamelijk oud dilemma wat, indien het huidige traject niet wijzigt, tot een algehele waanzinsimplosie zal leiden. De weg naar normaal is ''by law'' gedoemd om in aller aller grootste waanzin te eindigen, objectief bekeken dan.
8
2 maanden en 1 week geleden door Milak9
4
0
We moeten dus bereid zijn om naar complotdenkers te luisteren. "Het is belangrijk om te weten waarom grote groepen uit onze samenleving twijfelen aan onze experts en overheden niet vertrouwen. We moeten naar de inhoud van de kritiek te kijken."

Dat hele woord 'complotdenken' is zo'n dooddoener geworden (zie @6 ) dat het haast een compliment wordt voor diegene als je hem/haar/het ervan beticht. Want wat is het nou? Ben je een complotdenker als je de overheid wantrouwt (soms gewoon terecht), twijfelt aan de experts (er is haast nooit consensus in de wetenschap) of kritiek hebt (waar ook niks mis mee is)?

Socioloog Jaron en Co. zal het ongetwijfeld goed bedoelen maar plaatst 'de complotdenker' (of twijfelaar of criticus) meteen in het tegenovergestelde hokje van waaruit zijzelf denken. En hun hokje noemen zijzelf 'De Waarheid'. Maar zo 'zwart-wit' gezien is het dus maar zelden. Te vaak is al gebleken dat je je eigen regering niet blindelings kunt vertrouwen. Ook niet de MSM met hun geselecteerde groepje 'experts' terwijl er tig 'experts' zijn met een andere mening maar nooit een podium zullen krijgen. In die zin speelt de MSM een hele grote rol in het aanwakkeren van 'complotdenken'. Geef het debat de vrijheid. Laat de 'experts' met elkaar redetwisten zolang er geen consensus is. Laat censuur en uitsluiting achterwege als een 'expert' een andere mening heeft.

P.s. Bonzai in @4 had het er ook al over. Te vaak blijkt maar weer eens dat het 'complotdenken' niks te maken hoeft te hebben met iets negatiefs of onwaarheden. Ook in het artikel halen ze de moord op JFK aan. Net als bij 9-11 moet je het officiële verhaal van de overheid geloven anders ben je een 'complotter', een 'wappie' of wat dan ook. Maar na bijna 60 jaar komt er nu nog steeds aanwijzingen/informatie binnen waaruit blijkt dat de 'complotters' van toen helemaal niet zo raar dachten.

-Heel veel zaken zijn niet zoals ze worden weergegeven. Onze media speelt daar een grote rol in. Zij is ook degene die daar duidelijkheid in kan verschaffen. Als zij daarin voldoet zal je de term 'complotdenken' bijna nergens meer tegenkomen.  
9
2 maanden en 1 week geleden door Smurf
2
0
@6 Klopt. Via de media voeren ze begrippen in waarmee discussies kapot gemaakt kunnen worden. Of waarmee ze mensen kunnen afserveren.

Het probleem is de kiezer die niet op clubs stemmen die dit de kop in willen drukken. Wat dit betreft zit de kiezer steeds te slapen.

Als je de media beheerst, dan beheers je ook voor een groot deel de verkiezingen. Kijk maar hoe ze Geert demoniseerden of hoe ze Pieter Omtzigt kapot hebben gemaakt. Zo doen ze het iedere keer. En heel veel mensen zijn daar gevoelig voor. Mensen zijn simpele kopieer machines. Misschien dat er wat te verwachten valt van Ongehoord Nederland.
10
2 maanden en 6 dagen geleden door Birdeyes
3
0
@3 "Het probleem is dat de definitie van complotdenken enorm is vervaagd of liever: opgerekt tijdens de coronacrisis."

Inderdaad, zodra men weet dat iemand zich liever niet laat vaccineren tegen corona, maar eerst even wil afwachten wat de effecten van de vaccinatie zijn, wordt diegene meteen nauwelijks tot niet meer serieus genomen en in het hokje 'wappie' en/of 'complotdenker' ondergebracht. 
11
2 maanden en 6 dagen geleden door Smurf
0
-1
@10 Nou ja... bij mijn vorige baantje zeiden ze mensen dat de NOS nep nieuws is. En bij mijn huidige baantje is iedereen anti vax. 😂 Ik kom dus alleen maar complot wappies tegen in het dagelijkse leven. Ik kan natuurlijk niet tegen mijn collega's zeggen dat het complotters zijn. 😂
12
2 maanden en 6 dagen geleden door Sarcoff
2
-1
Hoe het werkt? , nou ongeveer zo:

[Link]
13
2 maanden en 6 dagen geleden door Milak9
1
-1
@12

Niet iedereen is vatbaar voor die massapsychose. Complotdenken kan ook heel positief zijn.

-Zat laatst naar een filmpje te kijken waar de naam Joost Meerloo vaak in voor kwam. Heb 'm even genoteerd zodat ik er later nog eens naar opzoek kan gaan (mijn geheugen is net een zeef). Toevallig zie ik 'm ook een paar keer langskomen in het filmpje uit jouw link.-
14
2 maanden en 2 dagen geleden door Crystal Revenge
1
-1
Het complotdenken wordt gediskwalificeerd omdat het buiten het politieke economische  medische sociale vertoog valt. Er worden verbanden gelegd waar de bestaande instanties niets mee kunnen.
15
2 maanden en 2 dagen geleden door Querido
1
0
@14 Toe maar!  😂
16
2 maanden en 2 dagen geleden door Smurf
1
-1
@14 Het sluit niet aan bij wat de machthebbers willen, dus wordt het gediskwalificeerd.
17
1 maand en 4 weken geleden door Crystal Revenge
2
-1
@16 Je zegt ongeveer hetzelfde maar dan meer vanuit subjectief perspektief.

Je zou eens Michel Foucault moet bestuderen: hij beschrijft geniaal hoe de disciplinaire macht begin 19e eeuw infiltreert, de bestaande  instanties bezet, nieuwe instanties opricht (koepelgevangenissen, klinieken enz.),  de vertogen manipuleert en om zich heen grijpt tot in de kleinste en intiemste details van het openbare en private [Link] ten koste van de soevereiniteitsmacht; de macht van de vrije burgers, boeren, adel en koning.
18
1 maand en 3 weken geleden door Smurf
1
-1
@17 Mijn woorden. De baantjes machine. Alles wat niet goed gaat, daar wordt een baantje voor gemaakt en wordt een lid van het partijkartel geplaatst. Maar jij kunt volgens mij hartstikke goed studeren. Je zou politicologie of bestuurskunde moeten doen. Dan ben je zo directeur van een grote overheidsinstelling. Kan je lekker je zakken vullen en samen met de elite op Bali vakantie vieren.

Ik zou graag dat boek lezen, maar ben nu bezig met een boek over Haskell.
19
1 maand en 4 dagen geleden door Scalmer
0
0
OT. Hij zegt het goed. Er zijn grijstinten. In de media en discussies is er enkel een contrast tussen zwart en wit. 

Login om te reageren


WEEK STIJGERS CONSPIRACY

Alle Nieuws

Nederland
Algemeen (NL)
Economie (NL)
Politiek (NL)
Verkeer (NL)
Weer (NL)
Wereldwijd
Buitenland
Conspiracy
Gezondheid
Humor Satire
Kunst Cultuur
Lifestyle
Muziek
Opinie
Opmerkelijk
Showbizz
Sport
Technologie
Wetenschap

Media
Boeken
Film
Games
Internet
Radio
TV
Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2021.