REACTIES (13)
Reacties gesorteerd van oud naar nieuw
 • 07:56
  3 Feb '23
  @1 | Ziehier
  1 maand en 3 weken geleden
  Is een bewuste keuze van de gevonden slachtoffers!

  Word tijd dat de NGO's en smokkelaars keihard worden aangepakt!!

  Dat zijn namelijk de daders van dit soort slachtingen!

  Kijk naar de promotie filmpje tijdens de reclames op de media niets anders dan bewaken van hun inkomstenbron!
  -3 7
  @1
 • 11:07
  3 Feb '23
  @2 | Qubix
  1 maand en 3 weken geleden
  Weet jij hoeveel er al verzopen zijn wat wij niet weten maar ja ze doen het zelf ze zetten zelf hun leven op het spel , en de meeste kunnen nog geen eens zwemmen , maar dat zal in Nederland ook zo ,  ik ken veel Surinamers die niet kunnen zwemmen en het wordt ook niet meer op school geleerd , wij hadden nog zwemles en daar moest je verplicht naar toe.
  0 7
  @2
 • 11:09
  3 Feb '23
  @3 | Qubix
  1 maand en 3 weken geleden
  +zijn ( ergens)
  0 5
  @3
 • 13:20
  3 Feb '23
  @4 | [ Account Verwijderd ]
  1 maand en 3 weken geleden
  Ik denk, dat we een beetje murw worden gemaakt door dit soort berichten, waarvan je al vantevoren weet dat er tóch niets aan gedaan wordt en dat deze doden, daarom op het conto van Europese leiders zijn te schrijven.

  Deze laatsten zijn diegenen die een oplossing voor deze drama's moeten vinden. Daar hebben ze al jaren de tijd voor gehad en niets aan gedaan. Het is niet anders, maar dan zullen slachtoffers zoals deze, helaas, altijd blijven bestaan. 
  -3 3
  @4
 • 13:40
  3 Feb '23
  @5 | Duurendaalsdoch...
  1 maand en 3 weken geleden
  Als je een reis naar de gratis verzorgingsstaten van Europa koopt bij een criminele organisatie;

  als je bewust in zee steekt met de mensensmokkelmaffia,  moet je niet verbaasd zijn dat je onderweg wordt uitgebuit of erger, evenmin mag je verbaasd zijn dat de boot waar ze je de zee mee opsturen niet zeewaardig is. Het zijn beroepscriminelen.  Sterker nog: straks moet iemand misschien wel zijn leven wagen om jou te redden.

  Ik laat me geen verantwoordelijkheid aanpraten door politici en NGO's die samenwerken met de mensensmokkelbendes. Die misschien wel donaties ontvangen van de financiële tak van de maffia, of, in het geval van NGO's, door hen zijn opgericht. Justitie is in ieder geval spectaculair onsuccesvol in het opsporen van kopstukken en het ontmantelen van bendes. Waar dat met drugssmokkelaars nationaal en in internationaal samenwerking wel lukt, lukt dat bij mensensmokkelaars, om raadselachtige redenen, niet. DvD
  -3 6
  @5
 • 13:55
  3 Feb '23
  @6 | Graaier1000
  1 maand en 3 weken geleden
  Het wrange is dat hoe meer mensen gered worden inhoudt dat de procentuele/relatieve overlevingskans van een boottocht groter wordt. Hetgeen weer een aanzuigende werking heeft. Meer mensen zullen via criminele elementen de oversteek op zee wagen hetgeen weer tot meer asielinstroom en ook meer doden op zee leidt. Dit leidt weer tot meer/grotere reddingsoperaties. Dit maakt weer de overlevingskansen van een boottocht groter en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Met als gevolg dat er uiteindelijk meer mensen een vreselijke verdrinkingsdood zullen ondergaan dan wanneer er geen/minder reddingsoperaties zouden worden uitgevoerd.

  Kortom, het is een vreselijk dilemma 😭
  -2 5
  @6
 • 16:40
  3 Feb '23
  @7 | [ Account Verwijderd ]
  1 maand en 3 weken geleden
  @5 en @6

  De oorzaak ligt voor een groot deel bij de politiek zelf. 

  Door het onaantrekkelijk te maken om naar Europa te komen, veel strengere toegangsregels te hanteren, een streng terugkeerbeleid in te voeren een sobere opvang in het vooruitzicht te stellen ipv een luxe, zal de instroom sowieso al minder worden.

  Als je zoals Van der Burg gisteren al weer aankondigde, dat er extra cruiseschepen beschikbaar moeten komen en extra opvangplekken bij gemeenten afgedwongen moeten worden, dan ben je wel héél erg verkeerd bezig. Zó maak je als politicus het probleem en álles wat daar bij komt, alleen maar groter. De instroom zal er óók niet minder van worden, want deze Van-der-Burg-reclame voor Nederland, is nu inmiddels al de halve wereld overgegaan. Moet wel zeggen, dat Nederland wel het vooraan loopt als het gaat om "asielpromotie".  Hoe dom kun je verder als overheid zijn? 

  Maak het dus onaantrekkelijk om te komen, ipv aantrekkelijk. 
  -3 2
  @7
 • 16:44
  3 Feb '23
  @8 | Duurendaalsdoch...
  1 maand en 3 weken geleden
  @6 Graaier1000

  Daar heeft U gelijk in. Maar er zijn meerdere negatieve spiralen werkzaam.

  1. Hoe meer winst mensensmokkelbendes maken , des te meer geld hebben ze om regeringen om te kopen, de faciliteiten langs smokkelroutes, de capaciteit uit te breiden en nieuwe vertakkingen te openen.  In Tsjaad, Burkina Faso en andere landen assisteren legerofficieren bij transport. Langs de routes heeft zich handelsactiviteit ontwikkeld.  Ook daar verdient de georganiseerde misdaad aan. De belangen bij mensensmokkel worden steeds groter. Ook voor regeringen.

  2. Datzelfde geldt voor de remittances, het geld dat migranten vanuit Europa terugsturen naar huis, op het moment dat ze aangesloten zijn op de westerse verzorgingsstaat. Die bedragen zijn omvangrijker dan ontwikkelingshulp. Regeringen in ontvangende landen zien deze graag groeien en zullen niet meewerken migratie te beperken, criminelen terug te nemen, etc. De families van de Europagangers sparen een deel van het geld op om het volgende kind op pad te sturen. Ook daardoor versnelt het tempo.

  3. Het zijn die de kanslozen die naar Europa trekken, maar de lagere middenklasse. Mensen die de landen van herkomst het hardst nodig hebben.  Als gevolg van vertraagde ontwikkeling sturen families nog meer kinderen naar Europa.

  4. Ook wanneer in Nederland voorstellen worden gelanceerd om iedere 25-jarige 100.000 euro te geven, wordt dat nieuws snel verspreid door mensensmokkelaars en Nederlandgangers en heeft een aanzuigende werking. Stuur zogenaamde 'minderjarigen' en ze komen over een paar jaar vanzelf in aanmerking.

  5. Tot slot investeert de financiële tak van de maffia, de Cosa Nuova, zeker ook in de bovenwereld in Nederland en Brussel. Zoals in onroerend goed, dat steeds schaarser wordt dankzij de stikstofcrisis. Vastgoedbaronnen zijn belangrijke donateurs van politici en hun partijen. Winst voor de georganiseerde misdaad = ondermijning van democratie en rechtsstaat.

  Het enige beleid dat deze negatieve spiralen kan doorbreken, is asiel op uitnodiging, omdat de georganiseerde criminaliteit dan niet meer kan bepalen wie waar terechtkomt. En daarvoor laat betalen.  Waarom zou Den Haag daar tegen zijn?

  DvD
  -3 1
  @8
 • 17:16
  3 Feb '23
  @9 | Nicks
  1 maand en 3 weken geleden
  Van der Burg is steeds maar bezig opvang te creëren, maar waar hij zich mee bezig moet houden is hoe de asielinstroom te decimeren of nog beter: te stoppen!
  -1 1
  @9
 • 17:42
  3 Feb '23
  @10 | Hendrianus
  1 maand en 3 weken geleden
  @9 Rutte heeft beloofd zich daar voor in te zetten . . . dat komt dus goed. Het enige dat Rutte hoeft te doen is met Geert gaan praten, die heeft overal een pasklare oplossing voor. sarc/off.
  -1 1
  @10
 • 17:46
  3 Feb '23
  @11 | Hendrianus
  1 maand en 3 weken geleden
  Wat voor verhaal hebben deze mensen dat ze denken asiel te krijgen?
  -1 1
  @11
 • 19:01
  3 Feb '23
  @12 | Duurendaalsdoch...
  1 maand en 3 weken geleden
  @11 Hendrianus

  Het verhaal dat de mensensmokkelbende of de vreemdelingenadvocaat hen aanraadt.

  Dat ze hebben betaald voor de reis

  Dat ze geen papieren hebben.

  Dat ze 'recht' hebben op het voordeel  van de twijfel

  DvD
  0 1
  @12
 • 21:24
  3 Feb '23
  @13 | Hendrianus
  1 maand en 3 weken geleden
  @12 Dat bedoelde ik meer gezien vanuit de positie van de IND medewerker. Dat de verwachtingen, al dan niet ingefluisterd door lui met eigenbelang, hoog zijn is wel duidelijk.
  0 0
  @13
Help mee Nu Jouw Nieuws .nl te laten groeien door deze pagina te delen op social media. Dank je wel!
INTERESSANT
STATUSHOUDERS NIET TEVREDEN MET FLEXWONING: WEIGEREN CONTRACT TE TEKENEN
De statushouders die nu nog in een hotel in Rijswijk zitten, moeten daar weg. Ze kregen allemaal een flexwoning aangeboden, maar een deel va...
Wesley heeft 'tot de dag van vandaag spijt' van bedriegen Yolanthe
Een bijzonder openhartige Wesley Sneijder (38) in het YouTube-programma 'Open Kaart' van Robbert Rodenburg. De voormalig voetballer blikt te...
Europese Commissie waarschuwt kabinet: geen vertraging stikstofaanpak
Nederland moet vaart blijven maken met de aanpak van de stikstofcrisis. Eventuele vertraging wordt niet geaccepteerd. Dat is de boodschap di...
Kabinet wil groep die te weinig toeslagen ontving geen compensatie beloven
Het kabinet wil niet beloven dat burgers die door een fout van de overheid minder toeslagen kregen en soms zelfs in de armoede belandden, hi...
BURCHTEN BIJ ASIELOPVANG: DAS ZIT NIET ALLEEN TREINREIZIGERS MAAR OOK VLUCHTELINGEN DWARS
In de Gelderse gemeente Heumen is plaats voor 800 asielzoekers, maar de bouw van paviljoens en woonunits wordt bemoeilijkt door de aanwezigh...
LAATSTE REACTIES
Als het om dit stuk land in Malden zal gaan, hoort een rechter zich ook aan de wet te houden, en di...
Geplaatst door Marrie 1 minuut en 14 seconden geleden
Ben ik net gewend aan die vriendelijke vliegjes om me heen, krijgen we weer die sosiale drang om vri...
Geplaatst door Dfcte Burger 1 minuut en 26 seconden geleden
Wie zou die particulier dan zijn, die zomaar een stuk grond aan kan bieden aan het COA, voor de bou...
Geplaatst door Marrie 10 minuten en 6 seconden geleden
Misschien zouden onderzoeksjournalisten eens moeten uitzoeken wat er van de toekomst visie van de k...
Geplaatst door Marrie 16 minuten en 12 seconden geleden
Publiceer die brief gewoon op het internet, zodat iedereen zelf kan lezen wat er in staat. Zo te ho...
Geplaatst door Marrie 45 minuten geleden
@12 Ik heb het goed gelezen, of u heeft het verkeerd geformuleerd.  Maar met één zetel ERBIJ, r...
Geplaatst door Lente1 47 minuten en 33 seconden geleden
Welk signaal er is afgegeven met de verkiezingsuitslag voor BBB is blijkbaar onduidelijk voor de pol...
Geplaatst door Nicks 49 minuten en 9 seconden geleden
Het is slechts een momentopname en de prijzen kunnen ook zo maar weer stijgen. Typisch weer het CBS...
Geplaatst door Nicks 53 minuten en 15 seconden geleden
De ellende is begonnen met het verwijderen c.q. weg saneren van alle verzorgingshuizen. Zo lang moge...
Geplaatst door Nicks 59 minuten en 15 seconden geleden
'Orkestreren'  heet deze politieke techniek.  De violisten zijn even uitgespeeld  en de...
Geplaatst door Duurendaalsdoch... 1 uur en 1 minuut geleden
@6 ik schreef ook dat er nog een gelijkdenkende partij met BBB bij moet. (Wel goed lezen anders krij...
Geplaatst door Nicks 1 uur en 5 minuten geleden
@81 Ik kom veel in Italië en dat van die "lege dorpen" is mij bekend. Inmiddels is al ge...
Geplaatst door Lente1 1 uur en 10 minuten geleden
@82 Ook dat zal niet werken. Jaarlijks gaan er al tientallen miljarden naar ontwikkelingshulp.
Geplaatst door Snorrie 1 uur en 42 minuten geleden
Wat is dat toch met moslims?    Altijd maar wraak, geweld, moord, doodslag, vergelding, folteren....
Geplaatst door Loyd Morris 1 uur en 42 minuten geleden
We leven tegenwoordig in een enge, achterdochtige maatschappij. De verkeerde personen worden achterv...
Geplaatst door Lente1 1 uur en 56 minuten geleden